- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Tikakukac #150367 üzenetére
Tobb infoval nem tudok szolgalni, mert ennyi info van.
En csak annyit irtam, hogy en szemelyesen lenovo parti vagyok, de barmit elfogadok ha ebben az arresben ajanlotok nekem egy masik markat vagy valamit ahol ujonnan ezen az aron kapok egy laptopot a fent sorolt dolgokra. Remelhetoleg 2019-ben nem adnak el laptopot HDD-vel, szoval valszeg SSD lesz bennuk, es ezenkivul nincs tul nagy igenyem se markara, se specifikaciora.
Koszonom a segitseget. -
bolo1723
csendes tag
válasz
Tikakukac #150279 üzenetére
Pont ezért kérdezem. 3-4 évig nem szeretnék másikat. A pro-nak viszont eléggé fent van az ára. 2017-es lenne olyan 470e körül újonnan. Használtat még nem tudom mennyire érdemes venni. Ha nagyon nem fog menni akkor maradok windows-nál, Dell 5470 vagy 7470 használt. Kb. nettó 300-at szánnék rá, és számlás kellene mindenképp.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #150261 üzenetére
Eszerint elég sok "bankrabló" létezik manapság, ugyanis mindenfelé mindenféle MacBookokat böködőket látok, világító almával és világítás nélkülivel egyaránt.
"Ha lemaradsz, kimaradsz"- sugallja szinte az összkép. A diáktársadalmon kívül a felnőtt társadalmi hierarchiában betöltött kulcsfontosságú szerepet, kiemelt pozíciót, az átlagosnál jelentősebb megbecsültséget is jelezhet.
Sokan hitelkonstrukcióban vásárolják, de olcsóbb megoldásként Hackintosh-t használnak az elvetemültebbek.
-
Spec
őstag
-
Spec
őstag
válasz
Tikakukac #150179 üzenetére
Itt van egy videó, amiben kijelző panelt cserélnek, és írják is, hogy fontos, hogy a 4 sarokban lévő rögzítő csavar ne legyen megszorítva, mert az okozza a bleedinget a sarkoknál. Hangsúlyozza, hogy éppen csak annyira kell meghúzni, hogy még éppen legyen egy minimális ellenállás, és kész, nem szabad tovább húzni.
Ez lehet megoldás, hogy esetleg beviszem a boltba (ami egyben szerviz is), hogy pattintsák le róla a műanyag keretet, és kicsit lazítsanak a csavarokon?
Videó -
-
Robez88
tag
-
consono
nagyúr
válasz
Tikakukac #149970 üzenetére
Na jó, de ez ezer éve volt
Van itthon egy Folio 2000 (ezt szeretem, de már lassúcska, meg csak 4 GB), meg átmenetileg egy 9470m (ezt nem, szörnyű a HD kijelző), valami ezek helyett kellene majd a tavasszal FullHD, 12-14", 3-400 nits, i5 (U-s is elég), 8GB, 256 GB SSD paraméterekkel, újban. Olyan 300k-ig... A céges gépem egy Thinkpad x240, annak az utóda normális kijelzővel meg 8 GB RAM-mal jó lenne, de a bilibe lóg a kezem, mert az árban eléggé más kategória. Garancia meg kellene 2-3 év..
Az elmúlt két gépem két 2 in 1 Asus volt/van, az egyik a másik garanciális cseréje folytán lett. Szeretem ezt a form factort, de hosszabb távra szeretnék gépet, a 1.5 év utáni meghibásodás nem jó ómen az Asus-al szemben. Mondjuk legalább a szervíz/gari nem volt macerás.
-
gooool
őstag
válasz
Tikakukac #149961 üzenetére
Rendben, akkor visszaviszem, ez tiszta sor.
Na de akkor igy mar idoben kerdezve, mit ajanlanatok nekem?
Keret legyen 250 ezer, inkabb uj, de ha hasznaltan valami jo belefer, akkor johet.
15,6-os meret, legalabb 3 USB csati, HDMI, FullHD matt kijelzo legyen mindenkepp.
Ha esetleg van ODD vagy kialakithato benne SSD + HDD paros 2,5-os meretben, az elony, de nem feltetel.
Teljes billentyuzet viszont fontos, nagy enterrel es numpaddal, vilagitas mellekes.
Hosszu tavra lenne, hacsak az elet kozbe nem szol es kell egy vadallat gep, de alapvetoen ha 5 ev mulva meg ugyan ugy jo lenne netezesre, mint a Samsung, amit valtott, akkor elegedett leszek.
Ja es a GTA 5-ot vigye.Az MX150 2 GB RAM-mal mar teljesen elheto erre, mint kiderult, de ha jobb is belefer, persze nem haragszom meg.
Na remelem mindent leirtam.
Johet bolt ajanlas is akkor mar, hogy tutira menjek.Nagyon koszonom!
-
consono
nagyúr
válasz
Tikakukac #149968 üzenetére
Méretre értem, de a 430 G5 azért nem egy ultrabook... Az UX az tiszta, én is arra gondoltam
Igazán azért kérdeztem, mert én is kisméretű gépet keresgélek, de még ráér. A 430 majdnem jó lenne, de lehetne kisebb kicsivel, meg fényesebb a kijelzője, mert legalább 300 nitet szeretnék... Az Envy 13 mennyire elvetemült ötlet? i5 nekem elég lesz. Esetleg valami más alternatíva? -
gooool
őstag
válasz
Tikakukac #149957 üzenetére
Ha eltekintunk ettol a lehetosegtol, mert mondjuk nem kell cserelni gari ido alatt, csak hasznalnom es mondjuk egy kisebb javitasra van szukseg, akkor megeri a csere?
Vagyis maga az A515 van annyival jobb gep konstrukcios szempontbol es gari hatterben, hogy a jovo heten elmenjek hozzajuk es megkerjem oket a cserere?
Alapvetoen nem szamolok arra, hogy ledoglik a vas ido elott. -
gooool
őstag
válasz
Tikakukac #149947 üzenetére
Kérdés:
Ha bemegyek és megmondom nekik, hogy ERRE szeretném kicserélni ráfizuval a gépet, akkor kapok egy minimális vállveregetést?
Netről rendeltem, de személyesen vettem át, tudtommal így is élhetek a 14 napos elállással. Nem szívatnám meg őket még jobban, gondolom az Acer garija úgysem függ tőlük, így meg nekik csak megéri a csere.Mit mondasz?
-
forumpista
aktív tag
válasz
Tikakukac #149950 üzenetére
Amennyiben csinálsz nekem egy statisztikát, hogy az elmúlt bő fél évben hányszor volt ajánlva ez a 3(4) tipus, és ehhez képes hogy aránylik a többi (új laptopokról beszélünk) és abból az látszik hogy egyenlő arányban oszlik el a többi ajánlott tipussal, akkor számíthatsz a bocsánat kérésemre
De azért túl nagy meglepetésre nem számítok
-
gooool
őstag
válasz
Tikakukac #149933 üzenetére
& Khelben:
Es most, hogy megvolt az ironia, kirohoges, meg ami kell, elmondanatok, hogy mi az a nagyon nagy problema ezekkel a gepekkel?
Mert en tegnap kerdeztem egyet, oke, eleg konkretat, de mellette azt is leirtam, hogy mire hasznalnam a gepet...
Es lassuk be nem igazan jott segitseg azon tul, hogy hogy minden amit emlitettem sz@r...hogy mi a jo, az rejtely maradt.
No offense nem vedem a dontesem, ha leeg tole a haz mert titkon afgan merenylo ez a szeria, akkor igy jartam, csak erdekelne, hogy mi a problema es hogy Ti mit ajanlottatok volna 200ezres keret kornyeken. -
D.Orion
veterán
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Tikakukac #149882 üzenetére
Megjött a T560!
Igazából baromira nem vagyok megelégedve vele.
Oké, baromi szép.A touchpad kurva sz*r, a billentyűzet nekem kényelmes.
Viszont, amikor megjött baromi óvatosan szétszereltem, komolyan ilyen óvatosan még semmihez se nyúltam életembenKiakartam cserélni a HDD-t, lehúzom a HDD-t és ez a műanyagfej amivel össze van kötve, annak az egyik sarka letörött. Megtudtam csinálni és megy az SSD-vel, lefuttattam egy SMART testet is, minden ok.
De ez hogy baromi óvatosan próbálom lehúzni, és csak eltörik az a f.s műanyag.A másik ami baromira furcsa és unszimpatikus az hogy mivel FHD a panel, ezért alapból ha a Windowsban nem kapcsolom be a 125%-os nagyítást akkor baromi apróak a betűk, viszont ha bekapcsolom akkor meg van olyan alkalmazás ahol elmosódnak a betűk..
Igazából köszönöm az ajánlást, remélem más problémám nem lesz vele.
Ami meglepett hogy jól szólnak a gyári hangszórók, legalábbis az előző gépeimhez képest. -
gooool
őstag
válasz
Tikakukac #149903 üzenetére
Na igen, az nem túl szerencsés...
Ez esetleg megérhetné? Ha összeszorítom a fogam, akkor még oké is, főleg, hogy új.
Lenovo Legion Y520 -
gooool
őstag
válasz
Tikakukac #149900 üzenetére
Akkor mit pontosítsak még esetleg?
Bocsánat, de évek óta nem vagyok képben a dolgokkal, csak tegnap este miután a Steamről lejött a GTA 5 és két perc után a kevés videómemória miatt le is köszönt, elhatároztam, hogy újítani kell, nincs mese...
Árban 200 körül állnék meg, előbbi gép 210, utóbbi 165 itt HA-n.
Egyik egy HP Pavilion 17-es, másik pedig egy Asus X550VX.A többit azt hiszem leírtam, felhasználás téren inkább asztali, mintsem hozom-viszem kategória, így a business class extrái nem feltétlenül fontosak.
Most egy Samsungom van, minőség téren erős közepes volt akkoriban, éppen ezért is tört ki tőből a zsanérja az első takarítás miatti szétszerelésnél. -
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #149894 üzenetére
Csupán összehasonlításképpen a T430-al, nem túlzott elvárásokkal, ámde nekem tetszett a T530 HD+ panelje.
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #149829 üzenetére
Köszi a választ, most visszaolvastam a saját kérdésem, és lehet félreérthető volt: a felsorolt tevékenységek mind remote desktopon keresztül mennének, magán a gépen max 1-2 böngésző tab futna néha.
Ehhez az említett gépek teljesítményben és árban is overkillnek tűnnek (2 éve még x230-on programoztam direktben), a régebbi üzleti szériákban ritka ebben a méretben a HD-nál jobb panel na meg az ac-s wifi. A no-name low end gépeknél meg az aksiidővel vagyok bajban..
-
kekesj
tag
válasz
Tikakukac #149864 üzenetére
megnéztem kedvenc szaküzletem
Lenovo ThinkPad T460s
14"1920x1080 pixel (Full HD) kijelző + Intel Core i5 6300U (2.40 GHz sebesség) + 8192 MB DDR4 memória - (2133 MHz)+ 256 GB SATA3 SSD
1, azaz egy év jótállás276 100 forint
ugyanez i7-6600u-s processzorral, 12 gb rammal
333 200 forint
windows nincs benne az árban
ehhez képest 245 három év garival egészen jónak tűnik
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Tikakukac #149864 üzenetére
Értem. Annyira nem győzött meg a válaszod.
Igazából nem tudom hogy megér-e 5x-ös árat a T430-hoz képest.Khelben láttam írta régebbi kommenteknél hogy neki T560 van és inkább a HP 440-et ajánlja.
Nem tudom..
Hosszabbtávra keresek gépet, szeretnék szép kijelzőt, jó gépet.
Eddig T400-am volt meg most a T520.A T520-ba nem a legjobb panel volt, a T400-asé meg baromira tetszett..
-
D.Orion
veterán
válasz
Tikakukac #149847 üzenetére
Három éve nem foglalkozom már a hardverek alakulásával, így sajnos fogalmam sincs, hogy melyik laptop vga mit tud. Változtak az elnevezések is rendesen. A bechmark-ok se mondanak már nekem semmit. Iszonyat sokat kéne pótolnom, hogy naprakész legyek a témában és tudjak válogatni a használt és új gépek között.
-
Spec
őstag
válasz
Tikakukac #149823 üzenetére
"Ha nem akarod elhinni, akkor felesleges bármit írni vagy részletezni újra-újra és újra évről évre, hétről hétre, hogy nem felületben repednek el ezek, hanem belülről törnek ki a rögzítő pontok. Akár egy megkímélt gépen is."
Ne merről van szó, hogy nem akarom elfogadni a véleményeteket, hiszen ezért kérem ki. De ezek viszonylag új szériák, kb. fél évesek talán a legtöbb TUF, TUF FX. Konkrétan vannak már tapasztalatok, hogy ezek ripityára mennek, törnek, vagy csak rájuk lett sütve a bélyeg, hogy műanyag = szar? Engem ez érdekelne.
-
puente
csendes tag
válasz
Tikakukac #149744 üzenetére
Hát azért ez finoman szólva se korrekt a gyártóktól.
Ha csak akkor derül ki amikor megvettem akkor meg full a szerencse kérdése és lehet jobban jár az aki nincs is tisztába ezzel. Ha megnézed és kiderül, hogy egy rosszabbik verzió van benne az bosszantó, persze ha meg a jobbik verzió az meg jó érzés.A legjobb megoldásnak ilyen szempontból tényleg a törött kijelzős biznisz tűnik.
-
BenszeT
tag
válasz
Tikakukac #149722 üzenetére
Köszi az aprós tippet.
Az általam linkelt gépről van esetleg tapasztalata valakinek?
HP pavilionÖsszeszerelés, stb. Ha a játék nem szempont ez pár évig a net+filmnézés kombóra elég lehet?
-
puente
csendes tag
válasz
Tikakukac #149714 üzenetére
Hello,
Nekem ez meglepő info volt.
Tegyük fel, hogy rendelek kettőt ebből a konkrét típusból: Dell Latitude 5490 L5490-3
Akkor elképzelhető, hogy eltérő beszállítótól lévő panel lesz bennük?
Azt honnan lehet tudni, hogy melyik beszállító panelje került bele és melyik a jobb? -
consono
nagyúr
válasz
Tikakukac #149725 üzenetére
Ezzel én is így vagyok, most is tud vagy 400-at a kijelzőm (aztán meg az esetek 90%-ában 25%-on menetem...). Nyilván van nagyobb fényerős business noti, de a személyes tapasztalatom (Dell, HP pár évvel ezelőttről most meg Lenovo),illetve a Notebookcheck tesztjei is azt mutatják, hogy nem igazán jellemző a 250+... Persze ebben az is benne van, hogy a cégek, ahol dolgoztam inkább megveszik a rosszabb panellel a gépeket, mondván úgy is rá van dugva 80-90%-ban monitorra, minek a drágább.
-
KFORboy
senior tag
válasz
Tikakukac #149703 üzenetére
Olyan jó, hogy már megint itt vagy... Itt is...
Ha itthon és nem UK-ben kell brillíroznom gariztatással, nálam már alap, hogy végig fotózom a leadott készüléket, és rögzíttetem az kifogástalan állapotot vagy az épp meglévő bajokat mellette az utolsó karcig a felvételi lapon !
Aztán mikor visszakapom, végig forgatom mint mókus a mogyorót, alaposan, addig nem írom alá az átvételit míg minden nem tuti okés.Kutya kötelessége mind a közvetítő üzletnek vagy épp magának direkt a szervíznek eleget tenni ennek !
Körüményes, de muszáj...
Én is kaptam vissza karcos kijelzővel Camera KFT-től vázat, vagy Nikontól karcos mattüveggel és még sorolhatnám végtelenségig...Ezek mind megtanítottak erre, hogy otthon minden csak szimplán szar.
Nekem pont Asus-al van tengernyi probléma listám, annak a fele mellesleg céges szintű és komoly kártérítési per is lett belőle...
Pont erről írtam...
Megy az oda-vissza pro-kontra, mindig mindenkinek van pozitív és negatív véleménye akár totál azonos helyzetről és/vagy dologról.
De az igazság az, hogy szimplán minden siralmasan szar Mo.-on...
(Kivétel a Gyros... A Gyros az nagyon jó !)Elismerem, hogy a Lenovo erről a garis bénaságáról lett híres az elmúlt években, de azóta már legalább annyit javultak, hogy jól megcsinálják a leadott cuccot még ha ugyanolyan cseszett lassan is.
(Mert valószínűleg minden alkatrészt Kínából postáznak be a TMX-hez )szerk.: Van T60 és p is a szekrény mélyén, illetve a mai napig használok egy FireGL-es W500-at meg atomjaiban ott van a T60-ok mellett egy T500
Tudom mi a dörgés billentyűzet és billentyűzet között.
De összehasonlítás végett a Lenovo ezen és más gyártók kategória azonos gépei között, érezni a különbséget !
És ezalatt nem a "két szar közül a kevésbé szarabb"- demagógiát értem... -
szarkab123
újonc
válasz
Tikakukac #149658 üzenetére
2013-mas macbook kijelzője nagyon szép, esetleg ennek mentén el lehet indulni? De azaz érzésem, hogy ez meg túl egyedi az apple-re, illetve túl drága lenne gaming mellett, ha ilyen kijelzője lenne. Nem tudok sajnos más viszonyítási alapot, számokból nem tudok tapasztalatot szerezni csak olyanból amit láttam már.
-
demmer123
őstag
-
VMatteo
őstag
válasz
Tikakukac #149592 üzenetére
nem, félreértesz semmi baja sincs, csak érdeklődtem, hogy otthon bővíthetem-e SSD-vel gari vesztés nélkül.
És igen, akármennyire is alapvető dolog lenne, hogy elérhess egy szervizt, ez a mai világban mégsem evidens. Semmi önigazolást nem szeretnék megfogalmazni, csak leírni azt, hogy bő másfél hónap használat után teljesen megvagyok elégedve az L330-al és ilyen teljesítményű gépet mint ez, nem lehet ilyen áron venni.
Tudom, jön majd megint, hogy törik a zsanér, tejfölösdoboz műanyagok, semmi fém. Nyilván vigyázni kell rá, nem ipari laptop, de egyik sem 200e Ft alatt. -
persil
nagyúr
válasz
Tikakukac #149412 üzenetére
Ja, hat ezek jopofak, nekem is volt olyan gepem, ami dobozbol kibontva olyan volt, mintha tiz evig csak a touchpad jobb oldalat nyomogattak volna, olyan kokany fasz osszeszerelest meg nem lattam
De teny, hogy, ha valamivel nagyon be lehet szopodni, akar uj, akar hasznalt, az a laptop.
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #149412 üzenetére
Ilyen fura dolgokat nem egy, elvileg új Dell Inspiron esetében is láttam, beázásnyom (lehet, hogy a rizspálesztől beállt a melós és a futószalagra ráborulva kidűtötte a nedűt), stb. Mintha néha refurbished, vagy nem is tudom miféle gépeket adnának el újonnan, de a gyártósori "szabotőr" ármánykodása sem kizárt.
Ez sem rossz:
Dell Alienware packaging scandal -
-
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- HP notebook topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- ASUS routerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix Scar G17
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest