- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Lenovo Thinkpad-vonalon 2016 óta vannak AMD-s üzleti notik (már az első mobil Ryzen generáció kijövetele előtt is volt A275, A475, amik kasztnira, portokra, kijelzőre stb. 1:1-ben ugyanazok voltak, mint az X270, T470). 2018 óta meg nincs külön A vonal, a T és X szériákban vannak Intel és AMD modellek is. Budget(ebb) üzleti vonalon az E és L szériában szintén ugyanez a helyzet, van Intel és AMD modell is minden generációban/méretkategóriában. (Nevezéktanilag mondjuk úgy néz ki, hogy pl. Lenovo Thinkpad T14 G5 (AMD) vagy T14 G5 (Intel).).
HP-nál meg úgy rémlik, hogy szintén ez a helyzet, ProBook/EliteBook vonalon. Az AMD modellek a mostani nevezéktan szerint ugyanazon sorozatokban futnak, mint az Intelesek, a modellszámban különböztetik meg őket (pl. HP EliteBook 845 G10 -> a 845-ből a 8 a sorozatot, a 4 a méretet (14"), az 5 az AMD alapot jelöli (Intel esetén 0-ra végződne, tehát az Inteles modell HP EliteBook 840 G10).
-
cs.zs.
veterán
Szia,
bár én legkevésbé sem vagyok asus-tudor,
alapvetően méretbeli különbségekből indult ki az egész. Ha egy Zenbook 15" méretben megjelent, akkor az máris PRO nevet kapott. Oled nélkül is. Még most is kapható pl Mysoft.hu-n 2 évvel ezelőtti modell, 400 nites IPS kijelzővel, erős belsővel. (H-s proci+GTX...)
Keverednek a dolgok a VivoBookkal. Ha a relatív kistestű VivoBookba GTX-RTX GPU-t raktak, akkor az is Pro lett. Ezeknél azon volt a hangsúly, hogy mennyi mindent bele lehet szuszakolni egy kis házba. Persze csak kis hűtés fér el, ezért visszafogott a konfig pl 35W CPU + 35W GPU. Ha ez egy 14" kis műanyag házban kapott helyet, akkor "Vivobook", ha pedig még egy kicsit lapítunk rajta, és fém házba tesszük, akkor Zenbook. Ha ez 15 inchre nő, akkor Zenbook Pro, de a Vivobook csak akkor Pro, ha van benne RTX...
A nagyobb Zenbook meg akkor is Pro, ha nincs RTX, de kárpótlásul kap mondjuk 96Wh akkut. Meg újabban Oledet. Meg persze H-s procit.
Szóval visszatérve az elejéhez, a Zenbook Pro mindenképpen jobb, mert többet ad.
Nincsenek pariban a sima 14-gyel. Inkább a Vivobook Pro a rokona. -
cs.zs.
veterán
UX5401EA-... Intel 11.gen G (kifutó, utolsó darabok) 480.000.- Ft,
nem jó vétel, 20.000 Ft-tal többért sokkal erősebb,
jobb vétel a 12.gen H-s verzió
UX5401ZA-... Intel 12.gen H (van bőven) 500.000.- Ft-tól felfelé, 550.000 Ft felett érintőképernyővel
UX5401ZAS-... Space edition, gyönyörű, i9-12900H 720.000.- Ft-tól
UM5401QA-L7208W, Ryzen5-5600H 340.000.- Ft-tól
UM5401QA-L7041 ugyanaz, +20.000 Ft-ért USB-C-LAN adapter van a dobozban (nem ér annyit)
UM5401QA-KN188X Ryzen9-5900HX, ez mind érintőképernyős, 555.000.- Ft-tól
-
cs.zs.
veterán
HP 845 G9, 865 G9 van az árukeresőn, és ezek bővíthetők, 2 db RAM-slot van bennük, Ryzen 5-7-9 6000 procikkal.
Nem mondtad, milyen célra, mekkora keretösszegből, kisebb 14" legyen, vagy lehet 15,6 is?
pl
DELL G15 5525 R7-6800H (max 45 watt), 2 db DDR5 ram-slot
Asus ROG Zephyrus G14 , ebben
R7-6800HS (max 35 watt), 16 GB alaplapi fix + 1 db üres ram-slot
és sok-sok egyéb -
A konzumer és prémium konzumer vonalon a HP is kitesz minden infót a netre. Az üzleti vonalon is általában kint vannak, de a piacon találkozni olyan PN-ű gépekkel, amik zárt piacosak, ezért no info. Pl. nincs bennük wifi modul, mert a cég nem kérte a profi célfelhasználáshoz, vagy az adatvédelem miatt. Ezek a szériák nem a kereskedelmi vonalra készültek, hanem projektekhez.
A Lenovo-nál is vannak ilyenek ugyanígy, csak nézz meg néhány használt Thinkpad PN-t vagy SN-t, tuti bele fogsz futni az infonihillbe ott is. Én sokszor belefutottam évekkel ezelőtt, amikor még Lenovokat is árultam.
Amik kint vannak kereskedelmi forgalomban, azokhoz általában van elég infó.
Én igyekszem a hirdetésekbe beleírni mindent ami fontos, sajnos a kereskedő cégek a termékdömpingben erre nem mindig képesek. Excelből mennek fel a hirdetési portálokra a paraméterek a nagyker táblázata alapján, oszt csüssz
fentebb linkeltem egy 840 G2-es hirdetést, valami 290 ezerért volt az árukeresőn, és sokan hirdették. Vicc. Persze, mert nincs ember aki átnézné, csak tolják fel az excelt...
-
-
Dr. Akula
félisten
Még annyi, hogy a keretedbe elvileg (dollár-euró átváltás, szállítás, vám nincs benne, szóval lehet hogy túlléped) belefér az AMD-s Thinkpad T14 Gen 3 is, amiben Ryzen 6850U van, ez 8 mag, és 680M IGP, ami úgy 2x erősebb az Intel Xe-nél. 32 GB DDR5-öt is kapsz vele, ami az alaplapra forrasztott. Hogy van-e mellette másik slot, arról nincs infóm, elvileg ami nem S végű, abban kéne lennie, de az hogy ez eddig így volt, nem jelenti hogy a jövőben is.
-
Dr. Akula
félisten
Életemben nem hallottam még erről a márkáról, a nevéből ítélve valami német lehet, gondolom ilyen Gericom utánérzés. Az se volt üzleti, ez se, ebben stimmelnek.
Azt mondod játék nem szempont, erre 3050Ti - 4050Ti mint legalja... 1. Üzleti gépekben nincs ilyen, mert minek (a workstation kategóriában van erős VGA, de az meg inkább Quadro / FireGL). 2. Neked (haverodnak) minek, ha nem játékra kell?
"USB-C dokkolható"
Bármi az, hiszen ennek épp az a lényege, hogy USB C csati már mindenen van, a hagyományos dokkolócsatik meg nem. Viszont bekapcsolnia gépet dokkolóról csak akkor fogd tudni, ha azonos a laptop gyártójával. És még az is lehet hogy csak (valódi) üzleti szériákkal működik, ezt a részt ennyire nem vágom, de logikus lenne.
"SSD 1 TB legalább, bővíthető kéne mindenképp. RAM: 2x16GB legalább"
A te szavaiddal: "Nem szempont, utólag is megoldható."
Ha hordozni akarod, ne 15, hanem 13-14"-ben gondolkozz!
2000 euró az olyan 400-as fitying árfolyammal számolva olyan 8 kiló, ebből lehet már minőséget venni, de ha tényleg csak annyi az igénye a haverodnak amit leírtál, akkor feleannyiból is kijöhet. Ez pl. valódi üzleti notebook, és a keretből még neked is vehetne egyet a haverod.
Nem WQHD (ebben a körben ez annyira nem divat, a fullHD az alap, úgyse látszik ilyen méretben a különbség), az inkább a nagyobb modellekben van csak (a Lenovo konfigurátor konkrétan 1 db 16"-esett dobott csak ki, máshol se lehet jobb az arány). Kell hozzá egy bekapcsoló gombos Fujitsu dokkoló és kész. Nem a legújabb gen, mert "csak" 11., és most épp a 12.-nél tartunk (notiban még ne keresd a 13.-at), viszont az IGP ugyanaz az Intel Xe, egy fillérrel nem lesz jobb az se. Viszont drágább igen, az nincs ennyire beakciózva, arra tényleg el fog menni a 800k-s keret, és csak annyit nyertél, hogy elmondhatod hogy 12. gen. Nem DDR5, "csak" DDR4, bár azt nem látom, ez a hosszú távú használatot miben akadályozza. De leginkább azt nem látom mit vár egy üzleti géptől, a megadott paraméterek és felhasználási kör nem igazán fedi egymást.
-
-
-
Tikakukac
titán
Fogalmam sincs, amit eddig használtak, azok mennek. Aztán ég tudja milyenek igazándiból meg főleg lesznek.
Wizard1: Mert képtelen vagy felfogni, amit mások írnak, azért. De felőlem linkelgess nyugodtan, remélem találsz egy olyat, aki utána privátban jól megküld majd
pittbaba: Több gond is van. Első, USA. Ez itt nem az USA
Az egy másik fórum. Más a support, más az egész háttere a gépeknek is. Más a forrás, minden más. Az, hogy a support meg hülyeségeket mondd, nos, 2019, heló.
Ezert is jottem most hozzatok, megkerdezni, mire csereljek, ha ugyanezt a teljesitmenyt szeretnem, csak sokkal stabilabb kivitelben.
Asztali meg nagy bőrönd és 2 Varta akku. Na , most olvastam el a végét is, nem semmi iromány lett. De tényleg ez lesz a megoldás. ITX gép meg jó nagy akksik és valami négybe összecsukható nagyon modern monitor. Laptopból az elvárásaidat így semmi sem fogja hozni. -
Okés értem. Tehát az alábbi két gép most használtan kb egy árkategória:
1, Dell Latitude E6540 i7-4800mq; 16 Gb Ram DDR3; HD8790M, FHD
2, LENOVO IDEAPAD 700 i5 6300HQ; 8GB Ram DDR4 ; GTX 950M FHD, de ebbe még RAM-t cserélnék 16GB-ra és ez plussz költség
illetve mind a kettőbe SSD kerülne (az van itthon egy)
Szóval így kérdés, hogy melyiktől várható nagyobb teljesítmény. A régebbi i7 rendszertől, vagy az újabb i5-től.
Felhasználás fotószekesztés LR-ben. Game zero, általános Office, net. -
Tikakukac
titán
Ó igen. Olyan 5 éve hallottam ezt egy elvben igen meleg pitén ülő embertől, hogy innentől kezdve nézzem meg, nem lesz throttling, eljön a kánaán, akkora a fejlődés.
Látom amúgy, rohadt ventiprofilokat is nekem kell írni a saját gépemhez fél milka felett is, mert akkora a haladás. Mindenesetre papíron nagyon szép.
-
Gaben92
őstag
-
Tikakukac
titán
Az a baj, hogy gyökere nem nagyon van és nem is tudja mi akar lenni. Míg egy TP-hez azért mai napig olyan szinten dokumentált háttér és közösség van, hogy ihaj, itt ilyen nem nagyon van. Garit passzolom, szerintem ez is megy Óbudára a többihez, max kicsit gyorsabban hoznak hozzá cuccokat. Mint üthető vas nem tudom, együtt kellene vele élni sokat és kiderülne mi kopik és mennyire bírja a harcot.
A series 9 valóban baba gép volt, sokat néztem én is. Csak kevés lett eladva és ha garin túl kell hozzá valami az borsos és ritka. Volt ügyfél akinek billzet kellett volna, 35k-ba mérték és utángyártás meg ebay verzió nincs is. Valószínáleg ez is ilyen sorsa jut.
AxeDark: Akkor ott kell megvenni, nincs vele semmi baj. 3-4 gépet hozattam le eddig, a kisker részük is tök okés.
-
Stylerr
addikt
Akkor ez a Lenovo jobb választás lenne ennél a HP-nál?
Sűrgős lenne a válasz, minél hamarabb meg szeretnénk vásárolni. Köszönöm! -
Khelben
nagyúr
Ez is szépen mutatja, mennyit érnek az ilyen oldalak. A két processzor integrált vga teljesítménye eszerint alig tér el, valójában meg kb. kétszeres a szorzó köztük...
(#134038) vs23 : Dell E5570. Természetesen jelentős a visszalépés teljesítményben.
-
Gaben92
őstag
Meg is nyitottam még tegnap egy pillanatra, hogy ott legyen a Youtube előzményeim között, de egyelőre még nem volt időm megnézni. Mindenesetre ma ha gépnél leszek egy kicsit hosszabb távon ránézek mindenképp.
Most egy i5-3320M/GT635M/6GB DDR3 kombó van itthon, a Zenbookban lenne 8GB DDR4 meg egy GTX650 (bár ez nem szempont), viszont az i5-7200u nem tudom milyen viszonyban áll az i5-3320M-el teljesítményügyileg. Keresgéltem a neten, de nem tudom melyik infó megbízható, mert mindenhol mást írnak.
Annó tudom, hogy mindenkit óva intettek az U-s CPU-tól, de mostanában nem tudom mi a helyzet, mert sok víz lefolyt a Dunán azóta.
-
Yany
addikt
Na jól benéztem: Nem Tika, hanem Khelben reagált és nem 510-est írt, hanem 501-est, amit szerintem Khelben nézett be, mert 510-esről van szó, ami nem "izomultrabook", így valószínűleg nem is gondolta azt a túlmelegedést annyira komolyan, mint ahogy...
Persze a dGPU attól még kikapcsolásra érdemes, ha tényleg csak a fenti felhasználás lesz.
-
Yany
addikt
-
Tikakukac
titán
Ezek az emberek az Asus topikban vannak
Itt azért elég kevés az akinek baromira fanboy beállításuk van, jellemzően annak is örülni kell ha egyáltalán bármit ki lehet ajánlani, nem, hogy márkára szűrve
Plusz eleve megvan erre az ember aki ezt privátban már intézi ha úgy látja, nincs itt probléma -
Megkérdem a lengyeleket, hogy mi a tészta van. Sokszor volt külföldi gépem, pl. dán/német/angol uk. ThinkPadnál nem volt gond, de most indítok egy magánakciót, megkérdem asus rog/thinkpad/precision vonalat, hogy mikor milyen garancia érvényes, ugyanezt magyar és lengyel oldalról is. WTF
-
-
-
Tikakukac
titán
Hát egy magyart most találtam, ha az magyar is volt eddig is, akkor az egy 10k alkuval bomba ár.
kobe24: Kijelző méret?
G@bi90MR: Hát ha tutit akarsz az vadászós HP-ból tutira, Dellek egyszerűbbek azt találsz a használtas boltokban is, van belőle pár elég nagy aki számlát ad.
Teasers: Ha magát a panelt nyomogatva jó akkor az belül szakadt, az kijelző cserés.
-
Tikakukac
titán
A gond, hogy rendes körbe-keretre nincsen elég hely, ami adna valódi merevséget. Ahhoz vastagság kell vagy olyan anyagok, amiket úgyis évtizedekig meg kell tartania a prémiumnak különben hogyan adod el őket? Ha egy cover 4mm, akkor vásárlók fakadnak sírva és gyerekek állnak meg a fejlődésben a Starbucksban
Bezzeg mikor jönnek a csíkok, foltok akkor már okosban kell javítani, 30-40k sima, komolyabb panelek 80-90k, egy XPS panel fedlappal ment már bekerben 120k-ért is, mert csak gyáriban van. Utólag sokan elbírnák azt a 2-3mm-t meg 8 dekát
Közepesen régi Lumiák. 10 perc alatt a telefon új lett kb. bagóból. Könnyeztem belül.
Régen abszolút nem volt minden jobb. Elképesztő módon javultak a ragasztók, kompozitok, minden egyéb műanyagok ipara is, magáról az IT részről nyilván nem beszélve. A gond, hogy ezeket alkalmazni kéne. Addig amíg 3* annyi vásárlót vonz be egy 2mm-es bezel, mint az, hogy 2 év múlva ha akarja, ha nem, a papírra vékonyított kijelzőjét annyi mechanikai behatás fogja érni, hogy valahol törni fog az átvezető és baromi sokba fog kerülni garin túl, addig ez lesz. Okosítás, privát gyártásra gyűjtögető fanok, házi kukarobotozás és hasonlók.
-
Tikakukac
titán
Előny? Hát esetleg a szemnek.
Első körben eltűnt a roll-cage. Aztán a csavarok. Később a patentek. Most pedig kompletten a bezel is. Ha sorba kéne rendeznek mennyire csesződnek a panelek fizikai behatás miatt akkor szépen leköveti ezt a trendet is. Nem utolsó sorban ha bajod van, akkor dettó vehetsz teljes felső részt, ha kell, ha nem. Telóban ugyanez. Míg anyám tapicskolósán lehet külöm framet kapni és cserélni 2000Ft-ból, addig húgomén már nem, csak komplett kijelzőt. Ha töröd, akkor teljes előlap és kijelző kuka. 0,1mm minusz vastagságban. ÁllatiiPad ugyanez. Mondom baja lenne a kijelzőnek, kijelző csak-csak van. Ja, nem, itt már a házat is cserélni kell úgy egybe van minden ragasztva, ha hozzányúlnál. Ez mind király dolog, vékony, nincs keret, nem látom a retesz, csavart, meg semmit. Csak bekombózva a mostani gyártással ha valaki nem gariból be-ki él, irgalmatlanul bevágja a fát maga alatt.
Haver hozott este egy T430-at. Rádűlt egy 35 kiló tükrös szekrény. Még ez a szerencsétlen gép is megússza majd egy kijelzőcserével és talán egy zsanérral. Ha ez egy ilyen egybepaneles, unibody style gépre dől a sírás elkapja az biztos. Minden éremnek 2 oldala van
-
Tikakukac
titán
VA fakóbb lesz, ez teljesen true. Instant feltűnt mikor én is kerestem az EIZO után másik monitort. De egyszerűen a fekete hiánya engem úgy kikészített már, hogy muszáj volt ezt venni. Papírra nem dolgozom, az emberek 99,99999%-nak meg úgyis kukább és elkeféltebben beállított eszköze van mint nekem. Kijelző összehasonlítást is mikor nézi valaki a bruttó 8k-s TN panelen, az is kicsit hasonló
-
Scarabeus
aktív tag
Valóban, az 50-60k közötti használt üzleti kategóriában kapni 3. generációs Intel procival szerelt gépet is, már csak az integrált VGA (Intel HD 3000 vs Intel HD 4000 utóbbi úgy 40%-al erősebb) miatt is felelőtlenség lenne 2. generációsat venni véleményem szerint.
A linkelt hirdetés pedig csalóka, ugyanis a képeken egy Dell E5430 látható, nem E6430s. A 6430s minőségibb anyagokból készült, de attól az E5430 is rendesen össze van rakva (nekem is egy ilyen gépem van, megvagyok vele elégedve).
@bazsimano: Szerintem ha jól szétnézel akkor még beleférhet az SSD is a keretbe, ha nem akkor viszont ajánlott majd beszerezni egy 128ast mindenképp, óriásit dob a sebességen. Dell, HP, Lenovo Thinkpad üzleti. Ilyen áron mondhatni csak ezek játszanak.
-
bazsimano
őstag
-
Khelben
nagyúr
Az összehasonlításból kihagytad, hogy a két gép között van két kategóriaugrás. Ez persze nincs rajta az adatlapon, csak akkor látod, ha egymás mellé teszed és használod őket. Olyan ez, mint egy új fullextrás Opel Astra vs. kevésbé felszerelt 2 éves 5-ös BMW. Lehet, hogy az Astrában több az extra, esetleg még gyorsabban is megy de amikor beülsz, megérted a különbséget. A Dell XPS nem véletlenül került kétszer annyiba újkorában, mint az UX410.
-
Peddy789
őstag
Hat ahogy nezem pl dell nemis nagyon van ebben a boltban, viszont ez a bolt a legjobb magasan hollandiaban, szoval inkabb naluk vennem hogy tuti midnen rendben legyen.
Igen ezt a cikket enis olvastam. Hat nekemis jobban tetszik a 410es, a rendes hdmi csatival. Plusz ez a vekonyitas kitudja milyen hatassal van a tartossagra.
Az egyetlen gondom amit az a cikk is ir hogy a venti folyamatosan porog load alatt is? Errol talaltal valamit?
Illetve a cikk azt is irja hogy lehet bele megegy ssd-t es +8giga ramot is rakni?
-
spyduck
nagyúr
Dell Precision M3800 = Dell XPS 15
A különbség csupán a VGA-ban rejlik. A Precision Quadro, míg az XPS GeForce-al szerelt. Ha nem használsz olyan szoftvereket, melyek renderelési folyamatai a VGA-tól is függenek, akkor effektíven nincs különbség a kettő készülék között. -
Dhampir
félisten
Látom, hogy ajánlottak Apple Macbook Air-t, hát ilyen dokkolók valamelyikét érdemes beszerezni, mert nem sok portot biztosított a gyártó, az egyenként megvehető tartozékok horror áráról ne is beszéljünk. Egy "Marble" dokkoló már jó szolgálatot tehet, csak a beszerzésnek kell utánalesni.
-
spyduck
nagyúr
Nálam jobban nem utalja senki a hajtogatós gépeket, viszont az UX360 olyan jól sikerült, hogy leesett az állam, pedig ez nálam nagyon ritka
Iszonyat könnyű és tiszta fém az egész. Baromi jó a bill és a touchpad is, egyedül a bill világítást hiányolom. Az UX303-ban pedig nem fűt a VGA ha nem használjátok
Ha pedig igen, akkor legalább lehet vele játszani. MacBook Air nem jöhet szóba? Azt nem fogjátok megbánni, garantálom.
-
spyduck
nagyúr
Asus UX3xx sorozatból szerintem mindegyik jó lehet. Én inkább MacBook Air 13-at vennék, de ha ragaszkodsz a Windows-hoz, akkor mindegyik Zenbook jó választás lehet. A bővíthetőség és a bill világítás miatt miatt én inkább az UX303-at preferálom, viszont iszonyatosan kellemes lett az UX360 is
-
Yany
addikt
Skacok, nekem senki nem tud segíteni?
Lánynak noti max. 300e Ft-ért -
Más: Az E7450-ben a WWAN kari helyébe macerás M.2 meghajtót találni (2242-es PCIe vezérlős kell - talán majd ennek kijön egy kisöccse), ergo nem valós alternatíva az SSD+HDD konfi. Illetve a dVGA verzióba nem is megy HDD, ott csak mSATA + WWAN (PCIe) van - bár ez sem óriási probléma, egy 500megás mSATA SSD nem nagy ktgvetési tétel manapság.
#95561: i7 SzVSz GTX 970M alatt teljesen felesleges, főleg, hogy a 4magot elég sok játék ki se használja rendesen, ergo a láblógató 2 mag csak melegít/fogyaszt. 850m alatt sztem az i3-as Broadwell amit írtál teljesen megfelel, esetleg i5-ből profitálhatsz kicsit hosszútávon, munkában.
-
7440 nem volt a kezemben, a 7450-et nemrég vettem birtokba. Nagyon masszív kis jószág, egyelőre semmi panaszom rá. A 7450 fedele az előddel ellentétben már teljesem műanyag, bár elég erős fajta.
Talán egyetlen negatívumnak lehet felróni a bársonyszerű felületet, amin minden ujjlenyomat meglátszik.
A beltartalom jól teljesít - bár az igp only verziónál nem tudom, mennyi lehet a throttling, ha egyszerre terheljük a cpu-t és az igp-t.
-
Chaser
legenda
Volt, valahogy 2002-ig
Akkor vissza lehetett vinni ha nem tetszik, azóta csak ha műszaki hiba van. A pixelhiba pedig nem minősül műszaki hibának. Webes rendelésnél jól mondod, 14 naptári nap, ami 2 nappal több mint az előző 8 munkanap. Ha hétfőn érkezett, következő szerdáig lehetett problémát jelezni, mostantól következő hét péntekig. Azt nem tudom szabályozzák-e, hogy a 14 napon belül már meg is kell-e indítani a visszaküldést.
-
Chaser
legenda
Az esetek döntő többségében néhány órán, napon belül előjön ha gyártási hiba volt a panellel. Ettől független simán beeshet pixelhiba fél év, év után, de akár 3 év után is. Szerencsére ezek nem jellemzőek, de előfordul.
szerk: És azt nem árt tudni, ha 3 napon belül is kijön pixelhiba az nem garis gond. Van rá ISO szabvány, 1 cm2-en belül hány pixelnek, alpixelnek kell hibásnak lenni garis cseréhez. Webes rendelésnél nem gond, de személyes vételnél lazán mondhatja a bolt, sorry, ez nem garanciás gond. Mert jelenlegi jogszabályok alapján nem is az.
-
Tikakukac
titán
Szerencséd volt. És ez általános jelenség. Nagyfelbontású panelekben a foltosodás és pixelhiba korral előrehaladva simán jósolható és kalkulálandó, a 8510W-men 1 sub és 1 halott mellé 6 hó alatt lett még 1 halott és még 1 sub. Rakat olyan 2-3-4 éves gépet lehet(ett) már aprón találni, ami azért nem ment volna el istennek se, mert pixelhibás volt. És hidd el, nem pixelhibásan hozzák ki őket és adják le a grafikusoknak meg egyéb állatfajtáknak, hogy használd
-
whatnot
őstag
Kicsit csaltam, mert nekem lenne :p
Rákérdezek, hogy ez szimpatikus-e.
Az én céges gépem amúgy egy E6510, így szerencsére tudom, hogy az az iszonyat idegesítő pöcök, ami gépeléskor iszonyat érzékeny tud lenni, kikapcsolható. Sőt, a touchpad-ot is be lehet állítani úgy, hogy ha van csatlakoztatva egy egér, akkor kikapcsolja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Diablo IV
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest