- Harmadjára is bemutatta ugyanazt a Huawei
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Netfone
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlfsi
veterán
válasz
Gubek-Einste #98766 üzenetére
Nos, olvasgattam kicsit és mivel alapvetően a kábelezés megoldott a házban, mindenképp érdemes lenne kihasználnom a vezetékes backhault, így elengedem a TP-Llink-et (és ezzel együtt a Deco-t is).
Asus-t nézegettem és úgy gondolom/abban bízom, két "izmos" vassal meg tudnám oldani a lefedettséget.
Amiket egyelőre nézek (2db-ot ezekből)
1. ASUS TUF-AX5400
2. ASUS RT-AX92U AX6100Árban ez utóbbi egy erős 10-essel olcsóbb ugyan, de jóval régebbi modell is és az összehasonlító oldalon ami leginkább feltűnik, hogy ugyan hardverben hasonló*, de szoftveresen pár dologgal kevesebbet tud a régebbi.
Egy szóval: ajánlottab az AX5400-ból inkább 2db és azzal kialakítanom a házban a vezetések AiMesh-t?
Köszönöm előre is a tippeket!
(ha egy egészen másik Asus inkább ajánlott, azt is elfogadom, az sem baj, ha éppen valahol BB/akciós áron kapható)
* - WiFi6 az AX92U-nál ugyan nincs, de sajnos az internetem eleve gyalázatos (30Mbit), a belső hálózaton ugyan vannak TV-k és NAS, melyről alkalmanként 4k tartalmat is nézünk, de szerintem ahhoz még nem feltétlenül kell a WiFi6(?)).
-
axlfsi
veterán
válasz
Gubek-Einste #98766 üzenetére
Köszönöm!
Mi lehet még jó alternatíva 3db-os mesh hálózatra (ha ah mondjuk nem Unifi; az kicsit költségkereten kívül esik)
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Hobby elektronika
- Harmadjára is bemutatta ugyanazt a Huawei
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Battlefield 6
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen autót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3352
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3512
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest