- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bernyó84 #39555 üzenetére
Szia!
A felsoroltak közül ajánlott a célra az RT-AC66U, az RT-AC56U, és az Archer C7. Ezek közül ár-érték arányban a RT-AC56U a legjobb. (Media Markt-os árakat figyelembe véve.)
Ahhoz, hogy WiFi-n ki tudd használni a 120 mbps-os sávszélességet, szükség van egy AC-s WiFi stick-re. Ez sajnos nem olcsó. Ezek közül bármelyik megfelel:
D-Link DWA-182
Asus USB-AC53
Asus USB-AC56Ahhoz persze, hogy menjen a 120 mbps WiFi-n, még egyéb körülmények is szükségesek (pl. 1 falnál ne nagyon legyen több a router és a kliens között), de ideális körülmények esetén gond nélkül mennie kell.
-
jeni
félisten
válasz
Bernyó84 #39520 üzenetére
A D-Link DIR-655 routerem wifi-n 300 mbps és mégse tud annyit csak jó indulattal 45mbps mértem laptopon ami N-s.
Ellenben betettem egy AC-s adaptert és ezt egy AC68U (korábban az AC56U) routerrel kipróbáltam mindjárt felment közel 90 mbps értékre. Mindezt 5Ghz mértem. Viszont tény a hatótávolsága rövidebb,de gyorsabb is.
Amúgy a AC wifis USB adapterek drágák. Majdnem annyiba kerül mint egy jobb fajta router. -
válasz
Bernyó84 #39517 üzenetére
szia,
2.4 GHz sávon nem fog átférni a 120 Mbps, 5 GHz kapcsolaton esélyesebb, de még úgy sem garantált, ha fal is van a képben, emiatt ne a mini modulokat nézegesd, pláne ne 5 GHz sávra, mert bár jóval gyorsabb átvitelre képes, mint a 2.4 GHz, de fogékonyabb is az akadályozó tényezőkre.
-
jeni
félisten
válasz
Bernyó84 #39517 üzenetére
Szia
Az USB adapter melyet megjelöltél,kinéztél az nem lesz elegendő mert ha jól láttam az csak egy sávos. Ellenben a wifis routered vagyis inkább modemmel egybe épített az tudja.
Ugyanis az DUAL módban müxik. Feltéve ha nem ragaszkodsz a 5Ghz vételéhez akkor jó lesz a 2,4Ghz de azért oda egy jobb USB wifi adaptert vennék ami stabilabb is lehet,ha lehet antennás kivitelben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest