Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Anonymus23

    veterán

    válasz Gubek-Einste #90724 üzenetére

    Ezeket azért nem írtam, mert mindenképpen MESH lesz, a ház(ak) legtávolabbi része kb 30-40 méterre van az elejétől.
    Most a fő router kiválasztása lenne a lényeg. Ez oda lesz rakva (nappali, ami kb a főház közepén van, és innen lesz kivezetékelve minden. Elég sok wifi cuccos lesz idővel, ~20db mobilok/laptopok/TV-k, okos eszközök, PC lanon. (teljes felújítás alatt van az egész, kádár-kocka 120 m2, azaz B30-as falak, de a kertbe befelé van melléépítve még egy 2 szobás ház (80m2) amiben majd a nagyszülők lesznek, de ők is már elég sokat neteznek.

    Akinek kell, annak egyelőre az lesz, hogy be lesz lőve, hogy az első szakaszban a szobák + nappali kapjon fixen minél nagyobb térerőt, a többi részt ahova már gyenge lesz, azok olcsóbb mesh képes routerekkel lesznek később lefedve, most csak vezetékelés lesz megoldva.
    Egyéb igények: nincs extra igény, talán a kikpacsolható fények, normális megjelenés, ethernet backhaul mesh képesség mivel elég messzire is ki kell majd vezetni a netet mint írtam (plusz hátrafelé van még kb 2000 m2 kert. Torrent nincs, gyári fw elég, kb sosem fogják buherálni a beállítás után a routereket. Szomszédok vannak, de kertváros, szal nem túl sűrűn wifivel szennyezett rész.

    ;) - The Power of the Light Side

Új hozzászólás Aktív témák