- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
frelife
aktív tag
Sziasztok.
A házam: Masterbox td500l
Most fog kani egy 3ventis rtx 2070S-t
6 venti van benn.
Elől 3 120mm Corsair LL120 RGB
Fent 2 140mm Corsair HD140
Hátul Corsair LL120 RGBA front panelt szeretném megoldani hogy szimpla hálós legyen. Lehet e kapni külön nem plexis hanem hálos panelt illetve ha lebarkácsolnám a plexit tudok e szerezni valahonnan hálot és azt mi módon tudnám felrakni?
-
frelife
aktív tag
Sziasztok.
gépem:
Lap:ASUS TUF X570-PLUS GAMING
Proci: Ryzen 7 3700x
Ram: 32G Corsair Vengeance Rgb pro 3200Mhz 16Clk
Vga:ASUS ROG STRIX GAMING GeForce RTX2070S A8G
Táp: EVGA SuperNOVA 750 G+ 750 W, 80 Plus Gold
Ház: Cooler Master MasterBox TD500L
Ma vettem egy kompakt vízhűtést:
ARCTIC LIQUID FREEZER II 240.Hát baromira bejön a cucc és szinte halktalan a gép,de a házba nem fér el felül a hűtése( a radiátor+a venti).
A front oldalon plexi van igy ott se jo. Bár jobb hijján most oda szereltem be.Szeretnék egy olyan házat ahova a vízhűtőm felülre befér és lehetőleg elől mesh legyen hogy a házban jo levegő legyen.
30-40k ig tudok nyújtózni. Köszi
-
frelife
aktív tag
válasz abridabri #71891 üzenetére
Ez csak 2 ventis. A borda alatt van 2x120mm. Az egész magassága 6.5 cm
Amit ajánlottál az nagyon tetszik de mivel már abszolút nem használok optikai meghajtót így a front panelen zavar hogy felül zárt és oda nem lehet ventit tenni,de ha mégis akkor is zárt ott.
Néztem azt a cube házat is azzal a bazi nagy ventivel,de az meg nem ATX-es..
-
frelife
aktív tag
válasz abridabri #71893 üzenetére
Na most már lesz választék.
Még egy kérdésem van,utána nem fárasztalak.Ezekről mi a vélemény?
PHANTEKS ECLIPSE P600S [link]
Fractal Design Meshify Dark [link]Közben a tàp 170mm hosszúságára is figyelnem kell.
A fractalt alzán berendeltem, de még variálok.
[ Szerkesztve ]
-
frelife
aktív tag
válasz abridabri #71896 üzenetére
Berendeltem a core x5-is.
Majd ha megszültem akkor max lemondom ami nem kell.Maradt:
Thermaltake Core 5 tg.
Phanteks Eclipse P600S
Fractal Meshify S2Őszintén,bazi nagy cuccaim vannak. A táp is hatalmas,a vga is nagy és az rgb ramok magassága is nagy. Lehet hülyén néz ki amit most mondok de mire összeraktam a gépet, kinőttem a házat. A fractal kb ugyan az, mert a radiátor+hűtő-nél meg van adva hogy 65mm lehet a max,szoval az erősen megfogott megint.
Ugyhogy ma volt időm filozni és ha hosszútávra gondolkozok akkor muszály zsebbe nyúlni és akkor a Core 5 tg lenne a legjobb választás,mert abba nincs ami nem férne be és szellős rendesen. Köszönöm a javaslataid,most rajtam a sor hogy hétfőig megszüljem. -
frelife
aktív tag
válasz nightzone #71905 üzenetére
Szia, tegnap vettem ma beszereltem a házam, egy Fractal Design Define R6 Black Tempered Glass a ház.
3x1400 vento előre szerelve
4 USB
Venti vezérlő 5x3pin 3x4pin azaz 9 venti
teljesen porszürős és hangszigetelt.
Ebből van USB C-kivitel is, sajna ahol vettem nem volt. nézz rá, sajna nem olcsó de megéri.
[link] [link][ Szerkesztve ]
-
frelife
aktív tag
Felülre lehet tenni Opticait, ajtót ki kell nyitni, takaró lemezt kivesz és máris beépíthető.
A ház Full moduláris, ergo vázig lebontható. A hűtése meg remek, a 3x140mm előre beépített venti teszi a dolgát, van benne egy venti vezérlő is, sajna a 3 venti 3pines azaz DC, bár én alaplapon a DC is tudom állítani. Felülről le lett szedve a takaró lemez, ami fém, igy felül jol megy kifele a radiátor levegője, elől meg ha ajtó be van csukva akkor is 40 fok alatt vagyok mindennel, ha ajtó csukva akkor alap CPU 35 Gpu 31 Fok, ha nyitva akkor CPU 33 GPU-t már láttam 30 fok alatt is.Aida64 10 perc Streszt tesz: CPU 57 fok GPU 62 és ezt tartja.
NFS Heat alatt ami azért eszik CPU48 fok !!!! GPU 56 fok.A ház bazi nagy, és jo széles hogy a radiátorok elférjenek rendesen a nagyobb ramok mellett is. Jól szerelhető, full moduláris, ergo vázig lebonthato, a takaro/HDD,SSD tartók teljesen át helyezhetők hátlapra vagy eltakarva az üvegtől egy diszlappal akár a front oldalon fektetve. vagy diszlemezt elvéve nyitottan. alul-felül,elől porszűrő és zajszürő párnák is vannak, azaz csendes, de nagyon!
Az üveg marha erős cucc, könnyen nyitható mindkét oldal ha szerelni kéne, a kábel menedzselés fenomenális, a 750 wattos tápom nem pici, mégis szépen befér és minden kábelt el lehet dugni, nincs az az érzés hogy baszki nem tudom rátenni a fedlapot mert nincs hely. A HDD SSD nekem rejtve van hátul a kábelezésnél, igy elől tiszta, rendezett házat kapsz.
Az előlapi ajtő nyitható, igy a 3om előreszerelt venti teszi a dolgát és nagyobb levegőt tud beszívni ha terhelném. Az ára magáért beszél, de nem egy évre vettem, ha akarnék akár 190mm toronyhütőt is tehetnék be, 9 ventivel. Elől felül, alul radiátorok helyezhetőek el, akár 360-as, nekem egy 240 arctic van felül, a ramok mellett szépen elfér, akár Dupla ventis radiátor is bepakolható.
Azt hiszem elégedett vagyok, szép, csendes és mindent amit akartam benne van. Ajánlom ezt a házat.
a ház tetején is ilyen bordázat van alatta porszürő.[ Szerkesztve ]
-
frelife
aktív tag
válasz Zsolt961 #71990 üzenetére
Már bocs,de nem hiszem hogy a kettő darab usb + type c csati be fogja porozni a gépet. Az a define r6 tökéletes,tudom mert az van kb 3 hete nekem is. Csak nem a type c-s. Nagyon egyben van a ház,mindenhol porszűrő!!! A beépített ventik,csendesek és bazi nagy levegőt jàratnak át. Full zártan használva hangtalan is abszolutt. Csak ajánlani tudom.
A másikat nem ismerem,mert nem volt,de filóztam azon is.[ Szerkesztve ]
-
frelife
aktív tag
Sokan ajánlják,legalábbis itt páran a nem RGB verziót vették is és ajánlották is, Ár/értékben jó, Jol konfigurálható,de vedd figyelembe.
a max Cpu magasságod 161mm lehet, egy jobb broken 3, noctua, alpenföhn ventik 165mm magasságuak,igy nem férnek be. Peszre kérdés te mit szeretnél betenni.
A hűtés pedig 4db 120mm venti 35 CFM (59,47 m3/h). Hát...nem tom, lehetnének jobban kavarók. Egy jobb venti szerintem 50-60 CFM-et tudjon. De ez az én véleményem.Okosabbak majd reagálnak még. Nekem nincs nagy tapasztalatom, de mára két dolog érdekel, jo hütés és csend. Megvolt a csillámpóni is, de leszámoltam minden RGB-vel.
[ Szerkesztve ]
-
frelife
aktív tag
hát, nem tom ezek a házba épitett venti vezérlők mennyire jok, nekem is a sajátommal gondjaim voltak,igy most vissza raktam az összes ventit a lapra,vezérlőt kihagyom.
-
frelife
aktív tag
válasz Thanoker #72024 üzenetére
? nem tudna elegendő levegőt beszivni? az érdekes. kinyitod az ajtaját és kész, terhelés alatt 60 fok a max. de terhelés alatt sem melegszik jobban még zárt ajtó mellett sem.
Persze a szived joga hogy mit veszel, de hülyeséget ne mondjuk valamiről amit nem ismerünk. köszi
szerintem nem tudod miről beszélsz, nem kell levenni semmit.[ Szerkesztve ]
-
frelife
aktív tag
válasz abridabri #72027 üzenetére
hát ja,elől nincs radiátor felül igen.
nem volt kikötés hogy csak előlre akar radiátort. bocs ha én ajánlottam valamit amiért most mindenki engem csesztet
oda irtam amugy, de leirom még egyszer annak is aki nem értette meg" Szived joga hogy mit veszel" asszem ezt írtam,
amugy tök életszerü hogy ha látom hogy magas a höfok,kinyitom az ajtót, nem tom ebbe mi lehet a nehéz, vagy miért ne lenne életszerü.
de inkább nem viztázom. bocs hogy élekja még egy mondat, le lehet szerelni az ajtót, két csavar, na ennyit a zártságról.
de elsőre is felfogtam hogy mesh házat keres, csak egy lehetőséget ajánlottam, ezért irt vagy nem?[ Szerkesztve ]
-
frelife
aktív tag
válasz Goldmember01 #72429 üzenetére
az alábbi adatai vannak, tökéletes venti!
Ventilátor:
140 mm, 200 - 1.700 ford / perc (PWM által vezérelt)
Légáramlás:72,8 CFM / 123,76 m³ / h (@ 1,700 ford / perc)
Zajszint:0,3 Sone (@ 1.700 ford / perc)
Statikus nyomás:2,4 mm H2O (@ 1,700 ford / perc) -
frelife
aktív tag
válasz rasotamas #72801 üzenetére
majd okosabbak vagy tapasztaltabbak reagálnak rá,de az én véleményem, egy két háztól eltekintve igenis csökken az air flow igy 8-10 fokot tuti jelent, persze ez nagyban függ hogy a ház és a perifériák mivel vannak hűtve és nagyban függ a gép illetve a ház felhasználása, te mit szeretnél elérni, rgb? air flow? szép design vagy alacsony hang.
Én tuti nem veszek többet teli előlaposat, nem volt gondom vele de azt a hütést nem értem el amit most elértem, nekem fontosaabb a hütés mint hogy design-os legyen.
Amugy előlapi paneles esetében én a 140mm ventiket preferálnám, igazábol mindig tehát egy jo venti azért sokat jelent.[ Szerkesztve ]
-
frelife
aktív tag
válasz rasotamas #72805 üzenetére
amugy az nzxt házak jó minőségüek,gond nincs velük, ahogy itt olvasgatom ajánlottak is.
simán megvehető,de ha teheted nagy légszállítás és magas nyomásu ventiket vegyél bele, nem tudom milyen a gyári, azért azonokon a lyukakon be kell tudnia szivni a levegőt és átmozgatni. -
frelife
aktív tag
válasz rasotamas #72861 üzenetére
Nem akarok beleszólni,majd ugyis kijavítják vagy kiegészitik a mondanivalóm.
A 2x140mm nem kevesebb mint a 3x120mm. Ha jó a venti tulajdonságai pl légnyomás,légmozgatás (cfm)akkor előnyős is lehet a nagyobb hisz nagyobb felületen dolgozik,kisebb rpm mellett és halkabb.
Simán ajánlott ugyan az az arctic p12 pst csak ugye 14esben
Arctic P14 Pwm Pst [link][ Szerkesztve ]
-
frelife
aktív tag
válasz mattheus #72864 üzenetére
Nem akarok haza beszélni,de nekem.Define R6 házam.van. biztos nás szempontok alapján másnak más jön be. De egy remek ház,nagy jol szerelhető,jo a kábelmenedzsment és halk. Mivel egy silent ház, ami felül,elöl oldalt bélelve van. Abba kötöttek bele hogy nem mesh előlap. Aztán meg hogy nem életszerű kinyitni az előlapi ahtot ami mögött borda van és mingyárt nagyobb légáramlás. De csukott ajto mellett sincs semmi gond. Gyári 140mm ventik,nálam cpu-n AIO. Nagyon jó hőfokok mellett,csendes és remek ház,persze a komponensek is össze vannak válogatva.
[ Szerkesztve ]
-
frelife
aktív tag
válasz mattheus #72874 üzenetére
jajj nem, nem cseréltem a gyáriakkal megy, és nincs hangja.
amikor bekapcsolod akkor hallod egyszer hogy beindul a gép, de én semmilyen venti hangot nem hallok, nincs rezonancia, nincs felpörgés hang stb, asus al suite 3 alatt van a ventik görbélye beállítva, a ház saját hubját ne használ, minden menjen a lapra! jelenleg a max 55-60 fokokkal játszom, stresz teszt alatt sem melegszik.10 perc teszt Adia64 alatt és Apex játék alatti monitorozás.
-
frelife
aktív tag
válasz olymind1 #73295 üzenetére
a hátlapra tettem/alaplap mögé/ fel 1 darab vinyot, azt tuti nem hallatszik, de mivel silent ház igy gépben belül se hallanád, tényleg remekül megcsinálták ezt a házat, mondjuk ennyiért legyen is jó.
amugy az oldalső rács, kb 2cm sáv, nem tul nagy és igen zárt ajtón keresztül kapsz kb 5 fokot pluszban, de még igy is nagyon nagyon jó a hőfok odabenn. mindenhol porszürő ami kivehető,mosható, nem porosodik, halk és baromi tágas ház, ebbe már nyugodtan lehet teljes vizet is betenni, nagy vga támogatás stb. pl a strix 2070s is max 60 fok, max![ Szerkesztve ]
-
frelife
aktív tag
Köszi
A baj hogy az r6 kifutott,r7 van már bazi drágán,meg amik maradtak r6 variánsok. De nem fogod megbánni! Annyi hogy a ház venti hubot én nem használom,mindent alaplapra kötöttem,mondjuk sok kábel nincs, a gyári házhűtők meg roppant jók! Felül és elől nyitható a ház tehát airflow :D na majd mesélj,érdekel. -
frelife
aktív tag
válasz general #74224 üzenetére
szia.
A ház ventihubot én nem használom,szerintem használhatatlan, de
a cpu-nak az alaplapon van a helye,azt arra tedd, a házventi hubot meg bármelyik venti csatira ráteheted az alaplapon, ezt szabályozni pedig a biosbol tudod, dc és vagy pwm vezérlést kell megadni,ez ventitől függ, mert ugye van pwm meg dc benti,ez a csatin látod melyik, a dc 3 pines.
nem tom alaplapon mennyi cha fan csatid van, én jobban ajánlom ha a fant elosztokűbellel kötöd be a lapra közvetlen, nálam is igy van, a két front venti megy egy csatira, a hátsó is egyre és a cpu a cpufanra, én nekem a ház fanhubja nem jött be
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- OTP Bank topic
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Assetto Corsa Competizione
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Kupon kunyeráló
- Xbox tulajok OFF topicja
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Politika
- További aktív témák...