- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
banánttészta #12974 üzenetére
-
Bodor
veterán
válasz
Alien83 #12948 üzenetére
Nem igazán értem a válaszodat.
1: A topik tetején az van írva, hogy ha már van SSD-d, akkor NE ebbe a topikba írj, hanem a másikba!
2: És ha elolvastad figyelmesen azt a cikket, amit a sebességproblémásoknak írtam, akkor gondolom értelmezted is az egyes pontot!
(#12949) mate3553: Szerintem lényeges technikai előrelépést tartalmazó fejlesztés nem lesz a piacon az elkövetkező 3 évben, legalábbis az általunk is megfizethető kategóriában.
Az MZ-7TD120BW ugye a sima 840 , az MZ-7TE120BW meg a 840 EVO , sok különbség nincs köztük, de jobb ha elolvasod azt a tesztet, melyben mindhárom benne van.Ha a tárhely miatt úgyis le fogod cserélni az SSD-t kb. 3 év múlva, akkor talán nem éri meg 5 év garanciálisat venni. 840 Pro tavaly jött ki, nincs nála újabb. Tartósabb SSD-ket csak horror áron lehet majd kapni szerintem V-nand, egyelőre pont az a trend, hogy egyre kevésbé tartósabbak lesznek - Lásd az összefoglalóban SLC , MLC, TLC - de hasonló áron nagyobb tárhelyet kap az ember.
-
Bodor
veterán
válasz
Alien83 #12943 üzenetére
Topik tetejét olvasd el légyszíves.
Azon túl egy kis olvasnivaló !(#12944) mate3553: A 840 Pro nem TLC-s , hanem MLC-s ,tehát tartósabb, és öt év garancia van rá, ha ezek megérik neked a plusz költséget,akkor vedd ezt, ha nem akkor meg mindegy, mert érezhető teljesítménykülönbség nincs a három típus között.
-
Bodor
veterán
válasz
SG3rg0 #12868 üzenetére
Ez nem a topik témája:
Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik!
Egyébként beállításokhoz inkább ezt a cikket javaslom. -
Bodor
veterán
válasz
Crystalheart #12853 üzenetére
XP nem tud TRIM parancsot küldeni, így az SSD hamar belassul és hamarabb öregszik.
Egyetlen olyan vezérlőjű SSD-t láttam mostanában a piacon, amelyik képes pótolni hatásosan a TRIM hiányát, mégpedig EZTRIM-ről és vezérlőkről bővebben itt
(#12854) edward2: Nézd meg SSDLife-al és SSDOK programmal is, és : Topik teteje!
Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik! + (#12856) mqm-nek is!(#12855) qltsar: Mindkettő 120 GB-os , azaz formázva 112 körül.
-
Bodor
veterán
válasz
dehecked #12816 üzenetére
Nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy egy USB vezérlővel működne a TRIM, többek között ezért sem érdemes szerintem hosszútávon adattárolásra, illetve nagyon sok írásra használni egy SSD-t , pendrive szerűen. napi 10-15 GB írást 3-4 éven át elvisel egy átlag MLC-s SSD, ha jól van alignálva és megy a TRIM is.
(#12827) Dency01: Vedd ki az automatikusan induló programok közül, és nem fog forgalmat generálni.
(#12842) verybigboy: XP-nél csak annyi a különbség, hogy oda kell figyelni az alignálásra ( cikkekben le van írva , hogy mi ez), mert az XP telepítő nem jól csinálja. Vagy leformázod W7/8 alól, vagy W7/8 telepítő médiával, és utána teszed rá az XP-t, vagy utólag helyrehozod az alignálást. Ebben a cikkben.
6. Közkívánatra(#12846) denorbi : "egy informatikus ismerőse azt mondta, a hogy a támogatás hiánya miatt később lassulni fog."
Ez így nem igaz. Nem kell az AHCI mód ahhoz, hogy minden rendben legyen az SSD-vel, IDE mód is jó , ha nem cseréled le az oprendszer alap SATA AHCI driverét. Teljesen felesleges kiadás lenne bármilyen kártyát vagy más alkatrészt vásárolni! Blogomban lévő cikkeket olvasd el légyszíves!(#12848) D1Rect: Én se !
Technikailag szerintem semmi...
(#12849) qltsar: Nem tudom, hogy hol találtál vegyes információkat, de a 840-es sorozatból egyértelműen csak a Pro változat MLC-s.
Én az MLC-s Kingston V300-ra adok egy szavazatot . Ha meg 840, akkor talán inkább az 840 EVO, bár még elég új típus.(#12851) DrJános: Jól fog menni a Samsung 840 Pro a lapoddal, és kb. jól gondolod, amikról írsz. Válaszok bővebben ebben a cikkben! , illetve az összefoglalóban lévő cikkekben vannak.
-
Bodor
veterán
Az ajánlottak közül ugyanolyan teljesítménnyel és ugyancsak 5 év garanciával csak az alábbi típus az olcsóbb , ehhez viszont még kapsz beépítőkeretet is !
OCZ 128GB SATA3 2.5" Vector VTR1-25SAT3-128G
Szerintem nincs szégyenkezni valója a Samsung 840 pro-hoz képest.
-
Bodor
veterán
A KC sorozat teljesítményben ugyanaz , mint a V300 és a HyperX, csak a KC kevesebbet fogyaszt, ez laptopoknál érdekesebb inkább, a HyperX a specifikációk szerint kicsit tartósabb , mint a V300.
(#12774) z67: Nem valószínű, hogy a Samsung 840 Pro-ra jött ki fontos firmware frissítés, ha igen, akkor megcsinálhatod oprendszer alól is a saját programjával.
(#12780) miklosss2012: Jó a Vertex 4 is, bár az árát nem látni azon az oldalon.
-
Bodor
veterán
Szerintem birtokodban van az összes információ a döntéshez
(#12751) gyulank: Ezt nem értem pontosan. Nem csak akkor vannak veszélyben az adatok, ha aktiválva van a rapid mód, mert akkor előfordulhat, hogy az áramszünetkor épp a RAM-ban vannak az adatok?
Nem kell feltétlenül aktiválni a rapid módot...(#12752) Ispy: Mi ennek az oka?
Az, hogy nem ugyanaz a cég gyártja az összes SSD-t..Melyiket érdemes venni (MLC) közül?
KINGSTON 240GB SATA3 2,5" SSDNow V300 SV300S37A/240G ( 45K )
KINGSTON 240GB SATA3 2,5" HyperX 3K SH103S3/240G ( 47K )
ADATA 256GB SATA3 2,5" Premier Pro SP900 ASP900S3-256GM-C (52K)
ADATA 256GB SATA3 2,5" XPG SX900 ASX900S3-256GM-C (53K)vagy 5 év garanciával az alábbiak:
SAMSUNG 256GB SATA3 2,5" 840 Pro MZ-7PD256BW (57K)
INTEL 240GB SATA3 2,5" 330 SSDSC2CT240A3K5 (62K) -
Bodor
veterán
válasz
zsolabacsi #12741 üzenetére
A választás a tiéd, jó a Plextor és a Samsung 840 is, csak hát drágább.
A "Warranty is void after 36,5 TB writes" nem igazán igaz: Eléggé körüljártuk a témát a teszt hozzászólásaiban: LINKAz OCZ Vector, Intel Micron Synchronous 25nm MLC-t használ, a Plextor pedig a kisebb csíkszélességű , tehát kevesebb írást elviselő Toshiba 19nm Toggle Mode MLC-t , a Samsung 840 pro pedig Samsung
21nm Toggle Mode MLC-t, tehát nem hiszem, hogy gond lenne a tartóssággal. Persze tudom, hogy nem csak a csíkszélességtől függ a tartósság, de erősen befolyásoló tényező. Azt viszont megértem, hogy a márkaszimpátia elég erős indok !(#12740) Kom-ancs: Nem sok tapasztalat van a típussal kapcsolatban , persze ettől még lehet jó.
hasonló áron a Kingston V300 és a Samsung 840 vállalható alternatíva.[ Módosította: philoxenia ]
-
Bodor
veterán
válasz
verybigboy #12738 üzenetére
Ahogy mondod, Diskeeper-rel sebességben nem lesz változás. Mindegy , hogy milyen vezérlős SSD-t veszel .
-
Bodor
veterán
válasz
gyulank #12735 üzenetére
Nem, illetve igen.
Vagyis ha arra írtad, a persze szót, hogy szabad-e töredezettség-mentesíteni az SSD-t, akkor igen, mert lehet, de nem szabad, mert tényleg feleslegesen ír a procedúra az SSD-re, ahogy TE is írtad, ezt a részt viszont jól írtad, tehát nem
A Diskeeper viszont NEM töredezettség-mentesít, hanem optimalizál, vagyis kb. azt csinálja, amit a TRIM tenne. -
Bodor
veterán
válasz
verybigboy #12733 üzenetére
Mennyire lenne egészséges bármilyen ajánlott SSD + Diskkeeper?
Teljesen jó az a megoldás is. Én egy évig használtam ,és nem lassult be kicsit sem.
Automatán nem működik, 1-2 hetente rányomsz, hogy optimalizáljon, és kész. -
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
válasz
zsolabacsi #12724 üzenetére
Plextor sem lesz gyorsabb, inkább a nevet fizeted meg.
Nálad is csak arra kell figyelni, hogy ne az Asmedia-s csatolóra dugd az SSD-t.
Olvasnivaló. -
Bodor
veterán
válasz
verybigboy #12721 üzenetére
Nem.
csak ez a típus a jó: LINK -
Bodor
veterán
válasz
honda 1993 #12719 üzenetére
Azért mert működik a Windows. Ne aggódj, ez nem sok írás.ha az operációs rendszerrel van bajod, pl. hogy miért irkál a meghajtóra, akkor sem ez a topik a megfelelő, hanem az oprendszer topikja.
Topik tetejét olvasd el!
Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik!
-
Bodor
veterán
válasz
csokiss #12715 üzenetére
NE a Marvell vezérlős SATA3-as portra tedd az SSD-t, hanem az Intel® P67(B3) chipset : 2 x SATA 6Gb/s port(s), gray egyikére !
30K körül 5 év garanciával, beépítőkerettel szerintem most ez a legjobb választás. OCZ 128GB SATA3 2.5" Vector VTR1-25SAT3-128G
vagy 28K-ért 3 év garanciával a KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V300 SV300S3B7A/120Gés az OCZ 128GB SATA3 2.5" Vertex 450 VTX450-25SAT3-128G
-
Bodor
veterán
válasz
GrotESC #12701 üzenetére
Jó a Kingston HyperX , veheted nyugodtan.
(#12702) Divi27: Összefoglalóban van konkrét ajánlás, 23-32K között ( és persze e felett is) rengeteg jó típus van, még talán belefér egy 5 év garanciás is a keretbe.
(#12707) zsolabacsi: Ha már ennyit szánnál rá, akkor az összefoglalóban ajánlottak közül mindenképp az 5 év garanciális típusokat javaslom!
-
Bodor
veterán
válasz
banánttészta #12691 üzenetére
Egyszerűen nem hiszem el, hogy nem tudsz elszakadni ettől a gyorsaság témától...
Ha nem hiszed el nekünk, hogy a használat közben nincs különbség sebességben, érzésre egyik ajánlott SSD között sem, csak a tesztekben, akkor teljesen felesleges ide a topikba járnod, és kérdezgetned.
Teljesen mindegy , hogy SATA2-es vagy SATA3-as, MLC-s, TLC-s vagy SLC-s az SSD, SATA2-es vagy SATA3-as alaplapban van, nincs érezhető különbség, mert az SSD-k gyorsaságát legfőképp az elérési idő adja, HDD-nél ez átlagosan 15 ms, addig az SSD-nél ez az érték mindössze 0.1 ms , és ennek semmi köze az előbb említett paramétereknek, és a gyártók által megadott specifikációknak, vagy teszteredményeknek.Nagyon sok ilyen hozzászólást tudnék linkelni, de álljon itt a legutolsó , amit olvastam.LINK
-
Bodor
veterán
válasz
Crystalheart #12683 üzenetére
Szia!
XP-hez csakis ezt a típust javaslom, mert XP alatt nincs TRIM és belassul az SSD, viszont ez a típus bírja TRIM nélkül is.(#12684) Guri1885: 25K körül Kingston V300 , vagy Samsung 840 Basic, vagy ha tartósabbat szeretnél, akkor az MLC-s Crucial M4 26 K körül, vagy a ADATA Premier Pro SP900 27K-ért. Viszont 5 év garanciával megkapod az OCZ Vector-t 31K-ért is.
-
Bodor
veterán
válasz
Goblin12 #12677 üzenetére
Gyorstalpaló SSD sebesség problémásoknak!
Ősbemutató!
-
Bodor
veterán
válasz
banánttészta #12665 üzenetére
Az ajánlott típusok egyforma gyorsak a felhasználás szempontjából. Eltérés inkább a garancia időben van, válassz szerintem az öt év garanciával rendelkezők közül, ha már ilyen sokat szeretnél rá költeni.
-
Bodor
veterán
válasz
banánttészta #12663 üzenetére
Topik tetején: Összefoglaló kinyitása
-
Bodor
veterán
válasz
banánttészta #12661 üzenetére
csak nem olvastad el az összefoglalót....
Semmit.
-
Bodor
veterán
válasz
banánttészta #12659 üzenetére
Ha az összefoglalóban ajánlott típusok közül veszel, akkor szinte mindegy melyik márka.
-
Bodor
veterán
válasz
banánttészta #12654 üzenetére
A sok kérdés helyett javaslom először elolvasni a téma összefoglalót!
(#12653) Viper26: Igen, aktuális.
(#12649) banánttészta: 256 GB formázva 238 GB, és 10%-ot igen is illik szabadon hagyni a 238-ból, persze néha tele is írhatod, ahogy említették is.
-
Bodor
veterán
válasz
Hrabo86 #12639 üzenetére
Az EVO-nak annyi az előnye a sima 840-el szemben, hogy magasabbak a szekvenciális értékei, de sajnos ugyanúgy TLC-s, míg a Kingston V300 MLC-s.
Gyakorlatban nincs sok érezhető különbség a 3 SSD között. A sima 840 lassan el fog tűnni a polcokról, és csak a 840 EVO lesz helyette. -
Bodor
veterán
válasz
mutyuru #12629 üzenetére
És (#12620) GAbre
Jó SSD az OCZ Vertex 3 és 4 is, Kingston V300-hoz hasonlítva kb. ugyanazt tudja, csak sajnos mostanában drágábbak az OCZ SSD-k.
Sandisk Extrem II-vel sincsen semmi baj.
120 GB-osok közül 25K körül én a Kingston V300 -at ajánlanám, árban , teljesítményben jelenleg talán a legjobb.
Beépítőkeretnek pedig ezt javaslom, így az optikai meghajtót is tudod használni egy szép burkolatban. -
Bodor
veterán
válasz
roberto02 #12603 üzenetére
Megnyugtathatlak, hogy bőven elég az SSD-hez a SATA 2-es alaplapod is, nem lenne gyorsabb SATA3-al sem, mert az csak a szekvenciális sebességeket befolyásolja, rendszerlemezre meg gondolom nem fogsz másolni 10 GB körüli fájlokat.
(#12604) light0416: Összefoglalót kinyitod, és rengeteg ajánlott SSD-t fogsz találni, az információk mellett. . .
-
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
válasz
#85154688 #12563 üzenetére
Semmit.
Inkább ezt olvasd át.
-
Bodor
veterán
Megkérnék mindenkit akinek már van SSD-je, hogy - a topik tetején erre vastag betűs felhívás is van - a Flash SSD topikban beszéljék meg az eredményeiket, és ügyes bajos dolgaikat, mert oda tartozik.
Köszönöm!
(#12550) Vagany: Sebességen tényleg nincs különbség a 23- és 35K-s SSD-k között, viszont ha a megbízhatóság a fontos, akkor az összefoglalóban ajánlottak közül válaszd az 5 év garanciával rendelkezők közül a legolcsóbbat.
-
Bodor
veterán
válasz
amerigo #12546 üzenetére
Nem attól lesz ajánlott egy-egy típus, mert a P.H csinál egy tesztet róla, hanem attól, hogy jó pár pozitív visszajelzést kapunk olyan felhasználóktól, akik használják már az adott SSD-t, és 3-5 hónap után sem hallunk róla semmilyen gyerekbetegséget, szériahibát.
Azt csak én mondtam, hogy amíg nem tudom tesztelni a Rapid módot, addig nem különösebben érdekel az EVO, mert érezhető különbséget biztosan nem tapasztalnék a többi SSD-hez képest .
-
Bodor
veterán
válasz
gurabli #12537 üzenetére
Szerintem teljesen jó lesz az A-DATA SSD 32GB Premier Pro SP600 arra a célra, az ASP600S3-32GM-C típusszámúhoz ( ez a legolcsóbb) nem jár beépítőkeret. Általában nem szokott gond lenni az Adata SSD-kkel, tartósság meg ugye attól függ, hogy mennyit írsz rá, a 3 év garancia itt is megvan.
(#12538) kalapacsolok: Szerintem simán belemegy, valószínű, hogy a mostani HDD-n sincs semmi, de legegyszerűbb ha megnézed, elvégre a te laptopod, vagy nem...
-
Bodor
veterán
Nagyon köszönöm a felajánlást, de amíg nincs végleges Magician 4.2, addig szerintem nem igazán van értelme tesztelnem az EVO-t.
Nem vagyok benne biztos, hogy ez a Rapid Mode kompatibilis lesz az összes Samsung SSD-vel, de várjuk ki a végét. Majd utánanézek.
Egyik oldalon azt olvastam, hogy próbálták 840 Pro-val, de nem működött, de lehet csak azért nem , mert még béta változat. -
Bodor
veterán
Nem a teszteredményekre vagyok kíváncsi, azokat olvastam, láttam már eleget, szóval nem tudok bennük csalódni, hanem arra, hogy gyorsabbnak, másnak érzem-e ugyanazt a rendszert átghostolva az EVO-val, mint mondjuk a mostani Samsung 830-al.
Erre főleg a Rapid Mode miatt vagyok kíváncsi, mert másban nem nagyon ad többet gyakorlatilag. -
Bodor
veterán
válasz
peu407 #12507 üzenetére
Jó SSD, veheted szerintem nyugodtan, de azért az összefoglalóban ajánlottak között vannak nála olcsóbbak is, azonos teljesítménnyel, tartóssággal és ugyanannyi garanciával.
(#12508) Petyyyyy: A specifikációk szerinti különbség a gyakorlatban nem érezhető meg, szóval emiatt nem éri megváltoztatni a döntésedet.
(#12509) Wyll : Nagyjából egyezik a véleményünk. Szerintem sem lehet megérezni azt a 20% IOPS-ot, viszont ez a Rapid Mode ( RamDrive) érdekes lehet, gyakorlatban ki kéne próbálni, hogy tényleg van-e haszna. Magician egyébként ingyen letölthető, persze csak a Samsung SSD-khez jó, Rapid Mode-hoz mindenképpen kell. . .
Beállításokhoz ezt a cikket javaslom elolvasni, és rájössz , hogy nem kell program ami helyetted állítgat. -
Bodor
veterán
válasz
INTELligent #12503 üzenetére
Nem igazán elég.
-
Bodor
veterán
"- TLC-s chipek vannak benne"
Arról nem beszélve, hogy ha jól tudom, akkor a 840 Basic 21nm-es csíkszélességű NAND-okkal van szerelve, míg az EVO 19 nm-esekkel, ami ugye sokkal olcsóbb a gyártónak, és kevesebb terhelést bír el, sajnos ezt a költségcsökkenést egyelőre nem élvezhetik a vásárlók, a Samsung lenyeli.
Én elhiszem hogy van új vezérlő, meg turbowrite, de azért csak olcsóbbnak kellene lennie a sima 840-nél ha már kevesebbe kerül a gyártás, így a Samsung saját magának csinál konkurenciát, ha csak ki nem vezeti szépen a sima 840-et a piacról.
Gondolom sokaknak nem volt szimpatikus a 130 MB/s-os írás, ezért tolni kellett rajta, úgyis mindenki csak a nagy számokat nézi, nem pedig azt, hogy erre szükség van-e.
[ Módosította: Qru ]
-
Bodor
veterán
válasz
JimKirk #12439 üzenetére
Nem az számít, hogy hány órát használod az SSD-t, hanem az, hogy mennyi adatot írsz rá. napi 15 GB-ot 3-5 éven át kb. elvisel.
(#12440) Archer: Teljesítményben alig van különbség, érezhető meg biztosan nincs, szóval amiatt nem éri meg a felárat a GTX, viszont tartósabb mint a kisöccse, de mindkettőre 5 év a garancia.
-
Bodor
veterán
válasz
nemethpityu #12437 üzenetére
Ezt már neked kell eldönteni . . . Elég infót kaptál szerintem.
-
Bodor
veterán
válasz
nemethpityu #12435 üzenetére
Talán a Vector-t, mert ahhoz kapsz beépítőkeretet is. Ha ez nem számít, akkor az olcsóbb a nyerőbb.
-
Bodor
veterán
válasz
nemethpityu #12433 üzenetére
Nem igazán.
A Samsung 840 Pro MZ-7PD128BW és az OCZ Vector sem jobb nála , hasonló árban van , viszont 3 helyett 5 év garanciát kapsz.
Nem utolsó szempont. -
Bodor
veterán
válasz
burtione #12422 üzenetére
Topik tetejét és ezt a cikket olvasd el légyszives!
Köszi!
-
Bodor
veterán
válasz
stupiddog #12340 üzenetére
Szerintem 23K körül inkább egy rendes SATA 3-as 120 GB-os SSD 2 db. kábellel, mint hasonló áron egy mSata 64 GB-os...
(#12341) wolandino: Aki ( k) azt mondta, hogy valami baj van a SF vezérlős SSD-kkel, az alátámaszthatta volna a véleményét tényekkel is...
Semmi baj nincs velük nem rosszabbak mint a többiek, és a Samsung sem jobb a másiknál.
Ebben a tesztben is látható, hogy semmi szégyellnivalója nincs a V300-nak, sőt ugyanott van, mint a drágább társai, ezért is ajánljuk oly sokat.(#12342) Viktor89: Az SSD-k gyorsaságának legfőbb oka a nagyon alacsony elérési idő, ebben hasonló az összes típus, és IOPS ide vagy oda, nem igazán lehet sebességkülönbséget érezni a típusok között, így még az sem számít igazán, hogy SATA 2 vagy 3.
Az én véleményem az, hogy az a minimálisan érezhető sebességkülönbség amit a Te esetedben tapasztalható lenne, biztosan nem éri meg azt az anyagi ráfordítást, amiről szó van. Samsung Pro egyébként is vállalati környezetbe szánt típus, és elég drága, mezei felhasználónak felesleges, ha csak nem fontos szempont az 5 év garancia. Nem szoktam ajánlani a Kingfast típust, de ha már az van, szerintem használd azt, amíg csak bírja. -
Bodor
veterán
válasz
szacsee #12336 üzenetére
Lehet, hogy neked jó választás, ha megérnek ennyit a hozzá adott kellékek
( amik igazából semmit sem érnek), de én inkább 1200-al olcsóbban az 5 év garis ! Samsung 840 Pro-t venném ugyanebből a boltból !!
Ghostolásra, klónozásra és rendszermentésre kiválóan megfelel az ingyenes Macrium Reflect Free. -
Bodor
veterán
Abban igazad van , hogy olcsóbb, csak hosszú távon szerintem nem olyan praktikus az egy hordozható laptopnál, hogy az adattárolásra szolgáló HDD külső egységben van. ODD-t azért ritkábban kell csatlakoztatni.
(#12328) worxland : nem Szívesen javaslok senkinek használt SSD-t, fél év garanciával főleg nem. Persze van akinek ettől még jó vétel lehet.
(#12329) Low Noise: RAM mennyiségétől függően be kell állítani egy fix méretet, de nem kell kikapcsolni, HDD-re tenni meg főleg nem.
-
Bodor
veterán
válasz
BlackSoft #12318 üzenetére
Lehet én inkább a jó öreg strapabíró MLC-s Samsung 830-ast venném, ha már 512 GB, mert itt még igen csak jó áron kapható !
-
Bodor
veterán
válasz
szacsee #12296 üzenetére
Most sem a kedvencem a TLC-s SSD, de a Samsung agresszív árazása miatt nem lehet nem ajánlani a 250 GB-osat.
Igaz, hogy kevesebb az élettartama, de ezt a tényt figyelembe véve is helyén van az ára a 250 GB-os kategóriában. Szóval az egy személyre szabott ajánlat volt.120 -asok közül viszont én nem TLC-s SSD-t szoktam ajánlani.
Gyorsaság szempontjából a gyakorlatban ugyanolyan jók a Sandforce vezérlős SSD-k, mint a többiek.
Megbízhatóságot, árat, és elhasználódást figyelembe véve én az alábbiakat tartom jó vételnek a 250-esek közül a Samsung 840-en túl.KINGSTON 240GB SATA3 2,5" SSDNow V300 SV300S37A/240G 47.249 Ft.
CRUCIAL 240GB SATA3 2.5" M500 CT240M500SSD1 49.417 Ft
CRUCIAL 256GB SATA2 2,5" v4 CT256V4SSD2 50.944 Ft
ADATA 256GB SATA3 2,5" Premier Pro SP900 ASP900S3-256GM-C 52.535 Ft
PLEXTOR 256GB SATA3 2.5" M5S PX-256M5S 54.445FtFeljebb már csak akkor érdemes szerintem menni, ha fontos az 5 év garancia.
Ebben az esetben viszont a Samsung 840 Pro az első befutó az ára miatt.
-
Bodor
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #12197 üzenetére
Még úgy is. . .
-
Bodor
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #12195 üzenetére
Szerintem nagyon jó vétel lenne!
-
Bodor
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #12192 üzenetére
Mindkettő nagyon bevált típus, attól függ, hogy mennyi írás van rajta, és inkább az a fontos, hogy mennyi a garancia.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest