- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
andrew-msi #19607 üzenetére
"Amúgy az az antenna amit ajánlottál, bírna a menet közbeni kint létet, vagy ezt felejtsem el?"
Nem is látom, hogy konkrétan ajánlottam volna. A "kint lét" nem az antennának probléma, mivel te eredetileg is egy kültéri kivitelű példányt linkeltél. De azt fel kell rögzíteni, és mivel nem hajlékony, a rögzítési pont a menetszél miatt elég nagy erőhatásnak lehet kitéve mondjuk 100-as tempónál. Ha ezt a problémát meg tudod oldani, biztos nem jársz rosszul vele, csak említettem, hogy ezt az antennát eredetileg nem ilyen felhasználásra, hanem stabil telepítésre (épület tetejére) szánták.
"De azt tudom hogy a pici belső antennával is sok jelet fogott, ezért gondoltam, hogy jó az érzékenysége."
Jól gondoltad, hogy ha sok hálózatot lát, akkor valóban elég érzékeny. Csak a hozzá említett mérőszámok ("9db v 12db-s az USB cucc") nem értelmezhetők erre a tulajdonságra, meg igazából másra sem nagyon. -
Soma01
veterán
válasz
andrew-msi #19561 üzenetére
Milyen az az USB cucc? Azt írtad nagy a teljesítménye. Az jó kiindulási pont. 9 vagy 12 darab van neked belőle?
Vagy úgy értetted, hogy db=dBi? És az antennára írtad, hogy nagy teljesítményű vagy az USB-re? (antenna xy nyereségű lehet, teljesítményű nem nagyon)
-
And
veterán
válasz
andrew-msi #19561 üzenetére
Ok, találsz neki helyet, de ez az antenna egy meglehetősen merev cucc, menet közben az nem túl praktikus.
"USB kliensem egy elég nagy teljesítményű cucc, [..] Ha jól emlékszem vagy 9db v 12db-s az USB cucc."
Ez így semmitmondó: egyrészt én a vételi érzékenységére utaltam, az nem lehet 'nagy teljesítményű', másrészt attól hogy valami nagy (adó-)teljesítményű, még nem biztos, hogy a vételi érzékenysége is jó. A "9db v 12db" pedig értelmezhetetlen: nem lehet vételi érzékenység (ahhoz túl nagy, és akkor sem decibel, hanem dBm), se adóteljesítmény (túl kicsi, szintén dBm), legfeljebb antennanyereség lehetne, de akkor meg eleve dBi vagy dBd, és láttad, hogy egy ilyen nyereségű antenna hogy néz ki a gyakorlatban, ha körsugárzó.
Olyan program nincs, amelyik irányt tudna mérni, hiszen ez elvi lehetetlenség. Térerő-indikátor programok (network stumbler, inssider, wirelessnetview, stb) vannak, de a kliens saját kezelőprogramja vagy maga az operációs rendszer is visszajelzi a relatív térerőt, ezzel az információval és egy irányított antennával meghatározható a maximum térerő forrásának a helye, na abban az irányban lesz az AP, amit keresel. -
And
veterán
válasz
andrew-msi #19557 üzenetére
Mint antenna megfelelő lehet, de nem mobil használatra találták ki (valószínűleg nem hajlékony), hanem stabil telepítésre. Ha a rögzítését megoldod, biztos jó lesz. Ja, az USB-s kliens nem biztos, hogy a legjobb választás hozzá, érdemes megnézni a vételi érzékenységét (jobb minőségű kliens-eszköz esetleg az érzékenységével is hozhat jópár dB-nyi pluszt).
"Úgy gondolom az irányított antenna nem jó, mivel nem tudom merre irányítsam."
Hát mondjuk abba az irányba, amelyikből a legjobb térerőt kapod. Akkora nyereségű irányított példány csak tenyérnyi, az a körsugárzó meg bőven méter feletti rúd.
-
Soma01
veterán
válasz
andrew-msi #19557 üzenetére
Ha nem tudod, vagy nem akarod forgatni irányba, akkor ez is jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- SamKnows és NMHH internet sebességmérés
- Eredeti játékok OFF topik
- Fujifilm X
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Mesterséges intelligencia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3080, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest