Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LeadR

    csendes tag

    Sziasztok!

    Nagyiék szeretnének egy új TV-t, ebben szeretnék egy kis segítséget kérni.

    Helyiség: Étkező, folyamatosan égő lámpa.
    Keret: Kb 100K, de minél olcsóbban, olyat ami jó ár-érték arányt képvisel.
    Felhasználás: Főleg TV adások és youtube, de előfordulhat más tartalom is.
    Egyébként egy nagy Samsung okos TV már van a hálóban, ha ez számít valamit.

    Árban nem nagyon mennék 100 fölé, viszont nem vetem meg az alsóbb árkategóriás termékeket sem, mivel már van egy okos TV a hálóban, így az étkezőbe bármilyen "igásló" megteszi.

    Ahogy nézegettem, manapság "hagyományos" TV-t nem érdemes venni, mert elhanyagolható az árkülönbség az okos TV-kkel szemben. Illetve, ezt vettem észre a FHD vs 4K esetén is. Jól látom? Ezért első körben a 100cm körüli 4K okos TV-ket céloztam be. Persze ezek a paraméterek nincsenek kőbe vésve.

    Ha már mondjuk okos TV-ről beszélünk, melyik rendszer a legidőtállóbb, ahol sok alkalmazás elérhető és várhatólag nem is szűnik meg jó ideig a támogatása? Csatlakozási lehetőségekben mire érdemes figyelni? Például bluetooth, AC wifi és egyéb szabványok megléte.

    Nézelődésem során a TCL 43DP600-on akadt meg a szemem. Mennyire jó vétel ő? Úgy en bloc a TCL mint gyártó jónak számít? Hasonló árkategóriában van jobb választás?
    Esetleg mennyivel jobb döntés venni mondjuk egy hagyományos 4K-t vagy FHD-t (pl.: Navon TV40DLEDUHD vagy N32FHD200) és használni hozzá egy TV sticket vagy boxot? Árban a kisebb egy TV stickkel már 60 alatt megáll (de van ennyiért gyári okos pl.: Toshiba 32LL2A63DG), a nagyobb pedig hasonlóra jön ki, mint a 4K okos. viszont van egy olyan gyanúm, hogy egy TV box jóval erősebb mint amit beépítenek egy olcsóbb okos TV-be, továbbá az android tűnik nekem a legjobb platformnak jelenleg az alkalmazások szempontjából, viszont nem tudom, egy külső rendszer mennyire tud jól együtt dolgozni egy hagyományos TV-vel, összehasonlítva egy gyárilag okos TV-vel. Kép és egyéb minőségben a 70ezres + box, vagy a 90ezres okos a jobb?

    Több árkategóriában (pl.: 50-70-90) és megvalósításban is szívesen fogadok ötleteket, előre is köszi :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák