- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
OnlineWolf #135085 üzenetére
Hát most hadd ne keressek ki mindent, kisker oldja meg.
Minőségben talán utolsó a legtartósabb, Dellen ha úgy néz ki a buli, mint a régebbieken akkor az kicsit hamarabb kopik. Akkuban Dell elég erős én arra mennék rá, garit is kicsit egyszerűbb megindítani. Minden másra net megadja a választ, nagyon durván részletes tesztek vannak fent, benne minden adattal ami ki lett mérve. Még szerintem több is, mint ami kellene egy átlag embernek.
Kijelzőre nyilván IPS nyer, színhelyességben kuka, de sörrel elmegy.
-
OnlineWolf
tag
válasz
OnlineWolf #135085 üzenetére
U.i.: A kijelző FHD mind, arra is kíváncsi lennék melyiknek elviselhetőbb a kijelzője.
-
Tikakukac
titán
válasz
OnlineWolf #100563 üzenetére
Mondjuk a dupla hűtéstől nem tudom miért kéne elolvadni, ez leginkább azt jelenti, hogy 2X több ventit lehet cserélni ha szétmegy a csapágy, hűtésteljesítményben nem nagyon szokott meglátszani.
-
Chaser
legenda
válasz
OnlineWolf #100542 üzenetére
De később lehet rá. Épp ezért nem érdemes gyenge cpu+ssd kombós megoldást venni.
-
Steve1988
tag
válasz
OnlineWolf #100538 üzenetére
-
PandaMonium
őstag
válasz
OnlineWolf #100538 üzenetére
A logikádban csak annyi a bökkenő, hogy SSD-t akár pár hónappal később is bele lehet szerelni akármilyen gépbe, ezzel szemben procit nem tudsz cserélni a laptopok 90%-ában.
-
Tikakukac
titán
válasz
OnlineWolf #100461 üzenetére
Hát, panelminőségben nem nagyon hiszem, sőt.
aAron_: Okkal.
-
Tikakukac
titán
válasz
OnlineWolf #100455 üzenetére
Félfényesnél mattosabb, de nem erősen.
Maga a kijelző meg az " ad képet " szint.
-
törölt tag
válasz
OnlineWolf #100386 üzenetére
A probook azert messze nem az alma ligája, körte meg az alma.
-
Tikakukac
titán
válasz
Vallás kérdése. Teljesen más az OS, teljesen más filozófia. Van vágódeszkám meg szifonom is almáéktól, de notim valószínűleg sohasem lesz és asztalim sem. Mert engem nem tudnak lefedni a portékával. Ilyen ezy.
-
PandaMonium
őstag
válasz
Mai napig övék a legjobb touchpad és üzemidő. A gépek normálisan össze vannak rakva (muszáj is, hisz nem száz félét gyártanak csak kettőt-hármat). Az árra úgy tekints, hogy elsősorban a prémium build quality-t fizeted ki, másod sorban az operációs rendszert, harmad sorban pedig ugye a márkát. Designereknek/programozóknak ajánlott kategória, de irodai felhasználásra vagy a mindennapos dolgokhoz általában van jobb választás jelentősen olcsóbban.
Szerk.: Üzemidőt a 9 cellás kilógó, vagy dokkolható/második akksi nélkül értve természetesen, különben sok rivális van ebből a szempontból is.
-
QwErTy42
addikt
válasz
Nagyon elkanyarodtunk a témától és már elég OFF.
A jó amúgy is felhasználás függvénye, ahogy már a korábbi kommentjében utalt rá SD.(#100388) PandaMonium Az üzemidőn vitatkoznék. Az Apple még csak bontogatta a szárnyait, amikor már olyan Elitebook-ok készültek, amik 24 órás üzemidőt is produkáltak. Most is mutatok neked olyan 1,5 kilós 13,3-as üzleti gépet, ami 15-20 óráig is elketyeg.
-
QwErTy42
addikt
válasz
OnlineWolf #100382 üzenetére
A komoly üzleti notik több okból számítanak jónak:
- 5 év múlva is kapsz hozzá alkatrészt a gyártótól
- 3-5 év akár NBD garit kapsz, alapból általában hármat és nem 1 év beviszem-a-bótba-elhozom-ha-kész-van-garit
- sokkal masszívabbak és több viszontagságot is kibírnak mint egy full alu csoda
- vállalati környezetbe is gyönyörűen beleillenek: tesztelt driverek, hardveres titkosítás, portreplikátor, bővítőkártyákat fogadnak, könnyen szervizelhetők, bővíthetők...Most így hirtelen több érv nem jut eszembe. Szóval nem véletlenül használják ezeket a gépeket az almával szemben.
-
spyduck
nagyúr
válasz
OnlineWolf #100382 üzenetére
Ha a fényes kijelzőt és az 1 év garanciát leszámítjuk, akkor neki sikerült legközelebb kerülnie az általam elvárt tökéletességhez. A munkát tekintve egy építész mérnöknek mind a szoftveres, mind pedig a hardveres szempontból NEM megfelelő, de többségében szinte mindre lehet használni. A speciális munkafolyamatokra nem alkalmas, ennyi.
-
szabonagyur
félisten
válasz
OnlineWolf #99788 üzenetére
Légyszíves fejezd be az OFFolás, nagyon nem kéne. Van 2 gép, majd választ közüle, hogy mi tetszik neki vagy mi kell.
-
Tikakukac
titán
válasz
OnlineWolf #99786 üzenetére
Szutykos BME-s mindenki, ez van.
Ettől függetlenül tényleg nem érdekel ki kinek mit ajánl. De azért az már tényleg nagyon böki a csőrömet, hogy emberek tömegével jönnek be napról-napra, hogy hát 8GB ram elég-e egyetemre, meg nem-e kevés az i7U. Én örülök neki a legjobban, mert a fizetésem nagy része ebből van. De a kényszeres túlvásárlással nem lesz jobb az az átlag.
OFF end.
-
Tikakukac
titán
válasz
OnlineWolf #99782 üzenetére
Szopi, húgom az.
Teljesség igénye nélkül: 2 mérnök infó, villamos, gépész, építész és egy fél közlekes.
-
Gergosz2
veterán
válasz
OnlineWolf #99777 üzenetére
és ki mondta, hogy ő ArchiCad-ban akar komplett épületet tervezni? És azt, hogy én?
Egyetemre teljesen felesleges erőművet venni.(#99776) szabonagyur
De nem értem megint min megy a Vita. A srác csak annyit írt, hogy CAD progihoz kell neki gép, kicit bizonytalan volt, hog kevés lesz a 920M és kész. Gondolom azért tudja, hogy milyen CAD progit szeretne futtatni és gondolom sejti, hogy az milyen gépet igényel.
(#99778) Tikakukac
+1Barátom ezer éves pentium dualcore os lenovo gépén 4gb ram társaságában simán meg y Matlab, simulink meg ami neki kell. Lehet néha kell egy kicsit várni de megy és kész. Ugyanígy itthon egy HP 630 C1M13EA -n is simán elmegy egy SolidEdge.
-
Tikakukac
titán
válasz
OnlineWolf #99769 üzenetére
Mákod van, itt ülök most 6 mérnökkel. És mi nem csak találkoztunk velük, hanem használjuk is őket.
Ja és már szinte alig van olyan egyetemi program ami 8 GB alatt kellemesen fut!!!!
Itt az egyik srác olyat sikított, hogy azt egy 5 éves kislány a vattacukros előtt sem tudná überelni. Maradjunk annyiban, hogy egyetemre 4 magos noti és 16 giga ram, asztaliban 2*8mag és 64GB a minimum. A hülyék meg mi vagyunk, hogy core2 és 4 GB rammal elvagyunk, mert valamiért mifelénk MSc-re is havonta egyszer kell komolyabb gép. Biztos a levegő.
-
Khelben
nagyúr
válasz
OnlineWolf #99773 üzenetére
Idézném az eredeti hozzászólást (én nem voltam lusta kikeresni)
(3) Felhasználás? Math Cad, Auto Cad, Auto Cad civil3d, AxisVM
Ezt akkor be is fejezhetjük.
-
Gergosz2
veterán
válasz
OnlineWolf #99771 üzenetére
Ha tudja a gépigényt szerintem nem igen érdekli mi folyik a háttérben .
Ja és már szinte alig van olyan egyetemi program ami 8 GB alatt kellemesen fut!!!! (és a bővítés +10 ezer Ft)
Matlabot és Simulinket is eddig gond nélkül futtattam az itthoni gépemen amiben 6gb RAM van, a notimon is amiben 4gb van.(n550jk cn482d).
Eagle persze, hoy CAD, de ahhoz tényleg nem kell VGA. Minek is, hiszen semmi 3D nincs benne.
-
Khelben
nagyúr
válasz
OnlineWolf #99771 üzenetére
3D cad-re kell a vga, ezt írja minden kapcsolódó fórum. Tudom, hogy te okosabb vagy azoknál, akik ezzel dolgoznak, de attól még ez tény.
-
szabonagyur
félisten
válasz
OnlineWolf #99767 üzenetére
Mit csalódik? Hülyeséget beszélsz. Ha valaki CAD-hez keres gépet csak tudja mi a gépigénye
-
Bkrisz9
őstag
válasz
OnlineWolf #99763 üzenetére
megelőztek
-
Khelben
nagyúr
válasz
Csak szólok, hogy ugyanaz a cpu van benne, mint az 5558-ban, a memória meg bővíthető. A 3d-s autocadhez meg vga is kell, ugyanis az nem más, mint renderelés
Ciccuka, te vagy az?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Elolvastad a teljes kommentet okoska? Oda van írva egyértelműen ha kell VGA erő akkor azt ajánlott venni és a kolléga nem ismeri, hogy mi program igénye.
Rossz nézni cicuka és társai vak ajánlásait...
-
QwErTy42
addikt
válasz
OnlineWolf #99750 üzenetére
Sajnos már nem lehet kapni de a Fujitsunak volt egy sokkal jobb gépe ennyiért az E554 FHD IPS verziója 4. gen i5 M-mel 280 ezerért. Erre a célra elég jó lett volna.
Annak a minősége ér fel egy 6-os Probookkal.Sajnos az Acer Nitro nem igazán áll a helyzet magaslatán hűtés és anyagminőség terén egy üzleti géppel összevetve. Otthoni asztali gépnek 15 fokos szobába tök jó lehet.
A felhasználásra egy FHD IPS kijelző lenne az ideális, egy olyan gépben, ami nem esik szét a napi hordozástól.
Ilyen, ennyiért nem nagyon van. Vagy a kijelzőből veszünk vissza, vagy a gép minőségéből. -
Khelben
nagyúr
válasz
OnlineWolf #99745 üzenetére
Te egy belépő üzletit ajánlottál jó drágán, ráadásul dedikált vga-val, amire semmi szüksége. Az Aceres ajánlatodat meg nem is kommentálom, látszik, hogy még sosem volt a kezedben a V7. Én teszteltem azt a gépet és ellenségemnek se ajánlanám, főleg nem egy 6-os Probook ellenében.
-
Khelben
nagyúr
válasz
OnlineWolf #99741 üzenetére
Ha nem értesz hozzá, kérlek ne ajánl gépeket, mert megtéveszted az embereket.
(#99740) urban.marton : HP Probook 650 fullhd-s változata kijön ennyiből. Iskolába hordozásra viszont nagy lesz a 15,6-os gép. 14-esből kapsz ennyiért Dell Latitude E5450-et, igaz ott a felbontás csak 1366x768. 310k-ért van a Probook 640, ami 14-es és 1600x900-as felbontású, az is lehet egy alternatíva.
-
Tikakukac
titán
válasz
OnlineWolf #99737 üzenetére
Kalapomat megeszem ha észrevennéd a difit.
-
nzozz
aktív tag
válasz
OnlineWolf #99689 üzenetére
Köszönöm a választ! A probook-ok közül melyikeket javaslod? Mert azokból is elég nagy a szórás. De nem ragaszkodom a HP -hoz, csak olvastam hogy messze sokkal használhatóbbak, megbízhatóbbak az üzleti laptopok, azért mondtam először az Elitebook - ot.
Köszönöm
-
Gergosz2
veterán
válasz
OnlineWolf #99666 üzenetére
ezzel a logikával csak egyetlen gond van: Akkor mi a fenének fizeted ki az erősebb hardver árát? Mert kőkeményen kifizeted a pluszköltségeket.
-
Khelben
nagyúr
válasz
OnlineWolf #99683 üzenetére
Megkapta az ajánlást, nem kell tovább spammelned a topicot.
-
szabonagyur
félisten
válasz
OnlineWolf #99679 üzenetére
Jól tolod haver
Kicsit olcsóbb, sokkal gyengébb...
-
OnlineWolf
tag
válasz
OnlineWolf #99672 üzenetére
-
Khelben
nagyúr
válasz
OnlineWolf #99672 üzenetére
Minek a mije a fele? Az X sorozat kerülendő, a Dell 3543 szükségmegoldás, az Asus K501 meg egy jó gép.
-
Khelben
nagyúr
válasz
OnlineWolf #99656 üzenetére
Az X sorozat említését is kerüljük, jó?
#99670: ezen max passzianszozni fog.
-
istvan1981
csendes tag
válasz
Köszönöm a gyors választ!
Esetleg valami más opció?
Árban túl sok és win sincs hozzá. -
Gergosz2
veterán
válasz
OnlineWolf #99664 üzenetére
valódi 4 magos prociról van szó, ami rendesen nyomja a hőt ha terhelik. Egy ilyet a 15.6-os gépek nem tudnak lehűteni, egyszerűen nincs elég hely hozzá. Ami megbirkózik vele az valami komolyabb Workstation, pl egy HP Zbook 15, de ez már 3 kg és 500k felett kezdődik.
Attól , hogy kapni ilyen procival azt a gépet nem jelenti, hogy meg is kell venni. ASUS is tudja, hogy kell hatni az ePéniszt méricskélő emberekre, nem kerül nekik sok fáradságba más procit bele rakni, mert a foglalat ugyan az.
-
Gergosz2
veterán
válasz
egy porral oltót vagy pár kiló száraz jeget is vehetsz hozzá ha már a hűtése úgysem fogja bírni.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Dell és HP és Fujitsu
-
szabonagyur
félisten
válasz
OnlineWolf #99653 üzenetére
Nem és nem itt a helye, kérlek töröltesd mielőtt egy modi törli és büntit is kapsz...
-
japunk
aktív tag
válasz
OnlineWolf #99621 üzenetére
Igen, jelenleg 240 megás netem van, de hamarosan csökkentem 120-asra, szóval lehet feláldozom azt a megmaradt megabájt mennyiséget. A Lenovo gépekről mi a véleményetek? Meg vagyok most áldva a piros színnel
és a Lenovonál meg a Dellnél találtam ilyen színben jobb gépeket, a többi márka most nem aktuális.
-
Khelben
nagyúr
válasz
OnlineWolf #99616 üzenetére
Olcsóbb csak használtan lesz.
-
Chaser
legenda
válasz
OnlineWolf #99601 üzenetére
Ez modell függő. Legtöbb gépnél van szervizablak, de van olyan is aminél alaplapot is ki kell venni hdd cseréhez. Dellnél is van mindkettő megoldásra példa. Lehet az asusnál egyben lejön a ház alja mint sok Elitebooknál és hozzáférsz mindenhez, az a legjobb megoldás. De ha alaplap alá került a hdd az konkrétan szopacs.
-
Khelben
nagyúr
válasz
OnlineWolf #99614 üzenetére
-
Chaser
legenda
válasz
OnlineWolf #99596 üzenetére
Kb minden gyártónál lehet. 470 g2 vállalható, de elgondolkoznék egy használt üzletin. Jó ez a probook de van jobb is.
-
Gergosz2
veterán
válasz
OnlineWolf #99584 üzenetére
a téma tök felesleges volt, mert ez az ajánlós topik és minden márkának meg van a saját topikja is.
-
szabonagyur
félisten
válasz
OnlineWolf #99586 üzenetére
Leírtam ott is, hogy ez a melegedés hülyeség és relatív.
U-s CPU alapból nem lesz forró fejű, 920M szintén nem erőbajnok. Az, hogy mondjuk használat mellett felmegy tegyük fel 70 fokra meg hallod a ventit gond? Olyan gép a sok százezres kategóriában lesz csak aminél nincs fenti hang 70 fokon.
Egy tanács: ennyi pénzből ne várj jéghideg burkolatot, mert nincs (többért sem nagyon).
-
Chaser
legenda
válasz
OnlineWolf #99586 üzenetére
Ilyen tapasztalatom nincs vele de meglepne. Cpu keveset eszik benne, vga se sokat azt meg nem is használnád, progizásra bőven elég az intel. És mivel van benne optimus így válthatsz az nv-intel közt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Metal topik
- Légies iPhone halvány színei
- Everest / AIDA64 topik
- Synology NAS
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Háztartási gépek
- Trollok komolyan
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Bivaly erőmű Lenovo P1 G3 (Core I9 8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) MAGYAR laptop eladó!
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad T16 Gen2 16" FHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 7710 17,3" Laptop , i7 6820HQ , Quadro M4000M 4GB , 32GB DDR4 , 512GB SSD
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest