Hirdetés
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
h1mpi
félisten
válasz Luck Dragon #129520 üzenetére
Mindent átgondolva ez lett a befutó, köszi szépen: Dell S2522HG. A Dellekkel mindig elégedett voltam.
Fully electric lifestyle!
-
h1mpi
félisten
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget:
Én az MSI OPTIX MAG251RX 24'' Sík FullHD 240 Hz 16:9 G-Sync IPS LED Gamer monitor-t néztem ki, de ha van más ötlet azt megköszönöm:
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? 120 000 Ft-ig
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? FHD, 24-25" 165-240 Hz-ig
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) IPS
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) Nagyrészt játék és általános gépezés
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? G-SYNC ez fontos
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,MKV switch, jack 3,5mm, stb-stb) HDMI és DP
8, Fontos számodra a HDR funkció ? nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? a magasságban állíthatóság fontos lenne, a döntés annyira nemFully electric lifestyle!
-
h1mpi
félisten
Sziasztok, kissé OFF, de talán lesz információ tartalma is. Vásároltam egy DELL AW2521HFLA monitort, ami tökéletesen megérte ár/érték arányban (119 000 Ft).
Mivel NVIDIA G-SYNC-et használtam eddig is, fontos volt, hogy legalább az eddigi 144 Hz maradjon, de ez a 240 Hz-el messze felülmúlja az eddigit. A színek az eddigi TN-hez képest nagyot javultak, de itt lenne a kérésem. Akinek esetleg van egy jól kitesztelt beállítása erre a monitorra, az elküldené? Mire érdemes pl. állítani a response time-ot? Elég a gyári "fast" vagy mehet superfastra, esetleg extrémre. Köszi minden építő jellegű hsz-t, a monitort mégegyszer mindenkinek nagyon ajánlom, aki FHD IPS-ben gondolkozik![ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
Sziasztok!
Egy ASUSVG249Q esetében milyen VGA vagy beállítás kell, hogy a 144 hz-et tudja a monitor. Elég zavaros a leírása.
Köszi!
-
h1mpi
félisten
Ha esetleg valaki keresi most nagyon jó áron van az edigitalban:
Asus VG249Q 23,8" TUF Gaming Monitor - 69.900 FtFully electric lifestyle!
-
-
h1mpi
félisten
Sziasztok!
Szeretnék a gyereknek egy “gamer” 24”-os monitort venni.
Melyik most a BB a kategóriában? 100.000 Ft-ig szánnék rá kb.
Köszi!Fully electric lifestyle!
-
h1mpi
félisten
válasz robipusztai #51688 üzenetére
Nem tud tovább terjedni Nézd meg, ha nem zavar, akkor vedd meg. Persze az ára is kérdéses, hogy mennyivel olcsóbb így, mint egy tökéletes példány? Eladásnál biztos elég erős nehezítő tényező!
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
DELL U2414H-t javaslom, ha megvan rá a ~70K. Ha sprólni akarsz, akkor a DELL P2414H-t. Nem sokk a difi az U2414H-nak vékony kávája van és jobb elektronikával rendelkezik. Viszont a vezérlő gombok elég idegesítőek. (érintős, de abból is az érzéktelenebb fajta). Ebből a szempontból jobb a P2414H, mert az nyomógombos. Igaz, ha egyszer beálíltod a menüt, sokszor nem kell utána nyomkodni.
Nekem az U2414H van, mert sokkal szebb a vékony kávájával. Nagyon dögös és kecses monitor. Szerintem a minőségével mind a kettőnek meg leszel elégedve.
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
-
h1mpi
félisten
válasz Anubris #50580 üzenetére
Én meg azt nem tudom, hogy a monitor bugja vagy a lap biosa szórakozik, hogy IGP-vel a BIOS alatt csak HDMI-n van kép és a windows alatt meg csak a miniDP kábellel. Komolyan vicc az egész
Amikor cpu oc-t csinálok gondolhatod, mekkora fun össze vissza kapcsolgatniFully electric lifestyle!
-
h1mpi
félisten
Tapasztalat DELL U2414H monitorral kapcsolatosan. Minden nagyon tetszik gyönyörűek a színek és nagyon jó ez a vékony káva, viszont, aki kitalálta az érintőgombos megoldást a menühöz, annak levágnám a kezét.
Annyira érzéketlenek a gombok, hogy van, amikor háromszor kell rányomnom, hogy történjen valami. Akit ez idegesít vagy sokat barangol a menüben nem ajánlott, mert ki fog hullani a haja... Nekem is csak azért idegesítő, mert IGP miatt össze vissza kell kapcsolgatnom HDMI és miniDp között, hogy mindenhol legyen kép és elég fárasztó.[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
válasz *Ropi* #50556 üzenetére
Igazad lesz (nem találja a monitor és elmegy PS módba), mert win újraindítás után már beadja a képet DP-ra a biostól. Első "hideg" indításnál meg csak az asztalt hozza be, mint első kép. 1 hetet kell kibírnom, addig jó lesz így is (ha meg kell a bios ott a HDMI is beledugva) köszi a segítséget!
-
h1mpi
félisten
Van valami ötlet arra, hogy IGP-vel miért nem ad képet a monitor miniDP kábellel? DVGA-val működik, IGP-vel meg csak HDMI-n ad képet...
-
h1mpi
félisten
Nem értem, pedig jól van beállítva lépésről-lépésre még egyszer végig mentem rajta, de csak akkor tölti be, amikor ráklikkelek arra, hogy aktuális kalibrálások újbóli betöltése.
(#50437) Isual: A guru honlapján található elírás alapján. Minden ugyanúgy van és mégse csinálja automatikusan a betöltést. Lehet driver gond?
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
miniDP és standardon volt a preset. tudom, hogy Te a másik oldalon vagy, de old_artist kiváló szakember és nagyon segítőkész. Utána Hexaa elmagyarázta, hogyan tudom beállítani a monitorban a színeket.
Talán ezzel még kiegészíteném a "help" részt az oldalukon, mert nekem se volt egyértelmű, hogy utána még a monitorban is állítani kell.[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
válasz BomiBoogie #50386 üzenetére
nekem teljesen jó lett! Levetted a hegesztő szemüveget?
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
válasz BomiBoogie #50383 üzenetére
Nekem azt hiszem 35-ös fényerőt kalibráltak az U2414H-ra.
-
h1mpi
félisten
-
h1mpi
félisten
-
h1mpi
félisten
A kalibrációs icc profilt miután betöltöm a win7-be a monitor menüjében mit kell pontosan még beállítani? Mert eddig én csak betettem az icc profilt és csók. Tegnap hallottam, hogy ez édes kevés, mert a monitorban is utána kell állítani?! ez tényleg így van? Van erről valami leírás?
-
h1mpi
félisten
Az UZ szériából miért nem jött ki 24-es méret?
-
h1mpi
félisten
-
h1mpi
félisten
válasz marc.loedi #50200 üzenetére
Nekem az volt furcsa, hogy nagyon színtelen volt minden, mintha a brightnes-t felcsavartad volna.
De most már olyan szépek a színek, hogy ez nekem perfect!Fully electric lifestyle!
-
h1mpi
félisten
-
h1mpi
félisten
válasz marc.loedi #50180 üzenetére
Ezt még nem, de megnézem majd. Itt a 72 hz-et szoktam beállítani
-
h1mpi
félisten
válasz Anubris #50173 üzenetére
Amikor megvettem a monitort, akkor műszeresen kalibrálva lett ott helyben (ezért kell fizetni egy személyesen a monitoromra készült). 30 perc volt és addig ettem egy Gyrost Majd emailen megkaptam és betöltöttem a windowsba, ahogy kell.
Nem tudom mit állít, de nagyon szép lett utána.
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
Betöltöttem a kalibrált profilt már sokkal jobb lett a színe. Múltkor javasolták, hogy a Geforce driverben próbálgassam a Digital Vibrance beállítást 60%-on. Na így elképesztően szépek lettek a színek ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki.
-
h1mpi
félisten
Ha van vásárolt pixel garid cseréltesd ki, ha nincs, akkor meg nem fogják kicserélni. Szerintem 10-15%-ot ront az árból egy pixel hiba és 10/8 embert elriaszt a vásárlástól, inkább ez a baj.
alapból úgy tudom, hogy 72 órás a pixel garancia rájuk, utána csak 5 pixel hiba után cserélik gariban.[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
válasz Anubris #50158 üzenetére
Arra már nem emlékszem milyen volt. Amúgy persze, hogy egy grafikai célra tervezett monitornak jobbak a szinei . Méretben és designban álom. Nagyon komoly ez a vékony káva.
Illetve ez való játékra az input lag miatt a másik kicsit eltévedés volt azt hittem grafikus vagyok, de nem még mindig csak gamer[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
Beüzemeltem az U2414H-t. Nagyon szép a design. Az U2713H után olyan, mintha nem lennének színei, de mentségére szóljon, hogy még nem kaptam meg a kalibrált ICC profilt
-
h1mpi
félisten
válasz BomiBoogie #50099 üzenetére
Szebb és lehet a 12M végű lesz csak meg kell néznem, hogy mennyire tetszik a 16:10.
-
h1mpi
félisten
-
h1mpi
félisten
válasz South Velen #50036 üzenetére
Én a P2414H-ra gondoltam és azt se tudtam ki mit mondott Neki egy másikról
-
h1mpi
félisten
válasz HunLogin01 #50029 üzenetére
Dellt Ne? az vicces, biztos komoly "szagember" ajánlotta
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
Úgy néz ki vissza váltok 24"-ra kicsit nagy lett a 27"-es. Azt tudom, hogy 24"-ban az alábbi modellek az ajánlottak:
DELL P2414H (ilyet ma vettem a családba egyet)
DELL U2414H (ez miért drágább, mint a felette lévő?)
NEC EA244WMi (16:10 jó lesz nekem? )
DELL Ultrasharp U2413 (ez a legdrágább, de miért?)Ezekből melyiket vegyem játékra?
-
h1mpi
félisten
Most, hogy eladtam a VGA-mat és holnapig IGP-t használok, úgy tudtam, hogy ha miniDP-on keresztül csatlakoztatom a monitort az alaplappal, akkor nincs BIOS kép. Meglepődtem, hogy igenis van
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
Megrendeltem egy P2414H-t akciós pixelgarival ès kalibrálással. Nem mertem csak DELL-t venni
HuMarc: köszi Dell lett.
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
Melyik márka/modell párost ajánjátok (többet is) az alábbi kritériumokkal, mert csak a Delleket ismerem:
- IPS
- 23-24"
- FULL HD
- PWM mentes
- jó lenne 40-50K a használt ára
- 3 éves alap gariKöszi
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
válasz Kean_Sorbo #49828 üzenetére
Akkor ez garanciális probléma, szerintem nem szükséges otthon elkezdeni rázni a monitort
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 10
- World of Tanks - MMO
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Ukrajnai háború
- iPhone topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest