- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dedix
tag
Igaz, csak en azt hittem (ugy tunt) elkerulte a kollega figyelmet, ezert irtam neki, amit irtam.
Van benne valami, de errol nem csak en tehetek. Pontosabban igaz, irhattam volna oda is, de mivel itt nagyobb "eletet" veltem felfedezni, ezert ide irtam.
Szoval: No offense!
Egyebkent mar banom, hogy nem figyeltem jobban az alairasodat, valamint mintha utaltak is volna itt a lapodra.... Epp most potolom.
Pl. a global vs expert kerdes is megvalaszolt ott, en meg itt kerdeztem. Ejnye.
Ezennel javasolnam a tobbi forumtarsnak is, mielott kerdezne kattintson! Erdemes lehet...
-
dedix
tag
Nem oktatas, csupan csak tipp, ugyanis szinte szo szerint feltette ugyanazt a kerdest, mint elotte par posttal, mintha nem vette volna eszre, hogy irtak mar neki. Emelett te vagy itt a fonok?
P.S.: Topic reszrol meg ez jobban porog, a tuner problemas halott, ennyi.
No Para!
-
_csocso_
senior tag
Eddig is így használtam, egy laptoppal, és egy pcmcia tunerrel veszegettem fel műsorokat a mezzo-rol. Beprogramoztam a gyári ( Pinnacle
) szoftvert, és azzal műveltem a dolgaimat. Csak platformot váltottam, és kéne egy új, egyébként express card-os tuner lehetőleg, mert ugyan van egy gyengébb asztali gépem de az elég zajos, hogy abba vegyek kártyát. A műsorok u.i. amiket felvennék, ált. éjjel mennek. Kis lakásban együtt élek a géppel, mert esetleg ha másik szobában lenne, akkor mindegy milyen hangos lenne, és vennék egy sima pci - t. Ez a DTV1800H egyébként nem tűnik rossznak.
-
dedix
tag
"A másolásvédelem megkerülése az illegális."
Mi koze ennek a masolasvedelemhez? a lenyeg anyi, h mashova ddugom a szolgaltato kartyajat.... mi valtozi kezzel? Ugyanugy fizetek erte, nem kapok tobbet...
Az megint mas ha veszek egy kikodolt belterit vagy kalozkartyat. Nekem alapbol magas az hogy miert koti a szolgaltato az ebet a belterijehez... Erre mas forumon olvastam mar panaszt, egy sractol, aki media centeres PC-vel szeretne kenyelmesen TV-zni...Mondjuk engem nem kulonosebben izgat hol valtok, kicsi a szoba. Annyi kene, hogy menjen, kezelheto legyen a szoftvere, ne zabaljon tul sok eroforrast, (nehany Pinnacle cuccnal olvastam ilyen problemarol) valamint ha akarok tudjak felvenni a gepre TV-bol. Semmi extra igenyem nincs.
-
dedix
tag
Asszem ertem mar. Annyi hozzaszolas van, nem volt kedvem atnyalazni. tehat olyan cucc kene amit belterivel ossze tudok kotni. Csak kerdes milyen kabellel? Az olyan tunerek, amiken van HDMI bemenet dragak allitolag...
Olyan lehetoseg is van, hogy kiiktassam a belterit? Tehat valami PC hardver, amibe bele tudom tenni a kartyat, amit a T adott. Olvastam errol, hogy allitolag a T STB-hez koti a kartyat, tehat meg masik belteribe sem megy az adott STB kartyaja. De talan van valami megoldas...
-
dedix
tag
Gondolom satee76 hozzaszolasara celzol... Nem teljesen tiszta ez a digis dekoder dolog, amit irt. Ez most digi tv akart lenni, mint szolgaltato? Nem ertek a dologhoz, ezert irtam ide. Nalam T-Home muholdas cucc van. A beszerelesi munkalapon DVB-S szerepel es a kiszemelt (Gigabyte GT PS700) tunernel is azt irjak DVB-S. Most akkor ezzel mukodne vagy analog/hybrid kell? Ajanlatokat is varok mas tipusokra. Igazabol csak neznem a TV-t, esetleg neha felvennek par musort, semmi extra.
-
-
H. Peter
csendes tag
Köszönöm válaszod!
Igazából semmi extrát és különöset nem szeretnék, csak szép, élvezhető tvzést ezzel a digi szolgáltatóval számítógépen keresztül, kihasználva a monitoromat. Abban biztos vagyok hogy a jelenlegi Xpert PVR878 típusú kártyának a képe nem a legjobb és ezen szeretnék változtatni. Ezért gondoltam Hybrid kártyára, mert később akkor egy esetleges HD sugárzásra is használhatnám. Viszont ilyen mélyen nem értek a dolgokhoz, ezért a segítség kérés.
Köszi!
-
Csorbi
addikt
Hmm-hmm....annyival jobb a képe, hogy ne érjen meg egy több szolgáltatást nyújtót adni?
Tudom, sokat kérdezek, dehát így tanul az ember, és kapja meg a neki fontos információkat
Ha a 3200-es hozná nagyjából a PVR2000 képminőségét, már bőven elégedett lennék vele, plusz ugye ott van a digitális adás vételi lehetőség, meggondolandó. Esetleg van tudomásotok olyanról, hogy a Leadtek tervezne valami dual tuneres kártyát? Sokszor van olyan is, hogy nézném ezt és felvenném közben azt, de azért egy második kártyának nincs már hely a gépben sajna
Váltani Leadtekről meg nem szívesen váltanék. Talán érthető, hogy miért.
-
8nemesis8
veterán
Az, hogy sok fórumot végigböngésztem és ezt dícsérték, vagyis a Volart.Mindenhol szinte.
Fontos lenne a jó minőség.Itthon fullHD monitorról nézném.De albiba csak a notebookról. Nem tudok dönteni.Ezért is írtam ide be.
Volart 11-12ért tudok venni, míg a winfast picivel efölött. Viszont egy hozzáértő szava áll a winfast mellett. Egyébként miért nem jött be neked a Volar?
-
Velar
csendes tag
Én kérek elnézést. Azért gondoltam, hogy nagyon jó minőségűt írtál, mert az első #6306-os hozzászólásomban (amire válaszoltál) direkt a minőségi szót hagsúlyoztam ki. E kis férleértés kérem ne legyen az ellenséges hozzászólások kezdete. Béke
A DVB-C-t pedig már el is felejtettem. -
Velar
csendes tag
Ha DVB-T a neve annek a szabványnak, amit használ az UPC, és a DIGI a digitális csomagjaiban, akkor igen, arra gondoltam
Pentium 3-as (egymagos, 3 GHz-es) procim van 1 GB RAMmal, ATI 3650-es karival. Egy ilyen konfig elég pl. divx-be tömöríteni? Bár gondolom ha felveszem a filmet kicsi tömörítéssel, után este átrakhatom azt divx-be pár óra alatt... És ezek a Leadtech Winfast-ok tényleg olyan nagyon jók? Ja, és nem ártana, ha full HD-t bírná. (hogy ne kelljen jóideig lecserélnem a karit)
-
Matyó83
tag
bocsi... nem láttam hogy van tuner problémás topik is...
nem hinném, hogy kevés a gépem hozzá... a másik kodek alatt mit értesz? igazándiból minden lehetöséget kipróbáltam a minöség/felbontás/hangok variációkra... sehogy nem akar egyenletes maradni...
bocs hogy ide irtam...
-
ImI87
őstag
Értem, lehet kipróbálom, gari úgyis van.....
És mi a gond velük, olyan rossz a kép, mint a cikkben is volt?
És amúgy már az újfajta szép kis távirányítót adják mellé?Ha meg már kifogtál egy jót, az mennyire jött be? Pár szót írhatnál róla.....
Lehet buta kérdés, de az STB-ból kompozit-on keresztül átjön a hang is?
Nekünk volt pár napig ilyen UPC-s STB, de csak sima TV-hez, géppel nem próbáltam ki. Annyira nem jött be a dolog, úgyhogy visszavitettük. Na most ha megint lenne ilyen, akkor a gépen is az STB távirányítójával kéne kezelni, és a Tuner csak annyi szerepet játszana, hogy egy külső eszköről venné a jelet? -
Robb202
tag
Köszönöm mindkettőtöknek a gyorstalpalót. Én ezekről nem tudtam, mert régebben egy srác kérdezett erről a hardveres mpeg4-ről aztán bezavart. Illetve láttam HD PVR-t ezért kérdeztem csak
Kérdéseim:
1, Az analóg tuner kártya amit fent említettem jó, vagy elavult?
Létezik dual tuneres hardveres TV tuner még más kiszerelésben is, például meglepett hogy PCI-E 1x-esben van. De Dual tuneres HW mpeg2-es van? Nagy segítség lenne. Felmerül a kérdés érdemes-e beruházni egy ilyenre, tudva hogy 2012 jan 1. után már nem tudom használni?2, Mennyibe kerül és melyik a legjobb MPEG4 és MPEG2 jelet is fogni képes TV tuner kártya? Hogy értve, hogy szoftvertől függ? Hmm egy analog tunerrel gondolom nem lehet MPEG4 streamet fogni.
3, Lehet, hogy hülyeséget írok, de a HDTV ripek esetében amik MKV-ban terjednek vannak olyan változatok amik magasabb bitrátával kerülnek a netre vagy éppen DD 5.1-es hangal.
Az alap ripek kb. 1.09GB-osak de van 2 és nem ritkán 3-4Gb-os változat is.
Na most ha csak simán streamet fogok akkor például a stream bitrate 10megabites abból csinálnak egy áttömörítést 3-4 megabitesre? A hangot hogyan tudják leválasztani a filmtől?
HD-ben a hang külön sávban van?
A rögzített jelfolyam milyen kiterjesztéssel kerül mentésre? .TS ? Ha ezt szerkeszteni szeretném azt mivel tehetem meg VEGAS?4, HD jel rögzítése mennyire terheli a processzort?Mi a különbség az MPEG2 és az mpeg4 között hogy mi (Magyarország) ezt választotta? Jobb?
A mai kísérelteti HD adások már jó minőségűek? Honnan tudhatom, hogy melyik TV állomások sugároznak már itthon HD-ben, vagy korai, filmek sorozatok még analogban vannak?Bocs ha off volt kicsit pár kérdés.
Köszönöm Bzoley-nek és Daa-Raa-nak a segítséget. A kérdések részben egyik részben másikótok válaszához vannak
-
brownus
veterán
nekem tényleg csak arra kell, hogy ha netezek akkor a bal alsó sarokban ott legyen, meg van pár műsor amit nézünk, na meg a paprika tv-ét
felvenni nem szoktam semmit. tudom, a listán nem volt, és a globalt is szerettem volna de már csak ez volt náluk...
elolvastam a cikket, aszerint sikerült "belenyúlnom" mert megvettem az rm utódját... de szebb képe van a tv2100-nak, mindenféleképp minőségi az előrelépés, még ha nem is olyan nagy.
-
brownus
veterán
szia,
tegnap megadta magát a sok évet megélt winfast tv2000xp rm tunerem, és kell a helyére egy új. ajánljatok légyszíves 10.000hufig leadtek kártyákat. (vista 32 +sp1)
köszi előre is!már kinéztem párat, ezekkel mik a tapasztalataid?
- Leadtek PX TV 1200
- Leadtek WinFast DTV1000 T
- Leadtek WinFast TV2000XP Global
felvenni soha nem szoktam, csak tv nézésre kell.
ezek ilyen 7-8k körül mozognak...üdv, b
-
szektamokus
tag
Még egy kérdés: Ez a kártya akkor képes fogni digitális adásokat, de melyikeket?
DVB-T ez a földit jelenti? És mi a helyzet a kábelessel?Ha mondjuk van UPC vagy Digi tv, akkor ez hogy működik? Ha ilyet szeretnék nézni rajta akkor elég egy csak analógot tudó kártya is?
Vagy ebben az esetben a digitális jelet képes ez a kártya fogni Set Top Box nélkül is?
-
lacqa
tag
Ezt miért mondod bzoley?? Mi is az amit tudnom kellene??
Régebben próbálkoztam belső Tunerrel de annyira zajos a jel ami jön a kábelen hogy rezgett az egész monitorképem,mikor kihúztam a koaxot abba maradt!Remélem a külső Tuner-el tudok Tv-ni.Egy 22" Samu 3000:1 , 2ms monitorom van.
-
törölt tag
Hát ez elég elszomorító. Miért rosszabb a külső tunerek képe?
Nincsenek Firewire-on működő tunerek, amik esetleg jobbak lennének?
Amúgy nekem nem kell más program, nem akarok se felvenni a tv-ből se semmi egyebet, csak az kellene, hogy be tudjam állítani minden csatornán külön-külön a hangnormát, a csatornákat sorba tudjam rendezni és esetleg még menjen a teletext is, és persze kezelni tudja a szélesvásznú monitoromat (mert az nem tudja kezelni a nem-szélesvásznú jelet). DVB-t csak azért írtam mert tudtommal az a jövő. Én erdélyi vagyok, de gondolom itt is bevezetnek valamilyen DVB rendszert nemsokára, de nem néztem utána a témának úgyhogy nem vagyok benne biztos. Csak gondoltam, ha már veszek tunert később ne kelljen kicserélni.
Szal nekem az se baj ha nem is lehet gépre kötni a tunert, nekem csak arra kell hogy a viszonylag nagy monitoromat tudjam TV-nek is használni, mert TV-m az egyáltalán nincs és nem is akarok arra pénzt költeni (hisz egy akkora Tv, mint a monitorom sokkal drágább mint egy tuner).
Belső tunerrel az a baj, hogy karácsony körül kiépítem a crossfire rendszert két bazi nagy hűtővel a kártyákon, úgyhogy nem nagyon lesz hely tunernek a házban. -
DarkByte
addikt
Hát ez kár. Próbáltam utána járni neten hogy vajon ha rákötök egy rádiót a hangkártya bemenetére akkor onnan esetleg szoftveres úton ki lehet-e fejteni az RDS jelet (tehát a digizett PCM jelből dekódolni), de ez csak akkor tudna működni ha valahogyan a baseband jelet le tudnám szedni a tuner -ről és ezt legalább 116Khz -en mintavételezni tudnám (hangkártyák csak 192Khz -et tudják mint >= így azzal kellene). Az FM jel ugyanis úgy épül fel hogy az alsó 15khz -ben van a mono egy csatornás hang (L+R) a legrégebbi mono vevőkhöz, 19Khz -nél van egy pilot tone, ez jelzi a Stereo vevőknek hogy a sugárzás kétcsatornás, a felette lévő 38Khz -ben van a Stereo differencia jel (L-R) kétszer a torzulás csökkentése végett. Ha RDS is van az 58Khz -nél található megint csak kétszerezve, ezen ráadásul QPSK kódolva is van. Szoftveresen biztosan vissza lehet fejteni, mert szoftveres RDS enkóder is van, az egyik induló helyi rádió munkálataiba belelátok és ott is így oldják meg, a baseband jel megy ki a stúdióból az adóhoz, ott pedig csak simán rácsatolják az erősítőre (tehát a PCM jelben megy mindaz amit leírtam).
Ha a rádiót csak simán a vonalkimenetén keresztül ráköti az ember a gépre ez nem fog működni mert ott már alapból a Stereo összeillesztett jel megy ki ami alul áteresztő szűrve van tehát az RDS jel nem jut át rajta (ami persze nem is szabad hogy átjusson mert csak zaj lenne). Talán egy régi csak mono képes FM rádióval meg lehetne oldani bütykölés nélkül is.
Na mind1, gondoltam leírom ha már utána olvastam. -
törölt tag
Ha te nem szaroztál akkor én sem.
Számodra ez a tapasztalat? Talán egy ilyen témában járatlan Leadtek júzer nem járhat így? Én nem döntöttem rosszul, pedig vehettem volna leadteket is... Haveromnak 3100H-ja van és szerintem rosszabb a képe analógon. Nekem a giga elég sok mindent mutatott már fel, most is csak jól jártam vele. Én nem szeretem a többi legyet követni, nehogy magukkal rántsanak a sz*rba... Ez párszor majdnem megtörtént, pl corsair tápba is bele akartak rángatni. Nálam is van adás, csupán beállítás kérdése volt, ennyi.
Ha akarsz reagálni, akkor szerintem PÜ-ben folytassuk. -
törölt tag
Szerintem itt TE vagy az aki elkezdett fikázni... És honnan tudod, hogy rosszabb egy ilyen tuner, mint egy Leadtek. Csak nem azért mert nincs velük tapasztalatod, és neked is Leadtek van.
Igen az összes... Országokat nem próbáltam végig csak a szabványokat magyarországon belül. Hogy milyen szolgáltató? Antenna Hungária talán.Magyarul a 3 alapadót próbálom befogni. Amúgy DVB-T-n minden jó, csak ott ugye m1 van egyenlőre. Meg egykét egyéb.
-
Balagex
csendes tag
Kedves bzoley!
Miből tűnt volna fel, hogy ki milyen krátyát vásárol?!
Azért kérdeztem, hogy mit lehet, érdemes venni, mert pont ilyen infók nem állnak rendelkezésemre.
A leginkább nem nagyon használható alatt pedig azt kell érteni, amit a másik válaszban olvastam, hogy ha kódolt az adás, akkor nem dekódolja?
Üdv.
-
törölt tag
Meg fogsz lepődni, de a PxTV1200 már 7-9k körül van árban! Persze csak ha reális árakat írnak...
-
engusz
veterán
Lehet a hármas osztó, ami bekavar. Megcserélem a két kábelt, mert mintha a másodikon amúgy is rosszabb lenne a jel. Kellene egy erősítő a padlásra, de áram is, szóval egyelőre nem megoldható. Az a furcsa, hogy a szoftveres tunerekkel nem volt ennyire pocsék az RTL Klub. Nem teljesen értem, hogy mi zajlik a háttérben, de próbálkozom. Nagyon szomorúságomra nincs semmilyen állítási lehetőség a Media Center-ben. Na, de talán majd a TV Pack 2008 után...
-
-
törölt tag
Na az első kérdésedre a válasz: Analogon van:
Most pedig a képek a kártyáról:
Az Elsőn az X-FI nem tudom, hogy jól van e rajta az AUDIO kábel.
X-FI
A másik A Ledatek, ott sem tudom, hogy jól van e rajta biztosan:3. a gép hátulja, a Ledatek a VGA alatt, alatta pedig a Card Mate:
A képek XNview-al vannak tömörítve.
Még valami: Digi TV esetében, a Card mattel légyszíves írd már le, hogy hogyan kellene összekötni, jelenleg a második képen lévő fehér kábel csak a Leadtekre van rákötve, nincs összeköttetésben a Card Mate-el.
A Dobozon, úgy van, hogy az összekötő fekete koax kábelt kellene bedugni a Card Mate RF OUT-jába, de a Digi TV STB-jének a Koaxát a Cardmate-nél hova dugjam?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest