- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
i are robot
senior tag
Köszönöm a kimerítő választ! Azt hiszem akkor vagy a 8-as széria 2×2-es mimo-val, vagy a 9-es széria a 3×3-assal lesz. Lehet hogy megkockáztatom az olcsóbb megoldást, azzal is vagy 5-6e Ft-ot meg lehetne spórolni, végülis csak lakáson belül, nem túl nagy távolságra kéne szórni a jelet. Ez viszont attól tartok amúgyis csak a gyakorlatban derülne ki, úgyhogy próba cseresznye. Köszi mégegyszer.
-
i are robot
senior tag
válasz
i are robot #11922 üzenetére
Annyival egészíteném még ki a kérdést, hogy úgy látom van olyan router, aminek leszedhető/cserélhető az antennája, ez miért jó, kell-e nekem? Másrészt van olyan TP-LINK router, aminek 2×5dBi (841ND), és van olyan aminek 3×3dBi (941ND, 1043ND) antennája van, ezek között mi a különbség, a 2×5-ös kevesebb gépet tud nagyobb távolságra kiszolgálni, míg a 3×3-as több gépet de kisebb távolságra, vagy nincs ilyen összefüggés? Bocs a láma kérdésekért, de fontos lenne ezeket minél hamarabb tisztáznom.
Vagy ezzel inkább menjek valamelyik WLAN topikba?
-
i are robot
senior tag
Üdv mindenkinek!
30 Mbites FiberPowert szeretnék két PC plusz 1 mobiltelefon között megosztani, és mindet wifin keresztül. Eddig azt hittem tudom mit akarok, de elkezdtem beleásni magam a témába, és totál elbizonytalanodtam. Megjegyzem, hálózat, pláne wifi témában nagyon nem vagyok otthon.
Eddig egy TP-LINK TL-WR1043ND routerben, és két TP-LINK TL-WN951N kártyában gondolkodtam, ugyanis egyik gépben sincs alapból wifi. Viszont azt nézegetem, hogy mivel csak wifin menne minden forgalom, ezért a 1043-as gigabites LAN-ra nem is lenne szükségem, szóval lehet hogy egy olcsóbb megoldás is elég lenne, na de melyik? Tudna valaki segíteni, hogy mi az ami szükséges és elégséges megoldás lehet a feljebb vázolt célra? Egyébként a kártyák esetében a 851N és 951N csak az antennák számában különbözik, tehát messzebbről tud erősebben jelet adni/fogni? Lehet hogy a 851-es is elég lenne? Viszonylag jó rálátás lenne a routerre, mindkét gép kb 8-10 m-re lenne, 1 vastag falat kéne átvinni. Természetesen itt is az a kérdés, hogy elég lehet-e az olcsóbb, mert ha nincs a drágábbra szükségem, akkor nyilván nem venném meg, és kemény ezreseket lehetne összességében megspórolni a router+2kártya kombón. Remélem valaki tud rám szánni egy kis időt, és felhomályosít a témában.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Linux kezdőknek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- EAFC 25
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest