-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Declare
őstag
Sziasztok!
Csak egy feedback-el jövök vissza, hogy köszi, a segítségeket a router vásárlással kapcsolatban
. Két router között vacilláltam, az ASUS ax58u és az ax92U. Végül arra jutottam, hogy az ax58U is elég kell, hogy legyen nekem, így azt vettem. (Valójában az új lakásban fog kiderülni pontosan, hogy maximálisan elég e a hatásugara, de optimista vagyok).
Jelenleg a szolgáltatói D-link routert váltottam vele és hát ég és föld. Ott, ahol az alap router 60 mps körül tudott ingadozva, ez 150 et hoz stabilan. Ahol a másik 10-15 között ingadozik, ott ez 70 ről indulva majdnem 90 ig kúszott folyamatosan felfelé a speedtesttel.
Arraól nem beszélve, hogy ha csatlakozott a régihez 5-6 eszköz + iptv+tv kábelon, akkor a wifis net az irtó ingadozó és alapvetően lassú lett (youtubeon nem ment folyamatosan egy videó...). Most az újjal ha fent van 10 eszköz + iptv+tv, akkor sem történik semmi azon kívül, hogy a sávszélességet mérve értelem szerűen kevesebb lesz, de full stabilan.
A menüje, applikációja meg ugyan csak irtó klassz.
Mindig szolgáltatói routerem volt és úgy voltam vele, hogy már egy 30 ezres saját router is kissé a felesleges kategória, de most, hogy erre rábeszéltem magam, azt mondom, alap dolog egy ilyen középkategóriás router, ha nem annyira van használva a net, hogy 3 db mobil néha kapcsolódik elolvasni az e-maileket.
Kíváncsi vagyok, hogy a nagyobb lakásban, NAS-al majd mit teljesít. Remélem elég lesz arra amire nekem kell és nem fogom bánni, hogy nem az ax92U-t vettem, de szerintem nem
-
Declare
őstag
válasz
Alex91 #86261 üzenetére
Ennél a boltnál mondjuk bruttó 69k nak írják [link] , viszont mindenhol máshol bruttó 90k.
Ami érdekes ugye, hogy más cégeknél a nettó az majdnem pont az ami a linkeltnél a bruttó....lehet hogy valami olyan trükk van a rendszerben, hogy ebből már ÁFÁT nem tudok visszaigényelni?
Van ilyen tapasztalata valakinek?
-
Declare
őstag
válasz
Gubek-Einste #86229 üzenetére
Egyet még had fordítsak a kérdésen:
AX92U és AX58U között mikor éri meg azt a 30k HUF ot kifizetni?
-
Declare
őstag
-
Declare
őstag
válasz
Gubek-Einste #86225 üzenetére
- BP környezet, szomszédokkal, de nem panel tenger
- 10x10m az alaprajz kb, 3 válaszfal a legtöbb, amin át kell menni + a 10x10m az kívül a kertbe is szeretnék normális, netezésre jó netet (mondjuk 10m de külső 20as falon is át)
- nem tudok pontos kliens számot7-8 wifis eszköz max, lanon NAS, TV lanon, NAS távoli eléréssel (néha streamelés, gyakrabban kis fájlok elérése, másolása)
-nincs beszerzési költségvetés, olyat szeretnék, ami kiszolgálja stabilan az igényeimet, de ez nem azt jelenti, hogy akkor legyen a legdrágább, mert az biztos jó
- egyéb igények, talán a VPN téma ami izgat, de azt a témát még nem tudtam megfogni. Ha VPN-t tudja a router, akkor az olyan, mintha előfizetnék egy online VPN szolgáltatásra?
-
Declare
őstag
Sziasztok!
Otthoni kb. 95m2 lakásba szeretnék egy új rendszert kiépíteni (BP, tehát zsúfolt wifi hálózat
).
A szolgáltató a T-online lesz valszeg, optikai kábelen hozzák be a netet és iptv csomagot szeretnék, felvevős egységgel. Ez ilyenkor úgy működik, hogy a fapados router, amit ad a t-home, azt kihagyom az egészből és a saját, komolyabb routeremet használom csak? Vagy kell a fapad router és akkor abból egy utp vel viszem tovább a netet a saját wifi routermet?A hálózatomban lenne egy NAS, illetve okos otthon "kezdő szett" egyelőre, egy kamerával, de itt tervezek még "okosítást"
, tehát valami jó, de azért nem túltolt eszköz kellene.
Amit ajánlottak: Asus AX92U és Asus58U. Az első az 90 ezer a másik az 50-60 ezer. Baromira nem tudom eldönteni itt a kommenteket olvasgatva, hogy nekem mi lenne a jó
. Ha para van a lefedettséggel (pl kertbe már nem lenne), mindkettőt lehet simán kábeles AP vel bővíteni, szóval ez nem gond. Látom, hogy az AX92U az nagyon "bika", de hogy ez rám nézve mit jelent...
Hálózatban nem játszom (bár anno ifju titán koromban, ADSL világban, alap szolgáltatói routerrel nyomtuk a COD-ot, mindenféle 100ezres router nélkül
szóval nem is igazán értem miért van ekkora hype, hogy "gamer wlan".)
Mivel kütyümániás vagyok, meg okos otthont fejlesztgetem, előbb utóbb szeretnék valami komolyabb TV-t is, illetve a NASnak ki kellene szolgálni távoli eléréseket is, stream-eléseket stb.
Hogy tudom eldönteni, melyiket lenne érdemes vennem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen videókártyát?
- Okos Otthon / Smart Home
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Autós topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Építő/felújító topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest