Hirdetés
- Google Pixel topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- A Xiaomi 15S Pro a Qualcommnak és a MediaTeknek szól
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Aktív témák
-
amol
addikt
válasz
creative28 #12786 üzenetére
Nincs semmi gond, csak nem értettem miért bizonygatsz számomra valamit amiben nem kételkedtem
-
amol
addikt
válasz
creative28 #12780 üzenetére
Kár dobálóznod itt adatokkal, mert semmi köze nincs annak amit írsz ahhoz amiről szó volt. Én azt írtam, hogy pld. a D830 van x3100-al meg Quadroval is, és csak ebben különböznek. kekegsm szerint pedig amelyikben quadro van az már workstation. Én egy szóval nem írtam hogy a D830 munkaállomás, mivel tudom hogy egy közepes szintű videokártya még nem teszi azzá.
Inkább olvass figyelmesen a felesleges adathalmaz helyett.Túl lelkes újonc
-
amol
addikt
válasz
creative28 #12746 üzenetére
kekegsm írta: "A quadro es firegl tipusokkal szerelt notik inkabb mobil workstationok szerintem."
Én erre válaszoltam hogy ugyanazokat a modelleket szerelik quadroval is és nem workstation besorolásúak. Tényleg nem értem miért írtad amit. -
amol
addikt
válasz
creative28 #12746 üzenetére
Nem tudom miről beszélsz, például D830-ból van quadros és x3100-as változat is, és mindkettő rendelhető uxga kijelzővel. Tehát a videon kívül mi a különbség szerinted?
-
amol
addikt
válasz
creative28 #12745 üzenetére
Írtam hogy tudom elvileg hogy kellene lennie, de hidd el nem a levegőbe beszéltem mert kipróbáltam valós játékkal is. Persze nem újjal, de azokat egyik sem futtatja normálisan.
-
karesz501
senior tag
válasz
creative28 #12753 üzenetére
Igazad, van. De az nx7400 sem az a kimondott "konzúmer tepsi" volt (minőségre) a maga idejében. Emlékeim szerint egy jól összerakott multimédiás gép volt, messze jobb minőségben mint egy mai Amilo pl. Tévedek?
Kivételek vannak, de nagy általánosságban azért szerintem ez így megállja a helyét (mármint, hogy a gép állapota nagyon sokat számít egy használt gépnél)
Arról, hogy melyik a gép "konzúmerebb" mint a többi pedig ne elmélkedjünk, max. privátban
-
venember83
nagyúr
válasz
creative28 #12753 üzenetére
R61 az már azér nem annyira konzumer kategória...
-
parandroid
félisten
válasz
creative28 #12747 üzenetére
A speciális quadro és FireGL grafikus kártyákat leszámítva, természetesen. De ezeknek a célközönsége is eleve más, nem arra valók, hogy ifj. Vér István 160FPS-sel tolja a dúmhármat.
p
-
kekegsm
őstag
válasz
creative28 #12711 üzenetére
Idezet a 6910p adatlapjabol:
"A HP DuraKeys, HP DuraFinish, a
magnéziumötvözetű ház és a HP 3D DriveGuard csak
néhány a kiváló megbízhatóságot biztosító
szolgáltatások közül." -
venember83
nagyúr
válasz
creative28 #12711 üzenetére
Ez is érdekes, Vostro merevebb, mint a 6910p. Furcsa.
-
kekegsm
őstag
válasz
creative28 #12708 üzenetére
Az X61-nek az also es felso burkolata magnezium. A tobbit nem tudom. Mintha ugy remlene, hogy Thinkpad belso vaza magnezium, kivul pedig speci muanyag, mig a HP es a Dell ugy csinalja, hogy nincs meg az a massziv vastag belso vaz, csak eppen annyi, amennyi az alkatreszekhez kell felcsavarozni, viszont itt a kulso a magnezium.
-
kekegsm
őstag
válasz
creative28 #12677 üzenetére
Ezt egy csomo ember hangoztatja, hogy az MSI, meg az Asus meg az ECS melyik profinak gyart laptopot. Ez semmit nem jelent!!!!!!! En is tudok aszfaltozni, megsem lennek kepes megtervezni a fovarosi kozlekedest!
-
kekegsm
őstag
válasz
creative28 #12676 üzenetére
Nem-nem, a 6910p nek magneziumotvozet a haza, ugyanugy mint a Vostro-nak is.
-
amol
addikt
válasz
creative28 #12505 üzenetére
Ha tudja...
-
amol
addikt
válasz
creative28 #12460 üzenetére
Ja, és amúgy milyen Toshiba-d van?
Satellite 5100-503 -
Teemu
tag
válasz
creative28 #12468 üzenetére
Hát én még így is nagyon-nagyon jó áron jutok hozzá. Csak a gari bosszant,de ez van. Veszek bele helyette nagyobb aksit.
-
Teemu
tag
válasz
creative28 #12465 üzenetére
Hát azért legalább lesz rá egy év garancia.
-
amol
addikt
válasz
creative28 #12431 üzenetére
Nekem nem kell bemutatnod, GMA950-nel 1024-ben nyomom a TOCA3-at. Igaz ebben a gépben a kártya órajele gyárilag meg van emelve asszem 250-re, 6370 pontot produkál 3DMark01SE-ben, így veri az x3100-zal szerelt gépeket (T2500 procival és 2gb rammal), még a T61-esedet is (leteszteltem
). Cserébe a ventije is többet megy sajnos. Sőt, szerintem indokolatlanul sokat de ezt majd leírom ha végre ráveszem magam hogy írjak a Lifebookról.
-
amol
addikt
válasz
creative28 #12411 üzenetére
Egy ThinkPad sosem a játékra volt kihegyezve, de azért egy quadroval el lehet játszogatni. Legalábbis amik engem érdekelnek azokat viszi (van egy csomó régebbi játékom amihez még hozzá sem nyúltam - az újabbak igazából csak látványban nyújtanak többet, játékélményben nem feltétlenül).
-
Integra
titán
válasz
creative28 #12418 üzenetére
tisztára mint a dell-nél
mintha abszurdisztán valami mostoha kolonc ország lenne a nagy gyártók szemében.. -
Integra
titán
válasz
creative28 #12416 üzenetére
és miért?
hogy t-t vegyél 3 évvel drágábban ami már szinte amúgy azonos az r-rel? -
dabgergo
őstag
válasz
creative28 #12334 üzenetére
Köszi a választ!
Végül lehet, hogy én is 1024x768-asat fogok venniSokkal olcsóbbak amúgy
-
Stehe
aktív tag
válasz
creative28 #12334 üzenetére
Ahogy nézehettem az árakat, az azonos teljesítményű Dell 1520-as és TP kb. egy árban van. Mindkettő nagy márka, viszont óriási különbség, h. a Dell vállal 3 év garit. Ha a TP-re még veszek 2 év garibővítést, ami plusz 30k, annyi pénzért meg kapok egy sokkal jobban felszerelt Dellt, hiába tetszik jobban a TP. :-(
Úgyhogy várok még egy kicsit, hátha vmelyik cég ad hozzá ajándékba garit! Ha nem, akkor marad a Dell v. a Toshiba :-( -
dabgergo
őstag
válasz
creative28 #12320 üzenetére
creative28: Garatulálok az új gépedhez!
Szerk: nem zavaró a felbontásban kicsi kijelző? [A kicsit mondjuk az 1680x1050-hoz viszonyítva értem.]Tegnap a Mammutban megtapiztam pár TP-ed. Nagyon jó volt végre élőben látni őket
Elég jó a minőségük, bár ott a thinkvantage-es gombnál kicsit lehetne masszívabbKérdés:
Ha a TP-nek tényleg jó a minősége, akkor miért éri meg a garikibővítés, nem felesleges? Milyen sűrün kerülnek ezek szervízbe? A garit urtólag is ki lehet bővíteni? (Szóval nem csak vásárláskor?) -
amol
addikt
válasz
creative28 #12321 üzenetére
A hangkártyával és a modemmel én is szívtam XP alatt, mivel kellett hozzá telepíteni egy hotfixet (hd audiohoz). Tényleg jó kis gép és szerencsére 4:3-as. Sajnos olyan kiépítésben amilyenben én szeretnék mind széles.
Ja, és a 4 óra sem rossz amit elértem veleTe hol vetted?
Nos akkor már tudod mit értettem azalatt hogy a hp nx hajlik
A régi Toshibám is masszív, persze vastagabb és nehezebb is de nekem a legtöbb mai gép gyengének tűnik. Kivéve a Thinkpadek. Illetve próbáltam egy D630-at, az sem rossz, sokkal merevebb a fedele mint a D830-nak de azért közel sem olyan mint a T61. -
amol
addikt
válasz
creative28 #12287 üzenetére
Csak nem UZ255HL? Ilyet vettünk a héten az unokatesómnak, én üzemeltem be neki. Jó gép, nehéz volt visszaadni. És a ventilátorát asszem csak egyszer hallottam pedig nyüstöltem rendesen. Fél nap után XP került rá.
Ja igen, iPon-tól, személyes átvételnél ott sem lehet kipróbálni, megnézni a gépet. Szerencsére minden rendben vele.
-
Kbali
nagyúr
válasz
creative28 #12251 üzenetére
Szerintem inkább ezt nézd.
-
dabgergo
őstag
válasz
creative28 #12274 üzenetére
Aha, de mivel hosszútávra szeretném venni a gépet, így nem biztos, hogy a legjobb, ha olyan régebbi proci van benne, persze úgyis a pénztárcám fog dönteni. Különben főleg otthoni felhasználásra kell, internetezés, office, filmnézés, zene és PhotoShop, de nem olyan 50MP-es képekkel
Azért TP R61-re esett a választás, mert a megbízhatóság a legfőbb szempont.
És mégvalami: TP milyen arányban hibásodnak meg, kerülnek szervízba? Azt hallottam, hogy egy 4-5 éves TP még mindig többet ér mint egy vadi új Acer, azért ez a minőséget bizonyítja, nem?
-
dabgergo
őstag
válasz
creative28 #12249 üzenetére
Köszi a segítséget!
Amit linkeltél először R61-et az valóban nagyon jó, csk az ára is kicsit húzúsabb
Köszi amit a prociról írtál, nem tudtam, hogy az ilyen régi... azért is kérdeztem rá.
A garira nem tok én se mit mondani, jobb lenne 3év, de hát ez van, úgyis a minőség számít. Szerinted júniusig ezeknek mennyit fog esni az ára? -
amol
addikt
válasz
creative28 #12250 üzenetére
A procasszor a Jó öreg Yonah leszármazottja. KB 2,5 - 3 éves széria. 32 bites.
2,5-3? Na ne túlozzunk. Link
-
spyduck
nagyúr
válasz
creative28 #12237 üzenetére
Ennek nagyon örülök amit írtál, felhívom őket és utána járok mert én is 90 napról tudtam!
-
Geree
senior tag
válasz
creative28 #12237 üzenetére
az asus +1év gar. csomagjában volt leírva, hogy a notebook végfelhasználói értékesítésétől számított 90 napon belül vásárolható meg, ill. aktiválható a csomag...
de akkor ezek szerint a hp-nál nem így van.
gondolom ott is kell valamit neten regisztrálni igaz? (mod.: igaz)
-
Cyrin
addikt
válasz
creative28 #12219 üzenetére
"Hát igen M.O:.... "
És az még semmi, ez a durva. Kettővel ezelőtti generációs procival, dedikált videokártya nélkül 313-ért
-
Tibbah
csendes tag
válasz
creative28 #12207 üzenetére
Köszi! A Dell Vostro 1500 a +1GB rammal tökéletesen megfelel! Valószínűleg őt fogom megvenni
-
windhunter
csendes tag
válasz
creative28 #12145 üzenetére
az asus 287000 bruttó 2gb rammal, a dell az 283000 Ft
keke:
Igen de hol találok ennyi pénzért olyat??
Bocs elírtam, valóban -
kekegsm
őstag
válasz
creative28 #12119 üzenetére
szerintem d900t a szervizzel kapcsolatos panaszokrol beszelt. Pl hogy 100 javitasra beadott gepnel hany esetben volt problema a szervizzel, nem?
-
amol
addikt
válasz
creative28 #12118 üzenetére
A "cak" után sem kellett volna
Biztos sok bulvársajtót olvasol
Viccelek. -
amol
addikt
válasz
creative28 #12110 üzenetére
Beragadt a vessző gomb?
-
d900t
senior tag
válasz
creative28 #12005 üzenetére
ismerek olyan gyártót, mely kevés szervizeseményhez tud rettenetesen sok panaszos ügyfelet felmutatni. Akkor most melyik is a jobb?
-
amol
addikt
válasz
creative28 #12019 üzenetére
Lehet hogy félreértelmeztem a hozzászólásaid, de akkor nem egyedül. Hagyjuk.
Ha konfigurálsz R-t a Lenovo USA-n kérheted több év garanciával is, és nem tartom valószínűnek hogy itthon ne legyen érvényes. Fordítva persze lehet, történtek itt már furcsább dolgok is. -
kekegsm
őstag
válasz
creative28 #12029 üzenetére
De en a helyedben megkerdeznem ezeket a kollegakat, hogy mit ajanlanak...
-
kekegsm
őstag
válasz
creative28 #12025 üzenetére
Ennyire jo kapcsolatban vagy mindegyik markaszervizzel?
-
kekegsm
őstag
válasz
creative28 #12019 üzenetére
Igen, ezt megertem. Ha veszel egy HP, akkor megertem hogy nem veszel egy Dell-t, Lenovo-t, Toshibat, Fujitsut, Sony-t, stb-t is. Eloszor nem ertettem, miert vagy elfogult, hogy csak egy gyarto laptopjait veszed, es miert nem adsz helyet az egyenlosegnek, hogy egyszerre veszel 10 kulonbozo gyartotol...
Te creatice, nem azert hogy csesztesselek, de elovasod te a hozzaszolasaid mielott postolod? Olyan hulyesegek jonnek ki belole, hogy eldobom magam...
-
amol
addikt
válasz
creative28 #11993 üzenetére
Az FS - nél annyira jól működik a garancia, csak egy példa!
Ha a kijelzőjén egy vagy lesz kettő három stb pixel, vagy subpixel hiba, akkor csak az égiek cserélik ki neked, ez a csere a Dellnél vagy a HP-nél alap.
Nos itt asszem a világgaranciáról volt szó, nem arról hogy hány pixelhibától cserélnek. FuSi-nál (személyes tapasztalat, igaz Lifebookkal) semmilyen papírt nem kértek a külföldről származó gépre, csupán gyári szám alapján beazonosították hogy él rá a garancia. Tehát világgarancia kipipálva. Toshibánál úgyszintén személyes tapasztalatból írtam, nem hasból. Németországból hozattam a gépet, egy idő után kicsit ciripelt a táp (de működött!) és tag alapján szó nélkül cserélte a Technotrade. Ez a világgarancia nemde?
Dellnél az a baj hogy hazánk nem direkt ország, és emiatt a külföldön vett gépre nem lehet simán garanciát bővíteni és a szervízdíjat is fizetni kell. Nem csak Inspironra, Precisionra is.
Mellesleg FuSi kontra pixelhiba: a Lifebookon van kettő halott, a szervíz (Serco) azt mondta hogy jogosult vagyok a cserére. Csak mivel ugye nem garantált hogy az új hibátlan lesz és még van több mint 2,5 év a garanciából, ezt majd két év múlva játszom meg.
Dell-nél, Hp-nál meg egyáltalán bárkinél annyira alap, hogy amennyiben a szabvány hibatűrésén kívül esik, cserélik. Sajnos a szabvány elég elnéző. Egy pixelhibánál senki sem cserél (kivéve Asus ZBD, de ez is csak világító pixelre és asszem 30 napig) elvileg, de előfordul hogy rendesek és megteszik. Nem kötelesek. Rendesebb boltokban viszont ellenőrizheted vásárlásnál, és ha találsz rajta nem vagy köteles megvenni.A Dellnél valóban van probléma és csak az Inspironnál, mivel az egy konzumer csoda, szóval külföldön és főleg Nyugat-Európába 1 garancia, hiába viszed az itt megvásárolt inspironodat 3 garival elhajtanak a sunyiba kint.
Aztán a Lenovo Thinkpad R esetén, ha vásárolsz garanciabővítést, akkor az kint szart sem ér. Az 1 év igen, de a garanciabővítés csak itthon használható fel.
Ezeket nem tudom honnan veszed, mivel külföldön is lehet több mint egy év garanciával vásárolni a gépeket. Adsz linket?A 2,5" merevlemezek tényleg jobban bírják ez igaz. De alapvetően nem alkalmas túlzottan hordozásra. Akkor csak azt mond meg nekem, hogy pl. egy T-ben miért jelez a program, ha mozog a noti akár egy kisebb rázkódásnál, talán túlzottan biztosra akartak menni a Lenovo mérnökök, vagy egyszerűen csak azt gondolják amit én is kikövetkeztettem, hogy a 2,5" merevlemezzel rendelkező notik, sem az állandó hurcolászásra vannak, ha nincs megfelelően előkészítve a merevlemez védelme.
Nem írtam hogy az aktív merevlemez-védelem hülyeség. De gondolj bele, ha egy olyan neves gyártó mint a Dell kihagyja az üzleti modelljeiből az azért van mert azok használhatatlanok mozgás közben? Vagy spórolni akarnak egy többszázezres gépnél egy ilyen fityinges alkatrészen? És ha így van miért vannak vele sokan megelégedve és miért ajánlott üzleti felhasználásra? És minek köszönhetőek azok a teszteredmények amik a működés közben történt leesés utáni adatvesztésről ill. annak hiányáról szólnak?
Én évekig használtam védelem nélküli gépet és soha nem volt belőle probléma, persze nem lóbáltam, dobáltam és ütögettem. Autóban is használtam, vonattal meg csak akkor megyek ha muszáj.
Az igazán biztonságos ilyen szempontból majd az SSD lesz ha kiforr, mert még más okok miatt nem az.Hp-ról nem írnék többet, nem szeretem. És nem akarok befolyásolni olyanokat akik igen.
Amúgy, ha megnézed a hozzászólót, aki kérdezett, kb 800 dollárt szánt a gépre, vajon ennyiből kijön egy Quadro-sT, nem hiszem még kint sem. A Pasziánsz valóban fut, de ha egy komolyabb játékkal akar játszani ni akkor legalább FX570 Quadro kell ami ugye a T61p, vagy Precision kategória, szóval enyhén szólva sem 800 Dollár. Amúgy, ha megnézed a kinti árakat akkor 800 - 900 dollárnál indul a T.
Igaz, az árat nem néztem. Ott a pont. Viszont az nvs140m elég millió játékhoz, amiknél komolyabbal nem igazán célszerű notin játszani.Én nem vagyok egy nagy Notebook guru és vannak sokkal tapasztaltabb hozzászólók is mint én ez biztos.
Mint például d900t, akivel mégis vitába szállsz. Ha saját bevallásod szerint sem vagy guru akkor ne tévessz meg másokat azzal hogy mindent tényként kezelsz amit leírsz mert nem biztos hogy úgy van. -
kekegsm
őstag
válasz
creative28 #12008 üzenetére
jo kis gep, a 6510b, csak egy dolog nem tetszik benne (mondjuk ez az en vostromban is benne van):
Az osszeereszteseknel szeret nyikorogni, es az ureges reszeknel ropogni...
Nekem ha megemelem csak egy kezzel, akkor a hangszorokat fedo muanyag nyikkanik, a jobb csuklotamasz meg ropog, ugy erzem, valamiert maradt egy par millimeter vastag ures ter mogotte.Ugyanilyet lattam a 6510b-nel is, de ez inkabb aprosag, idegesito nuansz.
-
kekegsm
őstag
válasz
creative28 #12005 üzenetére
Miert nem jo neked? Nem orulnel, hogy nem utasitjak el hulye kifogasokkal a keresed? Nem orulnel, hogy a FuSi szerviz nem fel ev mulva, hanem par nap mulva visszaszolgaltatja a megjavitott laptopod? Nem orulnel, hogy nem egy bontott, hanem egy uj alkatreszt tesznek bele?
-
kekegsm
őstag
válasz
Nyugodtan viheted a 3 ev garival megvasarolt Inspiront nyugat-europaba, el fogjak fogadni a garanciat. A Dellnel egyszeruen a garancia-oldalon beirjak a tag-ot, es kidobja, hogy milyen gari van rajta. A munkadijat viszont fizetned kell, csak az alkatreszt nem. Ezen honositassal lehet segiteni.
Masik dolog pedig az, hogy azert mert notebook (megha TP T is) arra valo, hogy a szamitogepet egyik helyrol vihesd a masikra es ott hasznald. Nem arra, hogy utkozben tedd ezt. Es minden winyo leparkolja a fejet kikapcsolt allapotban. persze itt biztos beirja valaki, hogy o a buszon mindeig azon nez filmet, stb., de ezt meg csak vakitasnak tartom. En is utaztam joparszor vonaton es buszon notival, de hulye lettem volna elovenni, persze, hogy utanna az allomason majd valami barom letepje a taskat a valamrol es elrabolja a notit? Francokat. Nem olyan nagy az orszag, par orat ki lehet birni noti nelkul.Te, ki a fene mondta, hogy az NX7400-ad az rossz? Senki sem. Azt mondtak, hogy az NC jobb. Pl egy NC6400 az nagyon ossze van rakva, nem recseg-ropog-hajlik, stabil kis szerkezet.
Es ne a 6720-hoz hasonlitsd szerintem, mert az nagy eges a laptopod szamara, mert ez a 6520/6720 sorozat nagyon bovli. Es az, hogy sokan veszik, az meg nem jelenti, hogy jo. Opel Astrat is sokan vettek, aztan ocska.Itt azt hangoztatjuk, hogy vegyetek b -sorozatot, mert jobb. Es ez igaz. De most oszinten, szerinted mi a feneert kerul duplaannyiba? Mert azt latom, hogy leirod a kulonbsegeket, de ugy irod le, mintha semmit sem szamitana a support, a merevlemezvedelem, stb. Ez a lenyeg a dologban, nem az, hogy mennyit adtak mar el belole!
A 6510B az mar B! es nem egy 20-as vegu S!Es ne forgasd ki masok szavait, es sertodj be, hogy "akkor veszek egy Esprimot", mert tudod hogy nem egy napon emlitheto dolgok ezek. A te NX-ed az NC-vel lett osszehasonlitva, nem a FuSival.
Es te magad irtad, hogy asztalon van a gep. Szerintem kezdjed hordozgatni, aztan masfel ev utan beszeljuk at a tapasztalatokat. (de ne egy Amilohoz hasonlitsad, hanem egy igazi business kategoriashoz)Osszevissza vagdalkozol, egymasnak ellentmondo dolgokat irsz, osszehasonlithatatlan dolgokat probalsz osszevetni, a ket ellentetes vegpontot hozod fel... Te egyszeruen csak nem birod elviselni, hogy nem a legszuperebb laptopot vetted, es be akarod bizonyitani, hogy marpedig az a legjobb?
Nem fog sikerulni. De nem ertem, mit teped itt a szad feleslegben, senki nem mondta, hogy szar az NX, csak azt, hogy van nala jobb is. Ne hisztizz, please, mert nincs miert.
ne legyel mar iza!
d900t:
If you recall back to late May of 2007 when HP released its entire new business notebook lineup, we discovered the new naming convention for business notebooks to have the following classification based on number grouping:
* Ultra-Light (2000)
* Balanced Mobility (6000)
* High Performance (8000).While the letter designations at the end of a model number indicate the following:
* s = standard
* b = business
* p = professional
* w = workstationAzert toled tobbet vartam...
-
d900t
senior tag
válasz
Hiszen, ha nem tévedek a megvásárolt HP notik 80% NX, volt most meg 6720s vagy hasonló kategória itt a HP az s-el jelzi, hogy ez nem B (Business) notebook.
Kész csemege a hozzászólásod
A "b" jelentése balanced mobility. ;)
-
d900t
senior tag
válasz
Az FS - nél annyira jól működik a garancia, csak egy példa!
Ha a kijelzőjén egy vagy lesz kettő három stb pixel, vagy subpixel hiba, akkor csak az égiek cserélik ki neked, ez a csere a Dellnél vagy a HP-nél alap.Bocs, de ez pont fordítva. A felsorolt 3-ból egyedül a Fusi ad itinert a kereskedőknek a pixelhibás panaszok helyszíni elrendezésére. (a gépet a - vevő választása szerint - a kereskedőnek vagy újra kell cserélni, vagy pedig jelentős árengedményt kell adni egy előre meghatározott kalkuláció szerint)
-
amol
addikt
válasz
creative28 #11738 üzenetére
Ütközünk pár helyen.
A konzumer nem teljesen igaz, mivel a HP NX és Thinkpad R széria fel van vértezve egy kettő olyan technológiával, amivel a Konzumer gépek nincsenek. Mint pl. hálózati szabványoknak való megfelelés (Cisco, Sun. stb.)...
...Szóval abban egyetértek, hogy egy két technológia be van építve az NC-be, míg az NX-be nincs, de, hogy, konzumer lenne, azt nem fogadom el.
Az R igazából nem konzumer. De az nx7400 (meg a legtöbb hp) kb úgy hajlik mint a nádszál, nem tudom minek nevezzem. Semmiképpen sem bc.Ára közel van a konzumerhez, de a meghibásodási aránya, a szabványoknak való ,megfeleltetés, és jó pár szolgáltatás erősen a BC-be húzza, ha még nem is tud annyit extrák, és szolgáltatások terén, mint a T, vagy az NC.
Mi az a jó pár szolgáltatás? Szívesen hallanám.
Meghibásodási arányról annyit tudok, hogy jártam pár szervízben és nagyon finoman szólva nem dícsérték őket. Ez igencsak kihúzza a BC-ből.Nos ha valódi világgarancia kell az csak a Lenovo ThinkPad, esetleg a Dell! A HP-nél nem igazán az, csak a neve az.
Pont a Dellnél van gond a világgaranciával nálunk. De ha meg is lep, a Toshibának és a FuSi-nak működik, nem is rosszul.Amit felsoroltál, és a hordozás, kettő valódi megoldás jöhet szóba ThinkPad T61, vagy Dell D630. Egyik sem alkalmas játékra, de minden másra igen!
Mindkettő alkalmas játékra. Passziánsz alapból, quadroval pedig egy csomó újabb játék is szépen megy.Ha játszani is szeretnél akkor Dell Vostro, de! Hordozásra nem a legjobb, ugyan a váza masszív, magnézium, de nem rendelkezik aktív merevlemez védelemmel.
A Vostroba már beleépítettek valami védelmet. De amelyikben nincs az is hordozható, hagyjuk már ezt a hülyeséget. A 2,5" hdd-k jobban bírják, mobil használatra lettek tervezve. Persze rázni nem kell őket. -
kekegsm
őstag
válasz
creative28 #11883 üzenetére
Ne a szadba vedd, ugy megfajdul a fogad. A kezedbe vedd, tapogasd...
_iza-tema: En inkabb nem szolok semmit, mert peterkeT meg ki is torli az accountomat a vegen, nemcsak kimoderal... Ez a csaj se kap hoviragot nonapon tolunk...
-
ABE
őstag
válasz
creative28 #11875 üzenetére
Itt nagyobb HDD-vel, több memóriával és Vista Home Premiummal csak 7000 forinttal drágább, szerintem ez jobban megéri, ha még belefér a keretbe: [link]
Ha T2330-as proci elég neked, akkor ez jó választás ilyen árkategóriában szvsz. Bár 3 év garival szimpibb lenne.
-
parandroid
félisten
válasz
creative28 #11876 üzenetére
Használd a hozzászólásod bal felső sarkában 5 percig jelen lévő MOD gombot légy szíves, és ha valami még eszedbe jut, azt szerkeszd bele az előző postodba.
Szerk: Vicces, úgy tűnik azt is használod...
p
-
venember83
nagyúr
válasz
creative28 #11842 üzenetére
Nincs mit.
iza_: Változtathatod BIOS-ban, ha erre lehetőséget ad a BIOS, de a core 2 duok, turionok, stb dinamikusan változtatják az órajelüket, nem kell BIOSban járkálj. Mikor terheled, akkor megnő a proci órajele, mikor nem, akkor lelassul s ezzel kevesebbet fogyaszt, kevésbé kell pörögjön a venti, stb stb. Tehát ha BIOS-ban vaáltoztatod, akkor egy bizonyos frekvencián fog hasítani, akár terheled, akár nem, vagy melegszik folyton, akkor is ha nem lenne rá szükség, vagy lassú, akkor is mikor bizony elkelne egy kis kraft.
-
venember83
nagyúr
válasz
creative28 #11767 üzenetére
Turionos Dell, mert az terhelés fügvényében állítgatja az órajelét, szerintem, szakember nem vagyok.
-
McLaca
őstag
válasz
creative28 #11805 üzenetére
Az aktív merevlemez védelemnek elsősorban a merevlemezben magában kell lennie (elvégre van bennük elmozdulás-érzékelés).
Az Inspironok alja is magnézium ötvözet, de persze a burkolat már műanyag.
Viszont ez a merevlemez védelem érdekes dolog. Működés közben hasznos, de egy hordozott gép általában működés közben nincs korlátnak/falnak csapkodva, hordozni kikapcsolt állapotban szokták. Onnantól kezdve meg tök mindegy, van-e benne védelem, ha cipeled, úgyis ki van kapcsolva. Akkor lehet érdekes, ha sokat kell buszon/autóban/akár kézben használni.Más: egy másik fórumon ezt írták a D630-ról, amikor azt kérdeztem: "mi a bajod vele"?
A válasz:
Például az, hogy 150-ből miért jön a fele kapásból hibásan, miért halnak meg ebben (is) a hdd-k egy-két hónap után,...Hmm...
Üdv!
-
Zoldancer
csendes tag
válasz
creative28 #11786 üzenetére
Koszonom a valaszt!
Oszinten megvalva nem is lenne olyan nagy szuksegem ra, de eleg sokszor vagyok tavol kis hazanktol es ezert jo ha barmikor tudok irni egy email a csaladnak, felhivni ismeroseimet skype-on, kapcsolatban maradni a vilaggal a neten keresztul. Sokat utazom repulon, buszon, hordoznam ide-oda napkozben, haverok kozt kolcsonadnam. Talan max 6-8 orat haszn. egy nap, ha nem is minden nap. Sokszor neznek dvd-ket es talan meg jatszanek is rajta. Evente utazom az allamokba, egy evben tobbszor is. Most juniusig maradok. Egy DSLR fenykepezogep vasarlasat is tervezem amihez ugyancsak kellene egy jo gep.
-
kekegsm
őstag
válasz
creative28 #11781 üzenetére
Hat igen. Ismerosom is Acer TM-et hasznal, es o nagyon tapasztalt veluk. 3. jar nala fel ev alatt.
Egyebkent lenyugozo, hogy nemelyik informatikai fonok milyen buta, hulye tud lenni. Szomszed ceg (telekommunikacio) IT vezetoje akarja most felszerelni a szervizeseket Meker-ekkel, merthogy az milyen cool, es arculatot ad, es hogy milyen jo. Gondold el, amikor majd viszik a boritekot a kapcsolopanelekhez, kint a falu szelen, esoben, hogy soros porton csatlakozhassanak. Eddig valami amcsi notijaik voltak, igaz hogy 7 kilo volt darabja, meg PIII/700 procik voltak bennuk (DOS-os laptopok), viszont ejtettek le 4 meterrol betonra, hasznaltak ugy, hogy szakadt a zivatar, es soha egy sem jart szervizben.
Na majd most... -
dany27
őstag
válasz
creative28 #11771 üzenetére
csak az a gondom az R szériával hogy abba nincs tapi pad, ez akkor nem lenne gond ha nekem lenne csak az a gond hogy nem nekem hanem a nővéremnek lesz aki nem hiszem hogy megtudná szokni azt a kis gyolyót! a rendes R széria az drága, megsem mertem nézni az r61i-ben meg ugyen ninc tapi pad....
-
creative28
tag
válasz
creative28 #11770 üzenetére
Csak akkor érdemes 3000-es sorozatot venni, ha szükséged van a modernebb procira, meg a modernebb technológióra, ha nincs, akkor nem feltétlenül. Mivel olcsóbb, mint az R azonos felépítésben. Persze az R minőségben veri!
-
sorbit_4
csendes tag
válasz
creative28 #11765 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Megfontolom a dolgot. Úgy tűnik, hogy a HP-t már nem lehet kapni, de Dell-t igen.
Jó lenne azért, ha egy Li2727-est ismerő is hozzászólna.Sorbit4
-
cucka
addikt
válasz
creative28 #11750 üzenetére
picit több, mint egy éve vettem az nx7400-at, akkor a második legolcsóbb core2-es noti volt (valami acer után), de már akkor voltak belőle 130k körüli celeronos változatok is, vagyis nem volt lényegesen drágább, mint a legtrágyább acer/fsc notik
-
parandroid
félisten
válasz
creative28 #11738 üzenetére
Alapvetően mindennel egyetértek.
A kérdés csak az, hogy hogyan adja el a HP a bc tetejét, ha már a konzumer szériában is ezt a minőséget kínálja.
"ide lehetne sorolni a DELL Vostro-t az Amilo PRO-t, Esprimo-t is"
A Vostroba talán még belemegyek, az Amilo Pro neve ellenére a legolcsóbb létező amilok közé tartozik, a Toshiba Satellite már régen lenullázta magát (kár érte), az Esprimo meg megint nem egy... hmmm, hogyan fogalmazzak diplomatikusan?
Amúgy a kategória neve általánosan SOHO: Small Business and Home (magyarul kisvállalati és igényesebb otthoni szegmens).
p
-
sssent
senior tag
válasz
creative28 #11725 üzenetére
"és ha akarok extrém esetben rá is állhatok, vagy ha felboril a kávéscsésze akkor nem kell futva sikítva menekülnöm, hogy meghalt a notim"
Valahogy úgy sejtem, hogy sok tapasztalatod ezekkel kapcsolatban azért nem volt. Elég ügyesen kell egy ThinkPad-re ráállni, hogy ne repedjen a palmrest, és abban a kávéscsészében sem szabad, hogy túl sok nedű legyen, mert akkor azért elég valószínű, hogy egy ThinkPad is beázik. Persze még így is sokkal többet kibír valóban komoly (és nem esztétikai) sérülés nélkül, mint a mezőny jelentős része, de azért ezekkel az urban legend-ekkel óvatosan dobálózzunk!Egyébként szerintem is szépek. Látszik rajtuk, hogy nem ékszerdoboznak készültek, hanem hogy a tulajdonosukat kiszolgálják. A minap Portege R500-at próbálgattam - hát alig mertem hozzányúlni, nehogy kárt tegyek benne.
-
parandroid
félisten
válasz
Az nx sorozat ugyanúgy a konzumer kategória csúcsa, mint az IBM Thinkpad R. Örökölt egy csomó mindent a valódi business class notiktól, de azért még kicsit túlzás lenne őket business class gépeknek hívni. Ha megnézel egy nc8000 és egy nx7000 sorozatú gépet, akkor azért érezhető a különbség, és nem csak azokban az apró figyelmességekben, amivel az nc-t telezsúfolták. Az nx70xx és nx90xx gépekről meg ne is beszéljünk, azokat egy lapon sem lehet említeni a kortárs üzleti szériával, különösen hogy az nc4000, nc6000 és nc8000 az adott időszak legjobb gépei között voltak, pedig már akkoriban is erős volt a mezőny a T/X szériás Thinkpadek és a Latitude C-k mellett.
p
-
amol
addikt
válasz
Az nx7400 nem bc. Az, hogy ugyanolyan hajlékony a háza mint egy nc-nek nem azt nx-et dícséri hanem a másikat minősíti. De ettől még lehet megbízható, és ez a valóságban is így van.
Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kína már nem kap az NVIDIA-tól Hopper szériás chipet
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Politika
- PlayStation 5
- Google Pixel topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- Dell 13,3 FHD Laptop i5-8365 8 GB RAM 256GB SSD Dobozos, Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) Intel Core Ultra 125U Win11Pro Magyar Vil. Bill. 2,5 év Garancia
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest