- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
Solesz84 #26486 üzenetére
INTEL 240GB 530 SATA3 2,5" SSDSC2BW240A401 5 év garival, vagy szintén 5 évvel SAMSUNG 250GB 850 EVO, de ez utóbbi elég új típus, a megbízhatóságáról még nem sok minden derült ki, bár nem szokott a Samsungokkal baj lenni.
Ha ezek nem tetszenek, akkor ott van még jó áron a HyperX 3K is.
-
Handball94
senior tag
válasz
Solesz84 #19817 üzenetére
Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik!
-
fcnato
csendes tag
-
fcnato
csendes tag
válasz
Solesz84 #19014 üzenetére
Én ebayen rendeltem kb 3 napja jött meg (Asus k55vm) és tökéletesen működik...annyi hogy előlap az egyenes volt rajta nekem kicsit tört széles kellett volna, de azért adnak rá egyeneset mert a külső usb-s dvd keretbe egyenes kell és alapból azt adnak... mivel az előlap felfogatása minden esetben 3 pontos ezért leszeded és felteszed a beépítő keretre a felfüggesztése az lesz, a lényeg a vastagság... de ha ebayen direkt laptopod típusa szerepel leírásban/névben akkor jó lesz... nyugodtan vedd meg 3 hét alatt használatba veheted simán és jól működik gond nélkül...sebességgel és hővel sincs gond (esetemben legalábbis) ha gondolod priváton elküldöm a nicket akitől rendeltem és írhatsz is neki...de ebay azért elég megbízható már
összesítve: go ebay--> find: [laptop típus] caddy --> megbízható vevő és olcsóra törekvés --> rendel ---> fizet paypalról --> 2-3 hét múlva az eőlap áthelyezése után és egy csavar betekerése után (+4 a vinyó odlalába hogy ne mozogjon keretbe a csavar tartozék caddyhez) --> használ
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Solesz84 #19006 üzenetére
Ahogy elnézem, neked 9.5mm-es caddy kell a Lenovo Z510-hez.
ebay-en rákeresve mindenhol 9.5mm-esre hivatkoznak Lenovo Z510 esetén:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=lenovo+z510+caddy
Itt egy példa a sokból, persze bármelyik jó lehet, a lényeg, hogy top-rated sellertől vedd, vagy pedig vedd magyar eladótól (akár itt Hardveraprón).
amazon.com-on rákeresve ugyanígy 9.5mm-es találatokat kapok (pl. ez).
Itt van egy konkrét Z510-eladás hirdetése, itt is az emberke 9.5mm-es méretre hivatkozik.(Egyébként nekem is Lenovóm van (Y570), és az a rész, amit fényképeztél, egy az egyben ugyanígy néz ki, de az enyémbe 12.7mm-es megy, én annak idején ilyen optibay fiókot vettem. Ez csak azért érdekes, mert természetesen Lenovo IdeaPad-családba tartozó szériák között is nyugodtan lehetnek eltérések.)
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Solesz84 #19014 üzenetére
Hát igazán nincs mit. Én egyszer úgy vettem, hogy direkt elmentem oda ahol árulták, helyben betettem és még az előlapot is rápróbáltam. Szóval úgy biztosabb volt, mint neten rendelni, de ha csak ez a megoldás van, akkor ha jól megnézted és úgy gondolod stimmelni fog, akkor olyan nagyot nem lőhetsz mellé.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Solesz84 #18997 üzenetére
Kiegészítésképpen:
Több fajta méret van pl.:
1. 12.7mm SATA - A legtöbb elmúlt 4 évben megjelent géphez
Pl. Lenovo G580 B590 Dell 5010 5110 Fujitsu AH502 A532
2. 9.5mm SATA
Pl. Dell 5521 3521, E4300 E4310 Acer TimeLineX
3. 12.7mm IDE
Pl. Dell 1525
4. 9.5mm IDE
Pl. HP 6910p, 2008 előtti MacBook gépekJó megnézni, hogy a optikai meghajtó tácája ahogy kijon milyen illesztések vannak rajta, mert több féle van, olyat kell ami passzol a tiéddel, hogy rátudd majd tenni az optibayre az optikai meghajtód tálca oldallapját.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Solesz84 #18997 üzenetére
A dvd író helyére egy optibay/hdd caddy segítségével tudod betenni a hdd-det.
A hdd helyére pedig az ssd-t.Viszont, ha így teszel, akkor a hdd már nem lesz rázkódásvédelem alatt a dvd író helyén, emellett lehet hogy picit rezonálni is fog, ezt jobb ha előtte tudja az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest