Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Papaj x

senior tag

Üdv mindenkinek!

Volt téma kérdés nálam, hogy milyen 4G/LTE rotert vegyek, ami nem pénz kidobás, illetve mondjon bárki a csoportból olyat, amit bátran ajánl. Nagyjából magamban beszélgettem...

Hozzávetőleg 2 hete szereztem be egy Netgear Nighthawk AX4 LAX20 típust, s erre fel szeretném megosztani az egyéni tapasztalataim.

Nálam fő probléma az volt minden ilyen 4G/LTE routernél (többek között az ajánlott típusok közül is), hogy a dual band kb. szerintem csak ráírva volt, 1-2 naponta eldobta a hálózatot, lekéréseket, stb stb.. Nem szeretnék bele menni/vitázni..

A feljebb említett típust streamre, kamerarendszerhez, tv, telefon, plusz router, stb stb-ként használom. Jelenleg kb 120/30 Mbps az elérhető sebesség a Yettel kártyával, de sok eszközzel is próbáltam speedtestet mérni egyidejűleg (miközben obs-t, 1440p videót, stb-t használtam a fő gépemen), egyszer nem okozott problémát a lekérések tekintetiben, s vígan elvoltam. Így bátran ajánlom ezen típust, aki nem akar kínylódni az egyes 4G/LTE routerekkel (jelzem, ez kb. a 10. 4G routerem...).. :R :R

A terméket Én jelenleg használtan vettem, de ha jól láttam 70e körül elvileg már újonnan is elérhető, minden pénzt megér, "alap" felhasználónak bőven...

Összegezve. A Netgear Nighthawk AX4 LAX20 több mint ajánlott, s nem lesz vele bajod. :)

• Papaj x

senior tag

válasz Papaj x #101779 üzenetére

Azért köszönöm. :) :R

Jelenleg egy laptoppal fogok próbálkozni, ami rendelkezik 4G-s modemmel, s onnan csinálok majd a routerre megosztást, várva azt, hogy stabilabb lesz minden. :))

• Papaj x

senior tag

Üdvözlök mindenkit!

Már szinte az egész topicot átolvastam, de fel kell tegyem a kérdést mégis, mert kevés/más tapasztalatokat látok.

Mobilinternet megosztására keresek routert - "részemről" a jelerősítős külső antennát "vélhető" egészségügyi okok miatt nem erőltetném..

Szolgáltató jelszintje megfelelő (telefonon max térerő, szemmel látom az adótornyot), így ezen esetben nincs nagy elvárás.

■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
    Jelenleg ez nem releváns, igény esetén - ezáltal szükséges- meglévő wifis routert csatlakoztatni tudjam.

■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
    Amit lehet lan-on keresztül használok, illetve a másik router wifijét/lanját használnám főleg kamerákra (4db), telefonra (3db), laptopra (2db).

■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
    Általánosan 50-100Mbps a le, fel pedig 10-40 Mbps telefonon mérve.

■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
    Jelenleg erről nem tudok nyilatkozni, nyilván a lehető legkevesebbet, de egyszer akarom megvenni. (100 ezres nagyságrendet lehetőleg mellőzném, illetve akár használtan is hajlandó vagyok megfelelő drágább tipust valahogyan beszerezni..)

■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben
    A fő dolog az, hogy stabil legyen! Ne dobálja el a hálózatot, ne keljen újraindítgatni, stb stb..

A netet sajnos streamelésre is használom, jelenlegi Xiaomi telefonom eldobálja a netet, még a samsungommal napokig teljesen hibamentes, de kamerarendszer közbeiktatása miatt sajnos kell egy router.

Olvasgattam az TP-Linkes, Asusos ajánlott termékekről, de sokaknak ugyan úgy elveszíti a hálózatot, mint anno nekem a régi Huawei (talán 535ös volt), így ténylegesen egy olyan routert keresnék, amivel nem kell kínylódni!

Köszönöm előre is mindenkinek a segítő szándékot!

U.I.: összegezve azon routert keresem, amit BÁTRAN VEDD MEG, NEM FOGSZ BENNE CSALÓDNI a címszava. :)

• Papaj x

senior tag

válasz Papaj x #86559 üzenetére

Jelenleg őt néztem ki, bár frimware frissítésékkel láttam volt már baj.

TP-Link Archer MR600 AC1200

• Papaj x

senior tag

Üdv mindenkinek!

Egy kérdéssel fordulnék hozzátok 4G (simes) router (modem) tekintetében.

2 éves Huawei B525öm cserélném, mivel kezdi feladni a harcot (gyakran ki kell húzni, hogy rendes sávszélességgel legyen netem, avagy 3/4g váltás, s újraindítás). Ezt lassan fél éve csinálja, de eddig elég volt 1 nap egyszer kihúzni, mostanság egy este akár 30x...

Így ajánlást kérnék, hogy mit vegyek, amit két év után nem kell kidobni, s lehetőség szerint hasonló árkategóriában. (50+ környéke még beleférhet..)

Köszönöm előre is. :R

szerk.: Azon esetben, ha ennyiért nem lehet értelmeset venni, várom az esetleges referencia ajánlatokat, de nem a 130 ezreseket.. :( :))

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés