-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
válasz
ElVisZ #89537 üzenetére
Egész jó rajz - köszönöm szépen.
Igen, a B1 -et én is mindenképpen megtartottam volna a garázs vagy műhelyre. Az AC86U csak példa volt (írtam másik kettőt is ezen kívül) a negyedik helyre - amit éppen használtan vagy újként (pl. az AC57U v3 példa), ha minden kötél szakad ...
Egyébként amennyiben megoldható, akkor javaslom Cat6 -val kábelezz legalább.
Azaz az ideális WiFi koncepció szerintem:
- nappali: AX82U,
- gyerekszoba: ide AX -es eszközzel is benne lennénk a keretben - pl. AX56U vagy esetleg XD4 Solo. Ez ugye a dolgozó és a másik hálónak is "jót tenne" ...
- Műhely: jelenlegi AC66U B1,
- Garázs: ha ide kellene valami, akkor idővel valami legolcsóbb akár használt AC57U v3/AC66U B1/AC86U ...Igen, ott volt rossz a feltételezésem, hogy úgy gondoltam az optika a kazánházba megy be és nem a nappaliban. Érdekes módon ez sokat nem változtatna az előző hozzászólásom érdemi részén. Azaz:
1.
A nappaliban továbbra is indokolható a két kábel. Ennek oka ugye más lenne - jelen esetben, hogy amennyiben valamiért a jövőben olyan routerrel terveznél, ami a kazánházban lenne, akkor vissza tudna jönni a LAN amire mehetnének az itteni vezetékes kliensek meg a AP módban levő router. Ez csak javaslat.
2.
Ez a képről derül ki. Javaslom ne a gyerekszobából ágazzon le a hálóba az UTP kábel, hanem a hálóba a kazánházból menjen egy dedikált kábel. Gyakorlatilag még egyszerűbb is lenne - kábelben sem lenne sokkal több.
Ugye ellenkező esetben a gyerekszoba és háló vezetékes kliensei plussz három szoba (+ az udvar arra eső része) WiFi -je menne egy kanócról ...
A műhelybe egyébként valóban bőven elég egy kábel is ...
@golyós, #89538
A "lite" elkerülte a figyelmemet, igen. A kérdés az lehet az előző hozzászólásom alapján várhatóan mennyi idő múlva cserélnél routert valamint esetleg mikor cserélnél laptopot illetve az egyéb előnyök mennyit nyomnának a latban a magasabb ár ellenében.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- UTOLSÓ 5db! Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Samsung Galaxy Watch 6 LTE 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest