Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mutatós dizájnnal várható a Realme első Ultrája
- Kompaktabb lesz a Honor 400 a vártnál
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quadgame94
őstag
válasz
Jefedrin #83355 üzenetére
Szia. Ha csak PC monitorkent használod miétt nem veszel monitort? Mire használod a táviranyitót a bekapcsolason kívűl meg hangerő állítason kívűl? Azt írod szinte csak gamingre lenne. Se netflix, se TV adás?
QNED80 = Nagyon gány. Edge-lit és IPS. Van ennél rosszabb klmbó?
QN85: Meh kategória. Van nála jobb annyiért. -
Quadgame94
őstag
válasz
Tybike81 #83331 üzenetére
Én:
Szia. A samsung sokkal jobb tévé tesztek szerint. De az is IPS és gyenge a kontrasztja. [Hisense 55U7KQ] VA + MiniLED TV. Van pár app ami nincs rajta (MAX, Skyshowtime) de jobb TV. TCL C805 is jobban megérné.
Te:
Milyen kuponnal tudom annyira lehozni az árát?
TCL 55C805-re gondolsz?
-
Quadgame94
őstag
válasz
ROBOTER #83324 üzenetére
Ohh értem. Nos így akkor gondolom sok statikus tartalmat néznél és ha nagyobb méret is kellene akkor
- TCL 75C845 600kHa a mégis OLED és a DV hiánya nem okoz gondot akkor:
- Samsung 65S90C QD OLED 570k
- Samsung 75S90C QD OLED 860kKépminőségben biztosan jobb a C845-nél, és a B3/C3 tévéktől is. Azonban nincs Dolby Vision. Neked szerintem nem lenne nagy gond. QD OLED esetében meg aztán tényleg nagyon kevés az esély a beégésre. Van, de jóval kisebb mint a WOLED paneleknél.
-
Quadgame94
őstag
-
Quadgame94
őstag
válasz
Sántha Lajos #83308 üzenetére
Azt gondolom, hogy itt is van egy evolúció. Én is egy sima IPS LG tévével kezdtem még valamikor 2013-ban. Aztán egyre jobbakat vettem. Teljesen jó, hogy elégedett vagy. Ez a lényeg. De ez nem jelenti azt, hogy nem látnád a differenciát ha odatennének egy jobbat. Most neked erre volt kereted és/vagy ennyit áldoztál rá. Nekem egyik legjobb barátom sokkal gazdagabb mint én és egy 5 éves Samsung belépő szintű tévéje van, viszont a biciklijére kb 3x annyit költött mint én a tévéimre.
-
-
Quadgame94
őstag
válasz
Sántha Lajos #83293 üzenetére
Fényerő csak egy dolog. Ez kell a HDR-hez
- 10-bit panel - 1,07 milliárd szín
- 50% ablakban 750 nit (kivéve ha OLED, ott kevesebb is oké)
- 25% ablakban 1000 nit (kivéve ha OLED ott kevesebb is oké)
- színhelyesség: 70% REC. 2020 és/vagy P3 90% felett.
- FALD vagy FALD miniLED panel (vagy OLED).
- jó kontraszt: 5000:1 natív kontraszt legalább, de persze FALD-al ez legyen minél több.Egy sima VA TV aminek a fényereje kb. 350-400 nit nem képes HDR szép megjelenítésére, hiszen eleve rengeteg dolog hiányzik a tudásából. Pár jelenet lehet, hogy szép lesz, de kb. ennyi. IPS panelről meg ne is beszéljük.
Ha nem OLED akkor minél nagyobb kontraszt és fényerő kell, hogy kompenzálja az LCD hátrányait. Ha OLED akkor meg ugye kisebb fényerő is oké, mert a kontraszt kiemelkedően jó. Bár QD OLED esetében sikerült orvosolni ezt is és majd egyszer talán jön a microLED.
Belépő szintnek a sok éves Q80T mondanám és ahhoz hasonló TV-t, de a blooming erős volt rajta sajnos. Feliratos tartalmat HDR-ben felejtős volt használni, mert elcseszte a jeleneteket. -
Quadgame94
őstag
válasz
ROBOTER #83265 üzenetére
Szerintem inkább 65 inch-ben gondolkozz. Annyiért van sok OLED
- LG 65C2 vagy B3 - 550K Legjobb ár/érték
- LG 65C3 - 620K - de szerintem nem éri meg a felárat.
- LG 65G2 - 720K jobb valamivel a C3-nál is, de nem jön vele állvány, csak falra szerelhető tartó.Több modell hasonló árkategóriában: Philips 707 (570K) / 718 (590K) B2 szinten vannak kb. Panasonic és a Sony is túlárazott.
G3, LZ1500E pedig már karcolgatják a 77 inches modellek szintjék, bár képminőségben jobbak persze. Hasonló cipőben vagyok. De lehet én is 65 inchest veszek majd, még várok kicsit.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Gerandal #83253 üzenetére
Szia. A samsung sokkal jobb tévé tesztek szerint. De az is IPS és gyenge a kontrasztja. [Hisense 55U7KQ] VA + MiniLED TV. Van pár app ami nincs rajta (MAX, Skyshowtime) de jobb TV. TCL C805 is jobban megérné.
-
Quadgame94
őstag
válasz
balu807 #83167 üzenetére
Szia.
Nézd a felettem lévő hsz-t. Neked is ugyan ezt tudnám írni.
Ha nagyon világos és nincs lehetőség sötétíteni sem akkor C845. A 745 is teljsen jó, de a miniLED egy kategóriával feljebb van. Bőven elég lesz a következő 5 évre. Ha viszont tudtok néha sötétíteni és/vagy nem annyira világos a szoba akkor 55C3.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Polben #83162 üzenetére
Szia. Én ennyiért már OLED-et vennék. LG 55C3. Ha nagyoooon világos a szoba akkor C845. A Samsungnál nincs dolby vision, a disney pluson pedig szinte csak olyan HDR tartalom van. De alapvetően egy QN90C is elég jó csak tudd hogy ez hiányzik belőle. A C3 is elég fényerővel rendelkezik. PS5-ön használok egy C2 OLED-et. Eszméletlenül szép!
-
Quadgame94
őstag
válasz
kissbp #83133 üzenetére
Szia
[Sony 55X93J] most pont 200k.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Kovács Imre #83126 üzenetére
En egy normális 50" tevet sem találtam. Az összes még csak nem.is FALD. QLED név nem.egyenlő azzal hogy jó is lesz a tv. Sok összetevője van még.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Kovács Imre #83116 üzenetére
Szia.
A 48C3 abszolút jó. Egyébként van fent aprón 280-330 ezer között több OLED is. TCL C845 is min. 55 inch. A Sony 55X93J 200 ezerért elég jó vétel most, de az is nagy neked.
- -
Quadgame94
őstag
válasz
jeffreybboy #83102 üzenetére
Igen látom. Annyiért megéri. [link]
Jobb az X90J, viszont hatalmas nagy előrelépést ne várj. -
Quadgame94
őstag
válasz
jeffreybboy #83093 üzenetére
Már elég régi J = 2021. K = 2022, L = 2023.
Mennyi kereted? Méret?
-
Quadgame94
őstag
válasz
hellboy #83026 üzenetére
En PC-n hasznalom az OLED-em (42C2) és ha jól bansz vele nem ég be:
- Tálca elrejtve, ikonok a startmenuben (1 win gombnyomás és ott az összes alkalmazás ami kell)
- 5 percenként váltakozó háttérkép
- sötét téma (még böngésző alatt is: Dark reader és a torrent kliens is)
- 80 nit fényerő (sötét szobában tökéletes)
- Képernyő kímélő 3 perc utánÉn skype, teams, office programokat használok 5-6 órában / nap. Ezeken felül a többi szokásos dolog: HDR gaming, YT, Netflix stb. TV box is van rá kötve. Természetesen itt már nagyobb a fényerő, de utt lehet is. A helyzet az hogy ilyen méretben nincs jobb alternatíva ha konzol + PC is kell. Lett vna a 32" miniLED csak ívelt...na elmennek a
-
Quadgame94
őstag
válasz
Gino20 #83001 üzenetére
Igen megfogadom, lehet az 5.2.x gazdaságosabb és kicsit overkill lenen a 7.2.x.
Az S60Q-t 25 ezerért venném meg tőle. Samsung HW-Q930C-val az a baj, hogy 1m a max most amit rátudnék szánni. MM-ből rendelném a 77C3-at 980k. 270K nem igazán van a Samura. Kompromiszumot kötök ezt tudom. Esetleg egy jó áthitaló megoldás? Nem veszem meg a S60Q-t és karácsony környékén egy 100 ezerért tudnék venni hangprojektort, ha eleve nem lenen annyival jobb mint a TV hangrendszere.
Az 5.2.x csakis jövőre jöhet szóba. És akkor az a 270k is jól jön majd amit most elköltenék a Samsungra.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Gino20 #82997 üzenetére
Képben, de ez nem.keves kiadás. Hangrendszeren gobdolkodom még erősen. Idővel ki lenne építve egy 7.2.4 vagy 5.2.4 de.abban még kikell okosítanom magam és penz is kell. Tavaszra lenne meg. Egyszerre nem tudok mindent. Egyenlőre egy LG S60Q lenne (olcsón venném.barátomtól).
Panasonic-ról van tapasztalatod? Vélemény?
-
Quadgame94
őstag
Helló!
Nekem is kéne egy kis help. Adott egy 4.25x2.9m szoba és ide akarok kialakítani egy mozi/gaming szobát. Viszont nagy dilemmában vagyok. A nappaliban mióta van kisbabánk szinte semmit nem megy a tévénk. Egy LG 55B2 van ott. Hetente kb. 4 órát ha megy. Plusz nem akarjuk, hogy az első években nézzen tévét.
Ezért úgy gondoltam, hogy a mostani B2 eladnánk és vennénk egyet a mozi szobába. A tévé 2.9m falon lenne tőle a fotelek pedig 2m-re. Én gyengénlátó vagyok szóval messze nem akarok ülni. Most a B2-től a kanapé 2.7m-re van és az nekem messze van. Persze az csak 55". Természetesen sötét lenne a szobában.
Tévére szánt összeg, forintban?
- 800 ezer - 1 millió
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
- Bluray filmek, DV filmek, Netflix, Disney+, PS5
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
- 65" de 77" is simán jó lenne. 2-2.2m. Immerzívebb élményt akarunk.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
- Sötét. Redőny rulez
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
- Szemből. Két fotel lenen egymás mellett.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
- Falon lesz
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
- LG, SONY. Panasonic?
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
- DV kell és inkább jó mozi élmény felé menjen el. PS5 ritkán lenne rá kötve, csak haverokkal játszanánk rajta.
11. Csak új vagy használt
- Új -
Quadgame94
őstag
válasz
Szasza8000 #82937 üzenetére
Én a TCL-t venném. Streaming oldalak 70% DV HDR, Maradék meg HDR10. 10+ elenyésző. Namost ez miatt te QN90C 95%-ban HDR10-et látlán. Hacsak direkt nem szerzel be 10+ bluray tartalmakat de az is ekenyésző. TCL esetében ugye megy a DV.
Egyénként is a C845 valamivel egy jobb TV. Szoftvere meg nem.annyira vészes. Stream oldalak mennek az a lényegy amúgy is PC-re lesz kötve nagyrészt. -
Quadgame94
őstag
válasz
rajzol01 #82931 üzenetére
Samsung nem támogatja a Dolby Visiont. Sima HDR10-ben fogja megjeleníteni. Az LG támogatja, de a blooming erősebb és a kontraszt is rosszabb. Samu a DV-t leszámítja mindenben jobb egyébként. Philipset nem tudom, hogy VA vagy IPS. Csak a 9308-t találtam meg. De egy YT teszt szerint kb. LG szintjén lehet.
Én ezt venném:
[link] -
Quadgame94
őstag
válasz
Maros1987 #82918 üzenetére
Az S90C egy jobb tévé. Én azt venném egyértelműen a kettő közül. A mini-ledesnek nagyobb a fényereje, de az S90C is képes bőven 1000 nitre 10%-os ablak mellett. A QN90C egyébként majd 2000-re képes itt... Nos ha nagyon világos nappaliban lenne és főleg (70+ százalékban inkább SDR kontentet nézne akkor talán a QN90C jobb. Én egy közepesen megvilágított nappalimban elvagyok a B2-el, és nagyrészt HDR tartalmakat nézünk. Ezt mérlegeljétek. Ja és a minilednek a betekintési szöge gyengébb.
Összehasonlítás:
[link] -
Quadgame94
őstag
válasz
uffneked #82910 üzenetére
Én heti 4-6 órát nézek lineáris csatornákat a C2-ön. Igaz még csak 6 hónapja van meg de természetesen nincs beégés. Bevan kapcsolva minden védelem (kivéve amely a fényerőt érinti). Ahhoz hogy egy logó beégjen manapság egy OLED-en naponta egy db csatornát kéne nézned 8 órán keresztül kb. 6 hónapig, de lehet keveset is mondok. A statikussák a gond, ha váltogatot a csatornát eleve akkor nincs gond. Én Forma 1 és focin kívül szinte semmit sem nézek TV-n. Néha egy filmre ott maradok de kb. ennyi. Egy ismerősöm az irodájába akart venni OLED-et. Na most Ő CNN meg egyéb hírolcsatornákat kapcsol be és megy a háttérbe 8+ órán át minden nap. Mondtam neki, hogy erre ne vegyen OLED-et. Nagy valószínüséggel befog égni.
Normál, vegyes használtra a mai OLED-ek tökéletesek. Ja és van 3 éves garancia beégésre. -
Quadgame94
őstag
válasz
rainman72 #82844 üzenetére
Ajánlani lehet, az más kérdés az adott vásárló megfogadja e. Az én ajánlásomat nem befolyásolja más emberek tudásának hiánya. Eleve azért kérdezi meg mert nem tudja/nem biztos.
Persze az igaz, hogy sokan tartanak a TCL-től, és konkrétan csak LG/Samsungot akarják. Barátom nem ért a tévékhez és most akar venni egy tévét. 70%-ban PS5 menne rajta a többi streaming. Mikor mondta, hogy csak 150 ezre van rá akkor mondtam, hogy ne is vegyen inkább. Van egy Samsung AU6102 tévéje... mondtam neki hogy nem fog számottevően jobbat kapni 150 ezerért. Végül utána olvasott és vesz majd jobbat. Ezzel csak azt akartam leírni, hogy sokszor nem is éri meg venni másik tévét ha eleve budget kategória jöhet szóba. Ez az 150 ezres kategória azoknak jó akik 70%-ban tévéznek és 30%-ban streaming és a mostani tévéjük már vagy 5 éves. Nos akkor lesz látványos javulás.
-
Quadgame94
őstag
Uh hát nem egyszerű, mert a nagy méretű panel inflálja a tévé tudását. Te a nagy képernyőt fizeted meg nem a tudást. A balansz jelenleg a 55-65 hüvelyk környékén van. TCL 65C845 most 430 ezer. Talán a legjobb ennyiért. VA + miniLED és nagyon szép képe van. Konkrétan kettővel van felette azoknak amiket írtál. Ennyiért van Samsung 55S90C QD OLED, ami még egy polccal fentebb van. Sajnos ha ekkora méretben akarsz jó tévét venni, akkor ez a 400-450 ezer kevés lesz. 550-600 ezer kell. Én a helyedben 65C845-re lecsapnék. Kisebb de mérföldekkel jobb tévé bárminél amit eddig használtál.
-
Quadgame94
őstag
Akkor leírom én mit ajánlanék
Budget kategória: Nem igazán tudok mit ajánlani. VA paneles QLED talán kapható (150 ezer alatt) de IPS NanoCell-t semmiképpen.
Alsó kategória: TCL C645. Ennél gyengébb tévét nem ajánlanék. Persze vannak olyan emberek akiknek "jó" az olcsóbb is. Ezt már nekik kell eldönteni én csak ajánlást teszek.
Középkategória: TCL C745.
Közép-felső: Bármely VA + miniLED TV, de csak 350 ezer alatt. Felette már OLED és inkább azt ajánlanám. Persze a méret is számít nyílván. Pl egy TCL 65C845 430 ezer, ennyiért egy 55B3 jön ki.
Felsőkategória: LG C3. B3 sem rossz, de inkább a C3 ha már eleve ennyit költ az ember. Esetleg Sony A
Prémium: LG G3
Nem számít a pénz és a lehető legjobb kell: Sony A95LSamsung és más márkák nincsenek a listán. Igazából vagy rosszabbak vagy csak van náluk jobb alternatíva. Egy Samsung S90C nagyon is jó TV. De én mégis a C3-at venném, ha már kiadok ennyi pénzt kapjam meg a Dolby Visiont is. De megértem akinek ez nem számít annyira.
-
Quadgame94
őstag
válasz
B.Gábor 76 #82826 üzenetére
Szia.
NanoCell = kuka. Egy nagyon gyenge eresztés. Nagyooon alacsony kontraszt és rossz képminőség Nem véletlen h csak 340 ezer egy 75" TV. Én ha fizetnének se használnám. -
Quadgame94
őstag
válasz
rainman72 #82817 üzenetére
De felejtős mert annyiért kapsz jobb kontrasztú és DV-vel ellátott tv-t. Mi szól a Samu IPS mini LED-je mellett? Miért jobb egy VA mini LED + DV-vel szemben ami még olcsóbb is? Semmi. Ráadásul a Disney+ / Netlix HDR tartalmai 80% DV. Szért írtam hogy felejtős mert csak magaddal cseszel ki. És ez minél drágábbat nézel annál prominensebb. Biztos hogy Sony A95K vennék nem pedig S95B-t ha lenne annyi felesleges pénzem.
-
Quadgame94
őstag
válasz
uffneked #82810 üzenetére
Itt egy teszt a U7K-ról. Nagyon pöpec kis TV. A Zónák nem mindig mérvadóak. Sony TV-knél van hogy alacsonyabb és veri a tőbb zónaval rendelkezőket. Dimming Control algoritmus sokat számit. VA panelben gondolkodj. IPS nagyon gagyi már hiába mini LED. Samu alapból felejtős DV hiánya miatt.
https://youtu.be/0PvuwLda_ac?si=ASEcRKUcr9AJfxss
-
Quadgame94
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest