- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
D®. GeNy@
aktív tag
Kíváncsian várom a fejleményeket, remélem mindent sikerül megoldanOD
, mert sajnos a mai világban HA már kicsengetted a pénzt, akkor utána mindent neked kell intézni ha gebasz van a termékkel...
Sok szerencsét és türelmet!
Vizsgák után hozzálátok egy kis Linux ismeretekhez kézzel-lábbal, aztán július körül csak sikerül egy alap graf. felületes Linuxot varázsolnom a P3-ra...
-
D®. GeNy@
aktív tag
Mondjuk érdekes ez a "csak" 100-on való működés, mert gondolom én
nem 1 évre vetted ezt a drága routert... Én kicsit félek ettől a routertől, mert ha a digi már most 50/25-öt szolgáltat, akkor bizony nem sok kell a 100-as határhoz, aminél valljuk be a 100Mbit-es működés már kevés lesz. Igaz, nem most lesz ez a nagy ugrás, de ebbe nem számoltam a feltöltést is, ez esetben az egy 100-as WAN port kielégítő?
Azért is gondoltam a P3-ra, mert számolgatások után még mindig olcsóbban jövök ki villanyszámlával együtt, mintha megvenném ezt a routert. Kb a P3 a régi aktív PFC-s tápommal (Ultra Power SW-T360AP) eszik úgy 60-70W-ot óránként (80+-os a táp), az nagyjából havonta olyan 1300-1700Ft csak a P3-ra 24/7-ben. Ennyi még belefér szerencsére, bár ez csak elmélet, mert csak augusztusban dől el a dolog az albiban. Igazából itt jön az, h. más kárából tanul az ember, HA 1általán "kár"-nak lehet nevezni a helyzetedet. Ha tutira tudnám, h. a router megbirkózik a napi 15-17 órás torrentforgalommal ( netszakadás, lag, vmint másik gépen való netlassulást mellőzve ) és a többi gépen való böngészéssel, akkor be merném vállalni...A Hálókari kérdésem még továbbra is áll...
-
D®. GeNy@
aktív tag
Oké!
Mindenképpen írd meg, mi lett vele...
Vagy DIR-825 lesz, vagy a Linksys WRT610N...ha minden kötél szakad, akkor a jó öreg P3.
1ébként az ötletem jó a P3-as esetében? -->2 Hálókari (1.-be Digi UTP, 2.-ból UTP ki-->GigaSwitch-be, majd innen kapja mindegyik gép a netet. Vmi extra beállítás kell még? -melyik kapcsolatot kell megosztani, h. a switchen keresztül mind1ik gépen legyen net?
-
D®. GeNy@
aktív tag
Hali!
Azt hittem, eldobom az agyam, mikor láttam mit írtál erről a routerről!
A minap akartam megrendelni Digi 50/25-ös nethez, de nagyon elgondolkodtam...
Ennyire korlátozná a sebességet, pedig nem egy olcsó router, az tuti...a nagyobb tesó (dir-855) csak a kijelzővel nyújt többet, a belseje ugyanaz.
A másik kiszemeltem a Linksys WRT610N, de ezek szerint az se birkózna meg az 50/25-ös nettel? Egy gépen futna p2p, de az elég hosszú órákig naponta, a többi gépen böngészés lenne.Teljesen tanácstalan vagyok, nem olcsó routerek, az ember azt várná, h. megbízható és "jó" routert kap ennyi pénzért...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest