Hirdetés
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szgaborsz
tag
válasz
John D'oh #97804 üzenetére
Sejtem, hogy az upgrade-t az s95d jelentette volna, de kuponozva nem tudom megvenni. Az lgc2-ön még van 1 év gari, most tudom még eladni talán a legkisebb bukóval (kb. 350.000-Ft). Az s95d-re még 500.000-Ft kell ráfizetnem, az s90d-re, kb. 100.000-Ft-ot, ha eladom az lg-t. Mindenképpen jelzem majd a tapasztalataimat a képminőséget illetően.
-
szgaborsz
tag
válasz
Skylukos #77670 üzenetére
Igen, igazad van, nem számoltam azzal, hogy kisebb egységnyi felbontást ad. 4-6 méterről nézzük, elvileg ebből a távolságból már nem kellene látnom a különbségeket, már ami felbontást illeti. De az egész képi világa lehangoló volt, rossz volt nézni, és hiába állítgattam, nem lett jobb. Anno a plazma tévéimet többször kalibráltattam, így van némi tapasztalatom, hogy mennyivel lesz jobb egy tévé a kalibrálás után, a TCL esetében nem tudtam elképzelni, hogy annyit javuljon kalibrálás után, hogy a nagysága kárpótoljon a gyengébb minőségért. Most várom, hogy a Philips 77oled807 ára csökkenjen, és ha az is ilyen vacak lesz, akkor marad a 65 colos méret.
-
szgaborsz
tag
válasz
aginor #77664 üzenetére
TCL 75C935 váltotta volna a Philips 65oled805-öt, három napig bírtuk, aztán visszacsomagoltuk, mert képtelen voltam normális képet kicsiholni belőle. SDR-ben zajos kép, fakó színek, a részletek eltűntek, pl, hd focinál a távoli kameraállásból a fű egy zöld folt, a focisták mezén a feliratokat nem lehet elolvasni, a fejük pedig csak egy fehér paca. HDR és a DV már jobb, a zaj nem annyira van jelen, de az oled itt is jobban teljesít. A fényerő brutál, de semmi értelme, le kellett venni, mert megvakított, és a kép minősége is a fényerő emelésével gyengült. Levettem minden képjavítót, néztem beállításokat hozzá, kipróbálam Viktor c835 beállításait, semmi nem segített. Ami a legrosszabb, hogy nekem és a Páromnak is fájt a szemünk/fejünk tőle, pedig nem láttam, hogy vibrált volna. Vagyis nekünk nem jött be a miniled, marad az oled. Csalódtunk, azt gondoltuk, hogy 750.000,-Ft-ért ha nem is esik le az állunk a képtől, de azért legyen nézhető. Amikor két éve megvettük a Philips oledet, akkor leesett az állunk pedig Lg oled volt előtte is, illetve plazma.
-
szgaborsz
tag
válasz
hiena68 #76721 üzenetére
TCL 75C935 váltotta volna a Philips 65oled805-öt, három napig bírtuk, aztán visszacsomagoltuk, mert képtelen voltam normális képet kicsiholni belőle, most becsomagolva várja az emag futárt. SDR-ben zajos kép, fakó színek, a részletek eltűntek, pl, hd focinál a távoli kameraállásból a fű egy zöld folt, a focisták mezén a feliratokat nem lehet elolvasni, a fejük pedig csak egy fehér paca. HDR és a DV már jobb, a zaj nem annyira van jelen, de az oled itt is jobban teljesít. A fényerő brutál, de semmi értelme, le kellett venni, mert megvakított, és a kép minősége is a fényerő emelésével gyengült. Levettem minden képjavítót, néztem beállításokat hozzá, kipróbálam Viktor c835 beállításait, semmi nem segített. Ami a legrosszabb, hogy nekem és a Páromnak is fájt a szemünk/fejünk tőle, pedig nem láttam, hogy vibrált volna. Vagyis nekünk nem jött be a miniled, marad az oled. Csalódtunk, azt gondoltuk, hogy 750.000,-Ft-ért ha nem is esik le az állunk a képtől, de azért legyen nézhető. Amikor két éve megvettük a Philips oledet, akkor leesett az állunk pedig Lg oledet volt előtte is, illetve plazma.
-
szgaborsz
tag
Samsungnál azonnali kedvezmény promócióban offline Média Markt vásárlása esetén a SAMSUNG QE85QN90BATXXH ára 1.050.000,-Ft.
Előny: az ára vagy mégsem?
Hátrány: nem küldhetem vissza, nincs DVTud valaki jobb ajánlatot 85 coll esetén?
Nagyon köszi.
-
szgaborsz
tag
Üdv,
Nappaliba, max 43 colos fér el, a keret 150.000 Ft, netflix, youtube nézésre, tudom, hogy nem nagy a mozgástér, ezt néztem ki, ár érték arányban van most jobb tévé ebben a kategóriában?
https://edigital.hu/led-televizio/lg-43un81003lb-webos-smart-4k-ultra-hd-hdr-led-televizio-p762833
Nagggyon köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Hosszabb ideig maradna a TSMC-nél az Intel
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Xbox tulajok OFF topicja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Synology NAS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PS Vita / PlayStation TV
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG Z390 TOMAHAWK alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest