Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Thomacrew97
üzenetére
Gondolom DX9-ben próbáltad játszani, mert akkor nem egedi nagyon magasra rakni. Biztos, hogy nem a proci miatt.
Ha egy grafikai beállítást nem tudsz feljebb rakni, az sosem lehet a proci hibája, mert minél magasabbra rakod a grafikát, annál jobban terheled a VGA-t.(#40598) gainwardgs: A nagyobb VRAM miatt inkább a GTX260-at. A GLH-ból tudtommal csak 512MB-os van.
(#40599) mobal: Ha 1680x1050, vagy annál nagyobb felbontásra kell, akkor nagyon komoly előnye van a HD4890-nek, kb. dupla sebesség.
-
sziasztok! mostani 9600GT -m cseréjén gondolkodom. megéri 4890 -et venni most? (jó árú lett szerintem) esetleg tudnátok valami jobbat azonos árban ajánlani? következő 2 - 3 évre tervezném!
mobal,
-
gainwardgs
veterán
Akkor 4850 glh vagy gtx260. A 260 tuningolt 630mhz-es a gpuja

-
vzsryl
nagyúr
válasz
Alpachino
üzenetére
"A 4870 persze, hogy nem egy kategória a GTS250-nel. Sem teljesítményben, sem árban."
De ha ez a GLH olyan olcsó, akkor árban már egy kategória, viszont teljesítményben egyértelműen gyorsabb a Radeon. Ne tévesszen meg az, hogy HD4850 a neve, ez egy 50Mhz-el visszafogott HD4870. Nem véletlenül dobta emiatt az AMD a Gainward-ot."Crysis, shift, FarCry 2..... ezekben a játékokban mindben gyorsabb volt a GTS250."
Igen, ezekben gyorsabb az Nvidia, de észrevehetően csak a SHIFT-ben. -
Alpachino
veterán
válasz
vzsryl
üzenetére
A 4870 persze, hogy nem egy kategória a GTS250-nel. Sem teljesítményben, sem árban.
Én LCD TV-n teszteltem mindkettőt 1360-as felbontásban, 4GHz-re húzott E8400-el. Ott gondolom a VGA limit még nem volt mérvadó. Crysis, shift, FarCry 2..... ezekben a játékokban mindben gyorsabb volt a GTS250.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Thomacrew97
üzenetére
Örülök neki. De a Crysis-hoz miért kéne Quad, amikor csak 2 szálat tud használni?

-
Thomacrew97
tag
válasz
vzsryl
üzenetére
Nekem ezeken a játékokon ameddig a monitorom engedi azaz 1440x900 on játszom.
Ugyanezek fel vannak nyomva a géepmre és egy 9600 GT + egy tuningolt E2200 procival 70 fpsem van magas beállítossakkol a crysison ( nagyon magshoz QUAD kell
és mindegyik játéknal maxon így megy
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Alpachino
üzenetére
Haverommal összeméregettük a kártyáinkat, ha jön valami nekünk tetsző játék, de próbáltuk régebbiekkel is. Neki E6750+9800GTX+ (=GTS250), nekem E5200+HD4850. Procikat húztuk 3,5Ghz-re, teljesen értelmetlenül, mert 1680x1050-ben csak VGA limitbe ütköztünk. Egyetlen játékban sem vettünk észre komolyabb különbséget, csak az NFS SHIFT-ben. Próbáltunk Crysis, COD4, COD MW2, Prototype, Wolfenstein, Dirt 1-2, GRID, Dragon Age, Gears of War, Assasin's Creed és persze a SHIFT. Az utóbbi játékban patch nélkül sokszor 25 alá csökkent az fps-em, viszont a 9800GTX+ simán vitte 40+ fps-el. Utána jött a patch, és már nálam is játszhatóvá vált, nem esett 30fps alá.
Az összehasonlító netes tesztekben is mindig fej-fej mellett halad a két kártya. A HD4870 viszont már a GTX260-at is legyűri, és ez a Gainward HD4850 GLH egy 50Mhz-el visszafogott HD4870. Nem egy kategória a GTS250-el, esetleg trémárk06-ban. -
kona005
senior tag
Helló
Most állok videókari vásárlás előtt. Igen csak hosszútávra tervezek ezért egy Gigabyte Radeon HD 5850 néztem. Az a baj hogy ennél drágább már nem fér bele a keretbe.
Végülis azt szerettem volna kérdezni hogy ezzel a karival mennyi ideig tudok majd játszani nem muszály full graf.-on csak úgy eljátszogatni vele szerintetek??
A válaszokat előre is köszi
-
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Alpachino
üzenetére
Nekem Gainward 4850GS DDR3 512MBos volt és a MSI 9800GTX+ OC kártyámmal DX9ben fej,fej mellett volt DX10ben meg erősebb volt az ATi.
Ezt mondtam,összességében,érthető nem?
Ha valaki több DX9es játékkal játszik ott kb azonos teljesítményt hoznak,de DX10nél az NV AA társaságában kifullad a 4850hez képest,nálam így teljesített a két kártya. -
vergilx
őstag
válasz
Alpachino
üzenetére
eleve nem keresek gugliba,mert 90% ban noname oldalak fake tesztjei vannak.megnézem megbízható oldalakon inkább,mint pl ipon,PH!,vga speed.
tökmindegy:hát ha a 4850 vicckategória,ebből az sült ki,h a GTS250 is

de alapjába véve:ezekben a kategóriákban mindenkinek aszerint kell dönteni,hogy melyik gyártóval szimpatizál jobban.(pl 4850-4770-GTS250;4870-5770-GTX260 216SP;4890-GTX275)
-
Tökmindegy
senior tag
válasz
vergilx
üzenetére
Akkor csatlakozom Alpachino kollega véleményéhez.
Nálam is jobb volt a gts250.
A 4850 szerintem egy vicc kategória,de ez hangsúlyozom szigorúan magánvélemény.
Erősebb negatív jelzőt direkt nem írok rá,nem akarok vitába bocsátkozni.
Na így már javul az arány.
Jelzem borzasztóan alkalmazás függő a kártyák teljesítménye.
Ezt azért ne felejtsük el.
Van olyan játék amiben pl az 5870 30fpst produkál ,míg az ősöreg 8800gt stabil hatvanat.
Szinkronizálással persze egy 22 colos monitoron. Mondjuk nem értem én ezt . -
Gyufaaa
veterán
Alpachino: Álltalában az emberek nem játszanak a vétellel, hogy megveszem, eladom mert nem jó és kipróbálom a másikat. Erre valóak a tesztek. Természetesen egyéni vélemények sem mellékesek, de a vásárlóknak a teszt mutat bizonyítékot két kártya között. Ezek után már csak a "szimpátia" dönthet.
-
Alpachino
veterán
válasz
Tökmindegy
üzenetére
Jó neked. de attól még nem kell leszarozni ezeket a karikat egy szakmai fórunban, inkább tanácsot kellene adni annak aki segítségre szorul, mert nem mindenkinek telik ám GTX285-re.(sajnos)
A véleményedet, tapasztalatodat meg nyugodtan leírhatod, nem kell itt félni senkitől. Legfeljebb pro-kontra.

-
Alpachino
veterán
válasz
Tökmindegy
üzenetére
"Mind a kettő szar"
Ilyet egy szakmai fórumban hogy lehet írni ? Közölj először is egy konfigot, hogy neked milyen van....
Ezt újonc létedre, 28 "szakmai" HSZ-al biztosan el tudod dönteni

-
Tökmindegy
senior tag
Hagyjátok már abba ezt a melyik jobb témát.
Mind a kettő szar. Ha már azt nézzük.
Úgyse győzitek meg egymást ,akkor meg minek a felesleges szájtépés..
Vegyen mindenki azt amit akar , ha idejön valaki tanácsot kérni elmondjátok a magatok vélt vagy valós igazát oszt sanyi. Minek baszakodtok egymással.
Az ember meg eldönti ,aztán vagy elégedett lesz vele vagy nem. Ez már csak ilyen egyszerű. -
vzsryl
nagyúr
válasz
Alpachino
üzenetére
A GPU órajelén kicsivel több, mint 10%-ot húztál, a memória órajelén pedig 20%-ot. Ha a teljesítmény javulás is megegyezik a húzás mértékével, akkor lehet kb. pariban a két kártya, de a Radeon húzva meg akár még 10-15%-ot ráverhet a GTS250-re. Ez a Radeon már inkább a GTX260-al van pariban.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
gainwardgs
üzenetére
A GLH, az egy alulórajelezett HD4870, amit HD4850 néven adott ki a Gainward, ezért szakított velük az AMD. Ez a kártya kb. 15-20%-ot ver a GTS250-re.
-
Alpachino
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére

-
lsc
nagyúr
válasz
Den Hadnagy
üzenetére
Akik használták nem írtak ilyenről, én nem használtam.
-
Alpachino
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Vedd azt, amelyiket olcsóbban megkapod. De ha kb.egy árban vannak és nem számít, hogy NV, vagy ATI, akkor a GTS250, mert gyorsabb.
-
lsc
nagyúr
válasz
Den Hadnagy
üzenetére
Sapphire-t szerintem már nem kapsz újat, amúgy jó kártyák. A hdmi-re létezik dvi-hdmi átalakító/sapphire ad is a kártyákhoz/. Használtan esetleg ki tudsz fogni egyet, vagy szintén használt 4850 beleférhet az árba, a hűtésükre kell figyelni, a dual slot hűtő azon is jó.
Mod Alpachino: Gondolom ez [link] elkerülte a figyelmedet, igaz ha ezt nézzük akkor nincs igazad.
-
MZsoltee
veterán
válasz
Alpachino
üzenetére
Nem szabad új 4850-et sem venni, csak használtan mert 20k alatt lehet venni és nekem így fele akkora befektetés volt mintha egy új GTS 250et vagy 5750-et vettem volna!
De azért kíváncsi vagyok arra hogy mit tudsz felhzni az 5750 ellen? Miben jobb nála GTS 250 a zöld szívét/színét kivéve? -
Gaboman
nagyúr
válasz
gainwardgs
üzenetére
Nekem Gainward 4850GS DDR3 512MBos volt és a MSI 9800GTX+ OC kártyámmal DX9ben fej,fej mellett volt DX10ben meg erősebb volt az ATi.
-
MZsoltee
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Ugye tudod hogy ez egy értelmetlenkérdés volt!
-
gainwardgs
veterán
Sziasztok!
Volna 1 kérdésem: 1 4850 ddr5-s kártya, név szerint gainward 4850 gs glh ddr5 memókkal, órajelek 700mhz gpu, 3600 mhz ram kb h %-al gyorsabb 1 gts250-nél, ha gyorsabb-e eggyáltalán??
gts 250 órajelei : 760 mhz gpu, 2300 mhz ddr3 ram ez is tuningolt.
Köszönöm

-
Den Hadnagy
senior tag
Sziasztok!
Sapphire 4830-as szeretnék venni, 512-est, fontos a HDMI kimenet (még PowerColorban láttam ilyet) - találtam 17,5-ért, ami nagyon bestbuy lenne, csak nincs, vagy Force3D van helyette, ami sz@r, és DualDVI-s van csak. Hardverkeren néztem, más sem írt túl pozitívakat róluk.
Ki tudna nekem ajánlani egy helyet, ahol van ilyen kártya (miskolci vagyok - sz'al vagy futár, vagy miskolcközeli használt cucc is jöhet), vagy esetleg ésszerű alternatívát ATI-vonalon - 20k felé nem nagyon mennék.
A 4770 nekem pl drága a tudásához képest, 3-as széria nekem már kicsit elavultnak tűnik, hiába van meg a számítási teljesítmény... A 4830-ast olyan 4850-es szintre tervezem húzni, később esetleg kapna egy testvért crossfire-ben... Ilyenkor csak a 4830-as jó mellé (ami gond, mert elég nehezen beszerezhető...), vagy más is párosítható fele crossfireben?Köszönöm:
DH
-
MZsoltee
veterán
válasz
Alpachino
üzenetére
Ki beszél itt a jövőről? A 4850 már nagyon nem a jövő, az már a múlt a GTS250el együtt. A tesztek a jelenben készültek, vagyis a múltban. Semmilyen csodát nem várunk az 5750től sem. A középkategória az atinál annak is inkább az alja. Tud legalább annyit mint a GTS250 teljesítményben. Árban nem drágább, kevesebbet fogyaszt, kevesebb hőt termel és támogatja a DX11-et ennyi, szóval egyértelműen jobb.
A 4850nel lehet vitázni van olyan program amiben jobb van amiben nem. De újonan már nem szabad GTS 250-et venni, mert az áráért lehet venni jobbat. -
Alpachino
veterán
válasz
MZsoltee
üzenetére
Ezt a"jövőre tekintve" szlogent már kb. ezerszer hallottam különböző ATI tulajok szájából

Az 1950pro korszakában ez úgy hangzott, hogy "ez a kari a shaderekről szól".
De az ember egy karit azért vesz, hogy jelen helyzetben, a mai játékokkal használja, nem pedig a jővőre megjelenőkkel.

A 3850/70-et tényleg jó karinak tartottam, szerettem is, de a 8800GT közelébe nem voltak teljesítmény tekintetében.....
-
MZsoltee
veterán
válasz
Alpachino
üzenetére
Jó!

Emlékszem már rád, a 88GT 256MB volt a kedvenced előtte meg a 7900GS. De nem vitatkozom! Szinte mindenhol a 4850-et hozták ki összességében jobbnak PH Computer base... Biztosan tévedtek
Nem azt állítom, hogy nincs olyan program amiben nem erősebb a GTS250 vagy hogy rossz kártya, de nekem elég a 4850 is...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
stevve
üzenetére
Lejárt a mod idő, bocs.
Szerintem nagyjából elmondható, hogy egy 4850, egy GTS 250 és egy 5750 kb. ugyanazt hozza képjavítók nélkül (<10 % különbség van), ugyanannyi memóriával szerelve. Élsimítás és egyéb bekapcsolásával viszont az ATI-k, és főleg az 5750 előnyre tesznek szert. Így megfelel mindenkinek?

-
válasz
Alpachino
üzenetére
A teljesítmény része az is, hogy mennyit fogyaszt közben, mert ezzel összefüggésben a melegedés is képbe kerül. Legalábbis szerintem.

Íme, igaz, nem teszt, csak adatok.
Jó az a GTS 250, én nem is állítottam mást, de az 5750 jobb - teljesítményben is (még ha nem is jelentősen).

Látom, kötöd az ebet...
Másik aspektusból egy teszt. -
Alpachino
veterán
-
Izzé
őstag
válasz
Alpachino
üzenetére
Kétségtelen, hogy jó az ár/teljesítmény aránya a GTS250-nek, de egyáltalán nem jobb a 4850-nél, max TWIMTBP játékokban.
Az 5750 meg, ha csak egy hajszállal is, de veri a 4850-t, + DX11, kisebb fogyasztás...
Nézz utána!Ja, hogy neked GTS250 van? Akkor persze, hogy jobb!

-
MZsoltee
veterán
válasz
Alpachino
üzenetére
Az 5750 512MB ugyan olyan áron DX11-es és ugyanakkora a teljesítménye és kevesebbet fogyaszt!
4850vsGTS250 fogalmazzunk úgy hogy egyáltalán nem egyértelmű a GTS250 előnye!
teszt meg még 1
Beállítás függő, használat közben nem észrevehető egy két játékot kivéve. Itt lehet az amd és az nvdia mellé is sokrakoztatni.
Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Óvodások homokozója
- Elemlámpa, zseblámpa
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

és mindegyik játéknal maxon így megy

Havernak volt 9800GTX+ OC-s kártyája. Akkoriban nekem még 4850-em volt, sima ref Sapphire. Összeeresztettük őket és nem kicsit volt jobb az akkori 4850-em, azonos gépben.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)