- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
Tikakukac #92343 üzenetére
Értem, nos erről mi lenne a szakik véleménye?
Bár ez az összeg már bőven túl van az eredeti elképzelésemen.
A hülye azért nem vagyok boltban még olcsóbb is. Ezen most meglepődtem.
-
-
szimcsi
senior tag
válasz
Tikakukac #92137 üzenetére
köszönöm a tippet, pontosan melyik típusra gondolsz, nem vagyok benne nagyon a témában
Utána olvasva HP Probook 450 g2-re írtad a 160-as árat? Mert így hirtelen ránézve azok drágábbak, bár lehet hogy van többféle típus... Tehát konkrét típust kérhetnék tőled/tőletek, ami a legjobban megfelelő volna a fentebb leírt kívánalmainknak?
köszi -
brumi1024
veterán
válasz
Tikakukac #92122 üzenetére
Nem kell privátot írni, elég lett volna keresni. Tesztelnek/teszteltünk LinX-szel, csak nincs sok értelme, mert nem mutat meg mindent a stabilitásról, egy jól elkülöníthető részét terheli a procinak olyan szinten, ahogy a valós alkalmazások nem teszik. De tessék, kicsit magasabb hőmérséklettel (70-74 fok) itt a LinX teszt, egyből kettő (1, 2) is. A másik meg, hogy IBT-nél alap, hogy nem hagyatkozunk a GFlops értékre (IBT és LinX eredmény öszehasonlítani pedig külön mókás), szinte véletlenszerű. A 4690K-im rosszabbak voltak, mint a 4790K-im.
És hogy a notebookos részhez is kapcsolódjak: ha nem 0-24-ben renderelésre van használva a gép, akkor sok értelmét nem látom annak, hogy LinX-szel teszteljük. Egyszerűen feleslegesen magas terhelés.
-
brumi1024
veterán
válasz
Tikakukac #92119 üzenetére
Nem-e? Akkor ezt nekik (1, 2, 3, 4, 5) is mondd el azért. Ráadásul laychi ha jól emlékszem léggel hűti, bár a Noctua NH-D14 nem egy gyenge darab, sőt. Az utolsó link pedig pont egy AVX terhelés. De ezek terhelőprogramok, mindennapokban előforduló terhelés esetén(videovágás, PS, játékok, stb...) nekem sem megy 65-70 fok fölé a 4.5-en járó 4790K-m.
TIM-ről beszélünk, nem a pasztáról, amit a tokra kensz. Meglepődnél mekkora különbségek lehetnek a paszta miatt.
-
brumi1024
veterán
válasz
Tikakukac #92108 üzenetére
Jó, az asztali Haswellnél azért a kupak alatti hulladék TIM-nek is köszönhetőek az ilyen eltérések. A 4790K-m 4.5-4.6-on simán elmegy 90 fok fölé AVX-es teszttel a gyári pasztával, rakhatsz rá szinte bármilyen hűtést, kupakolva és kicserélve a pasztát pedig a 10-15k-s léghűtések is elegek rá.
-
pockhome
senior tag
válasz
Tikakukac #92100 üzenetére
Persze, igaz, de akkorsem egyben ad ki érte 180 ezret, aztán úgyis megbánja mindenki, mert olcsó húsnak...
De akinek elég, az meg használja boldogan.
Tehát nem azért voksoltam a lenovora, mert azaviláglegjobbmárkája stb hype miatt, hanem mert a kettő közül szerintem inkább az érné meg. -
pockhome
senior tag
válasz
Tikakukac #92097 üzenetére
Félreértesz, nem ragaszkodok hozzá, csak pár ismerősömnek van/volt lenovo notija, asztali, amikor használtam, kipróbáltam nekem tetszett, és vannak esetek amikor ugyan azt a hardvert adja, mint egy HP/Dell esetleg olcsóbban.
Ha csóróbb vagy az átlagnál, akkor pedig igenis kicentized azt a +/-10-20 ezret is, mert számít, elvégre keleten vagyunk.
A 2 típust és márkát írta, azok közül ajánlottam a 'szerintem' jobbat.
Az a bajom egyedül, hogy ha valaki egy kicsit olcsóbb terméket ajánl, és nem azt írja hogy +xxx ezer és vegyél jobbat, akkor biztosan irreleváns az érvelése, hiába csak annyi pénzed van rá, amennyi.
Az érvek/ellenérvek pedig szintén személyes tapasztalatok alapján születnek. Volt egy haverom aki fél éven belül 10x gariztatta a samsung winyóját, nem akartak neki adni másikat ugyan olyan árban, az első WD amit utána vett már 2 éve jó neki. (Ő pl. soha nem fog többet samsung winyót venni, vagy SSD-t sem.).
-
jbarnus
csendes tag
válasz
Tikakukac #92037 üzenetére
Áááá, értem, szóval aki nem 200-250k fölött vesz laptopot, az ne is kérdezzen.
Bár aki az átlagtól drágábban veszi, az általában ért is a témához, tudja mit akar, és nem is kéri ki más véleményét, valamint el tud igazodni az n+1 féle különböző konfigurációk és paraméterek útvesztőjében.
Köszönöm a "segítséget". -
pet075
újonc
válasz
Tikakukac #92026 üzenetére
Ezekre használnám:
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)Otthoni felhasználás, net, film,néha FHD is, Office stb
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?nem jelemző
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?15,6 sajnos szerintem ebbe az árba a matt nem fér bele
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?Lakáson belül, nem
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)Megoldom
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?Max 500 ig elég lenne, SSD jó lenne de szerintem nem fér bele még az optikai helyére sem
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)csak garis
Most 114,900-ért találtam +40K lenne a Kingston SSD
Ugyan ott van még ez is:
Fujitsu Lifebook A544 laptop(Intel® Core™ i3-4000M Processzor / 4GB / 500GB / Intel® HD Graphics 4600 + ebbe is bele kerülni ugyan az az SSD
Szerinted a Fujitsu megéri erre a felhasználásra a +15K-t -
MZsoltee
veterán
-
Khelben
nagyúr
válasz
Tikakukac #91956 üzenetére
A HP háza csak belül lett kiherélve, de ott eléggé. Ugye vékonyítani kell mindenáron... Szoftveres részhez nem tudok hozzászólni, driverek mindig voltak HP-hoz rendesen, a többit meg sosem használtam, mert a biztonságiak lelőnének, ha feltennék ilyen Protectools szoftvereket a gépre
(#91957) InvaderHUN : ha csak új gép játszik, akkor meg kell barátkozni a gagyi kijelzővel vagy venni egy billentyűzetes tabletet IPS-sel.
-
Mákos7észta
aktív tag
válasz
Tikakukac #91821 üzenetére
Magyar nem volt belőle, de hardveraprón néztem, hogy tudnak háttérvilágítós billentyűzetet is magyarítani, vagy az már gányolás? Azon túl milyen nehézségekbe ütközhetek? Mármint NBD viszonylag kényelmessé teszi a dolgom, ha romlik, nem?
E7440- ről mi a vélemény? Az lenne az igazán megfelelő, de az 200k felett keződik, de ha hunyorítok, és nem eszem a következő hónapban, akkor az jobb szívvel ajánlott kategória?
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Tikakukac #91707 üzenetére
Akkor megpróbálok még nézni valamit, hátha be tudok passzírozni valamelyikbe egy SSD-t is. Asztali gépemben SSD van, semmi pénzért nem használnék már HDD-t. De barátnőm mondjuk nem ilyen, ő megelégszik asztalinál is HDD-vel.
Régebbi i3 széria mennyire gyenge? i3 520 pl?
-
blck1
tag
-
cech19960320
tag
válasz
Tikakukac #91396 üzenetére
hát pedig leírtam mindent a kérdések mellé, tudom hogy nem teljesíthető mind....
tudom, messze nem olyan jó mint egy 400k-s gép, de egy 100k Ft-os netbooknál bővel jobb bármilyen 200k-s gép.. de nem értek hozzá annyira..
de akkor átfogalmazom még egyszerűbbre:
Műszaki egyetemre szerintetek melyik laptop a legmegfelelőbb mindent figyelembe véve(teljesítmény, minőség, stb) 200k-s keretből?
-
CharlieDrop
veterán
-
-
Dreadloord
senior tag
válasz
Tikakukac #91352 üzenetére
Nem értem, mi a gond a szervízzel?
Ha 30 napon belül javítanak, akkor visszakapod javítva a géped, ha nem, akkor az eredeti vételárát levásárolhatod, vagy visszakérheted. És egy 1 éves gép kb. a felét éri újkori árának, szóval még te örülhetsz ha kicsúsznak a gari időből.
-
Szepi1979
senior tag
válasz
Tikakukac #91141 üzenetére
Tudtam hogy ezt mondod majd. Ha találkozol ilyen patika állapotú újszerű géppel, magyar billentyűzettel kérlek jussak eszedbe.
Húgom keresett gépet egy fél éve, az akkor divatos fujitsut vette meg a gyári ssd-vel, boldog vele azóta is. Én meg nem gondoltam volna hogy még az is ennyire gáz egy üzletihez képest... de nagyon gagyinak tűnik. -
-
Radványi
aktív tag
válasz
Tikakukac #90899 üzenetére
En csak arra gondoltam, ha 2015 veszek egy laptopot akkor ha mar 8.1 el aruljak. Legyen is rajta meg akkor is ha 2014 ben jott le a gyartosorrol mert 2012 ben mar megjelent a win8 es ne egy 2009 ben elerheto oprendszerrel kapjam azert az megiscsak 6 ev, meg akkor is ha ezek tobb eves csuszassal kerulnek az uj gepekbe. De nem az zavar, hanem a billentyuzet es amikor rakerdeztem, hogy van e 2 db so-dimm a gepben aztmondtak igen es nem azt, hogy 1db van es 4gb az alaplapra forrasztva.
Amugy iszonyatosan jo ez a gep es valoban a nemet kiosztas alig ter el a magyartol.
-
kistewe
tag
válasz
Tikakukac #90786 üzenetére
nem tudom hol vetted de jo üzlet volt, én részemről 2 megbizható laptopost ismerek akitől már vettem ( persze ettől még masok is azok csak én nem ismerem őket) is ; ott az van amit én irtam....nekem most van gépem( 6230) is nem is igen cserélném, melora van 6430 mindencsudajóval kivéve tacsspanel, hasok lesz a fölös pénz akkor egy preci 6600 fullosan a szivem csücske...ha egy olyat ajánlanának ugy 150k -ig
megbízható embertől akkor valszeg nagyon meginognék....
csakhát a preci plusz 2 kg lenne én meg öregszem...
uff stewe
-
anonym1s
őstag
válasz
Tikakukac #90729 üzenetére
Szinter, kontraszt, fenyero normal atlag, a lenyeg hogy lehesen normalisan latni minden szogbol. Erre az oled meg ips kepes ha nem tevedek, de az oled nagyon draga, meg nem is hallottam oled kijelzos laptoprol, de meg az ips is nagyon draga lehet mert 150ezres arban nem lattam egyet sem. Ezert erdekel, hogy a hagyomanyos tft kijelzosek kozul melyek azok amelyek jonak mondhatok.
-
kistewe
tag
válasz
Tikakukac #90588 üzenetére
Alfánál ez most a legdrágább gép ami kint van neten, ezért is kérdeztem , meg ilyet még nem volt alkalmam megtapogatni...
uff stewe
#huszee: nézd meg élőben a kinézett gépeket, majd nézz meg néhány hasonló üzletit ugyanabban az árban fele annyi garival ami ugyanazt tudja... majd megkérdezhetsz pár embert aki használta már az adott gépet, sajna nem mindenki akinekvan az adott gépből olvassa ezt a fórumot....
-
sketchifun
senior tag
válasz
Tikakukac #90470 üzenetére
Ez szintén jogos. Ebben maximálisan egyetértek. Használtam már Elitebookot, Probookot, MacBookot, Laitude-ot. A jelenlegi ASUS-om azokhoz képest biliműanyag, és ipari szemét valóban. Viszont a konkurens márkákhoz képest, és ezt elfogultság nélkül írom, jól bírja a sarat eddig.
Persze egyén függő, én vigyázok a holmijaimra, a szomszéd eléggé radikális bánásmódban részesíti a gépét.
Maradjunk annyiban, hogy nekem sincs pénzem drogokra.
(behaltam az aláírásodon.)
-
sketchifun
senior tag
válasz
Tikakukac #90467 üzenetére
Ez teljesen jogos.
Ennek ellenére lehet hogy az én hibám, de 2 év múlva ez a gép sem hardverben, sem akkumulátor ügyileg nem fog úgy állni, hogy megérje hordozni.Sajnos a magyar mentalitás az, hogy megveszek valamit, és az a lehető legtöbb ideig húzza kis, és ne kelljen rá költeni. Részemről, és eddig ez a taktika be vált, 1-1,5 év után egész egyszerűen lecserélem a gépemet. A régit eladom, egy keveset hozzáteszek, és van egy hardverileg és akkumulátor ügyileg is teljesen fitt gépem. És itt nem kell 30-40-50 ezer forintokra gondolni ilyen időközönként.
Továbbra is az a véleményem, hogy aki notebookot vesz, és hordozza, az többnyire munkához teszi ezt. Persze, van a felsőbb réteg, aki meg tudja venni az Elitebook/MacBook-ot méregdrágán, de nagyon sokan nem. Aki pedig dolgozik a gépével, annak szükséges az, hogy a gépe friss állapotban legyen, akkumulátor, illetve hardver téren. Ezek a konzumer gépek arra valóak, hogy az egyszerű ember is tudjon gépen dolgozni, ha arra van szüksége, és nem akar többszázezret kiadni a munkaeszközéért.
És itt természetesen tekintsünk el a céges gépektől. Akik azokat szerzik be, valahogy nem nagyon szoktak itt kérdezni.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Tikakukac #90403 üzenetére
értem, köszi szépen. 360-ért full HD IPS matt kijelzőt vágnak bele, ezen a téren szerintem nincs ok panaszra. a billentyűzet más dolog. egyelőre úgy gondolom, hogy tökéletes kompromisszum ezért az árért és hogy végre került bele egy dvga is. kezd egyre jobban megtetszeni. bár 14" esetén kicsit félek a full HD-től, a héten telepítettem egy Y50-70-et és be kell valljam, megijedtem a felbontástól még 15,6"-on is...
aztán lehet, hogy csak szokás kérdése, mert itthon 6 éve ugyanazon a 20"-as monitoron élek, 1680x1050 mellett, melóban meg 24" mellett van a full HD.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Tikakukac #90394 üzenetére
árban tudom, hogy van különbség
ezért jutottam az E5450-hez. ez még újonnan is beleférhet akár. (használtan sincs releváns opció ellenében sajnos)
bár amiatt szomorú vagyok, hogy nincs benne tárhely bővítésre lehetőség, így kénytelen szerezni bele az ember egy jó nagy ssd-t. annyi baj legyen.
-
t72killer
titán
válasz
Tikakukac #90377 üzenetére
Illetve még egy alap MXM modul, mint a 840m, normális hűtéssel belekerül a gyártónak mondjuk +150$-jába, ami alsóhangon 50kFt-tal dobja meg a végfelhasználói árat, ha nem állnak neki a noti egyéb részeiből az anyagot.
Amúgy a Lati E6440 érdekelhet, nem annyira karcsú design mint a 7000-es sorozat, régebbi proci van benne és nvidia helyett (kb uolyan erős) radeon, viszont 1000€-ból megvan.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest