Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• dragonboy

csendes tag

válasz kulfoldi #29643 üzenetére

tom hogy nem tudnigolni akarod. de mivel tuningolnak ezért szétszedik a gépet és talán ők tudnak mondani olyn típust ami könnyen hozzáférhető alkatrészekből áll és rendesen, egyszerűen szét lehet kapni

• Napfénysüti

nagyúr

válasz kulfoldi #29643 üzenetére

Lehet jobban járnál ha a Prohardver apróra tennél fel hirdetést hogy ilyet keresel. Hátha azt jobban figyelik. :K

• dragonboy

csendes tag

válasz kulfoldi #29632 üzenetére

talán a túnereknél nézz körül...bárnem tom laptopot mennyire húznak (sztem semennyire)

• cucka

addikt

válasz kulfoldi #21660 üzenetére

300£-ért célszerűbb valamilyen használt gépet kinézni. Ha már lesz asztali gép, akkor notinak érdemes valamilyen hordozható, strapabíró megoldást választani (pl. lenovo thinkpad t sorozat, dell latitude, p végű hp gépek, max. 14"-os képernyő mérettel). Ezek többségét 3 év garanciával árulják, normális esetben pedig másfél-két évesen tiptop állapotban vannak, áruk pedig a béka feneke alatt.

• dudi

senior tag

válasz kulfoldi #21657 üzenetére

talán, ha nem is notebook, de rakj össze egy asztali gépet és mentse a munkáit usb-s vinyóra (is).
    Így tudja hordozni, olcsó és komfortos is, ellentétben egy notival. Igaz a játszótéren nem lehet használni egy asztali gépet :))

• cucka

addikt

válasz kulfoldi #21655 üzenetére

Valóban csöppet nyers volt a válaszom, hajlamos vagyok túlozni annak érdekében, hogy érthető legyen, mire célzok. Azt azért figyeld meg, hogy semmiféle személyes felhang nem volt a hozzászólásomban..

egy haverom akar kijonni dolgozni hozzam
    Ez alapján nem egyértelmű, hogy itthon vagy külföldön szeretné megvenni azt a notit. Különböző márkák külföldi ügyintézéséről sokat nem tudok, annyi bizonyos, hogy a világgarancia jól jön ilyenkor, de még ez is változhat gyártónként vagy akár modellenként. (Pl. meg lehet venni ugyanazt a gépet lokális és világgaranciával is, vagy mondjuk a világgarancia csak a világ bizonyos országaiban érvényes..)

Javasoltam neki, hogy ilyen igeny mellett jobban jar, ha osszerakok neki egy asztali gepet,
    Jól látod, játékra az asztali gép az ideális megoldás.

Gondolom altalanos felhasznalasra kene neki, internet, mjuzik, video, meg jatek.
    Ezek közül egyedül a játék, ami érdekes, a többire akár a legolcsóbb, celeronos notik teljesítménye is megfelelő. Az említett wow-al még életemben nem játszottam, de mások tapasztalatai alapján akár integrált kártyán is elfut alacsonyabb részletességben.

Vagyis tenyleg nem erdekli az akkuido, kb evente 5x emelne le a dokkoloallomasrol, akkor is szigoruan kikapcsolva.
    A dokkolóállomást gondold meg még egyszer, mert elég specifikus igény. Gyakorlatilag csak az üzleti kategóriás gépekre jellemző a dokkolhatóság. Ilyen gépek természetesen ajánlott vételnek minősülnek, de szerintem a haverodnak van jobb választás.

Az ideális gép véleményem szerint valamilyen jó minőségű multimédiás gép sok garanciával, normális szervizzel. Nyerő márkák: Dell, Lenovo, Toshiba, esetleg Hp, a képernyő mérete pedig 15.4" vagy 17". MSI nagyon ráállt az olcsó de nagyon erős videókártyával szerelt gépek gyártására, de nekem elég gagyinak tűnnek. Multimédiás gépek általában nem dokkolhatók.
    A videókártya kérdés a legneccesebb, emberi áron mondjuk ki lehet hozni ezeket a gépeket radeon 3450-es, geforce 8400 vagy esetleg radeon hd2600 grafikus megoldással. Ezek nem túl erős kártyák, az asztali gépekben található legolcsóbb kártyákkal vannak egy szinten, de talán elviszik valahogy a haverod által játszott játékokat. Ha van még pénz, akkor lehet próbálkozni erősebb kártyákkal szeret gépekkel, pl. radeon 3650 vagy geforce 9500.
    Processzorból gyakorlatilag bármely core2duo jó, 2GHz alatt amúgy sem nagyon lehet már kapni ilyeneket, ennyi meg általában elég mindenre. Memória mostanában olcsó, nem érdemes vele spórolni, 2gb elég.
    Személy szerint nekem a Dell gépek tetszenek, így ha konkrét modellt kéne mondani, nálam az inspiron 1520-1525-1720, vostro 1510 vagy esetleg valamelyik studio modell lene a nyerő, a fenti paraméterekkel.

Persze a legjobb tanács, hogy ilyen igényeknél fölösleges notit venni, semmiféle előnyt nem nyújt az asztalihoz képest, cserébe a notebook felépítésből adódó hátrányai megmaradnak.

• T-unit

őstag

válasz kulfoldi #21655 üzenetére

Párszor írták de pl. MSI GX701X.És ezzel egyben hardvereket is ajánlottam,mivel ha érdekel, gugli segít,és gyártó oldalán is minden fennt van.1024x768as felbontásban mai játékokra is mind elég,szal ha létkérdésről van szó akkor még ajánlható is asztali helyett,e fölött költeni meg gammer laptopra értelmetlen.

• misirulez

senior tag

válasz kulfoldi #21587 üzenetére

Hogy ON is legyek:

MSI GX701X...maga nemében jó, kicsit melegszik de nem para, 200 körül van.

Előttem szóló kollégat pedig ne vedd a szívedre, gondolom élből gyűlöli a gémer notikat, meg lehet, hogy amúgy is rossz napja van. ;)
    Peace :R

Üdv
    Misi

• cucka

addikt

válasz kulfoldi #21587 üzenetére

Milyen jo gamer laptopot (nem a legjobb) es kozepes gamer laptopot javasoltok?
    Jó szívvel semmilyet.

Mi szamit mostanaban mobil vga-k kozul erosnek, vagy elfogadhato teljesitmenyunek?
    Például a geforce 8800m vagy a 9800m erősnek számít. A kérdés második fele értelmetlen, számomra egy notinál az integrált videó elfogadható teljesítményűnek számít.

Mi szamit mostanaban mobil cpu-k kozul erosnek, vagy elfogadhato teljesitmenyunek?
    Intel Core2, minél több GHz, annál erősebb. A kérdés második fele megint értelmetlen. Netezésre kell vagy renderelni akarsz rajta?

17"-es kijelzo mennyit dob az aron?
    Újabb értelmetlen kérdés. Mivel nem tudjuk, hogy a notebook gyártók menniyért vásárolják a paneleket, ezért erre milyen választ vársz?

Mi masra kell meg odafigyelnem?
    Például arra, hogy igyekezz értelmes, releváns kérdéseket feltenni.

Vga-t, cpu-t remelhetoleg mondtok
    Integrált Intel x3100, Core2 t7100. Mondtam, ezzel nem segítettelek ki..

akkuido ugye nem lenyeg
    Igen, végül is egy hordozható számítógépnél ki nem sz*rja le a súlyt, akkuidőt, méretet, a lényeg, hogy fusson a <mész oszt lősz típusú játék neve> meg a <autóverseny játék neve>

Na de most komolyan, itt van pár értelmes kérdés, amely segítségével meg tudod fogalmazni, hogy mit szeretnél venni -

- Mire akarod használni?
    - Mennyi pénzed van?
    - Szeretnéd-e hordozni?
    - Szeretnéd-e menet közben, akksiról használni?
    - Mit szeretnél rajta játszani? (mert nem mindegy, hogy Crysis, csé vagy passziánsz)
    - Menniyre fontos a jó szervizháttér? (ha ez az egyetlen számítógéped, akkor nyilván jobban oda kell rá figyelni, mint ha mondjuk van még ezen kívül 2 géped, amit használhatsz..)

mod: Tudom, a fenti kérdésekre már válaszoltál, de hátha elolvassák mások is, hogy kevesebb legyen a "Mit vegyek 100 ezerért?" típusú kérdés..

Aktív témák

Hirdetés