- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
phaseOne
tag
válasz
Tikakukac #118750 üzenetére
Na jó, azért a 800k nem éppen pálya sajnos
Szerinted akkor a 4720-ban is érdemes gondolkodni? Az azért mégis csak 2 generációval öregecskébb...
Mondjuk akkor az teljesen más gépeket jelent, mert ez csak 6700-al van, viszont 94% sRGB-vel a G501 még egész korrekt a kijelzővel bír arra az esetre ha nem vagyok monitor közelben.Sok a baj
De egyszerűen azt is kérdezhetném, hogy videósoknak milyen könnyen hordozható gépet szoktatok ajánlani 400k-ig bezárólag?
-
-
-
phaseOne
tag
-
Joe Swanson
senior tag
-
phaseOne
tag
válasz
Tikakukac #118727 üzenetére
Köszönöm
Én sok jobbat nem láttam, de ha ismersz olyat ami hasonló specifikációval bír akkor tudsz tanácsolni?
(gondolok itt a következőkre: i7-6700hq, min 16GB ram, 512 jó gyors ssd (rendereléshez sajna kell), 100% körüli sRGB, és 960-as videó, ha bővíthető hdd-vel is az remek, 13.3",14",15.6" méretben)
-
válasz
Tikakukac #118716 üzenetére
Kérlek nézzétek el nekem a "bugyuta" kérdéseket nem vagyok szakértője a témának ezért fordultam ide.
Nem találtam ennyire erős párosításokat nagyon mint ennél a gépnél (talán Acer Aspire V5-591G-55TU tud hasonlót), így gondolom arra értetted hogy ebben az árban jó választás.
Fentebb a kolléga viszont azt említette kerüljem el az X szériát, szabad ezzel kapcsolatban kérdeznem hogy miért ?Így akkor összefoglalva két kérdésem lett hogy miért rossz választás az X szériás Asus (mert X jelölésű modelleket találom ebben az árkategóriában az igényeimhez mérten)
Illetve hogy mi a vélemény: Acer Aspire V5-591G-55TU-ról (ami esetleg alternatíva lenne)
Előre is köszönöm
-
persil
nagyúr
válasz
Tikakukac #118680 üzenetére
"Hibák: így brutál módon égeted a pénzt. Grátisz HD-ra az FHD lehúzva elég szépen szellemképes és mosott, úgy aztán tényleg van "élmény"."
Ezt mind a kérdező írta. Tisztában vagyok vele, igazad is van, én sem így csinálnám, és hidd el, hogy egy forintot nem égetek el feleslegesen. Ő azt írta, hogy így neki megfelel, erre válaszoltam.
Bkrisz9 "Attól, hogy neked alacsonyabb ezen a téren az ingerküszöböd mi még átlagot nézünk."
Arcok, komolyan nem megy az értőolvasás senkinek... ?
Rágcsáld át még egy párszor az előzményeket.
Hint: natívban játszok és nem veszem le a felbontást. Nem rólam volt szó."(FHD,min/med,fix 30fps)"
Ez így nálam is kb az elvárás, annyit módosítanék rajta, hogy nem feltétlen fhd, de mindenképp a kijelző natívja legyen. -
wwhy
veterán
válasz
Tikakukac #118655 üzenetére
Tehát inkább Dell(a).
A tesztek sem segítenek, egyikben egyiknek, másikban másiknak jobb a bill.-e
A Skylake CPU + DDR4 RAM (E7270) jelent vmi pluszt az 5. gen CPU+ DDR3-hoz képest?
Az IGP erőssége is dönthet, ha érdemi különbség lenne, de hát egyik kutya, másik eb (gondolom). -
EXIEZ
aktív tag
válasz
Tikakukac #118660 üzenetére
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Augusztusban
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) - 300000 HUF
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén) - MS Office ( Word, Excel ), Net, Zene, Suli ( Adobe reader, stb. ), Közösségi oldalak, Skype, stb.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - Nem hinném hogy a mai integráltakat megizzasztaná bármi amivel játszanék, bár játékra nem kell, ez nem szempont.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - Max 15.6" hordozhatóság miatt.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - Hetente 1-2 alkalommal
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) - Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? - HDD esetén legalább 500GB, SSD esetén legalább 128GB. RAM legalább 8GB.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) - Design
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) - Csak új, kivéve ha a használt esetében kevés akkuciklus van, vagy az állapota olyan mint ha most bontanám ki először.Na erre keresnék egy jó gépet, csak ez olyan h ki mit ajánl, nehéz dönteni nagyon
-
gruppenito
újonc
válasz
Tikakukac #118637 üzenetére
Egy gyors kör volt, az volt.
Nem tudtam erről a telemax jelenségről. Most lesek utána.
De most tegyük félre ezt. Ha most a 4 készülék közül bármelyiket választom, nem lesz csalódás? Így teljesítmény ügyileg. A személyes tapasztalatnak hiszek, így most GL552, lehet kiesett a választó körből.
Ha másodikat választom, (azaz i5 4200H-t, 960m-el), akkor nem fog csalódást okozni játékok terén? Persze, nem ultramegaJesusChristhigh-on akarom nyomatni. Elég nekem a med is 1366*768-on csak az fps legyen kielégítő. 60-70FPS.De, természetesen, köszönöm választ.
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #118583 üzenetére
Mert bar tudom,nem nagyon vagytok mellete,de nekem a HP Pavilion 15-ab218nh elnyerte a tetszesemet.
Oke tudom,h nem gigabites a halokartyaja,de a billentyuzete kenyelmesebb,mint a dell 5559-nek es a hp szerviz is okesnak tunik.
Valamint arban olyan 160 korul van,melle meg egy ssd 250gigas es szerintem az en igenyeimnek megfelel es megvan 200 alatt.
Netezesre,szovegszerkesztesre,filmnezesre,youtube 4k-s 60fps-nel nagyobbat ugyse nezek rajta, hurcolaszni eleg jo gepnek tunik,jatszani meg nem notin fogok. Elvileg PWM mentes is,igy a szemet is kimeli szemben a g450-el es a dell 5559 vagy dell 7559 ami marhara pwm-esek. :/
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #118564 üzenetére
most akkor mindenki tegye ki a pöcsét az ablakba?
és hajoljon meg a másik előtt? vagy be
erre izgult itt a populáció?
mert én meg egy bérnigger kisvállakozás infós részét félrevonulatban immáron 15 éve, mindenféle informatikai képzettség nélkül. csak mert rég látom, a fotel és fórumwarrior messziről jött low level ítészakiknak sok mindenről van fogalma, csak a valós igényeimről nagyon kevés. ellenben kiválóan tudnak pendrive-ot dugni, meg akkus csavarhúzót kezelni. viszont szép összegeket gomboltak le rólam anno, a semmire.
és emellett azt is látom, hogy egy 500+, 1500+ fős intézmény informatikai osztályán főleg a süldő infósoknak igazából mennyire kevés fogalmuk van arról, hogy ki-mire és hogyan használja a gépét még házon belül is, nemhogy házon kívül.
és ha váltani fogok az elejétől ssd-sített sp9400-ról, illetve most épp dell e4300-ról (pöcökegér és bill háttérvilágítás a belépő), így majd 6-7 év után, aminek a programjai egyébként szerintem vagy 4 éve változatlanok már (te kb. ekkor estél be a topikba, hogy az infós tanulmányaidhoz keress valami notit, amikor cseréltem a hp probookot), akkor az ugyanúgy 2 tökegyforma e5450 lesz már, lehetőség szerint még egy adag garival, heti klónozással az ssd-ken és napi backupokkal a szerverre. és egy hdd jáccásnak, a különböző oprencerekhez, progikhoz.
mert nekem viszont tényleg napi szinten kell ugyanaz a felület, és azt sem engedhetem meg magamnak hogy több óra munkát kidobjak. vagy hogy valami kevéssé kiforrott dolog akadjon be.
megjegyzem, az ősöreg hp500-am, egy giga rammal, 2,1 ghz Pentium M-el és egy lubuntuval kitűnően kiszolgálja pl. egy tinilány netes és doksis igényeit...
pedig azt is hogy fujjogták anno az elődeid elődeinek elődei, mint konzumer hulladékot a bc class javára. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Tikakukac #118451 üzenetére
Másik tesztben jelzik a PWM-et. Panel InfoVision M116NWR4 R1 ugyanaz.
PWM-et úgy tudom megnézni, hogy a telefon kamerájában villogó csíkok vannak, vagy a képernyő előtt gyorsan mozgatott ceruzánál, zöld sávok látszódnak? A monitorom ilyen, de szerencsére senkinek nem fáj a szeme, feje. -
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Tikakukac #118421 üzenetére
OK! Köszi! Megnéztem, elég masszívnak tűnik, remélhetőleg nem csak marketing duma a fémfelület, persze lehet, hogy csak "gőzölt".
Proci lehetne erősebb is, gyengébb, mint a régi gépemben, de szövegszerkesztésre, böngészésre talán elég. Van valakinek ilyen notebookja? Megkérdezem, majd a netbook topicban is.
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
Tikakukac #118129 üzenetére
Ezt ugy szoktam tesztelni, hogy az ebay fooldalan (ahol rengeteg kep van) gorgetek le-fel gyors egymas utanban es kozben a fulemet a huto ventillator kivezeto nyilasahoz teszem.
Az en gepemben i7-5557u van, es ettol a muvelettol rendesen porog a ventillator, meg 3 meterrol is siman lehet hallani ha kozben zene szol 14% hangeron.
Ennek a hp-nek viszont alig emelkedett a ventillator fordulata az alapjarati fordulathoz kepest, hangot nem is hallottam, csak azt ereztem hogy szelel a fulem
Persze valos hasznalatban lehet hangosabbnak tunik, de ez eleg meggyozo volt.Amugy en nem tudom mire lehet jo ez a kihajthatos kijelzo, inkabb a noket szoktak lenyugozni az effele ujitasok, de en nem vagyok ellene a haszontalannak tuno ujitasoknak ha nem dragitjak jelentosen a gepet, mert sosem tudhatjuk mikor jon jol az a bizonyos haszontalan plusz.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Tikakukac #118154 üzenetére
Köszi! Igen az X220-nak a billentyűzete is nagyon (talán a legjobb) jó. Mondjuk tényleg furcsa, hogy senki nem képes normális kis gépet készíteni. Szervizekben halomban állnak a törött zsanérú gépek? Zsanér törés garanciális hiba? Ha igen akkor garancia bővítéssel talán kivédhető, ha nem, akkor tényleg csak szívnak a vásárlók.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Tikakukac #118150 üzenetére
Köszi! Éppen akartam kérdezni, hogy mi a véleményetek a Lenovo IdeaPad 100s-ről, dicsérik a videóban. Itt viszont 2 helyen is írják, hogy eltört a zsanér. A fenébe, akkor ezek szerint nincs is ajánlható 11"-12"-s új gép, 100k alatt?
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #118105 üzenetére
Felhasználók szerint van a BIOS-ban.
-
falikep
csendes tag
válasz
Tikakukac #118071 üzenetére
Igen, érdekes, hogy 10 év távlatából ennyit fejlődtek, de ez van sajnos. (A mobilprocesszorok terén legalább volt valami előrelépés.) Videók szerkesztésére nem számítok, mindössze szótár, készletezőprogram, net / e-mail kellene előreláthatólag. Talán Photoshop, abból is a CS3, és csakis képernyővel azonos felbontású fotók szerkesztésére. Előbbiek nem nagyon erőforrás igényes programok. SSD mindenképp, az van a kiszemelt gépben (nem a 32GB-os eMMC).
De köszönöm a segítséget! Még alszom rá egyet, vagy jó párat.
-
-
Arcanus
aktív tag
válasz
Tikakukac #117932 üzenetére
Nos jobban körülnéztem, utána olvastam és tényleg 100 alatt nem érdemes ilyenekre tervezni. Akkor egyetlen kérdésem maradt: ebben az ár kategóriában melyik gép az ami elfogadható (2 év használat max)? A baj, hogy zsákszámra vágják hozzád neten, különbség konfig között alig-alig míg fajtából 1001 van.
-
d4d
aktív tag
válasz
Tikakukac #117937 üzenetére
nem ragaszkodok az újhoz, de akárkitől vmi hirdetés után azért nem mernék megvenni semmi ilyesmit főleg nem 200-250k körül.. ha van megbízható forrás használt gépekre az is érdekelne. Illetve továbbra is hogy márkán belül pl Dell Inspirion, Latitude, Vostro stb érdemes egy extrásabb Inspirion-t venni vagy egy kicsit szerényebb Latitude-ot? Ugyanez vonatkozik a HP-re. A hosszú távú megbízhatóság és az általános minőség (pl igényesebb anyagok, jobb hűtés stb) fontosabb, mint a teljesítmény v gyorsaság.
Egy kb 8-9 éves FS amilo-ról történik a váltás (512mb sdram és hasonlók).., ehhez képest még egy mostani 120e ftos gép is maga lenne a megváltás. Bár nem tudom azok ki tudnának e húzni ennyi időt amennyit ez a sokat szidott gép kibírt eddig, úgy, hogy egy fillért nem kellett rákölteni. -
válasz
Tikakukac #117851 üzenetére
"ezt lehet csinálni folyamatosan és senkit sem érdekel."
nem tudom otthon milyen kemények a rendőrök, de én itt lengyelben most tegnap jelentettem fel az egyik céget. Itt hardveraprón eladtam egy Medion Erazer X6811-et, rá 3 hónapra bedöglött. Visszavettem, visszafizettem a teljes árat, majd én intéztem a garit tovább. Rá 2 hónapra megint GTX 670M bemondta az unalmast (hőfokok is terhelés mellett kb. 10-12°-kal többet mutattak, láttam, hogy primitív munkát végeztek). 3-szorra is bedöglött, s ismét visszaküldtem. Ígérgették, hogy már visszafizetik a pénzt, semmi. Tegnap rendőrség, örültek, hogy mindent mindig dokumentáltam, most eljárás van ellenük.
Tehát: Ha veled szopózik valaki ilyen szinten, mész rendőrségre, mert
1. se gép
2. se pénzEbből a szempontból mindenkinek igazat adok, hogy a sufnimunkás cégeket, vagy külföldről behozott gépekkel foglalkozó "helyi garanciával rendelkező" gépeket NE vegyenek! Csak kiszervezik a szervizelést vagy elküldik anyám kínjába (pl. Csehország, Acer) ... meg nem tudom még mik vannak, mert nem 1-2 nap, hanem inkább 1-2 hónap is lehet belőle!
Nálam is ez volt az utolsó, hogy "helyi", azaz jelen esetben lengyel garis gépet adtam el.
Sajnos mindenhol vannak szemetek. Persze a cég már nem létezik, helyette másik név alatt működik van kupujemy.to, s tovább működik. Ugyanaz az ember áll a cég mögött, kiderítettem. Bár rengeteg pozitívjuk van, de csomó negatív is volt, s később "megegyezéses" alapon töröltették a negatívokat. Most ez a portékájuk, csak Lenovo-k. Update: Poénból felhívtam a másik céget, s küldtem a fószernak üzenetet, hogy rendőrségen van az ügy ... Most 1 perce jött valami banki értesítő, hogy visszautalta a pénzem, amit többször ígértek.
Nos ... visszatérve a legelső mondatra: Nem, nem lehet így csinálni, ki kell pi..ázni az ilyen seggfejeket, ott a rendőrség! Az üzlet, az üzlet. Garancia azért van, mert az eladó garantálja, hogy nem hulladékot ad el. Másképp nem lehetséges szerintem. -
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #117851 üzenetére
egy szerviz toalettjének a képét találod a telefonban
Ez hatalmas!
Más:
Lassan már nem találok munkára alkalmas gépet. Talán "olcsón" egy Dell Latitude E5540, vagy HP ProBook 650 G1 jó lenne. Amik újonnan még itt-ott raktáron vannak, azoknál nagyon elszálltak az árak. :-(
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #117847 üzenetére
Hallottam nem túl jó visszajelzést például A555G-ről is.
Egyszerű felhasználók ár-érték arányt néznek. A jó szerviz nagyon fontos a notiknál (is), de sokszor a negatív élményeket posztolják az emberek, a pozitívat ritkábban. Hiába ontja például az egyik nagy márka gyártója 3 év garis gépek garmadáját, ha egyre drágábban, de egyre olcsóbb alkatrészekkel tömik meg a laptopjaikat, és ebben kezdik alulmúlni magukat.
A Lenovo olcsón nyújt többet a népeknek (Gigabit LAN, erősebb VGA, sajnos marha gyenge kijelzők az olcsó konzumerekben), sajnos a jelenlegi support tényleg reszketésre adhat okot, ez van.
Olyan "márkahű" vagyok, hogy perpill egy 6570b-ről pötyögök.
-
Ittnemaz
aktív tag
válasz
Tikakukac #117563 üzenetére
köszönöm válaszokat
Tikakukac
nem élet szükséglet.
ennek fényében? vele szembe kell állitani ennyivel bövült az info.QwErTy42
köszönöm, felvettem a listára, megnézem. -
ovics
aktív tag
-
Bdanyy
addikt
válasz
Tikakukac #117601 üzenetére
Köszi, közben megneztem ebayen, lehet darabra venni billentyűt, de hogy ebben hogy tudom cserélni az jó kérdés (logitech dinovohoz meg 8530w-hez vettem már így, simán be lehetett pattintani). Nem néztem meg közelebbről, de szerintem nem az az egyszerű kipattinthato megoldás.
Ha nem egy időzített bomba, akkor 10-15-ot meger valszeg a javítása. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Tikakukac #117585 üzenetére
Nem gond az ha egy kicsit változik a szine a képnek. Nem várjuk el, hogy homogén legyen a kép. de úgy irtátok, hogy olvashatatlan 1méterről az alsó 1/5öd.
Nem volt még IPS paneles laptopja a csajszinak, csak TN, sose zavarta, h nem szép a képe. Én meg nem hazsnálom annyit, h görcsöljek azon, hogy mennyivel szarabb, mint a dell IPSem..
Elmegyünk valahol megnézni egy ilyesmit élőben, és megpróbálom elérni, h ne befolyásolja nagyon a piros ház. 3556u mennyire lehet elég neki netelni, office-olni?
-
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest