- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz Lalikiraly #58288 üzenetére
Az a jóval az mondjuk azért nem gatyaletépő...
Akksis üzemidő az úgy lesz. Tezstet nézd gépfüggő is, fejből ezeket én sem tudom ezek a végső menedék gépek, egyébként kerülöm őket.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Borote
addikt
válasz Lalikiraly #58288 üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy fölötte van? Persze ezek szintetikus tesztek, de ha a CPU teljesítményről van szó, az tagadhatatlan, hogy 1 és 2 szálon (ami általános felhasználás szempontjából elég lényeges), a B815 sokkal-sokkal erősebb, mint az A4-5000
A magok száma sajnos nem minden, hiába a sok mag, ha alapvetően mindig az lenne a jobb teljesítmény szempontjából, ha kevesebb mag, nagyobb órajelen lenne (csak ez hőmérséklet szempontjából nem nyerő).
Az IGP és a hardveres gyorsítás persze megint más téma.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Lalikiraly #58291 üzenetére
Én meg nem vagyok megelégedve a HP-val, mert 1-2 éven belül minden akksijuk összeszarja(ta) magát. Anyám gépében 1300 ciklus van és 70%-os. Ennyit erről. Egy jó gép meg nem vigyázva is szinte új marad, az a baj, hogy én is vettem haveromnak gyári fóliás gépet 2 évesen, de ez már tényleg fantasztikum, gépet nem arra veszek, hogy óvjam mert gyárilag el van baltázva az egész. Szerintem.
Személyes tapasztalatom az, hogy műanyag burkolat a zsanérok körül nem kaphatóak sehol a neten, mert mindegyikben kitörnek hajlanak amit akarsz és mivel bontottam ilyen X-eket, igen, ez is szépen oda kerül majd, de ne legyen igazam.
Ha marha jól kinéző gép kell akkor veheted, ha ahsználni akarod, akkor 2 akksi és T400 lefeszelve. Problem solved, töredék áron és erre nem kell vigyáznod sem.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Nameg ott van még a két CPU vagy már inkább APU nál a különbség az Intel integrált akármi vagy a Radeon 8330. Azért valszeg nem mind1... a 2 és 4 mag vagyis 2 és 4 szál, de pl a Celeron 1007U vagy a Pentium 1.8GHz ULV 17W TPD az AMD A4 meg 15W TDP...
Meg a két gép között van egy optikai meghajtó különbség mert az Asus ban nincs a Lenovoban meg van és a Lenovo kerek 15 el drágább. Na meg mondjuk a merevlemez is pont a duplája a Lenovonak...
Az Asus szervízről meg mindent lehet hallani csak jót nem...Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Borote
addikt
A TDP a gyártóknak szóló érték, az nem egyenlő a fogyasztással. A fogyasztás az architektúrától (ebbe most belesűrítem az adott generációhoz tartozó összes energia menedzsment és egyéb funkciót is + csíkszélességet), az órajeltől és a feszültségtől függ. Az első konstans (CPU generációtól függően), az középsővel egyenes arányban, az utóbbival négyzetesen. Azaz amire 35W van írva, egyáltalán nem biztos, hogy 35W-t fogyaszt, de még csak 17-t sem biztos. A linken szereplő 2117U és 1000M fogyasztásában nem lesz jelentős különbség, míg egy 3517U jelentősen többet, a 3612QM pedig sokkal sokkal többet fogyaszt.
Amúgy ilyenkor vidám az ULV, ha lehet olyat találni, hogy tizedvolt a különbség
[link]
[link]Persze a CPU-Z is tévedhet, de azért vidám
"De amúgy álltalánosságban csodálkozok a dolgon mert sok embert látok Asus notit venni, " - mert van egy olyan közhely, hogy az Asus az milyen jó.
"Mondjuk marha jól néz ki ez az új fehér lapos desing az Asus nál. Nekem bejön, optikai meghajtóra meg nem van szükségem..." - kellemesen horpadó burkolattal, ahol alatta konkrétan az alaplapot tudod kocogtatni. Na nálam ez pont nem tartozik a notebook kategóriába, mert mozgatásra őrlődik a belseje.
"A HP notikkal én személyesen nagyon megvagyok elégedve... " - az előző részből az mondjuk pont kimaradt, hogy egy gyártóra nézve sem lehet általánosítani. Nem hiszem, hogy a HP-val úgy összességében vagy megelégedve, hanem leginkább azzal a 2-3 modellel, amihez eddig szerencséd volt (vagy amivel eddig szerencséd volt).
"Néha néhol van HP vagy Acer ami matt kijelzős..." - 150 ezer alatt: Fujitsu Lifebook-ok (AH552 kivételével), Lenovo B590, Z510, E531 (meg Samsung NP300, NP350-ek voltak még), esetleg Vostro 2521 (ami egy matt kijelzős Inspiron 3521 )
(#58296) Tikakukac:
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Lalikiraly #58294 üzenetére
Hát ha a 630 a szint akkor tényleg bármi megteszi, asszem az 1 gépből kipúposodó műanyag listáját vezette sokáig, de egy L Toshi rávert tavaly 5 darabbal
Írtam, nem kell sokat rászánni, olcsó és matt: T400 2 akksival. Végtelen üzemidő, olcsóból megvan és lesz végre egy olyan géped amitől (eddig valamiért nem tetted) de tényleg nem kell parázni, hogy szétesik álltó helyben.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Lalikiraly #143739 üzenetére
nem ipari hulladékokat véleményezős topik, egyiket se, ha valami céges h adják akkor dobj fel egy érmét, örömed egyikben sem lesz
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Call of Duty: Black Ops 6
- Gaming notebook topik
- 3D nyomtatás
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Dell notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- LEGO klub
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest