Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz tibi14 #110179 üzenetére
Nem hagyott nyugodni a dolog, végeztem egy (reprezentatívnak nem nevezhető) felderítő körutat, a helyi Mediamarktba.
Az alapján kijelenthető, hogy ez az AOC Q27G2U VA panel a VAcakabbak közé tartozik.
Volt egy Acer VA paneles, 27" FullHD monitor, ívelt kijelzős, és azon nem láttam ugyanezt a vignettálást, mint az én AOC-omon. Pedig próbáltam direkt a legrosszabb szögekből nézni.
Oké, 45°-ból nézve már látszik, hogy tompulnak a színek, de az a VA panel velejárója, de amikor a monitor előtt ülök, akkor nem 45°-ban, hanem max 15-20° fokban látom a kép szélet, ott nem jelentkezett ilyesmi a fent említett Acer VA paneles moncsin.
Néztem még alsóbb kategóriás, 27" FullHD Dell monitort, illetve egy LG-t, azok hozták azt, amire egy IPS monitornál számítana az ember.
Láttam, hogy már valaki előttem nézegette, mert a képek közé le volt mentve egy teljes képernyős fekete kép Megnéztem én is, de nem látszott bevilágítás, felhősödés. Ezt persze inkább sötétben kellene nézni, de a MM-ban erre nincs lehetőség, ott sajnos fényárban úszik minden. -
vlevi
nagyúr
válasz tibi14 #110169 üzenetére
Az a baj, hogy én a te képeiden is látom. És innentől kezdve gáz.
Ahhoz az IPS Glow-hoz nem tudok hozzászólni, olyat én még szerencsére nem láttam, pedig sosem használtam csúcs monitorokat, a melóhelyen is kb a legegyszerűbb monitorok vannak. Most pl. LG27EA53. Azon kívül, hogy FullHD, nem igazán tudok belekötni.
Ez az AOC viszont ezzel a kép széleken lévő vignettálással olyan, mintha a XX. sz. elején készült fotókat nézegetnék.
Erre ráadásul a PH fóruma még rá is játszik, mert középet az a kb 1000 pixel széles csík az világos, a két széle meg szürke
De sajnos a Windows intéző is tök ugyanilyen, vagy bármelyik játékban a kép szélekre kiírt fehér felirat tompa szürke, és ez engem nagyon zavar.
ezért nem foghatom rá a PH fórummotorra.
Azért tűnt fel ilyen hirtelen, mert, amikor megjött az új monitor, akkor itthon volt az előbb emlíett LG, és amellé dugtam be az újat.IPS: Na, hát igen. Korábban írta valaki, hogy a vékony kávás edge LED IPS-ekre lesz inkább jellemző a felhősödpés, bevilágítás.
Ami megint nem ugyanaz, mint az IPS Glow. Mert a felhősödés az a kép belsején jelentkezik, a bevilágítás pedig a kép szélein, és éppen olyan ronda, oda nem való módon, mint ahogy a te képeden van.
IPS Glow-nak azt hívják, amikor a feketének, bizonyos szögekből nézve van egy lilás beütése.[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
válasz tibi14 #109848 üzenetére
Ilyen képeket bármelyik IPS monitorrol lehet késziteni szerintem ha közelről fotózol és/vagy szögben tartod a fényképezőt.
Ez itt két különböző LG 27GL850-B:
Mindeközben Dell U2312HMÉ
[kép]Ay egyik LG pixelhibás úgyhogy azt visszavittem. A masik még nálam van de nem tudtam kiprobalni pár fotón túl mert nem vagyok otthon a háten. A Dell-t 8 éve használom, sosem zavart ez a mértékú glow ami a képen is látható. Igazából élőben nézve, középről nézve a monitort negyedennyire sem zavaró, legalábbis a Dell-nél igy volt, az LG-nél meg meglátom.
Ha az ember rakeres neten hogy 27GL85ö ips glow tucatnzi hasonlóan szép (csúnya) képeket fog találni. De nemcsak ennél a monitornál hanem másnál is.
Acer Nitro XV270Pbmiiprx volt nálam pár napot kb egz éve, de azt visszavittem blacklight bleeding miatt. Érdekes módon nem a sarokban volt a legrosszabb hanem a képernyő szélétől 5 centire, és olyan volt mintha lenne egy féligmeddig éles határ a fénnyel szennyezett területek között ezért sötét jelenetekben állandóan megakadt a szemem a monitor azon részén. IPS glow szempontjából képek alapján ugzanolyan rossz volt mint ezek az LG-k, sajna azokról már nincsenek meg a képeim, de pusztán amiatt szerintem nem vittem volna vissza.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Amerigo57
őstag
válasz tibi14 #109854 üzenetére
tibi14
Én azért átgondolnám az Acer Nitro vg271upbmiipx monitort.
A tavalyi Acer monitor sorozatok , nem igazán sikerültek jól
Mondom én , amellett , hogy az EIZO és a NEC munkamonitoraim mellet ,én is egy
Acer Predator XB273KGPbmiipprzx 4K -s monitort használok 2K-ban játékra.Én inkább azt a hiányzó 25 ezer Ft-t összegyűjteném , ás a Nitro helyett
vennék , egy LG 27GL850-B Monitort . -
Amerigo57
őstag
válasz tibi14 #109848 üzenetére
Szerintem vidd vissza a 14 napos elállási időn belül.
Ha az LG-hez ragaszkodsz akkor a javított változatát válaszd ,
az LG 27GL850-B Monitort ,26 ezer Ft-al drágább.
(sRGB 135%) , - USB 3.0 portok.
Az LG 27GL83A-B Monitornál az (sRGB 99 ) csak ).
Link.
Link:[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Amiga A500 - A régi barátnő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest