Hirdetés
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CHIPman
nagyúr
Még mindig a 7200.12-t ajánljátok 1TB-os kategóriában? Lassan vissza kéne adniuk kedves iponéknak a náluk pihenő pénzemet...
-
Porcupain
aktív tag
Várható a árcsökkenés a 320gb-s wd hdd-nél most,hogy megjelentek az 1TB-s noti hdd-k?
-
z00li
senior tag
válasz
gabergabor #14091 üzenetére
Számítógép kezelés -> Lemezkezelés menüpontjában tudsz partíciókat csinálni!
-
Porcupain
aktív tag
Megnézted egyáltalán a linket? Maygar nyelvűt nem tudok ,de szerintem amit küldtem az magyar nyelvű......
-
gabergabor
csendes tag
már mondtam hogy találtam de maygar nyelvü kéne
olyat mondj -
Porcupain
aktív tag
válasz
gabergabor #14092 üzenetére
xp telepítő
Ezt nézd meg!
-
gabergabor
csendes tag
Angolt találtam annyit mint a fene de magyart nem
Érdekes hogy ezeket a programokat annyira letolják hogy nincs hozzá magyarositás
Pedig ez a legfontosabb szerintem az oprendszer után -
gabergabor
csendes tag
én vettem egy :
Seagate külsöházas 3.5˝ 1 tb 7200rpm 32 mb cache s-ata2 winchestertami a lényeg : légyszi adjatok egy linket ahol tudnék leszedni magyar nyelvü particionáló programot mert nem találok
ilyen dolgokat nem szeretem ha nem magyar mert elcseszhetek valamit véletlen
[ Módosította: Bordoi ]
-
Dzsekó
addikt
-
Porcupain
aktív tag
Itt találtam egy jó kis tesztet. WD scorpio blue és black van összehasonlítva. (Egy toshiba hdd és ssd is van a tesztben hd tune eredményekkel.)
Nem sokkal gyorsabb a black, szóval szerintem a plusz 4000 forintot nem éri meg.
-
tomp
félisten
Szerintem az új Samu F2EG is jó. Mármint adattárolásra. Halk és hűvös. Még gyors is. Nekem bejött. Bár még csak 5napja van meg. Eddig 3nap 3órát ment.
Bár rendszernek 7200-as vinyót vennék. -
moddingR
aktív tag
Sziasztok !
500GB-os winyót szeretnék venni 24/7be de nagyon nem ismerem a hdd-ket hogy melyik birja jól melyik nem most egy WD 5000AAKS winyóm van átlagosan 38fokos de ha nagyon nyúzom akkor max 40 csendesnek találom hard disk sentinel szerint 127napja használom semmi bajom vele , nos vegyek még egy ilyet vagy tudtok esetleg ennél jobban? Lényeg a csendesség legyen meg a hőfok hogy 40en felül ne menjem? Előre is köszi
szerk: Ja még annyi hogy 24/7re lenne
-
Porcupain
aktív tag
Még mindig tervezem egy úgy noti HDD vételélt, most a WD scropio blue és black között vacilálok.
Ez a teszt engem valahogy nem győzött meg, pedig a black 7200-on pörög és dubla annyi cache van benne.
-
atesss
addikt
Hát ez ugyanúgy 23500.
Viszont a "Seagate Momentus, 500GB, SATA 7200.4, 16MB 23 165 Ft ", az bruttó 29e már csak !
Annyiért még talán el lehet rajta gondolkodni.Megnéztem a tomshardver chart-ját, összehasonlítva az eddigi vinyókat: [link]
Az első a Hitachi Travelstar 5K500.B 500GB, csak valamiért nem írja ki...
Hát ez alapján nem tűnik ez az 5K500.B annyira gyorsnak azért a többihez képest.
Pl. Read Acces Time-ban elég rossz.
Mondjuk keveset fogyaszt az biztos...Meg a hangja még, ami nem mindegy. Ezt meg dB-ben mérve nem is nagyon lehet megmondani, mert attól is függ milyen a hangszíne.
-
atesss
addikt
Épp akartam írni, hogy ez a 34e nem is olyan drága 500GB-ért. Aztán kiderült, hogy le vagyok maradva, és már 20e ft körül adják az 500GB 2,5"-t !
Árgép - Notebook SATA
Samsung SpinPoint M6S 500GB (HM500LI) - 19200-tól
Western Digital Scorpio Blue 500GB (WD5000BEVT) - 20700-tól
Mondjuk amit az előbb ajánlottál Hitachi Travelstar 5K500.B 500GB (HTS545050B9A300) - az már 23400-tól.
De azért a 20-23e és a 34e között van különbség.Tavaly ősszel a 320GB WD Scorpio Black volt kb. 24e itthon, a Scorpio Blue meg 20e körül. Azt a +4000-t akkor szerintem bőven megérte (volna) a gyorsabb, 7200rpm-es.
De úgylátszik azóta meg ponthogy megnőtt az árkülönbség.MOD: A Western Digital VelociRaptor 300GB (WD3000BLFS) hogy kerül a notebook vinyók közé ?
-
jahatpersze
aktív tag
a legújabb alaplapokon amelyikek SATA-II-ek azokon van kötelezően IDE vagy SATA is?
-
atesss
addikt
Köszi, ezt is megnézem majd, de közben kiderült, hogy létezik 500GB 7200rpm-es notivinyó.
Ugyanis épp olvasom a PH egyik újabb hírét: Hordozható atomerőmű jelenik meg a Maingear kínálatában
Az adattárolás egy vagy több merevlemez alkalmazásával történhet. Előbbi esetben a feladatot egy darab, maximum 500 GB-os SATA merevlemez látja el 7200 fordulat/perces motorral,
Valami nem tudja esetleg a márkát / típust ? -
atesss
addikt
Üdv !
Létezik már olyan, hogy 500GB-os 7200rpm-es noti HDD ?
Illetve ha nem, akkor ti miket ajánlanátok 320GB / 7200rpm és 500GB / 5400rpm-es vinyók közül notebookba ?
Vagy létezik már 500GB-nál több is ? (bár az sejtésem szerint még aranyárban lenne)Én utoljára tavaly ősz elején jártam utána ennek a témának, amikor nővérem laptopjában cseréltünk vinyót. Akkor én a kínálatból a 320GB 7200rpm-es WD Scorpio Black-et néztem ki a legjobbnak több külföldi teszt alapján, de végül ilyet nem kapott nővérem, így egy 320-as WD Scorpio Blue lett berakva (Szingapurban volt ekkor nővérem, és ott vette ezt a vinyót).
jahatpersze:
Hát az is egy elég rossz márkának számít...
Éppen most fogok egy ilyet újrakondizni, remélem úgy még használható lesz, mert most zavarja a CRT monitor képét, meg nagyon gyenge az 5V-os ága, ha rádugom a hordozható vinyómat (80GB 2,5" vinyó egy külső házban), akkor levágja a gépet.
Pedig nem egy nagy fogyasztású a konfig, Intel 845 + Celeron 1,7 + 768SD + 1 vinyó, ODD nincs is.
Szerintem vegyél egy normális tápot, mert ez nem mondható biztonságosnak a gépedre nézve, az ilyen minőségű tápok ha elromlanak, elég gyakran magukkal viszik a nagyságrenddel drágább gép néhány alkatrészét is. -
jahatpersze
aktív tag
Mennyi ideig bírja egy vinyó ha szinte alig használom? Ja és Azona tápegységem van
-
LGLuke
őstag
válasz
jahatpersze #14073 üzenetére
RPM van autóknál is: rotation per minute (fordulat per perc). Minél magasabb a fordulatszám, annál jobb az elérési idő, és a keresési idő, valamint picit nagyobb a lineáris olvasási/írási sebesség. Viszont a kisebb fordulatszámú HDD-k halkabbak, és kevesebbet fogyasztanak, valamint kevésbé melegednek. Az 5400RPM-es adattárolásra ajánlott, míg a 7200-as inkább rendszer HDD-nek, azaz amelyiken az operációrendszer van.
A SATAII kompatibilis a SATAI-gyel. Szóval az újabb szabvány támogatja/felismeri/kezeli a régebbit. Mindegy, hogy az alaplapi vezérlő az újabb, vagy a HDD, mindkettő kezeli a régebbit.
A Codegen az elég vacak. FSP, Enermax, Seasonic, Zalman... sok jó táp van, de van tápokkal foglalkozó topik, ott kérdezd meg, vannak guruk, akik megmondják, hogy a konfigodnak milyen erős és megbízható táp az ideális.
Nem kell átalakító, tudja kezelni a régebbi alaplapi is az új HDD-t, csak át kell váltani SATAI üzemmódra. -
LGLuke
őstag
válasz
jahatpersze #14071 üzenetére
SATA-II-t mert lefelé úgyis kompatibilis. Seagate 7200.12-es verzió az ajánlott. Ez 7200RPM-es. Ebből 500GB-os vagy 1TB-os a jó vétel. Pusztán adattárolásra WD green is szuper, mert ez 5400RPM-es, halkabb, picit lassabb, de hűvösebb, kevesebbet fogyaszt. Esetleg Samsung F2 eco green is jó.
HDSentinel nevezetű programmal nyomon tudod követni a HDD kondícióját. Ha sok bad sector keletkezik, vagy felpörgési problémák vannak, illetőleg rohamosan csökken a kondíció, akkor érdemes új HDD-t venni és a régiről menteni.
Fontos a jó minőségű táp, mert a gagyi, ingadozó feszültségű tápok is tönkrevághatják az eszközöket.
-
jahatpersze
aktív tag
válasz
LGLuke #14070 üzenetére
Köszi nagyon a választ. Melyik HDD márkát ajánlod (egy Maxtorom már csúnyán meghalt olyat nem veszek többet. Kicsit sajnálok 30ezret kiadni 2 vinyóra de megfontoloma tanácsod. Ezeket a vinyókat mi teszi tönkre? Van hőmérséklet limit? vagy mágneses helyre ne rakjam őket? MENNYI IDEIG TÁROLHATOM EGY HDD-N AZ ADATAIMAT? SATA-t vagy SATA-II-t vegyek?
-
LGLuke
őstag
válasz
jahatpersze #14069 üzenetére
A HDD-k GB-onkénti ára jóval kedvezőbb! Ha RAID-et nem is építessz ki, de célszerű legalább 2 HDD-n tárolni ezeket a fontos adatokat, illetve legyenek meg DVD-n is, ekkor már elég nagy biztonságban vannak. Elég őket egyszer kiírni, és 2 HDD-n is legyenek rajta. Ma már 50GB az semmi. 500GB-os kapacitás alatt nem is érdemes HDD-t venni, mert alig van árkülönbség. Szóval könnyedén lehet tárolni ekkora mennyiséget.
-
jahatpersze
aktív tag
Sziasztok, bocsi ha már volt ilyen kérdés de ezek a topikok mérföldnyi hosszúak.Van úgy 7DVD-nyi max 10DVD (tehát max50GB) adatom, amit szeretnék nagyon hosszú távan nagyon nagy biztonságban tudni. Ismeritek a vinyók hátrányait (szektorhiba, többe kerül mint a DVD) és vannak a DVD-knek is hátrányai (nagyon könnyen tönkremennek rajta az adatok, ahogy én észrevettem) Milyen adathordozó ajánltok erre a célra? Megéri-e vinyót venni rá? Melyik vinyó márkát használjam? Vagy DVD-en tartsam az adatokat és évente írjam át?pl.: 10db Verbatim DVD-r 2000Ft, egy 80GB-os SATA-II-es vinyó meg egy 10-esből jön ki,ha évente átírom a dvd-ket akkor 5 év alatt az egy vinyó ára
-
jimmyboy
csendes tag
Sziasztok!
Vinyót szeretnék cserélni, a 2 elsődleges szempont a sebesség, és hogy minél kevésbé melegedjen, szeretném a lehető leggyorsabbat a legjobb elérésekkel. 500 illetve 750gb os érdekelne(ha 500as jön ki a 750 es árából viszont lényegesen gyorsabb akkor 500asat).
Wd blacket néztem ki, van jobb alternatíva? -
Csabahun
senior tag
Én most vettem egy Seagate Barracuda 500 7200.12-est.eddig minden tökéletesen működik.
Sebessége is megfelelő átlag (107Mb/s)
Remélem minden rendben marad,olyan sok rosszat hallani a vinyókról mostanság.Barney™ Na igen mindenki ezt ajánlja..
-
t_smith
csendes tag
-
LGLuke
őstag
válasz
t_smith #14050 üzenetére
Samukból van olyan 750-es, ami 250GB-os tányérokkal van szerelve, az jóval lassabb eleve. Nem tudom ilyet vettél, de azért gondolom már F1-es Samu. A lényeg, hogy ha azt is cseréled, akkor ne Samsungra. Leginkább Seagate 7200.12, de ha azt nem tudnak hozni, akkor WD blck, vagy Hitachi 7K1000.B, s mindből jó az 1TB-os változat!
-
LGLuke
őstag
válasz
t_smith #14048 üzenetére
Csak annyi, hogy a legrosszabb széria a .11-es. Seagate 7200.12-est vegyél és nyugodtan 1TB-osat. Egyébként még megbízható a Hitachi 7K1000.B verzió, csak az átlagnál sajnos hangosabb, valamint a WD caviar black is jó HDD. Samsungból vegyes a képlet, van aki nagyon dícséri, mert ha nincs vele hiba, akkor tényleg jó, de van aki panaszkodik rá, hogy már többet gariztatott.
Szóval leginkább a Seagate 7200.12-es szériáját ajánlanám, mert ebbe 500GB-os tányérok vannak, így ez a leggyorsabb 7200-as és a leghalkabb is. A megbízhatósága sem rossz eddig. A 11-es viszont széria hibás, és firmware problémás vacak. Olyat soha!
-
t_smith
csendes tag
Sziasztok!
Megosztanám veletek az elmúlt napok tapasztalatait, hátha valaki tud belőle kamatoztatni valamit...
Kb. 3 hete vettem egy Seagate 1000GB 7200RPM 32MB cache, SATAII -es winchestert. Elsőre jónak is tűnt, a rendszer gyorsan felmászott rá, iszonyatos sebességekkel lehetett másolni, stb... Hőfok figyelőnek föltettem egy programot, ami a merevlemez állapotát is figyeli. 100%-os kondíció, minden tökéletes.. 1-2 hét elteltével arra lettem figyelmes, hogy indításkor, amíg a rendszer bootol, a winchester kattog. Program csökkenő kondíciót mutat, de a hátralévő idő még mindig több, mint 1000 nap. Szép lassan romlott a lemez állapota, kb 1-1,5 hét alatt a 100%-ról, 29%-ra. 150 nap rendelkezésre állási idő, ~80 hibás badsector.
Szerencsére a termék garis, visszavittem. A szervizes srác említette, hogy elég sok 1TB-s winchester jön vissza, inkább a 750-est javasolja. Visszacseréltettem egy Samsung 750GB, 7200, 32...-re. Az öröm nem tartott sokáig, az új meghajtó kb. mionden 10. alkalommal hajlandó elindulni
Jövőhéten viszem vissza, csak azt nem tudom, mit hozzak el helyette...
Ennél több sikert mindenkinek és bocs, ha kicsit hosszúra sikerült! -
Dzsekó
addikt
válasz
ngabor2 #14044 üzenetére
Samsung 1 időben trükközött a tányérokkal, azaz nem tudtad előre megmondani, hogy gyors vinyót veszel, vagy az elavultabb tányérokkal szerelt lasabbat. Kívülről nem látszik semmi, csak amikor lefuttatod a HDtune-t. Ezzel kb. 1 időben érkezett egyre több elhalálozási panasz az F1-ekre, persze valakinek még a mai napig tökéletesen megy a T166-osa, csak átlagban több a panasz még az F1-esekre is, nemhogy a T166-osokra.
Kb. ekkor került le az ajánlott listáról a Samu. F2 Eco-ról még nem hallottam annyi panaszt, ugye az már 500-as tányérokkal szerelt, újabb technológia. Seagate 7200.12 is 500-as tányérokkal van szerelve, ráadásul 7200RPM-es, és úgy néz ki, hogy jól sikerült széria, eddig sok panasz nem érkezett rá. Green/Eco-ból én még mindig inkább a WD-t venném, az 1TB bizonyos tipusai már 500-as tányérral jönnek ki, bár tény, hogy a Samsung egyre jobb vinyókat gyárt, szép lassan beletanulnak.Ha érdekel, akkor leírom a WD GP 1TB 500-as tányérral szerelt pontos tipusát.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Dzsekó #14041 üzenetére
köszi, nézegettem azt is. árban ugyan ott vannak nagyjából a vinyók (1-2k eltérés) ebben a méretkategóriában, tehát nem az fog dönteni.
nem szoktam monitorozni a vinyóimat, pontosabban csak mielőtt eladom nagyobbra váltás előtt. eddig nem volt velük probléma. épp ezért kérdeztem, hogy van-e valami oka, hogy ennyire hanyagolva vannak.
-
Zin
őstag
nagyon beallt az 1, 1-5TB-os vinyok ára az utobbi idobe!Csökkenés mikorra várhato?Vagy ez most 1 évig még igy lesz amig a 2 TB-ossak jobban el nem terjednek és elerhetobb aron nem lesznek?
-
bsh
addikt
válasz
ngabor2 #14039 üzenetére
esetleg a smart? eddig az összes samsung amit láttam, rossz hőmérsékletet közölt magáról, valamint egyes smart állapotjelzőket ők elég sajátos módon kezelnek (amiről én még nem láttam sehol dokumentációt és a kérdésemre meg nem válaszolnak...). röviden: samsung vinyót smart-tal monitorozni vicces móka, és gondolom neked ha megbízhatóság kell, akkor ez nem utolsó szempont.
-
ngabor2
nagyúr
gondolkodom, hogy milyen vinyókat vegyek raid-hez. a sebesség önmagában nem annyira számít, a megbízhatóság jobban. de mivel raid5 lenne 5 (vagy 6) vinyóval, ezért az alapból növelt.
gyártók között gondolkodom, elsősorban a wd és a samsung jön be, ezekkel van tapasztalatom. a samut páran nem szeretik, nálam eddig nem volt gond vele, pedig általában 7/24 megy a gépem pár éve. ami fontos még, az a hang, illetve annak hiánya. a samsungokat eddig mindig halkabbnak tapasztaltam, mind idle, mind műveletek közben, a wd viszont kicsit "zajol", mikor ír/olvas.
van valami egyéb ok, ami miatt nem ajánljátok a samsungokat (1TB, 7200rpm, 32MB cache, esetleg az Eco Green 5200 rpm-mel, ami kevésbé melegszik)? hűtés van, eddig azzal nem volt probléma.
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
killer1203 #14036 üzenetére
Nem...
-
killer1203
senior tag
Sziasztok
Lehet kicsit hülye kérdes de, ha a mostani sata-s winchesterem mellé berakok egy ide-s tárhelynek attól lassulhat a gép?
-
Dzsekó
addikt
Ott sztem a Maxtor tud csak 42-t, nem az új Samu a lassú.
Rendszervinyónak már lassú a 40-es Seagate. Gyorsabban töltődne a rendszered, ha az új Samura tennéd. Technikában kicsit előrrébb tart az új vinyó, 7200RPM ide vagy oda, az olvasási sebessége annyival jobb a Samunak.
Azért 4-5 évente illik tápot cserélni márcsak alkatrészelöregedés miatt is (kondik), mert ugye egy tápban vannak hőfokok azért. Pláne ha gyengébb minőségű tápról van szó.
Pl. 105 fokos kondik helyett 85 fokos kondik vannak benne. -
tomp
félisten
válasz
Dzsekó #14032 üzenetére
Mivel nem rendszer vinyó, hanem adat vinyó, így nem baj ha lassabban éri el a kicsi fájlokat. Kibírom
Eddig a max másolási speed a 22% kondis maxtorról-samura kb.42MB/s
A hangja is tetszik. Mivel most le van szedve a ház mind2 oldala+teteje ezért hallok egy nagyon halk süvítő hangot.
Hát izé... Q-tec tápom van. Eddig(3év) semmi baja sincs.
Most már vinyóra nem fogok költeni. Max egy új gépre.(ház+monitor+egyébb dolgok)
A Seagate 40-es vinyómat meg már tisztelem. 5éves, rendszervinyó. Semmi baja. -
Dzsekó
addikt
A samuk 3-5 fokkal mutatnak kevesebb hőmérsékletet a valósnál.
Az Eco széria 5400-as RPM-es. Hátránya csak annyi, hogy lassabb az elérése, kicsi fájlok beolvasásánál lassabb. Ezért ajánlott inkább rendszervinyónak a 7200-as.
Az 50MB/s majdnem dupláját tudja sebességben.Szerk: Tápnál jó bőven a 400W, de 80 plusos tápod legyen minőségi gyártótól.
Q-tec nem ajánlott tápok között van, nem tudom, hogy az egyenértékű e a Q-tech-el. -
tomp
félisten
válasz
tdd587 #14029 üzenetére
Közben megtaláltam a samu oldalán az ecogreen szócskát, DE az oldal szerint 5400-as fordulatú. Pár magyar oldal szerint meg 7200. Akkor most melyik? A HDSentinel még mindig nem ír adatokat.
Mi a hátránya? Nem kell nekem űber gyors vinyó. Ha tud kb 50MB/s-el írni/olvasni az nekem már elég. -
tomp
félisten
Üdv
SOS módban vettem ma egy vinyót. Típust nem nagyon néztem csak, hogy minél hamarabb legyen egy vinyó.
Így lett egy Samsung HD502HI Ez mennyire jó?
A hőfoka most lassú formázás alatt 35fok. Megy már egy ideje. Azt tudom, hogy nem pontos a mérése. kb mennyi a +/- mozgása?Állítólag terhelésen nem fogja bírni a 400-as tápom. Vas tartalma: 40GB-os több mint 5éves seagate, 3éves 250GB maxtor és a samu(+gf6600GT+amd 3200+ 2Ghz-es proci)
A HDSentinel progi az első 2vinyónál kb 12W-os fogyasztást ír pozícionálásnál.
Samsungnál még nem ír adatot, csak "feltöltés alatt" -
LGLuke
őstag
válasz
tdd587 #14026 üzenetére
Én is rendeltem tőlük, és ki volt írva, hogy van raktárkészleten. Ha jól emlékszem, akkor 2 éve karácsonyra egy DVD lejátszót. Aztán kiderült, hogy nincs. Nem is jött meg karácsonyra, sőt be se tudták szerezni, de ez csak februárban derült ki, így vissza is mondtam a megrendelést. Szóval van azért negatív tapasztalatom velük. Viszont a Logitech G25-ös kormányom tőlük van, és gariztatni kellett a váltót, azt kicserélték. Igaz 1 hónap volt, de ez nem az ő saruk, hanem a nagyker/Logitech szervízé. Szóval van pozitív és negatív tapasztalatom is. Ha valamit rendelsz, előbb hívd fel őket telefonon, és kérdezd meg, hogy van-e. Én a kormánynál már így tettem. Az volt raktáron, így azonnal mehettem érte. Várnom sem kellett.
-
tdd587
őstag
válasz
Dzsekó #14025 üzenetére
Ezt nem értem, ki van írva a raktárkészletük darabra pontosan. Meg az is, ha csak várhatóan érkezik, meg az is, ha nincs és nem is rendeltek. Mindegy, tőlünk 10 percre vannak, online raktárkészlet infóval, a WD10EADS winyóimat már náluk vettem. 10 perc ráfordítással, hirtelen felindulásból, azonnal.
Hammon rendes figura, egyszer rendeltem is tőle, de nem érkezett meg a VGA-m (nyár volt, meleg volt, mindenki szabin volt...), aztán lemondtam. Az ilyen rendelős boltokat is ezért utálom, mert ígérnek 3 napot, aztán 3 hét múlva is csak ígérgetnek, a cuccom meg sehol, közben persze már 10 másik helyen megvehettem volna, csak hát nem, mert már megrendeltem.
-
Dzsekó
addikt
válasz
tdd587 #14024 üzenetére
Nahát pont ez a második bolt olyan, hogy 3x akartam venni tőlük valamit, árlistában jó áron ki volt írva, de nem volt nekik raktáron, és rendelni sem tudtak belőle.
Úgyhogy én nem próbálkoztam velük többet, pedig áraik nagyon jók.
Az 1. boltnál vásároltam már. Rendeltem, és hozták is, ott nem volt gond.
Én igazából a gari miatt vásárolok Hammontól, mert gond van, kapásból hoz másikat, vagy pénz vissza. -
headhunter
addikt
válasz
Dzsekó #14015 üzenetére
"F2 Eco Samu HD103SI "
Keresek Speedswitch programot a SamsungF2 Eco Samu HD103SI típushoz! (3Gbit > 1.5 Gbit/sec)
Sata 1-es alaplap nem ismeri fel a Sata - eSATA kábellel összekötött külső rackben található HDD-t. (Alaplap ASUS A7n8x-e Deluxe)
USB-ről működik a HDD.
Bármilyen más tipp jöhet, milyen módon tudom életrekelteni az eSATA-tás átvitelt!
-
Dzsekó
addikt
válasz
Márk99 #14020 üzenetére
1 vinyód volt Seagate-ből, ez alapján semmilyen következtetést nem lehet levonni.
Nekem 6 Seagate-em volt, mind hibátlan, sokat nyúzottan adtam el.
Ugyanakkor WD-m már volt bad sectoros a green szériából.
Itt csak 1 tényt lehet leírni, rengeteg külföldi és magyar felhasználó összesített eredményeként, hogy a 7200.11 széria gyengére sikeredett és fw problémák is voltak vele.
De a 7200.10 széria jó volt és eddig a 7200.12-re sem érkezett komoly panasz.
Nálam csak a Hitachi és a Seagate teljesített teljesen hibátlanul, a WD-nél volt 1 aminél lett 3 bad sector, na bumm. Erről a 3 gyártóról ell lehet mondani, hogy képes minőségi vinyót előállítani.
Samsung egyre jobban közelít hozzájuk, de még fejlődhet azért. -
elfelejtette
veterán
válasz
Márk99 #14020 üzenetére
Úgy látom nem érted...
Neked csak rossz tapasztalatod van velük, nekem meg csak jók. Akkor most kinek van igaza? Neked, vagy nekem?
Az a lényeg, hogy ezt így egy gyártóról nem lehet konkrétan kijelenteni, hogy sz@r, vagy nem sz@r, mivel több terméke is van, és lehet, hogy volt hibás szériája, de volt, van, és még lesz is jó, sőt nagyon jó szériája is.
De én már nem győzködlek tovább.
Egyébként pedig nem vagyok Seagate fan, mindig mindenből az ár/érték arányban a legjobbat keresem, és a vinyókból az én szememben (és szerintem nem csak az enyémben) ez most a Seagate.
További jó fórumozást!
Üdv. -
Márk99
csendes tag
válasz
elfelejtette #14019 üzenetére
Bocsi, ha megsértettem Seagate Fan urat. De a saját tapasztalat miatt irtam.
1 TB-os vinyókba jó a Seagate. -
elfelejtette
veterán
válasz
Márk99 #14018 üzenetére
De akkor sem lehet beírni ide olyat, hogy a Seagate szar... Akkor légy szives pontosítani, hogy a 7200.11-es széria szar, mivelhogy a 7200.12-es széria manapság a leginkább ajánlott.
Ja és kollégám gépébe is 7200.11-es Seagate vinyót raktunk, és egy éve hibátlanul működik... -
Márk99
csendes tag
válasz
elfelejtette #14017 üzenetére
Hali!
Az új 12-es szériát Seagate-ből nem ismerem, de a 11-es rossz volt. Nekem eddig
egy Seagate-m volt, de már újonnan nem indult el. Maxtorom, Quantumom, Ibm-em halt már meg. Samsung bad sectoros lett. WD-om eddig jó, Hitachiból is csak jóm van. A legrosszabb statisztikával nálam a Seagate rendelkezik. -
Márk99
csendes tag
válasz
Steve-0 #14013 üzenetére
Hali!
1 Hete vettem 500GB Samsung HD502HI F2 SATAII 16MB cache winchester EcoGreen-t az
Aqua-ban 13 ezerért, nagyon csendes, hűvös, alig melegszik, gyors pedig csak 5400rpm-es.
Én csak ajánlani tudom a Samsungokat, mivel 6 db samuból eddig csak 1 lett bad sectoros.
A Seagate szar, a WD és a Hitachi még nagyon jó. -
Dzsekó
addikt
válasz
Steve-0 #14013 üzenetére
Nagyon tudom neked ajánlani Hammon-t. Korrekt. Jóval egyszerűbb a gariztatás nála.
Nem szőrözik sokat.
Itt a topikja.
És ez a weblapja. Itt az árlista 2-ben a legkedvezőbbek a vinyóárak. 2 év gari van rájuk és másfél hetet kell várni rá.
Pl. az az F2 Eco Samu HD103SI nála 19607.
A Seagate 500-as is 13500 alatt van picivel. Szal érdemes megfontolni.
Ez itt nem a reklám helye, de barátom. -
LGLuke
őstag
válasz
Steve-0 #14013 üzenetére
Az 500GB-os WD-vel az a baj, hogy 250GB-os tányérokkal van szerelve, akkor inkább 320GB-os, vagy 640GB-os, mert ezek 334GB-os tányérokkal vannak szerelve.
Én még mindig a Seagate 7200.12-est ajánlom, ebből az 500GB-os 13-14 ezer között mozog árban, íme.Neked pedig az 1TB-ost ajánlom, ami 23k HUF, szóval az sem sokkal drágább, mint amit néztél, de attól azért gyorsabb. 1TB Seagate
-
LGLuke
őstag
válasz
Steve-0 #14010 üzenetére
Az F2-es jobb választás, mert 500GB-os tányérokból áll, így az 1TB 2db tányérból áll, míg az F1 esetében 3db 334GB-osból. Az F2 tehát gyorsabb és halkabb is.
Rendszer HDD-nek én 7200RPM-est választanék, nem pedig green HDD-t. Seagate 7200.12-es széria most a leggyorsabb és leghalkabb. Ebből van 1TB-os és 500GB-os is.
Eddigi tapasztalatok szerint a megbízhatóságával sincsen gond.
Samuktól csak jobb lehet. Azok elég randomban tolják a megbízhatóságot. -
Steve-0
őstag
hi, allz!
Ezt néztem ki magamnak:
SAMSUNG 1000GB F1 EcoGreen 5400rpm 32MB SATA2 ~ 18eTárhelynek használnám, remélem halk, és megbízható.
(20e-nél nem szeretnék többet kiadni érte.)Az egyik barátom is szeretne venni egy winyót mivel meghalt a mostani... pénz szűkében van tehát egy 500 GB-set ajánlottam neki, ami ár/érték arányban elég jónak mondható.
Fontos lenne a megbízhatóság, és ezen lenne a rendszer is.Ti melyiket vennétek:
HITACHI 500GB 7200rpm 16MB SATA2
WD 500GB 7200rpm 16MB SATA2
SAMSUNG 500GB F2 EcoGreen 5400rpm 16MB SATA2 - én ezt ajánlanám, de megvárom mit mondtok.A két winyót együtt rendelnék, ha véletlenül tudtok vmi akcióról annak örülnénk.
-
F_Zolee
nagyúr
Megvettem az új Seagate 7200.12-es 500as winchesterem. Halk és gyors. Egész jó. Annyi negatívum, hogy jobban melegszik, mint az előző Samu. Ez 30 fok körül működik(van előtte egy ventilátor), míg a másik 3 fokkal hűvösebb volt de ezt leszámítva egész jó.
-
Vasinger!
nagyúr
Jut eszembe, az 1. hsz-ben miért ez van 1 tb-nál seagateből?
1TB Seagate Barracuda LP 5900.12 (ST31000520AS) - 5900rpm
Miért nem a 7200-as? -
bélanéni
őstag
válasz
LGLuke #14003 üzenetére
Én is azzal szemezek jó ideje.
Bárki bármit mond, nekem jópár Seagate winyóm volt (jelenleg is az van), és megbízhatóság terén szerintem a legjobb gyártmány. Soha egyikkel sem volt gondom. Az számomra nem is kérdés, inkább a felsorolt paraméterek számítanak.Azt hiszem a 7200.12 lesz, én is inkább afelé hajlok.
-
bélanéni
őstag
Sziasztok,
melyiket érdemesebb venni?
- Seagate 1TB 7200.12 (528AS)
- Seagate 1TB LP 5900 RPM (520AS)Ezek számítanak:
- sebesség (>)
- zajszint (<)
- hőfok (<)> : minél nagyobb annál jobb
< : minél kisebb annál jobbGondolom az első winyó valamivel gyorsabb, de kérdés hogy mennyivel, illetve a másik két paraméterben jobb vagy gyengébb. Előre is köszönöm!
-
lazlo8
tag
laptopomhoz szeretnék egy ilyen usb-s csatlakozású kulso winchestert.
jol gondolom hogy az usb 2.0 és usb 3.0 között csak sebességbeli kulonbség van( 2.0 x mb 3.0 x+y mb adatírási sebesség)ergo ha majd lesz x év mulva egy olyan laptopom ami usb 3.0 akkor simán fogom tudni használni?
hoszu idejig szeretném használni a winchestert mit ajánlotok ár érték arányban ami a legjobb?
vagy mi az olcsobb ha veszek egy rack-et és abba teszek egy sata2 s vinyót?
(sajna a laptop vinyom haldoklik bad sector és mivel egy ATA-s vinyo 60gb kb annyiba kerul mint egy sata a 500gb ezért gondolkoztam hogy ata-t kidobom a picsába és igy usb,n keresztul használnék egy vinyot)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- vrob: Irány a 32 bit: játékprogramok 1994-1995-ben
- Politika
- LEGO klub
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- World of Tanks - MMO
- Synology NAS
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest