Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 6s - Nyomás utána!
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasvold
őstag
válasz
phoenix1989 #81426 üzenetére
Meg fognak kövezni, vigyázz mit beszélsz
-
thomasvold
őstag
válasz
phoenix1989 #81420 üzenetére
Ugyanaz, mint neked Dell U2412M. A sivatagos boltból, ahol kalibrálták is. Amiket írtam, azok IPS panelre jellemző hibák. Azon belül is panele válogatja, hol kisebb, hol nagyobb mértékben.
(#81422) phoenix1989 : Akkor nagyon jó példányod van, ne cseréld le...
-
thomasvold
őstag
válasz
phoenix1989 #81418 üzenetére
Nekem mindig IPS monitorjaim voltak, nem egy. Az utolsó egy Dell U2412M. Élőben megnéztem és egyáltalán nincs alapja annak, hogy rosszabb a VA panel. Másabb. Nekem speciel sokkal jobb.
Egy válogatott példány jutott hozzám Brekk jóvoltából a sivatagos boltból. Mindenben jobb, mint az IPS panelesem. A színei nemcsak hogy szebbek mint a Dell-é, de oldalról sem veszít a színeiből. Míg az IPS panelesem oldalról már szürke és a színeiből is vesztett ( teljesen oldalról nézve, kis szögben), addig a VA panelesnél egy leheletnyi kontraszt vesztés van, semmi szürkeség, fakóság. Bevilágítás egyáltalán nincs, kontraszt kiváló. Filmezésre legjobb és játékoknál is tökéletes, sokkal meggyőzőbb, élvezhetőbb. A fekete az fekete és nem szürke.
Melegedési problémáról nem tudok nyilatkozni érdemben. Megtapizva maga a monitor egész napos használat után is hideg, még csak nem is langyos. De ha meleg lenne sem zavarna, nem azért vettem, hogy egész nap a tenyerem rajta tartsam.
Ez egyéni vélemény, csak azt írom, amit sok évnyi IPS monitor használat után tapasztaltam. Szintén hozzátartozik az, hogy én több monitorból válogattam ki a nekem megfelelőt. Hidd el, hogy érdemes összevetni szemtől-szemben egy IPS mellett, még az is lehet, hogy megváltozik a véleményed. -
thomasvold
őstag
válasz
phoenix1989 #81409 üzenetére
Én is Dell U2412M-ről váltottam VA panelre és nagyon nem bántam meg.
-
thomasvold
őstag
válasz
retfirg #81337 üzenetére
Nekem mindig is IPS monitorom volt. Legutóbbi egy Dell U2412M. Most váltottam VA panelesre, mind színekben, mind betekintési szögben jobb a VA panelesem. Az IPS monitor oldalról már szürke és fakó volt, míg a VA paneles színekben ugyanolyan mint szemből. Minimális kontraszt változás van, még teljesen oldalról nézve is. Vagy nagyon jót fogtam ki vagy nagyon nagy a hype amögött, hogy a VA paneles monitorok hagynak kívánni valót maguk után. Nekem felüdülés volt az IPS után. Hozzátartozik, hogy én több VA panelesből választottam a sivatagos boltból.
-
thomasvold
őstag
válasz
warezxts #80019 üzenetére
Nem rossz a VA, én most vettem tőlük egyet, megnéztem több VA-s panellel szerelt monitort összehasonlítva IPS-el. Amit észrevettem, hogy VA és VA között is van különbség, pedig elvileg ugyanaz a panel van mindegyikben. A színértékeket mindegyik monitornál egyformára lőttük be és mégis. Szóval aki VA-ban gondolkodik, meg kell nézni élőben. Ha nem vagy fanatikus játékos, szvsz. teljesen jó.
-
thomasvold
őstag
A valós 10 bit és a 8 bit+FRC-n érdemes rágódni? Van számottevő különbség a kettő között?
-
thomasvold
őstag
Brekk, HP Omen lesz esetleg nálatok? Jövő héten vennék monitort, de még nem tudom melyik legyen. Ami biztos: 32", VA panel, max olyan 180 ezer körül. Van pár kiszemelt, jövő héten elmegyek megnézem őket élőben, ha lehetséges. Erre a HP Omen-re épp most találtam rá, de nálatok nem látom.
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Egy DELL U2412M-ről váltanék nagyobbra, 32"-ban gondolkodom. 1/3 arányban film/játék/böngészés lenne, de a 34"-tól kicsit ódzkodom. Kicsit böngészgettem a topikot, többek közt említve van a BENQ BL3200PT és a PHILIPS BDM3270QP.
A keret kb. 140k lenne. A BENQ-nál olvastam függőleges sávosodást, akinek van ilyen monitor, meg tudná erősíteni, hogy ezt javították-e? Tudnátok még ajánlani hasonló kaliberű, ajánlott monitorokat a megadott árban?
Köszönöm szépen a válaszokat.
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Egy DELL U2412M-ről váltanék nagyobbra, 32"-ban gondolkodom. 1/3 arányban film/játék/böngészés lenne, de a 34"-tól kicsit ódzkodom. Kicsit böngészgettem a topikot, többek közt említve van a BENQ BL3200PT és a PHILIPS BDM3270QP.
A keret kb. 140k lenne. A BENQ-nál olvastam függőleges sávosodást, akinek van ilyen monitor, meg tudná erősíteni, hogy ezt javították-e? Tudnátok még ajánlani hasonló kaliberű, ajánlott monitorokat a megadott árban?
Köszönöm szépen a válaszokat.
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Cserélném a Dell U2412M monitoromat egy nagyobb méretű 4K-s monitorra. Két jelentkezőre szűkítettem a kört, viszont árban kis különbség van a kettő között, kb. 40 ezer ft, ami már azért az egyik szempont. 50-50% filmnézésre és játékra lenne használva.
Első versenyző a Philips BDM4065UC
Második versenyző pedig az LG 34UM95A philips mellett szól a nagyobb kijelző, (attól most tekintsünk el, hogy az LG 21:9-es, az nem annyira szempont, se pozitív, se negatív hatással nincs a választásra) viszonylag nagyobb felbontás és az ár, mivel cirka 40 ezer forinttal olcsóbb, mint az LG. Ami negatív lehet, az az, hogy VA paneles az LG IPS-ével szemben. Azért írom, hogy "lehet" negatív, mert nem tudom, hogy mennyire rosszabb, esetleg jobb az IPS paneltól. Egy valamirevaló tesztet láttam, amin az tűnt fel, hogy kicsit fakóbbak a színei mint az IPS-nek. A feketéje jobbnak tűnt. Betekintési szöge kb. egyforma. Ami még előny lehet, hogy nincs IPS glow.
Az LG mellett végülis csak az szól, hogy IPS panel és 3 nap pixelhiba garancia. Dilemma nálam ez az IPS vs. VA dolog, szóval hozzáértők segítségét szívesen venném, esetleg ha van köztetek olyan, aki már szemmel látta a két panel közötti különbséget.
Köszönöm a segítséget!
Üdv T.
-
thomasvold
őstag
válasz
BomiBoogie #34826 üzenetére
-
thomasvold
őstag
válasz
BomiBoogie #34800 üzenetére
Az érdekes. Szerintem az úgy van, hogy mindig a monitorod natív felbontását hozza maximum a játék az opciókon belül. Ha rátennél egy 1920X1200-as felbontásút nem azt lehetne állítani a játékban? Nekem volt már így, igaz nem a Vice City-nél és nem is 1920X1200-ban. Egy 16:9-es, 1920X1080-as felbontású monitoron néztem a Crysis 2-t, ott 1920X1080-at lehetett állítani max. Aztán volt rajta egy 16:10-es képarányú 1680X1050-es 22"-os, ott pedig ezt a felbontást lehetett állítani maximum. Nem jelenített meg sem 1920X1080-at, sem 1920X1200-at. Lehet, hogy 1920X1200-nál már másképp van, de nem hinném.
-
thomasvold
őstag
válasz
BomiBoogie #34789 üzenetére
Ezt tisztelettel vitatnám. Nekem az U2412M előtt is 16:10-es monitorom volt, nagyon sok játékkal játszottam, szinte mindennel és egynek sem volt baja a 16:10-es képaránnyal, mindegyik felismerte. A régebbi játékok is. Bár nem tudom mit értesz régebbi játékok alatt, a DOS-os Prince of Persia-t biztos nem ismerné fel ebben a képarányban
Én soha nem vennék 16:9-es képarányú monitort, nekem megéri a plusz pixel a ráfizetést, a filmeknél pedig nem zavar az alul-felül fekete csík, de ez persze másnak zavaró lehet. Visszatérve az U2412M-hez, a szakik szerint is szebb a képe, mint az U2312HM-nek. Az ő meglátásukra hagyatkozom, nem láttam egymás mellett a két monitort.
-
thomasvold
őstag
-
thomasvold
őstag
válasz
Forestgreen #34385 üzenetére
Attól nagyságrendekkel jobb lesz egy IPS paneles. Kevesebbet is fog fogyasztani, mert ugye LED-es és szebb színek,jobb betekintési szögek. A Dell-nél még pluszban a jobb elektronika és az egyedülálló garanciája.
-
thomasvold
őstag
válasz
Forestgreen #34379 üzenetére
Pontosan úgy van,ahogy vond fórumtárs mondja. Van egy központi Dell szám, felhívod és intéznek mindent, hozzák az újat,viszik a rosszat. Elvileg mindegy hol veszed meg, de a hivatalos forgalmazóknál, amiből itt kettőt szoktak ajánlani
, még olcsóbb. Az sem elhanyagolandó,hogy hozzáértő kezek nyúlnak hozzá és vállalnak neked rá nem csak 3 nap pixelgaranciát,hanem többet is. Na és persze a kalibrálás. Persze kicsi felárért. Mindenképpen megéri,mert amennyivel többért vennéd meg a P.X és I..N-nál, a hivatalos forgalmazóknál már be is kalibrálják neked és vállalnak rá garanciát, de más szemszögből is megvizsgálják a monitort, hogy biztosan hibátlan példányt kapjál. Sőt, ha személyesen mész be hozzájuk, akkor közösen tudjátok átnézni és azt veszed meg,amelyik neked szimpatikusabb. Nagyon rugalmasak és segítőkészek.
Én is a Dell U2412M-et javasolnám, de azért én kicsit elfogult is vagyok, nagyon jó példányt kaptam. Nekem legalábbis tökéletes.
A filmezéssel sincs vele bajom, ezelőtt is 16:10-es képarányú monitorom volt (Samsung 2253BW), ezen most sem változtattam.
-
thomasvold
őstag
válasz
Forestgreen #34377 üzenetére
Nos, én nem vagyok szakértő, vannak itt páran,akik ezt pontosabban meg tudják mondani neked majd,ha erre járnak. De úgy tudom,a Dell-nek sokkal jobb az elektronikája. Sőt, ha Dell-t veszel némely üzletekben, akiknek tagjai erre járnak néha, válogatott monitorokat adnak el neked kalibrálva és átnézve, kicsi felár ellenében. Én is így vettem a Dell U2412M-emet és nem csalódtam benne. Éppen valamelyik nap az egyik kollega linkelt egy képet, aki az I..N-tól rendelt egy LG monitort, hogy akkor bevilágítással rendelkezik, hogy el voltam halva rajta. Keresd vissza képet. Azt hiszem tegnap,vagy tegnap előtt linkelte.
Még egy dolog,ami a Dell mellett szól. A garanciája. Olyan garival rendelkezik,hogy ha meghibásodik a monitorod, akkor nem javítják,meg bevizsgálják, várva rá heteket (hónapokat) Hanem hozzák neked házhoz az újat és viszik el a régit. Azért ez sem mindegy.
-
thomasvold
őstag
válasz
Forestgreen #34375 üzenetére
Dell U2312HMMost látom, hogy 24"-os, sorry
Szebb képet ad, bár olvastam itt már olyat, hogy némely TN paneles szebb képet ad
Az tuti, hogy az én TN panelesemtől fényévekben jobb a Dell, amire cseréltem. A betekintési szögek sokkalta jobbak.
-
thomasvold
őstag
-
thomasvold
őstag
válasz
ripjaw88 #34295 üzenetére
Remélem, kicserélik. De készülj fel, 75%, hogy nem fogják. Vagy bekérik és elküldik szervízbe, várhatsz rá sok ideig. Én is ennek a típusnak a 27"-os verzióját akartam venni,de jó,hogy nem azt vettem.
Vagy pedig minden indoklás nélkül visszaküldöd és kötelesek visszatéríteni az árát. Ha még 8 napon belül vagy a vásárlással.
-
thomasvold
őstag
válasz
Arthuro_Adam #34241 üzenetére
A felbontás. 1920X1200. Van még különbség közöttük,de ezt majd a szakértők leírják esetleg
-
thomasvold
őstag
válasz
#41635072 #34207 üzenetére
Nekem is megjött az U2412M. Nekem nem recseg-ropog. Meg sem nyikkan. Bevilágítás nagyon-nagyon minimális, sokkal rosszabbra számítottam. Ha nem vizsgálom tüzetesen,észre sem veszem. A színhűsége (színezettsége) láttán, még mindig keresem az állam, pedig még fel sem tettem a színprofilt. Nemsokára azt is megejtem. Nem bánom, hogy nem az U2312HM-et vettem. Azt hiszem, egy nagyon válogatott példányt kaptam
Köszönet érte Nyugdíjas fórumtársnak.
-
thomasvold
őstag
Erről a monitorról mi a véleményetek? Jókat írnak róla: LG27EA33V
Külföldi tesztet nem találok róla, de még yotube-os videót is alig.
-
thomasvold
őstag
válasz
stranger28 #34118 üzenetére
-
thomasvold
őstag
válasz
BomiBoogie #34111 üzenetére
Egyébként is 7950-et terveztem venni, legalább tudom,hogy elég lesz akkora felbontásra
A számítógépasztal meg nem gond,egyedi tervezésű, úgyhogy elfér rajta a 27"-os úgy, hogy még a gép is mellette van az asztalon (microATX).
-
thomasvold
őstag
válasz
thomasvold #34107 üzenetére
Vagy még gyűjtsek egy kicsit és vegyek U2713HM-et?
Igen, tudom. Brutál videokártya kell hozzá. Radeon 7950 (70)-et tervezek venni, csak kihajtaná valamennyire.
-
thomasvold
őstag
válasz
triluan #34105 üzenetére
Szia!
50-50%-ban mindkettőre. Írtam,hogy 2, 2 és fél méter távolságból lenne róla mozizva. Maximum ketten néznénk, tehát a betekintési szögekkel nem igazán lenne baj. 40%-ban FPS, 60%-ban HOG játékokkal játszanék rajta. Kivétel Starcraft 2, ezt napi szinten tolom általában.
Ejjj, te meg azt mondod, a Dell-t vegyem
Igen, én is attól félek,hogy a full HD nem lesz elég akkora méretre. De írtam,hogy napi szinten használva kb. 1 méterről nézném a monitort. Ott is annyira feltűnő lenne?
-
thomasvold
őstag
válasz
stranger28 #34102 üzenetére
stranger28, Khelben: Köszönöm szépen
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Hogy áll a Dell U2412M és az LG IPS277L-BN csatározás?
Ugyanis e kettő közül szeretnék választani a jövő héten
Elsősorban mozizásra és játékra kellene. Pivot mód és forgatás annyira nem lényeges nekem és kb. 1 méterről nézem a monitort,ha gép előtt ülök, kb 2, 2 és fél méterről,ha filmezek.
Olvastam sok hozzászólást, de nem tudok még dönteni, egyedül a full HD felbontás zavar a 27"-osnál, szerintetek, ha 1 méterről nézem, akkor nem annyira feltűnőek a pixelek?
Üdv T.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Samsung Odyssey G8 OLED smart gaming monitor - 34" UWQHD (3440x1440px), 175Hz
- LG (38WQ75C-W.) 38" WQHD144hz PRÉMIUM GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LH55QMCEBGCXEN) 140CM 4K SIGNALE MONITOR ! 2024 UJ MODELL! AKCIÓ!
- Eladó Dell G3223Q - 4K, 144hz, 32" gaming monitor!
- LG UltraWide 40WP95XP ívelt 5K2K Nano IPS monitor! 72Hz / 5ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest