- iPhone topik
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Realme GT 2 - aláírjuk
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fido01
aktív tag
Sziasztok!
Keresgéltem a topicban és láttam többször felmerülni ugyanazt a kérdést, viszont többségében régebben, illetve egyéb okokból mint az enyém, így hát felteszem ezredjére én is engedelmetekkel
Most költözök, a ház egy kb 180nm-es emeletes családi ház nagyjából négyzet alaprajzzal, beton födémmel, pórusbeton falazattal. Telekomos 1000-es net van, a bekötés, a modem az emelet egyik sarokpontjában van.
Jelenleg 2db alsó kategóriás router van a rendszeren (TP-Link Archer A5 talán) ami természetesen se nem praktikus se nem gyors se nem esztétikus megoldás.
A probléma az, hogy idén kezdem a felújítást, de anyagi okokból ez több lépcsős lesz, ezért a legfontosabb pont, az asztali gépem végleges helye még kb 1 év mire meglesz, viszont a villanyszerelés és az a szoba ahol a modem van felújításra kerül.Szeretném úgy kialakítani a rendszert, hogy utólag ne kelljen UTP-t húzni, mert minden vezetéket be akarok csövezni, utólag nem akarnám szétbarmolni emiatt a falat. Telekomnál azt mondták, hogy vegyek 3db okos wifi eszközt aminek a havidíja ~4ezer, amit én hosszútávon sokallok (aztán lehet nagyon el vagyok tévedve)
Szerintetek mi lenne az ideális megoldás? Húzzam be a kábelt a gép leendő helyéhez és 1 évig bírjam ki a gyenge wifit, vagy esetleg van észszerű megoldás (40-50ezres árkategóriában) ami kielégítő lenne, mivel az első megoldáshoz is kell mindenképp egy normális router.
Elképzelés szerint kb ezen eszközök lesznek a hálózaton:
3-4 telefon, 2 laptop, 1 asztali gép, nyomtató, porszívó, hűtő, mosógép meg kitudja mi még.ui: A háztól kb 15m-re lévő tégla garázsba gondolom célszerűbb kábelt húzni és routert rakni, mint akkora teljesítményű routert venni a lakásba.
Szerk: az asztali gép az megy 0-24ben, és az alkalmankénti online játék miatt lenne fontos a minél stabilabb hálózat.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- iPhone topik
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Nők, nőügyek (18+)
- Nintendo Switch 2
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Samsung LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Új Acer Predator 16 WQXGA 165Hz G-Sync i9-13900HX 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- Számítógép, ryzen 5 2600, RX 580 8GB, 16gb ddr4, 512gb ssd, 1tb hdd
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti OC hibátlan, dobozos, 14 nap személyes garanciával
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest