- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wlac1
csendes tag
Sziasztok, lecserélném a 14 éves 32 colos samsung ue32d6510ws típusú tv-met egy újabbra. A szempontok:
1. Tévére szánt összeg, forintban? Legyen 100 ezer ft, nem baj ha olcsóbb, de ha mondjuk 50-el drágább és megéri, az sem.
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) Filmnézés, országúti kerékpár apple tv-n, néha egy focimeccs, Játék nagy néha (Zwift)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? Kb 3 méterről, 45-50 colosra gondoltam legalább.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Elég vegyes, közvetlen fény a tv-t nem éri.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Egyedül, főleg szemből max 20-30 fokban oldalról.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) Legyen minél tartósabb, minél egyszerűbb, Apple TV úgyis okosít... AirPlay hasznosnak tűnik, de nem fontos.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) Jack jó ha van, HDMI gondolom alap
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Mindegy.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) Ha tartós, akkor mindegy.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) Plazma semmiképpen (nehéz és magas fogyasztás). Felhasználóbarát menü!
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Használt inkábbAz is segít ha csak annyit írtok milyen irányba nézelődjek, rosszabbat gondolom a mostaninál úgysem nagyon tudok venni. Köszi!
-
Sziasztok!
Újragondoltam a TV vásárlást, és már sokkal pontosabban látom az igényeimet, így újrakezdem a keresést tiszta fejjel.
300ezer Ft - de nem muszáj kimaxolni, örülnék is, ha több pénz jutna pl. hangfalakra.
filmnézés, játék
3.2m filmnézés, 2m játék (szimulátorszék a kanapé elött)
Leginkább félhomályban
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
főbb streaming szolgáltatók, cast, használható böngésző
2db HDMI
mindegy
Nem számít, csak sokáig gyors maradjon.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Kizárólag olyan TV érdekel, aminél van reális esély arra, hogy 5 év múlva is használható lesz az OS; frissítések, SOC sebesség, stb.
Szeretném, ha a lehető legjobb hangja lenne a TV-nek, de ha ez ellentétben áll a többi feltétellel, akkor örülnék két külön ajánlásnak. ()
Inkább új, de patika állapotú használt is elfogadható sok garivalVA panelt preferálok, mert az IPS Glow számomra nagyon zavaró dolog.
Játékra is jó legyen, ez fontos.55"-ban gondolkodom, de ez nincs kőbe vésve.
Előre is köszi!
-
Gabe123
aktív tag
Sziasztok tv-t keresnék ismerősnek :
1. Tévére szánt összeg, forintban? 220k-280k
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport film, és tv
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 65"
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? világos szoba , nappal és este
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) HBO, Netflix, Disney
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? nem lényeg falon lesz
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) bármi
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) Ambilight tetszik de nem feltétel
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? csak új
Előre is köszönöm. -
szcs84
csendes tag
válasz
rainman72 #98095 üzenetére
Tutifix, hogy jobb lett volna a C4, de egy kis osztás szorzás mérlegelés után számomra és jelenleg nem 200ezerrel jobb. Majdnem fedezi a Nintendo Switch 2 előrendelésem árát a különbség. Vagy egy ~100ezres soundbar, és még bőven marad is.
Ahogy látszik, egyáltalán nem követem a tv tech-et, de a 765 mellett a 805 és az u7n volt még esélyes ezen az áron, a 855 meg már majdnem C4-be kerül, akkor már inkább tényleg az OLED ugye.
65" méretben az u7n-nek 384, míg a 765-nek 1080 local dimming zoneja van: a tesztek, ajánlók és egyéb tech videók alapján azt vettem ki, hogy miniLED esetén ez egy fontos paraméter, így kvázi az alapján hoztam meg a végső döntést.
Néztem yt-on OLED 4k HDR demokat (pl.: 2020 LG OLED The Black) nem találtam bloomingot, gyönyörű a kontraszt (is). Nem mondom, hogy nincs, de ha másnak van is: én konkrétan nem veszem észre, nem látom, hiába keresem.
Hang összehasonlítási alapom nincs, csak a régi TV-mmel: ég és föld. Nyilván nem soundbar szint, de első körben egész okés.Megnéztem rajta szintén yt-on pár Switch 2 játék trailert, valamint az Interstellar docking scene-t és 99% elégedettséget éreztem. A mínusz 1% oka, hogy nincs a távnak háttérvilágítása
-
rainman72
Topikgazda
válasz
szcs84 #98094 üzenetére
Ez lett a C4 helyett?
Árban persze sokkal jobb meg képbe se lesz sokkal rosszabb,ezt max akkor látnád ha van mellette oled is.
A hang kb ugyanaz a helyzet,azt is akkor tudnád meg ha lenne mellette egy alap 3.1.2 soundbar is.
Ezt nem azért írtam mert rosszul választottál
De van difi,érzékelhető mind2 fronton.
Össze hasonlítási alap jelenleg:
Hisense 65U7NQ vs. Philips 65Oled718+TCL 8132 -
szcs84
csendes tag
válasz
szcs84 #98044 üzenetére
Megérkezett a TCL 765, be is üzemeltem.
Elképesztően meg vagyok vele elégedve az első óra alapján: gyönyörű és tök jól is szól, így egyelőre soundbarra sem fogok (még(?)) költeni.
65", 300.000Ft, Euronics, tuti nem kiállítási darab volt, 2 nap alatt kihozta az MPL.
Köszi a segítséget, remélem most legalább 5+ évig nem kell jönnöm ide
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Quadgame94 #98089 üzenetére
Olvasni én is tudok már látom ezt a Samsung QN70F-nél is
De miez?? -
rainman72
Topikgazda
válasz
Quadgame94 #98083 üzenetére
Edge mini led az meh milyen
Nem is hallottam még. -
István 67
tag
TCL-765 vagy Samsung QE55QN85DBT ? Melyiket vennétek azonos áron?
-
rainman72
Topikgazda
Lg mini ledek 2025 [link]
-
rainman72
Topikgazda
Lg-nek van idén 43" mini ledje meglepi,nem is igazán drágán nyitott.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
pezo00 #98079 üzenetére
Erről nem biztos hogy lesz vélemény itt mármint a márkáról.Ha egy átmatricázott TCL lenne akkor nyugodtan.
Nem tudom mennyire komoly mini led lehet ennyiért habár a Hisense-nek van hasonló áron az U6NQ.
Viszont a TCL-nek nem volt eddig ilyen olcsó belépő mini ledje így lehet bukik az elmélet. -
pezo00
tag
Sziasztok,
Teraszra szeretnék egy tv-t venni, elvárásokta nagyon nem írnék mivel nem mindennapos filmezős tv lesz [ezt] a tv-t néztem ki mivel most 136.000Ft-ért lehet megvenni kuponnal. Külföldi oldalakon olvastam hogy wifire csatlakoztatva a Router menüben tcl tv-t ír így lehet van köze hozzá
A leirt adatok alapján nem tűnik ennyiért rossz vételnek de azért kíváncsi lennék a ti véleményetekre is.
Köszi előre is -
bringasisti
őstag
Nem teljesen ide való, de azért kérlek válaszoljatok. A Mindi Tv adja a F1 futamokat. Mert 100 éve azt olvastam, hogy nem közvetítik, hiába adjak a csatornát.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
HagaNRG #98075 üzenetére
Ha rakaszkodsz a Q60 felőlem megveheted,hogy én nem venném az egy dolog,akár jó is lehet,de feketében nem vagyok biztos főleg sötétben.A többi dolog jó lesz,igaz nem 1 HDR erős készülék.
400 alatt még a 75C655 PRO lenne vagy a Hisense 75U7NQ.
Azt is elhiszem a 75C765 már drágább kategória de még mindig az legjobb választás,ha nem sürgős várnék 1 jobb árat. -
szcs84
csendes tag
-
raziel01
veterán
válasz
raziel01 #98037 üzenetére
Megjött ma a Philips 43PUS7009 TV.
IPS panel, youtube 4k szerintem szépen fut, viszonylag jól is néz ki. HD adások tűrhetőek viszont az SD adás az botrányos. Neten írták is amúgy, hogy felskálázás effektíve nincs benne semmi. Egyébként most van kb áránál ezzel a 93 ezres árral, mert 130-at az fix, hogy nem ér meg (áruskeresőn annyiért megy), mert már annyiért 50 colos LG-t veszel is megkockáztatom, hogy jobb is a képminőség. [link] például
Képminőségre olyan 7/10-et adok, nekem 2016-os Samsung 3D TV van amit simán 2D-ben használok és megkockáztatom, hogy jobbak a kontrasztok, színek (VA panel).
Természetesen nagyszülő örült neki, tetszik is neki. Amit neten is írtak a csatornaváltás kb 2,5 másodperc. Picit hosszú de ő nem pörgeti állandóan a csatornákat így nem zavaró.
[link] vettem hozzá egy normál távirányítót, tökéletesen működik. Kicsit jobban kézreesik neki, mint a gyári. -
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
75" méretben mit ajánlotok?
Nem kell a legolcsóbb, de nem is 600 ezerért szeretnék.
Samsung q60 most 350 körül az Alzán, tcl 805 speciel nem látok ilyen méretben, se biztos létezik az is hasonló áron.
Esetleg bármi más, modernebb alternatíva?
Két éve vettem q60at és C805öt egyaránt,.akkor azok nagyon ajánlott modellek voltak.Köszönöm szépen.
-
nagyati12
lelkes újonc
Sziasztok!
Vásároltam egy új Samsung Tv-t, szeretnék még venni hozzá egy Androidos set-top boxot is. Ti használtatok már korábban ilyet? Ha igen mik a tapasztalatok, mennyire váltak be ezek a Tv okosító készülékek?
Köszönöm szépen a válaszokat előre is! -
Sziasztok! Körvonalazódott mostanra, de egy utolsó kérdés.
Árban kb ugyanannyi.
TCL 55C765 vagy TCL 55C805
Szerk: ez a beépített mély mennyire használható,vagy szimpla parasztvakítás? -
Kátai
senior tag
Ezek [link] közül melyik lenne a jobb választás? Az ár max.250K.
Más, a méret még a dilemmám, mert nem szeretném ,ha a szoba " tele" lenne tv-vel.
Jelenleg egy LG 55" -os van.Ez most szerintem arányos, de nem lenne túl nagy egy 65"-os? A nézés távolsága 2,5--3 méter.
-
rainman72
Topikgazda
250ezer nem igazán sok egy 55s oledért,olcsobban nem is igazán láttam eddig.Ez is inkább kifut szerintem lehet csak 1db van belőle ott.
Hasonló oledem van kap napfényt oldalról akkor sincs vele gond a képminőség meg brutál.Van/volt mellette több mini led is nekem egyikse hozta azt a minőséget eddig. -
brumm
csendes tag
válasz
rainman72 #98054 üzenetére
Köszönöm, már lapozgatom. Bármennyire is nem szeretnék annyi pénzt költeni, ezek a VA panelek, akármilyen a megvilágítás, a betekintési szög miatt, egyre kevésbé szimpatikusak. Akkor inkább a kis fényerő, amit el kell viseljek. Főleg ha az egy durva kontraszttal párosul. Akkor már csak a környezet fényerejével kell játszani, már ha kell.
-
brumm
csendes tag
válasz
rainman72 #98054 üzenetére
Tényleg nem kötözködésből írom. Ezt a cikket természetesen megtaláltam.
De tesznek hívni enyhe túlzás. Gyakorlatilag a specifikáció felolvasása.
Azóta tovább kerestem. Úgy tűnik C3 panel valamivel gyengébb vezérlő hardver és szoftverrel. Már csak valami akcióra kellene várni. Amikor az áprilisiak voltak még nem kerestem TV-t.
Nem lesz nyáron valami sport akármi, amit általában TV akciók előznek meg? -
brumm
csendes tag
válasz
rainman72 #98051 üzenetére
Tudom ......egyéni szoc probléma.
El tudom engedni.csak várom mikor lesz olyan, hogy újonnam vett autóm szévédőjére, reklámokat vetít a rendszer.
De a samuk elég drágák, ráadásul nálam az appban nem vesz le semmilyen kupont. Lista árat dob. Egyedül a cserét mutatja. Lehet valamit elrontok. Erősen gondolkodok alaves ftárs ötletén a Hisense OLED-en. A baj , hogy nem találok semmit róla, milyen panel van benne . Gondolom valamelyik LG. Teszt sincs. Valahol olvastam, hogy a N végű, azaz egy évvel fiatalabban, C4 es panel van. Az mondjuk jó lenne. Ha ebben mondjuk a B3, akkor azt úgy inkább nem. Ha C3 akkor .....talán. -
brumm
csendes tag
válasz
rainman72 #98049 üzenetére
Mint írtam, nekem még nem volt"smart" TV-m. S mivel pl. a telefonom op.rendszere se dobál fel ilyesmit (pedig az is Samsung), meglepődtem. Ha így van, lehet a fő felhasználás a Pc "monitor" lesz. Viszont akkor teljesen felesleges lesz bőven 200+ pénzt rákölteni.
De lehet az még drágább lenne. Elvégre biztos több oled TV fogy mint oled monitor. -
brumm
csendes tag
válasz
rainman72 #98047 üzenetére
"A Smart Hub felhasználói felülettel rendelkező eszközökön - beleértve az okostévéket is - hirdetések és ajánlások jelennek meg a felhasználók számára, amelyek segítik őket a tartalmak, alkalmazások és márkák felfedezésében. Ezek a hirdetések alkalmazáscsempék (ún. Ad Tile) vagy bannerek formájában, illetve egyes Samsung alkalmazásokon belül jelenhetnek meg.
A felhasználó a Privacy Choice alkalmazáson keresztül bármikor egyszerűen kikapcsolhatja az érdeklődésalapú hirdetések fogadását; ezzel együtt általános jellegű hirdetések továbbra is megjelenhetnek. A hirdetések elérhetősége, a hirdetési formátum és a hirdetési kampányok régiónként, modellenként és modellévenként változhatnak."
Idézet a samsung.com-ról. -
brumm
csendes tag
válasz
rainman72 #98040 üzenetére
Az MM -t elfelejtettem. Ugyanannyiért adja a QN85 -öt mint a Samsung, s a Samsungot is le lehet kuponozni majdnem annyira mint az utalvány (de ez nem utalvány, ez kártya, így nem kell egyszerre elkölteni.)Majd veszek -több részletben- kávékat. Erre a reklámos dologra tudtok valamit? Még egy : van egy edifier aktív rendszerem. Vonal bemenete meg bluetooth -a van. Tudom -e valamelyikkel meghajtani majd a TV-ről?
-
szcs84
csendes tag
válasz
rainman72 #97985 üzenetére
Végül mégiscsak visszaléptem a C4-től (is) és inkább a 65C765 lett az Euronicsból 300-ért: az ára is esett most 10%-ot és bevallom a 20 havi 0% THM is befolyásolta a döntésem, főleg ebben az inflációs világban.
Tényleg köszi a segítséget, nehéz eset vagyok ha döntés meghozataláról van szó
-
brumm
csendes tag
válasz
alaves #98041 üzenetére
A Telekomnál csak egy vonalas előfizetésem van. Így azért jelentősen drágább az általad mutatott. Az 55U7K 190e, az 55A85K 250e. Viszont megfontolandó mivel az eddigi befutó, a 55C765 most a ZöldTakonyban akciósan ~238e. 12 e a difi . Köszönöm a tippet, gondolkodom. A kisebb fényerő mennyire kisebb?
-
brumm
csendes tag
Szervusztok,
Régóta nem nézünk TV-t. Az utolsó (csöves) Sony-nk az ideiglenes* tárolóban szomorkodik. Általában a PC -nk viszonylag nagy és jó monitorán nézünk Netflixet, meg ami a neten elérhető. Eddig nem is nagyon gondolkodtam komolyabban, mert nálunk még csak Adsl volt elérhető (ha lejött 10 Mbit/sec) annak örültünk. Most azonban az is meg szűnt, mivel majd lesz optika, de csak nyár végén -ami ismerve őket- lesz az ősz is. Ezért viszont nem újítottak. Szóval beruháztam egy 5G házi mobilnetre ami 300-380 Mbit/sec. Gondoltam, itt az idő valami jóra.
Szóval a kérdés: A méret, sokat gondolkodva, de a helyek miatt 55", ha nagyon megéri max 65". Csak Streaming. Játék zéró. Sokat nézegettem, az itt javasoltak miatt a TCL55c765, Hisense 55 u7 k(n). a K a telekomnál elég jó áron van. Vagy samsung member révén(telefonom miatt) valami samsung appos, tv cserés kavarás miatt valamelyik Q60, 70 stb. szóba jöhetne még a u7N is van egy 50ezres MM kártyám, azt is le kellene már valamikor vásárolni, de vagy nem kell olyan, vagy máshol sok tízezerrel olcsóbb. Eddig nem "pazaroltam" el.
Szóval mit javasoltok ? A másik tényleg komoly, hogy a Samsungon jönnek a célzott reklámok? Ha igen, akkor az ki is eset. Ha ki lehet kapcsolni, akkor a q60 és q70 között van érdemi különbség?
Előre is köszönöm.*Mint az ideiglenes hazánkban állomásozók
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
raziel01 #98027 üzenetére
Igen, le-föl pöccintős az enyémen, bár nem ugyanaz a TV, de nagyon hasonló a távirányító.
A hangerő és csatorna váltógomb között pedig ha megnyomod akkor módot vált a TV, és a navigációs gombok számokká változnak, a színes alsók pedig pause/play/pörgetés lesz.
Én egészen megszerettem ezt a távirányítót. -
raziel01
veterán
válasz
Még jó, hogy lemértem az asztalt. Sajnos nem fér el 50 colos modell, mert más márkánál is nagyon széles a két láb közti távolság. 90 cm felett. Más asztal meg nem játszik, mert akkor még többe kerülne.
Rendeltem végül egy ilyet:
[link] 43" Philips 43PUS7009 93 390 Ft
Ez még elfér éppen, mert csak picivel szélesebb a talpa, mint a jelenlegi TV.
Ha meg nagyon nem válik be vissza lehet küldeni. Majd ha megjön azért írok róla. -
DaveHutt
őstag
Sziasztok!
3 m látótávolságra, világos nappaliba keresek minél jobb tv-t, ár max 500 ezer HUF. Játékra/filmnézésre. 55”-es Q80A-t váltana.
Amiket eddig néztem: TCL 75c765, Hisense 75u7nq, esetleg Samsung Qe65S90D, LG Oled65C41LA.
Az LG C4 annyira nem jön be, mert kevés lesz a max fényerő. Mi a véleményetek a többi készülékről? Melyik miben erősebb? -
maddoc14
csendes tag
válasz
50pus7009-t van rokonoknál, idősek, csak szemből nézik, meg vannak elégedve vele. A jack dugót hiányolják.
Én is mostanság nézegettem küldetésszerűen tv-ket több boltban, a tutit rábízom az itteni profikra, de laikus ám friss tapasztalataim alapján szerintem azon az áron nem rossz készülék, abban a kategóriában.
Azon a TitanOS kicsit darabosan, egy gondolattal később reagál, de teszi a dolgát és megvan mindene az átlag felhasználáshoz. Az appok tükrözése is megy, csak olyan finomság tökéletlen, hogy a hangot furcsán szinkronizálja, kb mindig max hangerőn kezdi, amitől zeng a ház. Ilyen egy 15 éves chromecastos tv-n sose fordul elő.
A fényerő közepes szobában rendben van, a kontraszt lehetne jobb, de a betekintés meglepően jó egy VA paneltől. Az 55"-ben nem biztos, hogy ez van, 55"-től valami IPS lehet, de ilyen áron csodát ne várj.
Ambilight tudtommal nincs a 7-es sorozaton.Összességében nekem képre, hangra, dizájnra jobban bejött az általuk lecserélt 43"as 15 éves Sony, csak hát az már mindenkinek kicsi.
-
rainman72
Topikgazda
-
-
Csaby25
őstag
válasz
Csaby25 #98016 üzenetére
freeland0806
Az ár miatt csak ez a kettő marad szerintem:
HISENSE 55U6NQ - 184k, 2 év garancia
TCL 55C805 - 203k, 5 év garancia
A TCL-nél vonzz a Google TV, a 120 Hz de Judder, de Blur, 240 Hz Mozgásgyorsulás illetve az 5 év garancia, megérnek ezek +20k-t?
Illetve van jelentős hátránya a HISENSE 55U6NQ-hez hasonlítva?
Köszi! -
freeland0806
tag
válasz
freeland0806 #98022 üzenetére
Annyit még hozzáfűznék, hogy igazából Hisense tulajok a Hisenset, TCL tulajok a TCL-t fogják ajánlani. Egyikkel sem fogsz mellélőni nagyon nagy valószínűséggel. U7NQ és C805 mindkettő fasza készülék.
A C805nek több a local dimming zónája, de valamivel régebbi mint az U7NQ (fél évvel max 1 évvel talán). A Hisensenek jobb a hangja és szoftveresen tudtommal kevésbé nyűgös, mint a TCL. Fényerőben kb megegyeznek, a HDR mindkét tévén szép lesz. TCL Google TV (több app), Hisense Vidaa OS. Ezek a különbségek.
Te döntesz melyik pirulát veszed be
-
freeland0806
tag
válasz
Csaby25 #98021 üzenetére
55C805-öm van és megvagyok vele elégedve. A 3 közül azt venném. Annyi, hogy volt egy kellemetlen szoftveres hibája (nem mindenkinél jelentkezett), amit a 486os fw kijavított, így mostmár teljes szívvel tudom ajánlani. Google TV rendszer van alatta szóval minden alkalmazást megfogsz rá találni ami létezik. Az az 5 év garancia sem mellékes. Az U7NQ és a C805 egy polccal az U6NQ felett vannak egyébként. De ennyiért én a C805öt venném. Amikor én vettem 250 környéke volt, ez jó ár érte
-
Csaby25
őstag
válasz
freeland0806 #98020 üzenetére
Köszi!
HISENSE 55U6NQ - 184k, 2 év garancia
TCL 55C805 - 203k, 5 év garancia
HISENSE 55U7NQ - 235k, 2 év garanciaSzóval melyik lenne bestbuy?
-
freeland0806
tag
válasz
Csaby25 #98016 üzenetére
Szerintem TCL 50C805 ha kijön 200ból az a best buy. Ha nem, akkor egyértelműen az U6NQ. U7NQ vagy U7KQ lenne még jó de az túllépi a kereted. De igazából már leírták előttem is. Chatgpt-vel nem kell foglalkozni, valami rosszat meg szinte mindegyik tévéről fogsz olvasni
-
Csaby25
őstag
Lehet hogy túlbonyolítottam a dolgokat, ezért jobb lesz világosan fogalmazni:
200k fölé nem mennék csak ha tényleg megéri.
Filmnézés PC-ről főleg, néha Youtube és Playstation.
4 méter, 55" mert nagyobbnak nincs hely
Világos a szoba, de többnyire este.
Többnyire egyedül(de ez változhat később) és szemből(kanapén kb. 1m méter eltérés a közepétől)
Egyelőre nem használok streaming szolgáltatást, PC-ről osztok meg filmet Plex-el illetve Chrome böngészővel, Chromecastre ami egy jó öreg Samsung LE40C650-re van rádugva, ez lesz lecserélveDe gondolom az alap Netflix, Disney+ stb-t már tudják a mai TV-k.
Semmi spéci
Mindegy
Semmit, a legjobbat keresem az adott árban, oprendszereket nem ismerem annyira.
Semmi különleges
Csak új
Ami még lényeges, hogy itt Romániában van 15% kedvezmény a következő Hisensekre:
55A6N - 124k
55A7NQ - 138k
55E7NQ - 152k
55U6NQ - 184k
Csak holnapig érvényes a kedvezmény ezekre, úgyhogy ha itt bujkál közöttük a bestbuy, akkor jó lenne holnapig megtudni
Köszi! -
Csaby25
őstag
válasz
Csaby25 #98009 üzenetére
Javítom a listát:
55A6N - 124k
55A7NQ - 138k
55E7NQ - 152k
55U6NQ - 184k
55U7NQ - 236kA lényeg az hogy közben észrevettem, hogy az 55U7NQ - ra nincs 15 %-os kedvezmény mert az amúgy is le van árazva
.
A többire holnapig érvényesek ezek az árak.
És akkor a kérdés megint:
Szóval ha közöttük van a bestbuy akkor holnap meg kell vegyem. Ha van más márkájú ami ajánlottabb akkor nem annyira sürgős.
55U7NQ ára nem tudom meddig érvényes
Köszi! -
kenicsab
tag
válasz
Csaby25 #98009 üzenetére
Szia!
Szerintem ez 55U7NQ - 200k
a legjobb választás a felsoroltak közül, mind árban mind hogy már mini-led háttérvilágítás, ha pedig mégse tetszenne, akkor 14 napon belül visszaküldhető, doboz,tarozékok fontos, fólia a képernyőn előny!
spec.: [link]
Nekem 65"-ös tcl van 3 méterről és okés. -
Kumite
aktív tag
Sziasztok,
Milyen gyakran van olyan mértékű Samu akció, mint a sound baros volt? -
Csaby25
őstag
válasz
rainman72 #98008 üzenetére
Köszi
.
Sokat filóztam, hogy átmozgassak két szekrényt a falon, (tovább kell fúrni), ahhoz hogy beférjen az 55 inches, főleg hogy kb. 4 méterről nézem a TV-t, lehet hogy megérné
Ha így lesz akkor ezek az árak lesznek még érvényesek Hisense 55 inchben:
55A6N - 124k
55A7NQ - 138k
55E7NQ - 152k
55U6NQ - 184k
55U7NQ - 200k
Azért kérdezem elsősorban a Hisense-eket mert ezek árak csak holnapig érvényesek, utánna 15%-al drágábbak lesznek.Szóval ha közöttük van a bestbuy akkor holnap meg kell vegyem. Ha van más márkájú ami ajánlottabb akkor nem annyira sürgős
-
Csaby25
őstag
válasz
rainman72 #98003 üzenetére
A gond az, hogy minél többet nézem annál rosszabb.
Kezdek rosszakat olvasni a Hisense 50U6NQ-ről is, pl rossz kép minőség már 15-20 fokos oldal nézetből...
Most már ott tartok hogy nem ragaszkodok a max 165k-hez, csak mondjon már valaki egy bestbuyt, nem baj ha picit többe kerül
Köszi! -
phanonym
csendes tag
-
100-200e között bárhol. (Feleslegesen nem költenék, csak ha megéri.)
Tévézés 8-10 órában.
43" lenne ideális
Világos. Hátulról jön a fény. Napsütés is pár órában. Függöny van csak.
Egyedül, szemből. Max 20 fok eltérés.
Netflix, Youtube, Apple AirPlay
Semmi extra.
Közepéhez közelebb, mert 75 cm széles asztalra kerülne.
Egyszerű legyen, idősebb szülőnek lesz.
Egyszerű távirányítóval a kezelhetőség miatt.
Csak újLehetőség szerint szép kép, hang nem fontos.
Mostani 11 éves Samsung (UE32H5000A) nem okos 32"-os tv-t cserélnénk le vele.
(Létezik, hogy ezekhez lehet a csatornákat netes programmal pc-n rendezgetni, majd visszatölteni a tv-re? Samsung channel editor sokszor hasznos volt. Lehet azóta ez kényelmesebb a tv-n, nem tudom hova fejlődtek, de kínszenvedés volt egy új csatornát megkeresni, beállítani, csatornákat rendezgetni, stb.)
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Bittorrent topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- One mobilszolgáltatások
- Építő/felújító topik
- Milyen videókártyát?
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest