Hirdetés
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 13 Ultra - can't touch this
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
válasz
ro_bert17
üzenetére
én sosem voltam egyik gyártó pártján se, de ár-érték arány miatt valahogy gyakran alakul úgy, hogy amd proci kerül a gépembe, eddig egyszer sem bántam meg.
a vostro a8-asa nagyobb teljesítményű játékon kívül bármire elég kell, hogy legyen, ott is csak az integrált gpu fogy el. amit én nagyon szeretek benne, hogy a k10stat nevű progival elég könnyen lehet különböző profilokat létrehozni hozzá, mivel nincs szórzózár, lehet nagyon szépen alulfeszelni, és lejjebb venni a frekvencián, ha több üzemidőre van szükséged. átlagos felhasználásra bőven elég 1200mhz környékén is, amit elég alacsony feszültségen teljesít is. ha meg asztalnál vagy, és kell valamire a kraft, lightos tuningot is lehet rá tolni, a hűtés hatékonyságának függvényében. nekem nagyon tetszik a mobil llano flexibilitása ilyen téren.
-
Tikakukac
titán
válasz
ro_bert17
üzenetére
Akksi időben a Probook elég erős, anyagban szintén.
DV6 nem rossz, de hanyagolnám, ha van üzleti bratyó is. Inspiront ne. Y570 nem rossz, Toshiba is jó. Ha nem fontos elverni az összes pénzt akkor az a Probook nagyon jó vétel. Használtban mondjuk ennyiből már bőven van Elitebook meg Thinkpad amik elég romosra verik ezeket. Én még mindig Probookot mondok, maradék pénzt meg eltenni zsebbe.Borote: Néztem végül, alig volt köztük különbség, gondolom nagyobb tételt kértek és kaptak pár százalék kedvezményt.
-
Tikakukac
titán
válasz
ro_bert17
üzenetére
Legyen egy dedikált, azt mondom. Csak nem tudom, mennyire használjuk ki a keretet. Probookot használtam, az okés. Vostrot fogdostam, de nem használtam huzamosabb ideig. Samu dettó. Hát megpróbálom leszűkíteni.
Vostro
Akksi időben azért a HP jobb, szerintem akkor legyen így ez a HP
Probook
Nézegettem, van itt tonna hardver kiépítés és egyebek. Ilyen 180k környékén talán így vagyunk a legjobbak. -
Tikakukac
titán
válasz
ro_bert17
üzenetére
Ha új gép játszik és tényleg nagyon korrekt dolog kell, akkor Probook, Vostro, Latitude és Samsung 300 is játszhat. Kérdés leginkább az, hogy mennyire kell erős, és mi az ami még futtatva lenne játékban. Mert felnyitottam most 20 fület, amit elég gyorsan ki tudnék szelektálni, ha tudnék pontosabbat

-
Graphics
Jómunkásember
válasz
ro_bert17
üzenetére
Danke 
Nos nem rossz a kijelzője, én használom a mindennapokban, ha full HD-s lenne az se lenne gond, de sajna nem akarom megbontani.
De lehet eljön az idő
akkor viszont upgradelek rendesen / full HD + i5-2540m/i7-2620m /, vagy egyszerűbb lépésként gyűjtök egy 8560p-re -
Borote
addikt
válasz
ro_bert17
üzenetére
Ez attól függ, hogy mihez viszonyítod, mert ha már láttál szép kijelzőt, akkor az összes TN-es (főleg a 1366x768) gép egyformán gyatra lesz. Előfordul 1-1 jobb darab, de nem jellemző

Szerintem teljesen átlagos.
Megjegyzem pont a panelt típusa és hogy matt-e befolyásolja a legjobban a képet... Csillogós kijelzőn szebbek a színek, én viszont falra mászok a tükröződéstől.Illetve az akksiról... teljesen mindegy, hogy van-e benne dedikált kártya, ugyanis lehet váltani a kettő között, alvó állapotban pedig nagyon minimális a fogyasztása a dGPU-nak.
-
Borote
addikt
válasz
ro_bert17
üzenetére
Mezei 47Wh-s akksija van, tehát teljesen átlagos üzemidő várható. Netezés, wifi mellett visszavett processzorral, közepes fényerőn 4-4,5 óra az eddigiek alapján.
Kijelzője pedig egy teljesen átlagos matt TN-es panel, csodát nem kell várni tőlük - ha már láttál egy normális kijelzőt, az összes csúnya lesz

Mivel matt, ezért kellemesebb használni, cserébe a színek kevésbé élénkek.(#47070) medek3: ez így nem teljesen igaz, szoktak jó vételeik lenni

-
Cyrin
addikt
válasz
ro_bert17
üzenetére
márpedig erről szól a dolog, hogy minél csillogóbb legyen, és minél erősebben színezett kontrasztosabb (lásd samsung LCD-k, samoled stb), hidd el észreveszi és a legtöbb estben ezt nézi a betévedő "vásár-ló".
Recon:
igen, már a második szakaszban vagyunk, amikor már jönnek visszafelé a matt kijelzősök, hisz sokan rájöttek, hogy mégiscsak az a jobb.Én egyébként anno megfogadtam, hogy se fényes kijelzőt (pláne 3D-vel
) se n-es wifi alatti eszközt nem engedek be a lakásba, és elég nehéz volt betartani a kínálat miatt... -
spyduck
nagyúr
válasz
ro_bert17
üzenetére
"Szerintem meg ha nincs bizonyítékod, akkor ez csak kacsa."
Ugye nem elég bizonyíték az, h nekem Aida64-es tesztekkel vabn bizonyítékom ő meg csak odaírja és lényegében az ellenkezőjét állítja mint én. Valamint az Acer Aspire és Asus N55-öt fentebb helyezi minőgésben, mint egy Y570? És a te meglátásod szerint ez objektív. Ezért írtam amit írtam! -
spyduck
nagyúr
válasz
ro_bert17
üzenetére
Elsőre: Sztem maradjunk abban, h nem korrekt. Én tudom, h hülyeségeket írnak, mert ugyan azokat a gépeket én is használtam, teszteltem.
második: Lényegében igen. 1-2 szerviz bevállaja, mivel ők is az ügyfelekből élnek de elvileg nem tehetik. Most már le kell fotózni a gép alján lévő szériaszámot és számlát, a központ ezzel ellenőrzi vissza. Van aki ügyeskedik és több géphez ugyan azt a fotót küldi, van aki csak szabályosan csinálja.
Jogszabály írja elő, hogy garanciális ügyintézéshez számla szükséges, most az, h ezt még 1-2 szerviz vagy gyártó nem kéri más kérdés. Előbb utóbb szigorodni fog minden, mert hihetetlen méreteket öltött a külföldről behozott szürkeimportos gépek száma.
-
Vedro
tag
válasz
ro_bert17
üzenetére
Jó ez igaz, csak ekkora hülyeséget azért nem kéne írni (legalábbis nagyon valótlannak tűnik):
"Maximális terhelés mellett is jócskán elmaradt – pozitív értelemben – a vártaktól. Viszonylag hamar kiderült a turpisság ugyanakkor, hiszen amint a hőmérsékleti adatokra pillantottunk, kisebb aggodalom lett úrrá rajtunk. Míg üresjáratban 42-45 fok körüli értékeket láttunk, addig a maximális terhelésnél meg sem állt a mutató egészen 97(!) fokig, ahol a processzor hővédelme már bekapcsolt, így az 1500 MHz-es órajel helyett onnantól fogva 800 MHz-en dolgozott a központi egység egészen addig, amíg vissza nem hűlt 70 fokra." azt persze nem kell írnom sem, hogy egy árva darab kép nincs az AIDA-ból, hogy bizonyítsa, csak gondolta leírja, hogy 97 fok azt kalap kabát, mindenki ossza be.
[link] -
Kbali
nagyúr
válasz
ro_bert17
üzenetére
Nem is az a gond, hanem az új i-s cuccok nagyon drágák lettek, bár lehet még kapni régebbieket is, azok egész jó áron vannak - csakmivel itthon a vállalati felhasználók nemigen kapnak Tecra-t, hanem Dell Latitude, Lenovo Thinkpad, HP b,p szériát, így sokan nem is találkoznak, csak a konzumer Satellite Toshibákkal, amiknek inkább lett egyre alacsonyabb a minősége.
-
GaborGh
őstag
válasz
ro_bert17
üzenetére
Én Google-ben kerestem rá, de ezek a TrackStick GPS-ek 70e-től indulnak, ezért egész biztos neked lesz igazad, én eddig csak TrackPoint-ként ismertem...

-
Borote
addikt
válasz
ro_bert17
üzenetére
Na most erre mit mondjak? Kényelmes úgy belekötni a másikba, hogy azt nem indoklod meg

Tom1939: én még nem láttam 50k körül 120-128GB-os mSATA SSD-t
És ahogy nézem, a normál 120 körüliek sincsenek 50 alatt... Én meg 30k-t tervezek kiadni egy SSD-re, de egy ilyen régi gépbe mint ez, ez is bőven elég lesz 
-
Borote
addikt
válasz
ro_bert17
üzenetére
Az 500 dolláros részre reagáltam.
Hidd el nekem, a matt kijelző nem csak kültéri használat esetén jó. Pl egy szép nyári délután csak úgy tudtam játszani a szobában (pedig függöny is volt - meg épp nem volt jobb dolgom, miután hazaértem
), hogy behúztam a sötétítőt is, mert egyszerűen annyira világos volt a szobában, hogy a fekete részeken saját magamat láttam tükröződni.Szemellenző? Na ne röhögtess már, nézd meg hány, és milyenféle notebook-ot ajánlunk. De aki megteheti, annak miért ne ajánljunk jó minőségű darabot?

Gratulálok, ha Neked ez jött le az egészből, hogy mi vagyunk a csúnya gonosz üzletinotebookmániás emberek. Látod? Ezt kapja ma Magyarországon az, aki segíteni akar. -
Borote
addikt
válasz
ro_bert17
üzenetére
Ez a notebook a kategóriájában egy nagyon jó vétel. Értelem szerűen messze áll az EliteBook-ok vagy T-W ThinkPad-ektől (vagy a 6-os szériás Latitude-öktől), csak hasonlítsd össze, hogy árban hol áll ezekhez képest.
Ez a gép egy nagyon jó választás azoknak, akik 170k körül szeretnének egy megbízható, jó minőségű gépet választani 3 év helyszíni NBD garanciával.
A hasonló árban lévő consumer gépekhez képest kifejezetten jó minőséget képvisel. -
GaborGh
őstag
válasz
ro_bert17
üzenetére
Nagyon nem értelek a Latitude-ot lehúzod, szemben az Acer-t és Asus-t, valamint a gyors szervizüket (1 hét) magasztalod, semmi gond nyugodtan vedd azt, nekünk nem fűződik érdekünk egyikhez sem...

A C2D-ról pedig Te is tudod, hogy kb. mindenre elegendő.
Akkor vedd azt, az biztos nem fog melegedni, valamint olcsóbb is, mint a friss Sandy platform...

Az anyaghasználatot nem Te jellemezted, és nem is én, hanem egy tulaj.
Gratulálok, tuti hogy be volt bszva, vagy szívva, menj már be egy üzletbe és tapogasd már meg akkor, vagy kérdezz be a Dell-es topikba, ott sok tulaj van, de ott vannak a HumanSoft szervizesei és kérdezd meg pl. SzabóZ-t, hogy mennyire sz*r egy ilyennek az anyaghasználata...
A 4-5 NBD fizetős dolog.
Ebben is tévedsz, alapon jár a 3 vagy 4 év NBD gar.
A szervizelésről is csak egy szemszögből énekeltek itt kórusban. Központosított szerviz esetén az alkatrész raktározás megoldottabb. Pl. egy ácser megjárja brünt 1 héten belül, egy TP-hoz meg pár hét mire megjön egy venti Olaszországból, vagy máshonnan.
Ráadásul bivalyröcsögéről sokszor praktikusabb futárral utaztatni a notit, mint saját benzin/vonatköltségen elvinni valahová. És biztos vannak még érvek, ellenérvek, amit itt többen sokszor egyoldalúan, kevésbé objektíven írtok le.Semmi gond, elmondom még egyszer vedd nyugodtan az Acer-t, jó az a dagesztáni szerviz, a "hüje" ember úgyis csak saját kárán tanul, a "méghüjébb" pedig azon sem, úgyhogy no problem és no offenz...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Borote
addikt
válasz
ro_bert17
üzenetére
De az ugye feltűnt, hogy pont az a különbség a két gép között, hogy az egyikben egy JOBBAN MELEGEDŐ PROCESSZOR VAN?
A C2D-t mire írtad?
Ja, megjárja Brno-t egy hét alatt. Jó esetben.
Nem köpködjük az Acert, csak ha nem muszáj valamiért az Acer, akkor lehet jobb gépet is találni. -
Borote
addikt
válasz
ro_bert17
üzenetére
Jajjjjjj, atyavilág, inkább ne........ Oda vissza hibás a gondolatmeneted.
A Dell E5420-tól teljesen jó a 85 fokos i5-ös hőmérséklet (most vulgáris lesze, de nézd már meg baszki, hogy i3-mal csak 70 fok, annál hova kell Neked több?????), ha az Y570-hez hasonlítod azt nézd, hogy az Y570-nek dedikált kártyához lett tervezve a hűtése, ami a stresszteszt közben NINCS bekapcsolva.
Értsd: ugyanazt a processzort nagyobb hőmennyiségre tervezett hűtő hűti (az Y570 esetében), még jó, hogy alacsonyabb hőmérsékleten fogja tartani, mint azt, ahol kisebb teljesítményű hűtő található (mert ugye nincs dedikált kártya az E5420-ban - illetve talán van olyan modell, de az sem GT555M-mel!)Kérlek, fogd már föl, hogy nincs annak semmi gond a hűtésével a tesztek alapján. (Igen, már kezdem elveszteni a türelmem...... nehari
)Illetve miért lenne balfék az intel? Nem is érted a hőtermelést, és így balfékezed le az intelt? Vagy akár bárkit? Na ne már... Miért lenne bénán megoldva a hőtermelés?
xlinux: én mondtam, hogy i7-est nem érdemes venni

kornelka: ilyenkor szokták mondani, hogy vedd le a zöld szemellenzőt. A Trinity jó lesz arra, amire kitalálták: erős dedikált GPU, tűrhető teljesítmény, kis fogyasztás. Ha olvastál utána, láthatod, hogy Piledriver magokra épül majd, ami a buldózer architektúrára épít. Nézd meg kérlek a buldózer-SB összehasonlító tesztet PH!-n. Ott láthatod, teljesítmény/watt tekintetében (meg másban is) elmarad az SB-től. És ez most még csak romlani fog, mert az AMD csak finomítgat, addig az intel csíkszélességet csökkent!
Nem az intelt akarom védeni, vagy az AMD-t ócsárolni, de ilyen zöldeket nem beszéljünk már!gg72: az a Dell jó gép lenne, de nagyfelbontású videók terén elvérezhet az i3-hoz képest. Ha egy húszassal olcsóbban ajánlanék, én is ajánlanám, de ha egy 20-asért megkapod az újabb architektúrát, nincs értelme.
-
GaborGh
őstag
válasz
ro_bert17
üzenetére
(bár itt is olvastam olyan tulajt, aki szerint elég sz@r anyagból van)
Hmmm, ez érdekes, nagyon kíváncsi lennék milyen laptopja van, vagy mi jelenti számára a minőséget...

Dell Latitude E5520
Ez a tartós laptop tetőtől talpig elegáns és strapabíró kialakítású: Tri-Metal™ borítás, tartós galvanizált alumínium hátlapú kijelző, megerősített acél csuklópántok, magnéziumötvözetből készült belső váz és cinkötvözetből készült retesz jellemzi. A Latitude E5520 ezen kívül LCD-védőtömítést és körben ütközéscsillapítót is tartalmaz a képernyő jobb védelme érdekében, valamint folyadékálló billentyűzetet, hogy a laptop kiállja a mindennapi munka során az ütődéseket és a folyadékkal való érintkezést.
Sőt még azt is hozzátenném, hogy a 6-os széria már megfelel a legszigorúbb amerikai katonai követelményeknek is, por, ütés, rázkódás, leejtés és páratartalom...
Szóval én egy ilyen laptopra nem merném azt mondani, hogy sz*r az anyaghasználata

-
GaborGh
őstag
válasz
ro_bert17
üzenetére
Vicces vagy, mindig is AMD modelljeire volt jellemző a nagyobb fogyasztás, erősebb hőtermelés és kisebb teljesítmény az adott szegmensbe árazott processzoraival az Intellel szemben, nem véletlenül vesz munkára mindenki Intelt (megbízhatóság, teljesítmény), a kis és nagyvállalatok egyaránt, ezért inkább ne tegyél elhamarkodott kijelentéseket...

Az i5-ös Y570 kikapcsolt dedikált kártyával melegedett 85 °C-ra ráadásul 15,6"-os kaszniban, ami nagyon nem mindegy, egy 14"-os fémházba bezárt alkatrészek sokkal jobban melegszenek a helyhiány miatt, nagyon jó példa erre a 400e ft-os 8460-as EliteBook professzionális hűtéssel, i5-tel 84 °C, úgyhogy nem igazán kellene szidni a fele annyiba kerülő "kis" Latitude-ot ...

-
Borote
addikt
válasz
ro_bert17
üzenetére
Valóban, kicsit slendrián a megfogalmazásom.
A TDP az ugye arra utal, hogy mi a legnagyobb hőterhelés amit a processzor leadhat, amivel a hűtésnek meg kell birkóznia. A hőterhelés a processzorok esetében egyenesen arányos a fogyasztással, kis túlzással meg is egyezik vele, hiszen a teljes fogyasztás, amit felvesz, azt hővé alakítja (na jó, meg a tranzisztorok kapcsolgatására, de valahol az itt átadott energiának is tovább kell alakulnia). És ugye itt kapcsolódik a TDP a fogyasztáshoz is, 35W-nál nem termelhet több hőt, így nem is fogyaszthat többet (bááár ha emlékeim nem csalnak, itt van egy aprócska csavar is
).
A fogyasztás meg ugye attól függ, hogy mekkora feszültség van kapcsolva a processzorra (illetve itt most megkövetem mokus1-t
) és a pillanatnyi órajeltől.Tehát ha az i3 megy adott feszültségen 2,2GHz-t, akkor a Spyduck által linkelt KÉPEN a CPU Package Power-nél lehet látni a legmagasabb, 24W-os fogyasztást.
A másik KÉPEN, amit linkelt, ugyanez látható i5-ös processzorral, láthatod, hogy 2,8GHz-n ment a processzor, amihez feszültséget is emelnie kellett az órajel mellett, ez pedig megnövekedett fogyasztásban mutatkozott meg, ami jelen esetben 30W-os maximumot adott.
És ugye nagyobb fogyasztás => magasabb hőmérséklet.
Mondjuk ezek ugye extrém körülményeket jelentenek, átlagos felhasználással ezt nehéz elérni (legalábbis ha az E5420-t értjük), mert kétlem, hogy éjjel nappal stabilitástesztet szeretnél futtatni, vagy folyamatosan videót vágni, konvertálni.
Netezésre pedig kb alapórajellel elegek az SB procik
Az i5-ös Y570-t játékkal sem nagoyn sikerült 80 fok fölé vinni, pedig ott a GPU is dübörgött rendesen - kisebb processzorteljesítmény is elég volt a GPU-nak, hogy maximumon mehessen.Lehet sorolni a kifogásokat, hibákat
(azért egy köszi is belefér, ha már pathologia tanulás helyett erre cseszem el az időmet
) -
Borote
addikt
válasz
ro_bert17
üzenetére
Rossz a gondolatmenet... holnap majd válaszolok.
Röviden: üresjáratban megy X voltról, i3 és i5 is, ugyanúgy 800MHz-n, max terhelés az i3 megy X+1 voltról, az i5 meg X+2 voltról, mert a TB miatt nagyobb feszültség kell neki. i3 így nem használja ki a 35W-ot, az i5 meg igen.
És ha már lennél szíves kötekedés helyett elolvasni a notebookcheck-es linket, akkor láthatnád, hogy az ajánlott noti i3-mal nem melegszik.Kötekedhetnéked van, vagy csak nem érted?
-
Borote
addikt
válasz
ro_bert17
üzenetére
Látom az a mondat nem teljesen jött át, hogy alapjáraton ugyanannyit fogyasztanak, főleg, ha az energiatakarékos üzemmód be van kapcsolva.
Ez a melegedés és fogyasztásbeli különbség akkor jön elő, ha teljes terhelésnek teszed ki a gépet.Vedro: a notebookchdeck-es tesztből pont a lényeg maradt ki, azaz hogy a processzor milyen hőmérsékleten üzemel - vagy én siklottam át fölötte.
-
Vedro
tag
válasz
ro_bert17
üzenetére
Nézd én nem is mondtam ilyet, én 2 helyen használom (úgy, hogy töltöm is) mindkét helyen van ilyen túlfeszes hosszabító, nem tartom kizártnak, hogy lehet kisebb formában is kapni, viszont, ha nincs vállalni kell a rizikót, hogy tönkremehet, vagy veszel egy eleve tulfeszvédelmes másik adaptert (notebookhoz, kb 10-15k-ért) és gond megoldva.
-
Borote
addikt
válasz
ro_bert17
üzenetére
Azért nehogy már nehezedre essen a Laptopkalauzra rákeresni
Meg visszanézni a fórumban... HA hazaértem, megpróbálom Neked előásni a privátok közül az Y570 stressztesztemet, de a kalauzt sajnos Neked kell megkeresned - na nem mint ha olyan nehéz lenne, Google első találat 
B-L-A-C-K: ez nem vitás, hogy adott pénzből mindig jobb asztal gépet lehet építeni, mint notebookot venni. Ha valakinek csak játékra kell, akkor én is azt mondom, hogy nincs értelme, vegyen asztalit, oszt' kész.
Én például azért vettem annó az Y570-t, mert ingázok otthon, és a kollégium között, illetve voltam hosszú ideig külföldön is - tehát olyasvalami kellett, ami mindig nálam van. Most meg már mondjuk időm sincs kihasználni a gépet, így eladtam és vettem helyette egy TP-t... mondjuk többet nem is lesz consumer gépem, az már biztos
Viszont olyan igényekre, mint az enyém, tökéletesen alkalmas egy asztali gép és egy használt üzleti gép kombinációja is (azzal a kompromisszummal, hogy csak egy helyen lehet játszani
), így nem csak erősebbet kap az ember az árárért, de jobb minőségűt, tartósabbat is. (Vagy olcsóbb, ha esetleg megadja magát
)Nade az, aki megveszi az Alienware-t 1 milliáért, az hülye is, meg gazdag is

Dosert amúgy teljesen meg tudom érteni, ha van rá pénze, az egy logikus vétel.Ja, ha nem játszol ne Y570 meg N55 vegyél, kapsz annál jobb minőséget is

-
Borote
addikt
válasz
ro_bert17
üzenetére
Laptopkalauzon nézd meg Spyduck tesztjét az i3-as Y570-ről, stabilitásteszt, 69 fok 15 perc után, keresd vissza a fórumban, linkelt egy i5-ös Y570-t, 79 fokot mértek. Én lusta leszek most visszakeresni Neked az Y570-em tesztjét (főleg azért, mert vonaton ülök), én is 80 fokot mértem 15 perc után. Na, ilyen eredményeink vannak. Ha nem hiszel, Te tudod. De ha belegondolsz, a logika is így diktálja. (Kisebb feszültség, kisebb fogyasztás, a megadott TDP-t nem muszáj elérni).
Akkumulátoros üzemidőben ez nem látszik meg, ha energiatakarékosra állítod! -
Borote
addikt
válasz
ro_bert17
üzenetére
i5-ben ott a Turbo, ami automatikusan feszültségemelés mellett tudja overclockolni a CPU-t, ezért van nagyobb fogyasztás és nagyobb melegedés. Amúgy ezt már Y570-nél is megtapasztaltuk.
De alapjáraton nincsen nagyobb fogyasztása
kiskekko: akkor van összehasonlítási alapod. Na a Toshibáénál rosszabb az Asus és az Acer szervize.
-
Tim82
félisten
válasz
ro_bert17
üzenetére
Kis pontosítás: Thinkpad X40/X41/X41 tablet ún. mini-ATA csatlakozót használ (40pin-eset), nem ZIF-et.
ZIF a Dell D420, Dell D430-ban, valamint a HP nc2400-ban és utódjában, a 2510p-ben van. Én a magam részéről senkinek sem ajánlanék minivinyós gépet, mert tapasztalataim szerint bármilyen XP-nél modernebb OS-szel elég gyakran tetűlassúak, amikor a vinyónak kellene dolgoznia, néha XP-vel is... az esetleges SSD-re bővítés pedig meglehetősen drága, hacsak valaki nem szerencsés kézzel eBay-ezik.
2.5" PATA vinyósak, valamint DDR RAM-ot használnak: Thinkpad X31/X32 (az X30 felejtős, kései Pentium III-at több okból nem javasolnék, pl. a még drágább noti SD RAM bővíthetőség miatt), HP nc4000/nc4010, Dell D400. (DDR RAM Hardverapróról már megvan 5k körüli áron / 1 GB-os modul, de persze a DDR2-höz képest még mindig drága.) Egyéb javaslat: Toshiba Portege M300, ha szükséges kb. ilyen méretben, súlyban egy beépített optikai meghajtó, cserébe csak 1.25 GB a maximum RAM (egy slot van bővítésnek), valamint a kasztni és billentyűzet kicsit kevésbé jó, mint az említett IBM/HP/Dell modelleké.
2.5" PATA vinyósak, de már DDR2 RAM-mal: Dell D410, HP nc4200. A RAM már olcsó, a vinyó nem annyira.
PATA notivinyók terén egyébként ár/érték arányban a Samsung HM160HC a legjobb, viszont a legnagyobb és leggyorsabb vinyó a WD3200BEVE. PATA SSD drága és véleményem szerint nem éri meg, mivel nincsen TRIM vagy ahhoz hasonló megoldás elérhetően rájuk. Ez nem csak a 2.5" PATA SSD-kre vonatkozik, hanem az 1.8" mini-ATA / micro-ATA (ilyen a Toshiba Portege R100/R200-ban, valamint jó pár Fujitsu Lifebook P series- és Sony Vaio TX... modellben van) / ZIF csatlakozósakra is.
A legjobb lehetőségek még mindig a Thinkpad X60/X60s (inkább az utóbbi az energiatakarékosabb CPU miatt), illetve a HP nc4400: már kétmagos processzorok, a 945GM/PM chipset 3 GB DDR2 RAM-ot (2 + 1 GB-os modul kiosztásban) lekezel, valamint 2.5" SATA vinyó tehető bele - igény szerint akár 750 GB-ig (tudtommal az 1 terás notivinyók vastagabb kivitelben jöttek ki a kisebb kapacitásúaknál, tehát nem biztos, hogy fizikailag beférnek), vagy akár olcsóbb SATA SSD, esetleg kalandvágyóbbak a Seagate Momentus XT különböző kapacitású változataival is kísérletezhetnek. Egy Vista vagy egy Win 7 32 bit már gond nélkül és gyorsan elfutkos egy kétmagos CPU-s, SATA-s, DDR2-s subnotebook-on, a generációra jellemző integrált GMA950-en megy az Aero is, ha esetleg ez számít.
Viszont két mag alatt én nem szívesen javasolnám senkinek sem az XP-nél újabb Windows-okat - az X41 tablet-emen a 2 GB RAM és az SSD ellenére kényelmes tempóban megy, de nem mondható villámnak és tisztán látszik a CPU limit sok alkalmazás együttes használatakor (Opera sok füllel, Winamp, MPC-HC, Foxit Reader, LibreOffice nálam). Esetleg még valamelyik pehelysúlyúbb Linux disztribúciót érdemes kipróbálni, mint alternatívát.
Elnézést a kimerítőre sikeredett hozzászólásért.

-
lorcsi
veterán
válasz
ro_bert17
üzenetére
mennyire van aranyáron a ddr a régebbiekhez?
1 giga vajon mennyibe kerülhet? (költői a kérdése..megnézem az aprókban)a tapipad hiányát még nem vettük számításba...jó hogy mondod !

a pöcökegér talán kiválthatja..megszokás kérdése
nekem nagyon tetszik a ibm masszívitása...ez biztosan nem kapható meg az eee-ben..meg talán más márkákban sem. a tudás meg ezekben szvsz nagyon kevéssé különbözik, ha rodai alkalmazásokra lesz csak használvaa dell, asus típusokbl is van oylan ami 40 alatti és ajánlott?
-
petyus_
senior tag
válasz
ro_bert17
üzenetére
Szoftveresen nincs vele gond, nem szoktam feltelepíteni semmi feleslegeset, erre elég allergiás vagyok, úgyhogy ebből a szempontból rendben van a gép
. Az akksija 6 cellás, sajnos már egy órát sem bír ki filmezés közben. Meg tényleg szeretnék egy komolyabb teljesítményű gépet, most is zavar, hogy megvan nyitva 12 lap Chrome-ban, és be van lassulva a gép. -
petyus_
senior tag
válasz
ro_bert17
üzenetére
Igazából az érdekelne, hogy kb milyen vonalon lenne érdemes elindulni, márka teljesen mindegy, csak legyen megbízató, ha esetleg gariba kell vinni, ne tartson 1 hónapig. Mindenképpen újat szeretnék venni, notebook hátizsákom van, úgyhogy a súly annyira nem számít, de nem hiszem, hogy olyan nagy különbségek lennének a 15"-os notik között. Játszani egyáltalán nem játszanék vele, ezért is írtam, hogy a VGA lényegtelen, sőt talán jobb az integrált, mivel gondolom kevesebbet fogyaszt. Főleg filmnézésre (sokszor utazás közben), illetve online pokerre használnám, ezért is írtam, hogy jó lenne erős proci, mivel azért eléggé meg tudja terhelni a gépet (a mostani Lenovo sajnos gyakran belassul, főleg ha esetleg netezek/zenét hallgatok mellette).
Akkor i3/i5 notikat kellene nézegetnem? És melyik márkát érdemes? Anno amikor a mostanit vettem, mindenki azt mondta, hogy Dell/Lenovo/HP hármasból vegyek.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ro_bert17
üzenetére
Internet, MS office, és HD filmek... Semmi játék, max UT 1, de az még telefonomon is elfutna. Tudom sok idő addig, de mindenképpen használtat fogok venni mert a mai noteszek legtöbbje mind 1366x768-as idióta felbontásúak, a többiek pedig irreálisan drágák ezért néztem mindenképp körül a régebbiek között.
Ha esetleg meg előbb meglenne rá pénzem akkor kb azonnal tudjam mit kell venni meg figyelni. VAlami kerülendő márka van? Ha mondjuk már rossz az akksi amivel adják érdemes venni hozzá újat?
A kikötésem annyi hogy 17' legalább és minimum 1680x1050 kijelző, de lehetőleg inkább fullHD, legalább két magos processzor 2 GB ram és valami olyan videokártya ami elbírja mondjuk a Win7 aerot, de semmiképp sem gagyi intel integrált. Egy g-s Wifi azért még illik.Szóval fél éven belül igen, de ennyi idő alatt nem hiszem hogy megjelenne a használt piacon az előbb linkeltnél jobb ajánlat. Szerintem majd mostanában fognak elszaporodni az 1366x768-as kijelzős cuccok igazán, 17 colból meg nem marad semmi értelmes vásárolandó. Ne legyen igazam. Szal az előbb linkelt cuccról valami vélemény?
-
Thorizmund
csendes tag
válasz
ro_bert17
üzenetére
A Dellre mondtam, hogy 3 év rá a garancia...Tehát a Lenovo jobb játékra. Mivel üzleti, vagy egyéb nagyon húzós tevékenységre nem használom(bármi amit játékon csinálok, jelenlegi procimon is tökéletesen megy) ezért felteszem minden másra is megilleti a megfelelő jelző. Tehát azt javaslod, hogy kérjek rá még vagy két év granciát(arra amit néztem 2 év volt) ami lehetőleg helyszíni. Már csak annyi eloszlatandó minimális kétely maradt a fejemben, hogy végső soron ez meg fog e felelni annak a kritériumnak, hogy kb 4-5 éven át tényleg induljon már be rajta minden game ami kijön. Persze ezt megjósolni nem tudod, de nyilván van erre valami tendencia
Bocsi ezért az elképesztő szőrszálhasogatásért, de annyira kiábrándító mikor megveszed a gépet és rá két évre már minden második játék többet akar a te kis kedvencednél 
-
Cs4B4
csendes tag
válasz
ro_bert17
üzenetére
Köszi a segítséget!
A lenovo őszintén szólva jobban tetszene, csak a full műanyag borításától félek kicsit, mivel egyetemre kellene nekem ezért az átlagosnál kicsit többször lenne hurcolva.
Garikiterjesztést 1 évig bármikor lehet hozzá venni igaz?!Esetleg ebben az kategóriában más tipped nincs véletlen?

Köszi mégegyszer

-
Speeedfire
félisten
válasz
ro_bert17
üzenetére
Az 1.8-as zif nem téma. Az multibay-be lehet tenni 2.5"-es hdd-t, így nincs benne odd, de az nem is kell nekem.

Az SB-k azért nem játszanak, mert nagyon drágák az üzletiek és nem használnám ki. A mostani T7300-ast se használom ki, 1.2GHz-en pörög a cpu mindig.
Az 1280 nekem elég a 14"-hoz.
Acer, asus nem játszik nálam.
Nem nagyon találok 13-14-es intel culv cpu-s hdd-t aprón, pedig az lenne az igazi.
2530p ami már erősebb 80-110 között már kapható.Nincs valami központi laptop kereső, amiben lehet felbontás, cpu és hasonlókban keresni?
-
cucka
addikt
válasz
ro_bert17
üzenetére
Gondolom azért veszítenek annyit, mert újonnan irreáliasan magas az áruk.
Biznisz gépeknél szerintem az nyomja le az árat, hogy nyomott áron jönnek be a piacra külföldi használt gépek.Már nem nagyon találom az előzményekben, de akkor végül is miért nem mac? A vindóz miatt?
A mac az első számú kiszemeltem, nagyon sok szempontból tökéletes választás, de szeretnék azért képben lenni, hogy más gyártók mit tudnak ebben az árkategóriában, egyébként meg teljesen elégedett vagyok a Windows-al, az OSX megléte csak egy nagyon apró piros pont.
(Plusz ott van pár mac-es hülyeség, ami nem tetszik, pl. a hülye formátumú monitor kimenet, a szegényesebb szoftverválaszték, vagy az, hogy alapvetően egy új, szokatlan rendszer lenne számomra)Egyébként egyelőre csak megpróbálok informálódni, szerintem 1-2 hónap múlva fog sor kerülni a vásárlásra. Sok pénzről van szó, szeretném a lehető legértelmesebben elkölteni.

-
cucka
addikt
válasz
ro_bert17
üzenetére
Külföldről nem nagyon tudok vásárolni.
Egyébként ami itthon 330 ezer, az az angol amazonon 1000 font, Németországban meg 1000 euró.Az értékvesztést pedig mindenképp beleszámolom, hiszen ha veszek egy gépet, akkor azt előbb-utóbb szeretném el is adni, tehát egyáltalán nem mindegy, hogy 2-3 év múlva mennyit fog érni.
(Egyébként érdekes, de ilyen szempontból a drága business gépek állnak a legrosszabbul) -
pandor
tag
válasz
ro_bert17
üzenetére
Tartok tőle h az AMD E-240 (x120e), sőt az E-350 (s205) is kevés ahhoz h akadás-mentesen fusson az Eclipse környezet, bár ahogy fentebb írták elindulni biztosan elindul, aztán a többi memória és CPU kérdése...
Azért ha van valakinek Lenovo x120e vagy Lenovo s205 kéznél tehetne egy próbát (nem igényel telepítést az Eclipse). Megköszönném.
-
csmat
senior tag
válasz
ro_bert17
üzenetére
Persze nézegettem, de nem jöttem rá a kérdésemre

nem vagyok nagy játékos, de a mostani IBM t43-on még az ezer éves half life 2 is szaggat
ha mondjuk a WOW elmegy akkor már boldog vagyok 
Egyébként azért vagyok bajban,mert nagyon bejött ez az üzleti kategória, szinte mindig csak az egyik sarkánál fogom meg, egy kézzel a szélénél csukom le és semmi baja, csak belül gyenge mint a harmat. Igazábol egy 14-es,lehetőleg matt kijelzős, ami bírja a strapát. főleg office menne rajta meg néha kis játék.Ha lenne ha lenne benne treckpoint, ill usb3 , az lenne a király, de nem hiszem, hogy 120 +/-20 ból kijönne, ami keret.
Amin gondolkozok:
Fuji A530, lenovo edge e420, esetleg acer 4552g, ASUS K43SJ -
válasz
ro_bert17
üzenetére
Úgy értettem, hogy ha már gari nélkülit akarnék, mint a linkelt cfg, akkor olyat lehet notiban is, és a lenovo nem fog behalni pár hónap alatt. Arra is gondoltam még, hogy beszerzünk egy netbookot, és ha épp nem kis képernyőn akarja használni, akkor ráköti a 32-es TV-re egy x méteres kábellel. Csak ehhez már ugye HDMI is illene, az meg nem az olcsó gépek jellemzője.
-
dany27
őstag
válasz
ro_bert17
üzenetére
Nem, nem gondolom csak a HPval nincs tapaztalat. De a tartósságán már nem is gondolkodom mert elég sok jót olvastam róla azóta.
Egyedül talán az apró kurzor vezérlő billentyűk zavarnak.(Elég bumszli ujjaim vannak)
Amit azért elég sokat fogok használni, mivel elég sokat fogok rajta programozni is.(lépkedés a sorok között, sorokon belül)
Ez az egy ami miatt nem tudom hogy mi legyen
-
gabsz227
tag
válasz
ro_bert17
üzenetére
Az alu borítás azért fontos, mert járok cégekhez prezentációkat tartani, és sokat lenne cipelve. És a tartósság miatt gondoltam az alu borításra.
Ahogy olvastam róla az Ipon-os tesztet ott azt írták hogy minden hétköznapi munkához elegendő a processzora, és tényleg másra nemigazán lenne használva csak net, prezentáció készítés, és tartás, orrfice fájlok röccenésmentes kezelése
-
-
Chaser
legenda
válasz
ro_bert17
üzenetére
Eddig csak itt láttam 3 évvel.
1ébként én is filóztam rajta, mármint 5520 v 5520m. Erre jutottam: árkülönbség kb br 50k.
E5520 amivel több:
backlit bill - 10k
uujlenyomatolvasó - 5-10k
+1év gar - 8k
sandy cpu jóval erősebb igp-vel, valszeg sokkal jobb akuidővel - 15-20k
Ez így alhangon is kb 40k, tehát korrektül van beárazva. A dologhoz hozzátartozik, hogy apróban kis pénzért lehet venni 45nm-es c2d-ket, akkor már jobb az akuidő 5520m-nél is. Ha lehetne backlit bill-el is kapni valszeg lecsapnék rá, vagyis pontosabban az 5420m-re majd. -
Chaser
legenda
-
bibe
csendes tag
válasz
ro_bert17
üzenetére
Core2-es procival?
Nem hinném...Ugyanennyiért van Dell N5110, ami ugyan nem üzleti, de teljesítményben, sokkal jobb.
Vagy van HP Probook 140-ért... -
törölt tag
válasz
ro_bert17
üzenetére
Nem ragaszkodom az optikai meghajtóhoz, de azért nem árt, ha az megmarad. Ha kell lemondok róla. Viszont már megvannak az SSD-k, jelenleg is használom, ezért normál SATA2 port kell nekik. Jelenleg ott tartok, hogy mindegy már a VGA is, csak NVIDIA legyen. CPU Corei3, 2HDD hely. Ez alapján próbálkozom, de szerintem boltlátogatások sorozata lesz.
-
-
kerlac
őstag
válasz
ro_bert17
üzenetére
Köszönöm!

Akkor ez egy AMD lesz 4gb rammal, 500gb-os vincsivel (valahogy nem mindenki érti meg, hogy a vincsi mérettől nem lesz jobb a gép...
)Hát igen, sejtettem, hogy netezésre, worldre nem kell túl erős vas, de most bezizzent apóspajti, hogy új gépet vesz a régi helyett, ami egy: Compaq P4 (EVO N1020v) 2,4ghz, 736mb ram, Realtek RTC... masina.
Szerintem netre még ez is elegendő lenne, de ha cserélni akar...
-
jlaci63
tag
válasz
ro_bert17
üzenetére
Az ár/érték, pontosabban érték/ár aránnyal teljesen egyetértek. Nekem is szimpibb a 4 hónapos L412.
Stifi: neked is köszi a válaszokért.
Valaki tud-e Kecskeméten olyan helyet, ahol több típust is meg lehet fizikailag fogdosni. Hirtelenjében az Office Depot-n és az eDigital-on kívül nem ugrik be semmi.
-
jlaci63
tag
válasz
ro_bert17
üzenetére
Picit alacsonynak tartottam a HP Probook 6545 árát 139K-ért úgy, hogy ugyanazt pepitában 208-ért is adja. Feltételezem, hogy sajtóhiba (?). Tehát hivatkozhat-e arra, vagy ha elbénázza a webmester az árat, akkor oda kell annyiért adniuk?
Ebből az apropóból kérdeztem.Ja, szétnéztem tegnap éjjel az apróban. Egyfolytában bizsergett a kezem, mert némelyik ajánlat nagyon potomnak tűnik. a "megkímélt" t61-st, meg az általad is említett l412-t nézegettem elég sokáig.
Ha nem érettségei-ballagási ajándékba kellene, hanem magamnak, nem is gondolkodnék, biztos az apróban keresnék valami megoldást. Úgy rémlik valamelyik TP 2012.8. havi garival is volt. Ami alapból több, mintha újat vennék 12 havival.De egyelőre nézem még az újakat. Az egyik oldalon az Edge 13-t (amit korábban opt driver hiányában kizártam, de elvileg nem létszükséglet) ajándék külső dvd-vel adják 139K-ért + 1 év gari , Van, ahol a gari 2 év de dvd helyett táskát adnak.
Hp Probook 4xxx, széria ill. hasonló árkategóriájú Toshiba lehet még befutó.Este tálalom a srácnak a választékot, válasszon (gyanítom az Edge-t fogja).
Utána pedig felhajtjuk a legelőnyösebb beszerzési forrást. -
BullZeye
veterán
válasz
ro_bert17
üzenetére
Ha csak a gyanú árnyéka rávetül egy gyártóra, az igenis megpecsételi számomra a sorsát. Ha korrektül járnának el minden esetben mint a Logitech, akkor bizalommal vásárolnám az ő termékeiket, ahogy Logitech mindenem, egér, bill hangfal, kormány, mert tudom, hogy rájuk számíthatok, ha gáz van vele, és nem sumákolják el a dolgokat. Nehéz egy vásárló bizalmát visszanyerni, ha olyanokat olvas az ember, hogy szerviz nem végzi rendesen a dolgát, vagy hogy rossz minőségű anyagokat használnak a felhasználó rovására. Hisz ha 1x megtették, mi akadályozza meg, hogy később nem fogják...
Értem köszi, ezt nem tudtam, csak notebookstore-on alig van magyar lokalizációs laptop
ezért ijedtem meg. 
-
BullZeye
veterán
válasz
ro_bert17
üzenetére
Ha lehetne Windowst úgy vásárolni, hogy nem kérek bele XY-t megtenném, de az csak egyben megy, és jön hozzá a jegyzettömb, a paint és a többi. Viszont laptopnál minek hozzáadni "ajándékba" vírusírtót?
Ennyire nem nagy szám, hogy normálisan beállított gépre nem kerül vírus, "picit" túlreagálod.
Elhiszem, hogy neked jó tapasztalataid vannak, nekem is pl ASUS-al, mégis több helyen olvastam, hogy mennyire elbénáznak/sumákolnak pár dolgot. A szerviz/garanciális szolgáltatás pedig minősíti a Gyártót is.(#8939): az ipon szerintem nem értékesít refurbished, renew, újraértékesített terméket.
Ezt mire érted? -
BullZeye
veterán
válasz
ro_bert17
üzenetére
Én, ha valakinek megcsinálom a gépét, akkor felelősséget vállalok érte.
és eddig 100+ telepítés után még soha nem volt vírusos gép. De a HDD se ment tönkre 
Ez nem hitt vita, egyszerűen csak ha +pénzbe kerül valami, akkor ne a user-t hibáztassuk miatta, hogy bízik abban amiért fizetett. Amiért én fizettem, azt használom is
talán winXP-t nem használom már, de mert eljárt felette az idő 
De itt a HDD volt a hibás 3an is panaszkodtak rá, és 3. alkalommal is képtelenek voltak neki megjavítani, ez is a user-t minősíti?
Aktív témák
- PlayStation 5
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Battlefield 6
- Szerinted mennyi az ára...? (Közösségi beárazás)
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Spórolós topik
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5440 - I5 1345U 1.6GHZ - 16Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 840 G6 - I5 8365U 1.6GHZ - 8Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 850 G3 15"6 - I5 6300U - 8Gb - 256Gb ssd
- Dell Latitude 5580 15.6" - I5 7200U- 8Gb - 128Gb ssd
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Eladó Apple iPhone 14 128GB Fekete / AKKU 100% / 12 hónap jótállással!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Danke 
akkor viszont upgradelek rendesen / full HD + i5-2540m/i7-2620m /, vagy egyszerűbb lépésként gyűjtök egy 8560p-re

) se n-es wifi alatti eszközt nem engedek be a lakásba, és elég nehéz volt betartani a kínálat miatt...

(azért egy köszi is belefér, ha már pathologia tanulás helyett erre cseszem el az időmet