Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Melyik tv-t érdemes megvenni? Sony XF9005B vagy LG B8PLA? Nappalit nem éri közvetlenül napfény, kontraszt másodlagos. Játékra, filmre lenne használva (szemből nézve) a tv.
Élőben megnéztem őket, de választani nem tudtam. Távirányító, megbízhatóság-> Sony, Dizájn(tv), színvilág(hideg)->LG
-
válasz
Exodius #34940 üzenetére
Nekem az előző TV-m Sony Bravia volt, igaz az még csak fHD, VA paneles, 100 cm-es, de nagyon szerettem, szerinte elég jó képe volt. Soha semmi bajom nem volt vele, talán csak a buta rendszer ami zavart benne, szinte semmit nem tudott lejátszani, max képnézegetésre volt jó az oprendszer rajta
-
Exodius
őstag
Bár tipp a Bravián kívül még tetszene, és itteni tapasztalatok érdekelnek. Tesztet bármelyik gyártó vehet, és a szemem híján inkább hagyatkoznék más szemére és személyes tapasztalatára, mint valami bértollnok tesztéjre.
De az Amazon meg eBay komment-szekciója talán jó lehet.
-
törölt tag
Sziasztok!
43" méretű tv-t szeretnék vásárolni (sajnos csak ekkora fér el), ehhez kérném a segítségeteket, hogy melyik lenne a legjobb választás.
VA paneleset keresek, filmeknél a képminőség a lényeg, játék/sport/smart nem érdekesek.
130 ezer forintig maximum, újan.Samsung UE43RU7402 modellnél jobbat nem igazán találtam eddig a konkurens gyártók között. Az mennyire ajánlott vétel?
Köszönöm!
-
AL
addikt
válasz
Exodius #34940 üzenetére
Szia ! Ha bepötyögöd a keresőbe a típusszámokat előjön néhány vélemény, teszt. Ez olyan mintha itteni hozzászólás lenne.
32XD755 Itt a legjobbnak írják, de ezek a tesztek csak lényegében első benyomások, hosszútávú tapasztalatról ritkán írnak.
[link]
[link]
[link]
Itt videók is vannak : [link]
Próbálkozzál még a Sony topickban, hátha valaki tud tartós használat után infót adni : [link] Üdv. -
lezuvius
őstag
válasz
devin77 #34936 üzenetére
Az LG nano cell tévéi elérhetőek ebben az árban és méretben. Ilyen például az LG 65SK8100-as, 65SK8500-as készülék. Vagy a Triluminusos Sony 65XF8505-ös szériája szintén IPS paneles. A felsoroltak mind 100hz-es tévék, így a gyorsmozgással nem lesz gondjuk. A háromból az 65SK8500-as FALD háttérvilágítású, ebből adódóan pontosabban tudja szabályozni a megvilágítást, illetve a fényereje is jelentősen nagyobb a másik kettőnél.
-
Exodius
őstag
Kedves mindenki!
Milyen maximum 80 cm-es TV-t tudnátok ajánlani? PC-hez lenne kötve, monitorként használnám, elsősorban böngészésre meg filmezésre, meg időnként casual game-ra.
Nem tudom, hogy melyik árkategóriában vannak korrekt ajánlatok. Azt azért észrevettem, hogy 65K-tól már elég jó kis TV-ket lehet venni (úgy tűnik jobbakat, mint a hasonló árú monitorokat).
Maximum egy méterre ülnék a képernyőtől, ha fali-konzolra tenném a tv-t, jelenleg egy 23 colos Dell P2317H típusú monitorom van, amitől kb. 60 centire ülök.Szemezek itt egy Sony Braviával, de nem tudom, hogy abból a kb. 110K-ból mennyi pénz maga a Sony név és mennyi a valódi tudása a készüléknek. [link]
Miket ajánlanátok? Másik dolog amitől félek, az a windows-skálázódás, pixel density meg a magas input lag, bár nem játékra használnám, néha azért elővennék 1-2 game-et (nem FPS-t). Mennyire volna szemcsés a kép?
Személyes tapasztalat érdekelne, hogy akik monitorról álltak TV-re, miket tapasztaltak.
Meg lehet hülye kérdés, de tv-ket menyire ajánlott kalibrálni? Szoktak egyáltalán vagy van értelme?
Előre is köszönöm a segítséget meg az informatív hozzászólásokat.
-
-
AL
addikt
válasz
fuzzyka #34932 üzenetére
Szia ! A Samsung és az LG készülékekkel nincs tapasztalatom. A tavalyi Samsung Qled Q6 os jó VA paneles, de jóval drágább, mint szeretnéd, az idei Q60 as sorozat gyengébb, lebutított ( manapság minden gyártónál ez a divat ). Az előző levélben felsoroltak közül a Sony 55xf7005, 7077, 7096 és a 65xf7596 os VA paneles. 49 es méretben az xf8505, 8577, 8596, de ezeknek most fel ment az ára. Üdv
-
devin77
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
- 65 collban gondolkodom, (kb. 4,5 méterről néznénk)
- IPS panelben, mert fontos a nagy betekintési szög
- rettegek a szaggató képtőlAnnyira legyen okos, hogy a HBO GO/Netflix/USB lejátszás menjen,
Keret max. 350 000.-Előre is köszönöm a tanácsokat.
-
szecska24
tag
Sziasztok!
Próbáltam itt a fórumon több infót találni a Telekom által akciósan árult Sony KD65XF7596-ről de nem nagyon lettem okosabb. Utána olvastam pár helyen, ahol azt írják, hogy 65" méretben VA paneles direct LED megvilágítással. Meg tudja ezt nekem valaki erősíteni?
-
Darline
újonc
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Tv vásárlás előtt állok.Ezeket néztem: samsung ue55ru7402, sony bravia 55xf8096, philips 55pus8303. Amire használnám: Tv nézés, böngésző.Ami fontos lenne számomra a jó képminőség és hangzás esetleg, hogy össze tudom-e kötni studio monitor hangfalakkal. Köszönöm a segítséget!
-
fuzzyka
tag
Közben megtaláltam, köszönöm!
Esetleg abban tudnál még segíteni, hogy mik a konkurens gyártók, hasonló tudású készülékei (LG, Samsung)?
Az IPS után most lehet megpróbálnám inkább a VA panellel. Bár gondolom ez is sokat fejlődött az elmúlt 8 évben... (gondolok itt az IPS szürkeségére)Üdv.
-
fuzzyka
tag
Köszönöm a kimerítő választ!
Tudom persze h tökéletes sosem lesz... a mostani LG-n is van egy két folt, azokkal még együtt tudok élni. Telekomnál bárki vehet? Nekem nincsen ott előfizetésem sajnos... És ott mehet ugyanúgy a web-es vásárlás? Azért a 14 napos elállási jogot nem engedném el olyan könnyen
-
AL
addikt
válasz
fuzzyka #34928 üzenetére
Szia ! Azt sajnos senki nem tudja garantálni, hogy tökéletes lesz a fekete és a háttérvilágítás.
Sajnos ez a kijelzőtől függ és többször készülékenként eltérő.
Mindkettőn az egyéni beállításokkal tudsz javítani.
Sonyból láthatsz itt néhányat .
65XF7596 a Telekomnál 210 ezer, de ha Telekomos vagy és szerződést kötsz még olcsóbb. ( máshol 100 ezerrel drágább ) Ez VA paneles.
55XF7596 : IPS paneles. Ezek androidosak.
Ennek egyszerűbb változata és nem androidos : 55XF7005 ( 7077, 7096 ugyanaz ) ez VA paneles.
Ezek még olcsóbbak is, mint írtad. Itt láthatod az adataikat : [link]
Ami biztosan jobb, tökéletesebb az már sajnos drágább : 100 Hz, valós 10 bit, android ( a tökéletes fekete és a bevilágítási probléma egy LED tévénél sincs garantálva ) : 55XF8505 ( 8577, 8596 ugyanaz ) IPS panel
55XF9005 : VA panel.
Itt vannak az adatai : [link]Itt a kijelzőkről látsz infót ( IPS, VA ) [link]
Üdv. -
AL
addikt
válasz
Jhonny #34925 üzenetére
Szia ! Itt láthatod lezuvius által ajánlottak adatait : [link]
A 6950 - est korábban többen dicsérték . ( Én ezeket nem ismerem )
Írtad, hogy az FHD is elég, akkor talán érdemes ezeket megnézni ( az előzőekhez képest az OP rendszerük lebutított, egyszerűbb ) nem VA, hanem ADS kijelzőjük van, ami talán az IPS és a VA közötti tulajdonságokkal rendelkezik. Sony Bravia KDL-49WE660B
[link]
[link]Sony KDL49WE665
[link]
Itt kisfilmeket és infót találsz róluk : [link]
[link]
Bármelyiket választod ajánlott hozzá + 3 év garanciát venni. Ha az MM ben vásárolsz, vagy Sonyt veszel, akkor az MM - ben és a Sony márkaboltokban ezt később is megveheted.
Az lenne a legjobb, ha lenne időd mindegyiket végignézni, próbálni. Üdv. -
fuzzyka
tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok.
Nincsenek nagy igényeim, egyedül egy félelmem van az pedig a bevilágítás/felhősödés.
Tudtok olyat ajánlani amire annyira nem jellemző ez a dolog?Következő paraméterekkel lenne a legmegfelelőbb:
- Márka mindegy de inkább a nagyobb gyártók típusai közül választanék (talán valamiért a Sony felé hajlok de nem tudom megindokolni miért).
Most egy 8éves lg42la620s típusú készülékem van ami még mindig működik de költözés után kicsinek bizonyult. A feketéje nagyon gyenge sajnos.- Ami fontos 4K felbontás és 55-65 coll átmérő
- Normális fekete szín
- DLNA-n lehessen filmeket nézni
- Lehetőleg bevilágítás mentes képernyő
- Max keret 240,000 HUFElőre is köszönöm a segítséget!
Üdv, Zsolt.
-
dejvid8
őstag
Sziasztok!
3 TV között gondolkodom, ti melyiket választanátok, és miért?
Philips 43PFS5503/12
LG 43LK5100PLA
LG 43LK5000PLAA Philips az jó márkának számít még? Tehát az tényleg Philips, nem az a török...
Az LG-t tudom, hogy elég jó. -
cuko
aktív tag
Sziasztok,
Megprobaltam magam is keresni es utanajarni a temanak, de nem egyertelmu a dontes.
150k korul (de ha lehet, inkabb alatt) keresnem a legjobb ar/ertek aranyu TV-t. Vegiggondolva a hasznalati modokat (tobb filmezes (Netflix elsosorban), de couch coop jatekok is PC-rol streamelve, esetleg egy konzol a jovoben majd..) inkabb a VA panel fele huzna a szivem, de IPS-bol vannak jobb aron is mar opciok, ahogy lattam.
Filmek elsosorban egyedul/ketten, szembol nezve.Amiket neztem: Displayspeces comparison
LG 55UK6300MLB - 135k,
Sony KD-55XF7000 - 160k (ez ugyanaz, mint a KD-55XF7005?),
Samsung UE55NU7020 - 130/140k (ez ugyanaz, mint a UE55NU7023KXXH es VA paneles?)Van mas, olcsobb, VA paneles alternativa, amit erdemes megnezni? Esetleg (a linkelt LG-hez kepest) kicsit dragabb IPS? Milyen kb a Samsung a Sonyhoz kepest, a Sony egyerelmuen jobb?
Tudjatok esetleg, hogy ezek a tipusok ki vannak-e altalaban rakva budapesti MM-okban? Elmennek megnezni sajat szemmel is a kulonbseget.En alapbol az LG-t vettem volna, mondvan inkabb valasztok egy nagyobb, butabb TV-t, aztan ugyis sokfele modon lesz hasznalva, igy is - ugy is lesz kompromisszum, de a forum lapozgatas utan inkabb VA panelost valasztanek.
Mi a velemenyetek? -
kisqp
tag
Sziasztok! Az alabbi harom tv kozul melyiket javasolnatok?
Samsung UE65NU7102KXXH
Samsung UE65NU7022KXXHG LG 65UK6470PLCEzt meg csak erdekessegkeppen mert majdnem ugyanazt tudja (szerintem) nevetseges aron.
Sharp LC-60UI9362E
Köszönöm! -
AL
addikt
válasz
Jhonny #34913 üzenetére
Szia ! A tavalyi készülékek szinte kifogytak, ezért csak ezt a kettőt tudom ajánlani : Sony KD49XF7005BAEP 4K
Sony KD55XF7005BAEP 4K
Mindkettő alap 4K készülék, nem androidos. Az 55 - ös VA kijelzős, a 49 es IPS. Sokszor a kisebb méret drágább. Itt láthatod az adatait és a panelek közötti különbségeket : [link]
[link]
[link]
Üdv. -
AL
addikt
válasz
liptak.t #34916 üzenetére
Szia ! Ettől jobbat nem kapsz : Sony KD43XF8505 190 ezer
Sony Bravia KD-43XF8577 200 ezer
Mindkettő ugyanaz : 100 Hz, valós 10 bit, android, IPS kijelző. A legjobb ebben a méretben.
Itt láthatod az összehasonlítást : [link]
Ha minőséget akarsz, akkor ez kell. A Samsung csak azért drágább, mert új, nem azért mert jobb. Üdv. -
liptak.t
tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, hálóba keresek 43 colos készüléket, elsősorban meccsek, normál TV adás nézésére, illetve NAS-on keresztüli filmezésre. Az OLED ide számomra nem megfizethető kategória, viszont mivel van egy B7V-m valami hasonló teljesítményűt/minőségűt keresnék. Az alábbi kettőt láttam jónak:
SAMSUNG QE43Q60RATXXXH
LG 43UM7600 PLBA Samu egy QLED, bár azt olvastam a szériáról, hogy nem valami erősek. Viszont az AI miatt (hang és fény) elgondolkodtató.
A második egy sima IPS LED, viszont ár-érték kategóriában jónak találom (plusz a WEB OS miatt a család is tudná kezelni.)Ha nem ezeket, akkor mit ajánlanátok?
Még egy kérdés, létezik olyan TV, amellyel az adás felvétele közben tudok más csatornát nézni? Illetve valahogy tudok adást NAS-ra rögzíteni?
Előre is köszi a válaszokat.
-
Jhonny
csendes tag
Sziasztok!
49" TV-t szeretnék az alábbi igényekkel:
-Mese és film nézésre lenne leginkább használva, konzol nem lesz rá kötve
-FHD legalább
-WiFi vagy kábeles internet kapcsolat (bármelyik lehet a TV mellett van a router), hogy YouTube-ról is lehessen mesét nézni
-YouTube egyszerű kezelhetősége
-USB szintén film/mese nézésre
- kb 150 000 Ft a keret.Ennyiért van jó minőségű szép képet adó készülék vagy inkább 43" méret legyen?
Jelenleg egy kb 10 éves 22" TV van a szobában, ezt szeretnénk lecserélni.Előre is köszi a választ.
-
sajp63
tag
Sziasztok.
TV vasarlas elott allok, nezegetek, olvasgatok.
Nagyreszt TV nezesere, kisebb reszt filmekre hasznalnam, jatekra nem, kb 900€-ig.Amiket nezegetek:
LG 55SK8500 – 800€
LG 55SK9500 – 890€ (megeri a +90€ az SK8500hoz kepest?)Esetleg ebben az arkategoriaban mas erdemlegeset tudnatok ajanlani?
Koszi
-
-
Corleone
újonc
válasz
kpykpy #34906 üzenetére
Szia,
LG 65C8 at nem javasolnék, ha PC re kötöd a TV-t.
Samsung 65Q70 meg a tavalyi Q6 nak felel meg képminőségre. Sőt... Sajnos butítottak rajta :/
Helyedben inkább a SONY 65XF9005 öt javaslom. Árban és képminőségben a Samut veri, és nem kell félni a beégéstől.
( Ha odafigyelsz az OLEDnél, akkor ott sem lesz gond, de nah
14 óra játéknál FIX HUBokkal már lehet érezhető lenne a nyomai)
üdv,
-
kpykpy
tag
Sziasztok!
Vki esetleg tesztelte egymás mellett (vagy után) a következő tévéket:
Lg 65B8
Samsung 65Q70R
Nagyjából azonos árban vannak.
Világosabb nappaliba használnám (pana plazma sajnos nappal sötétebb játékoknál, mint pl The Last of Us vagy Resident Evil 7 nem túl sokat látni a sötétebb részekből)
Mivel Pc-ről megy szinte minden forrás, ezért monitorként is sokat üzemelne.
Ki melyiket választaná és miért? (ha esetleg ebben az ársávban vagy vmi még jobb amire nem gondoltam, az is érdekelne)
Köszi!!
-
válasz
zsoltika74 #34861 üzenetére
Én még 3 éve vettem egy Sony KDL55W809C-t, na ez egy kurva jó tv, nincs se kék se lila szín és brutál a kontrasztja. Ez már kifutott típus, csak megemlítettem, hogy nem feltétlen kell ehhez oled tv.
-
hermandani
tag
Sziasztok!
Kérlek ajánljatok nekem tv-t az alábbi kritériumokkal:- Samsung márka
- 350e Ft-ig (nagyon max 400 a plafon)
- 65 col min
- kb 40 négyzetméteres nappaliba lenne a falra szerelve, kb 4m-ről néznénk
- ívelt nem érdekel
- xbox és filmnézés lenne a fő célEzek alapján melyik tv(k) ajánlottak?
Nagyon köszönöm a segítségeket -
Sgt. Chris
aktív tag
Szia! Köszi a linkeket! Ha jól gondolom, akkor paramétereiben jobb a Sony, bár nem tudom az op.rendszere van-e olyan, mint az LG-nek... Attól tartok picit. Most egy LG 32LJ610v-m van itthon, remélem a nagytesó is tudja azt a minőséget, amit azon megszoktunk. ( a gyerekek profin kezelik a webOS-t)
-
AL
addikt
válasz
Sgt. Chris #34896 üzenetére
Szia ! Itt láthatod az adataikat : [link]
Azt nem tudom, hogy melyiknek mennyire tükröződik a kijelzője, de a legnagyobb különbség az, hogy a Sony : VA, az LG : IPS paneles : [link] Döntés előtt érdemes megnézni őket.
Az LG : RGBW szerkezet, erre szokták mondani, hogy hamis 4K ( van aki látja, van aki nem ).
Sony 55XF7077 Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest