Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
-
Mobilarena
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chal
addikt
Bármilyen DLP link szemüveg jó hozzá elvileg. A vetített képből kapja a szinkront, tehát nem kell semmilyen érzékelőt kikábelezni. Hogy a gyári 20-30eFt-s szemüvegek és a kínai rendelős oldalakon található 20 dollárosak között van e bármi eltérés azt nem tudom. Az biztos hogy a kínai is működik, és én ilyet fogok rendelni mert 2db esetén 50eFt-t spórolok, és rosszat nagyon nem hallottam ezekről. Ha mégis annyival szarabb, akkor meg inkább nem kell a 3D, 50-60 ezret nekem nem ér, 8-at is csak ímmel-ámmal
-
cecil
aktív tag
A sainsonicot nem ajánlanám, az AVS forumon többen panaszkodtak rá, hogy nem szűri ki elég jól a piros fényt, és sokszor elveszti a jelet.
Itt olvashatsz tapasztlatokat W1070-hez ajánlott szemüvegekről:
[link]én rendeltem ebayről egy ilyen kínait:
[link]
árához képest elég jó, bár kicsit kicsi a lencseés vettem egy drágábbat is innen:
[link]
ez nagyon jó kis szemüveg! -
yodamastah
őstag
Ha szabványos 3D frame packing jelet adsz neki bluray lejátszóval azzal menni fog. Pcről nem olyan egyszerű ilyet kiadni, kell hozzá megfelelő vga és lejátszó. (Egy példa: total media theatre 5 + radeon 7770)
Ezen kívül side by side és top/bottom formátumot is ismeri, de ezt manuálisan kell beállítani.
HOgy hol azt ne kérdezd, nincs már itt a projektor. A leírásában ott kell lennie mindennek. -
cecil
aktív tag
pontosan mi a jelforrás?
Én mediaplayerrel használom (Egreat R6s), ha 3d blurayt kap automatkusan megy a 3d, de ha SBS vagy egyéb 3d mkv anyag, akkor először át kell állítani a jelforrás kimenetét 1080i 60p-re, mert másképp nem fog menni, azok nem 1080p 24p-k.
A helyedben nem foglakoznék SBS filmekkel, csak 3d bd ha már ilyen projid van! Nekem is ez van
-
cecil
aktív tag
Mint írtam,én nem gépről etetem a projektort, de otthon majd megnézek egy SBS filmet mit is állítottam be a mp-n múltkor, hogy működött.
de SBS-hez 1080i 50hz/60hz kell, nem 1080p!!! A projektor nem támogatja SBS-nél az 1080p-t.
Nem tudom ezt számítógépen hogy lehet beállítani, de csak ezzel lesz jó!
ilyet:
én rendeltem ebayről egy ilyen kínait:
[link]
árához képest elég jó, bár kicsit kicsi a lencseés vettem egy drágábbat is innen:
[link]
ez nagyon jó kis szemüveg![ Szerkesztve ]
-
-
Devid_81
félisten
-
kabar
senior tag
Nem belekottyantani akarok, csak információképpen mondanám, hogy ez is egy jó kis szemüveg a W1070-hez:
http://www.ebay.de/itm/161136663691?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
Nem a legolcsóbb, de jókat olvastam róla és ezért esett rá a választás.
És egy kérdést is feltennék:
Van másnak is az az érzése, hogy 3D-ben mintha kisebb lenne a vászon (147*266), vagy nekem kell csak megfelelő szakorvoshoz fordulnom?"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Turbo73
tag
Bocsi, de ez nagyon nem így van. A szivárvány látásnak semmi köze ahhoz, hogy közelről, vagy távolról nézed a képet. Aki érzékeny rá, azt nagyon zavarja. Ha azt írtad volna, hogy a jól bevilágított, színes képeken kevésbé, míg a kontrasztos, sok fekete-fehéret tartalmazó képeknél nagyon látszik, akkor lenne így. Pl. egy Sin City-t megnézni, még egy kevésbé érzékeny embernek is halál...
-
Turbo73
tag
Aham, most már értem, hogy miről írtál. Csakhogy ez nem az 1 csipes DLP-k jellemzője a szivárvány hatás, ami a forgó színkerékből adódik. Ez itt a képeden brutálisan nagy konvergencia hiba, ha a kép viszont 1 csipes DLP-ről készült, akkor meg elképesztően nagy mértékű kromatikus aberráció, amit a pocsék minőségű lencse okoz. Ezt ne vedd bántásnak, még a közép kategóriás, sőt a felső kategóriás projektoroknál is simán előfordulnak ilyen hibák, ha nem is ekkora mértékben. Egy kis magyarázat.
- Konvergencia hiba: Minden 3 csipes technológiára jellemző, ha a 3 csip nincs tökéletes fedésben, akkor a pixel kontúrok mentén látszanak a különböző színek.
- Kromatikus aberráció: A fényképészek nagyon is tisztában vannak vele, hogy a jó objektív nem olcsó, sőt kifejezetten drága. Nincs ez másképpen a projektorok esetében sem. Minél jobb minőségű lencséket raknak a projektorba, annál kisebb lesz ez a hiba. Tehát a lencsék tökéletlenségéből adódó elszíneződés szintén a pixelek kontúrja mentén maga a hiba.A 3 csipes gépeket mindkét hiba terheli, még az 1 csipes DLP legalább konvergencia hibás nem tud lenni.
-
CyDoN
senior tag
-
andrew-msi
aktív tag
Nekem a 3.-as van (a vászonhoz kaptam ajándékba).
Először a faltól kiemelésre volt használva (amire neked is kell). Hibátlan!
Most a plafonról engedem vele le a vásznat, így tudom meghosszabbítani a felső kifutót (sajnos magas a szoba). Nagyon megfelel, csak javasolni tudom! -
andrew-msi
aktív tag
Nekem manuális van, alapvetően nem macera, de a következő azért motoros lesz.
Valamiért ami nekem van azt sikerül mindig ugyan oda állítani, de hallottam olyanról akinek mindig máshogy állt meg lehúzáskor.
Amit tudok nekem a motoros csak oldal-feszített lesz. Mivel ekkora felületen jobban hullámosodik a rolós vászon.
A kézi tud a legjobban hullámosodni, utána jön a motoros.
Az oldal-feszített motorossal nincs ilyen gond. -
-
andrew-msi
aktív tag
-
xtremetuning
addikt
Természetesen ha mozi, akkor vetített kép. Számomra ez egyértelmű. Egy saroktól-sarokig éles képet biztosító tv a fasorban sincs.
És csak magamat tudom ismételni : mások a preferenciáink.
Azért nem fáj ! a szememnek, csak van egy mennyiségi vs.minőségi határom, ami máshol húzódik.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
jracz
tag
A nézési távolságról egy kis iromány.
Én meg azt tartom hülyeségnek , hogy 2000 lumenes vagy még nagyobb fényerejű vetítőkkel sokan 180-220 széles képeket néznek.
Persze ha ekkora helyük van akkor megértem, vagy ha a 3d indokolja a kisebb méretet.Én 720p-ben is élvezem a 3m széles képet 4,5 méterről(21:9-ben elsősorban).
Full HD-ban is teljesen rendben lenne szerintem.
De ez csak az én egyéni véleményem.
Ha az írásban leírtakat követném akkor 4,5/1,5(1/6)=2,8-3m széles kép lenne az ideális nekem.
720p-ben kisebb persze.
Meg kérdés, hogy van-e elég fényereje a vetítőnek ekkora képhez.Itt meg tudod nézni, hogy a kiválasztott vetítőd milyen távolságból mekkora képnél ad optimális fényerőt 2D-ben.
[link][ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
Mitől lesz egy vászon "Intelligent" ?
Azért, ha majd felrakod a vásznat, ugye hozzá lövöd a vetítőt ?
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
xtremetuning
addikt
Büszke is vagyok a méretbeli választásodra.
Amennyiben tényleg Üllő, szólsz és segítek beállítani.
-
xtremetuning
addikt
Miért ne lenne ?
De én nem ajánlom. A saját konzoláról lelógatva sokkal kevésbé tudod elmozdítani, mint egy polcon....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
c4
őstag
Optikát isopropil alkohollal és textilpelenkával tisztíts, nem hagy foltot.
Ha a hátsó lencsetag lesz komolyabban koszos, az gáz. Elméletben a DLP zárt optikai rendszerű, így az optika belseje tisztán marad. A színkerék is szennyeződhet, nem tesz ez se jót a képminőségnek. Dörzsölgetni nem ajánlott. Még van egy optika belül talán, a lámpa fényét fókuszálja, ezt is az elsőnek említett kombóval érdemes tisztítani. De ha nem érzel hozzá elég önbizalmat, bátran fordulj Batyo mesterhez, minden port száműz a készülékedből.[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
Engem ez a robbanás érdekel, mert te vagy a 2. rövid időn belül, akitől hallom.
Hogy kell elképzelni? Nagy hanghatás? Jön kifelé is valami? Szilánkok, stb?
Semmi figyelmeztetés nincs a proji részéről előtte? (hogy ideje lenne izzót cserélni..)Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
m3ss
veterán
az nem sok. nekem most 53xx oranal tart 1070+, cimboramnak ugyanennyinel 1070. mondjuk 80% eco-ban.
mar varom a pukkanast
elozo vetitoimmel ellentetben ennek otezer orasan is teljesen vallalhato fenyereje/kepe van.
ebayrol nem probalt senki izzot rendelni? mondjuk az 54 brutto takaritassal egyutt tenyleg korrekt.
nekem is pozitiv tapasztalatom van a benq szervizzel. nekem izzot is csereltek 1xxx orasan amikor nem volt homogen a fenyeroeloszlas...(#38077) Télapó1564 2x szinkerek miatt en inkabb a 1070-et vennem, nem a 142x-et..de mindenkepp megneznem vasarlas elott a 142x-et, engem zavart a szivarvany.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Vhiktor
veterán
Szerintem nincs
Főleg ha azt nézzük, hogy azh mennyibe került anno.
Még a W2000 volt ilyen, de az nem 4K.Mennyi a keret?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
Új hozzászólás Aktív témák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Energiaital topic
- Android másképp: Lineage OS és társai
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest