- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
barizo
tag
Sziasztok
Szeretném a segítségeteket illetve a tapasztaltabbak tanácsát kérni ebben a topicban is.
A jelenlegi szitu:
Családi ház (~100nm) falun, udvarral ( kb 30 méter még hátra a háztól -garázzsal )
2 kamasz fiú, viszonylag sok okos eszköz (sonoff, Home assistant, tv-K, laptop ) stb, stb…
Szóval relatíve sok eszköz ami a hálózaton van
Jelenleg a feladatot egy TP-Link Deco M4 2 darabos szett látja el
Azonban néha lassúnak érzem, illetve bár némi lefedettség van az udvar hátsó részében is (a második M4 a garázsban van , ami a ház mögött, kb az telek középső hosszában van)
Illetve a nappaliban levő Deco egy szobával arrébb már érezhetően gyengébb lefedettséget /savszelességet nyujt
Viszonylag sok UHD film nézés NASról (Plex), wifin keresztül (mert hat ugye hiába a 65”majd 500e Samu tv, azért 100Mbps hálót csapnak bele 😡)
Na de a kérdés, hogy ha upgradelném a hálózatot akkor merre induljak el?
Utóbbi időben nem követem ezt a kérdést, így jól jön a segítség
Asus és TP Link amit preferálok, Alzanal jelenleg ez a TP fut akcióban , erről vélemény?
TP-Link Archer BE230 WiFi7
[link]
Esetleg erről tapasztalat?
TP-Link Archer BE550, BE9300 Tri Band Wi-Fi 7 Router
[link]
Egyáltalán ennek a látható árkülönbségek lenne jogosultsága?
Ha le tudnám jó néhány évre ezt a hálózati kérdést akkor kb ez lenne a plafon , amit szánni tudok a projektee
Asusbol ki mit javasolna?
Köszönöm -
barizo
tag
Üdv
Kicsit elbizonytalanodtam, köszönöm a tanácsokat
A régi Asus Rt-Ac66U befejezte pályafutását.
Helyette vásároltam egy Asus AX-58U-t, ami nem működött megfelelően.
Így 3 napon belül vissza is vittem , jó fejek voltak vissza a pénz.
Helyette hoztam egy Tp-Link Deco E4-et.
Beüzemeltem, szuper. 100nm tégla családi ház, tőle hátul udvaron egy könnyűszerkezetes garázs kb 15m-re.
A második egységet ide helyeztem el.
Működik , megy szépen. Majd az egész udvaron (garázs mögött még van vagy 20m.) van hálózat.
Aztán a sebesség mérés során , sem a lakásban sem a kinti nem volt hajlandó 80-90Mbs nagyobb sebességet produkálni.
Ekkor nézem figyelmesen, hogy ez az E4 modell bizony csak 10/100LAN portokkal operál
Na azért most Csalódott vagyok. 250-es netem van, hogy nem maxolom ki egy dolog, de igazság hogy ezzel a max100 -as LANal megérkeztem a maxhoz 🤔
Szóval hiába a frissítés,fejlesztés a hálózatba nem lenne már több.
Ki mit javasol?
Sonoff , MiHome okos rendszerek, Ip kamera, Ip kaputelefon, 2-3 okos tv, Netflix, Disney+, laptop, telefonok, pc, konzol.
Szóval van fogyasztó, 4 fős család.
Csereljek vissza (rafizetessel) az Asusra, vagy Deco M4 már megfelelő lenne?
Ha hátul az udvaron is lenne net az előnyös lenne. (Asusal nem volt)
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest