- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Papaj x
senior tag
Üdv mindenkinek!
Volt téma kérdés nálam, hogy milyen 4G/LTE rotert vegyek, ami nem pénz kidobás, illetve mondjon bárki a csoportból olyat, amit bátran ajánl. Nagyjából magamban beszélgettem...
Hozzávetőleg 2 hete szereztem be egy Netgear Nighthawk AX4 LAX20 típust, s erre fel szeretném megosztani az egyéni tapasztalataim.
Nálam fő probléma az volt minden ilyen 4G/LTE routernél (többek között az ajánlott típusok közül is), hogy a dual band kb. szerintem csak ráírva volt, 1-2 naponta eldobta a hálózatot, lekéréseket, stb stb.. Nem szeretnék bele menni/vitázni..
A feljebb említett típust streamre, kamerarendszerhez, tv, telefon, plusz router, stb stb-ként használom. Jelenleg kb 120/30 Mbps az elérhető sebesség a Yettel kártyával, de sok eszközzel is próbáltam speedtestet mérni egyidejűleg (miközben obs-t, 1440p videót, stb-t használtam a fő gépemen), egyszer nem okozott problémát a lekérések tekintetiben, s vígan elvoltam. Így bátran ajánlom ezen típust, aki nem akar kínylódni az egyes 4G/LTE routerekkel (jelzem, ez kb. a 10. 4G routerem...)..
A terméket Én jelenleg használtan vettem, de ha jól láttam 70e körül elvileg már újonnan is elérhető, minden pénzt megér, "alap" felhasználónak bőven...
Összegezve. A Netgear Nighthawk AX4 LAX20 több mint ajánlott, s nem lesz vele bajod.
-
Papaj x
senior tag
Üdvözlök mindenkit!
Már szinte az egész topicot átolvastam, de fel kell tegyem a kérdést mégis, mert kevés/más tapasztalatokat látok.
Mobilinternet megosztására keresek routert - "részemről" a jelerősítős külső antennát "vélhető" egészségügyi okok miatt nem erőltetném..
Szolgáltató jelszintje megfelelő (telefonon max térerő, szemmel látom az adótornyot), így ezen esetben nincs nagy elvárás.
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Jelenleg ez nem releváns, igény esetén - ezáltal szükséges- meglévő wifis routert csatlakoztatni tudjam.■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
Amit lehet lan-on keresztül használok, illetve a másik router wifijét/lanját használnám főleg kamerákra (4db), telefonra (3db), laptopra (2db).■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Általánosan 50-100Mbps a le, fel pedig 10-40 Mbps telefonon mérve.■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Jelenleg erről nem tudok nyilatkozni, nyilván a lehető legkevesebbet, de egyszer akarom megvenni. (100 ezres nagyságrendet lehetőleg mellőzném, illetve akár használtan is hajlandó vagyok megfelelő drágább tipust valahogyan beszerezni..)■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben
A fő dolog az, hogy stabil legyen! Ne dobálja el a hálózatot, ne keljen újraindítgatni, stb stb..A netet sajnos streamelésre is használom, jelenlegi Xiaomi telefonom eldobálja a netet, még a samsungommal napokig teljesen hibamentes, de kamerarendszer közbeiktatása miatt sajnos kell egy router.
Olvasgattam az TP-Linkes, Asusos ajánlott termékekről, de sokaknak ugyan úgy elveszíti a hálózatot, mint anno nekem a régi Huawei (talán 535ös volt), így ténylegesen egy olyan routert keresnék, amivel nem kell kínylódni!
Köszönöm előre is mindenkinek a segítő szándékot!
U.I.: összegezve azon routert keresem, amit BÁTRAN VEDD MEG, NEM FOGSZ BENNE CSALÓDNI a címszava.
-
Papaj x
senior tag
válasz
Gubek-Einste #86566 üzenetére
Köszönöm, ránézek akkor az MR600-ra, hátha.
-
Papaj x
senior tag
Üdv mindenkinek!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok 4G (simes) router (modem) tekintetében.
2 éves Huawei B525öm cserélném, mivel kezdi feladni a harcot (gyakran ki kell húzni, hogy rendes sávszélességgel legyen netem, avagy 3/4g váltás, s újraindítás). Ezt lassan fél éve csinálja, de eddig elég volt 1 nap egyszer kihúzni, mostanság egy este akár 30x...
Így ajánlást kérnék, hogy mit vegyek, amit két év után nem kell kidobni, s lehetőség szerint hasonló árkategóriában. (50+ környéke még beleférhet..)
Köszönöm előre is.
szerk.: Azon esetben, ha ennyiért nem lehet értelmeset venni, várom az esetleges referencia ajánlatokat, de nem a 130 ezreseket..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mini-ITX
- Óvodások homokozója
- Revolut
- Micro Four Thirds
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged