Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• krealon

veterán

válasz #72172032 #34225 üzenetére

"Őőő, ezt most nem teljesen értem. :)
    3 antennás 5 Ghz-es kártya kell egy asztali PC-be, hogy venni tudja a jelét?
    "

Nem. Az antennak szama a max sebesseget hatarozza meg.

3 antennas kliens kell a maximalis, 450 Mbps kapcsolati sebesseghez.

2 antennas kliens-sel max 300 Mbps kapcsolati sebesseg lehetsges.

"Azt hittem csak a hálózaton belüli sebességet határozza meg (300mbps/450mbps) - ha jól sejtem ez a tényleges net sebességet nem befolyásolja (mivel az adott és kevesebb), maximum még a hatótávot(?)."

Pontositsunk.
    A 300 es a 450 Mbps kapcsolati sebesseg, olyan, mint UTP kabelnel a 100 Mbps es az 1000 Mbps.
    A WiFi kapcsolaton optimalis esetben a kapcsolati sebesseg korulbelul fele merheto, mint hasznaos adatatvitel. Ezzel ellentetben UTP kabelen 90% folotti ez az ertek, mert a kulso hatasoktol kevesbe fugg az atvitel.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy pl egy 120 Mbps internet elofizetes kihasznalasahoz WiFi-n, stabil, legalabb 300 Mbps kapcsolat kell.

A kisugazott maximalis tejesitmeny torvenyileg limitalva van, igy valtozatlan korulmenyek kozott novelve a tavolsagot az AccessPoint es a kliens kozott, a radiojel teljesitmnye ("ereje") a tavolsag negyzetevel aranyosan csokken.
    A kornyezo zaj nagyjabol konstansnak tekintheto, tehat a jel-zaj viszony a tavolsaggal negyzetesen csokken. Ennek ellensulyozasara az eszkozok csokkentik a jelzesi sebesseget, vagyis csokken a kapcsolati sebesseg.

A hatotavolsagra semmilyen hatassal sincs az antennak szama.

Új hozzászólás Aktív témák