- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
SOAD19
addikt
Na, jöttem megvédeni salytmasztor kollegát!
Nekem is Essence-m van és kipróbáltam az általa mutatott fel-le húzgálásos eq-t és tényleg nem olyan vészes.
Viszont winampnál már tényleg elég durva. Szóval vagy mindketten botfülűek vagyunk, vagy nem tudom.
De, szerintem jobb defaultban, ahogy most hallgatom. De nem annyira borzasztó ez az eq, mint amire gondoltok.
-
SOAD19
addikt
válasz
DEJVID #19301 üzenetére
A 242-t szerintem zárd ki, nekem volt anno és jobbnak éreztem a Superlux 668B-t, amit féláron van kb. Persze az én hozzáértésem elég halovány, de vannak itt mások is, akik szerint is gyengébben muzsikál a 242 a 668B-nél. Meg nem is nyitott... Tessék továbbra is nézni a használt fejeseket, hátha elcsípsz egy jó ajánlatot.
Sok sikert!
Ááá megvan már honnan rémlett a nick-ed, anno érdeklődtél a 242 iránt... Hozzáteszem, hogy aki végül megvette, hamar túl is adott a fejesen, úgyhogy nem vesztettél semmit.
-
SOAD19
addikt
Hali!
Egy kis off: Adjatok már valami tippet, hogy mivel tudnám kiscserélni a HD600 driverét borító kis vékony szivacsot? Mindkét oldalon ki van szakadva és jó lenne, valahogy orvosolni a dolgot. Próbáltam keresni itthon vmi vékony szivacsot, hogy majd mérterevágom és jó lesz az, de nincs elég vékony szivacsom itthon, csak olyan van, amit az alaplapokhoz szoktak adni, az meg cseppet vastag erre a célra.
Esetleg nincs valakinek feleslegben az adott kis szivacs?! Gondolom nem, de hátha.
Köszi!
-
SOAD19
addikt
válasz
schawo #18273 üzenetére
Én meg anno kiadtam, ezért az általad "vacak"-nak nevezett fejesért kb. 37k-t.
Így utólag jól mellélőttem, pedig jókat olvastam róla.
A Hd600-asnak csak egy kis esztétikai hibája van, mégpedig, hogy a drivert takaró kis szivacsbetét ki van szakadva. Ezt lehet majd ki kellene cserélni vmi hasonló kis vékony szivaccsal és akkor esztétikailag is pattent lesz.De, egyáltalán cserélhető-e bár valószínű, mert az audiopartner-nél lehet rendelni szivacs+párnát, gondolom a szivacs, ez lenne, ami nekem kellene. A párnát, hogy kell lekapni a fejesről?
Köszi!
-
SOAD19
addikt
válasz
truefx #18265 üzenetére
Értem, akkor Neked se jött be túlságosan. Neked mi nem tetszett benne?! Jó reklám ez a 668B-nek, mindketten őt találtuk jobbnak a K242-vel szemben. 37k-ért vettem kk831228 kollegától és megérte.
Lehet még veszek, majd idővel egy erősítőt hozzá és végre egy jó darabig téma lezárva, legalábbis remélem.
-
SOAD19
addikt
válasz
truefx #18261 üzenetére
Így ránézésre olyan Audio Technica-snak tűnik, így hát elkezdtem rákeresni és találtam is a márkán belül egy erősen rá hajazó modelt: [link]
Jó kis játék volt, tiszta ph!-s nyereményjáték feelingben voltam, tényleg mikor lesz már újra Ph!-s játék, elég régen volt már.
Amúgy hogy vagy megelégedve az ex fejesemmel?!
Én ma hoztam haza a HD600-asomat, hát röviden összefoglalva sokkalta, de sokkalta jobb fejes a 668B-nél.
Nagyobb tér, sokkal részletesebb, eddig kényelmesebbnek is tűnik, gondolom ez nem is nagyon fog változni. Erősítés szempontjából: hát nem tudom, eddig úgy érzem, hogy elég a kártyám hozzá(természetesen beállítottam az extra erősítést a kártyán), bár ezt csak akkor lehetne biztosabban mondani, ha egy erősítővel is kipróbálnám. Mindegy majd pár hónap múlva lehet veszek hozzá egy erősítőt a biztonság kedvéért.
Pl. valaki mondta, hogy a Hivox-éknak lesz új fejes erősítőjük olyan 25k-ért, na arra lehet benevezek majd...
Majd letesztelem mennyire zavaró a HD600-as a környezetemnek és ha nem túlságosan, akkor lehet bye-bye-t intek a 668B-nek.Bocs, Superlux, de azért!
-
SOAD19
addikt
válasz
misirulez #18237 üzenetére
"Akkor ezt sikerült félreérteni sorry a stílus miatt savó".
Erről a savó-ról, csak most ugrott be, hogy kiről is kapta schawo kollegánk a nick-jét: Shavo Odadjian!Te is SOAD fan vagy, keblemre öreg!
-
SOAD19
addikt
válasz
szaszayanou #18194 üzenetére
Nem gondoltam én semmire, csak olvastam sipi aláírásában a HeadAmp-t és nem rémlett, hogy láttam volna a hivox oldalán fejes erősítőről.
Ha, tényleg 25k környékén lesz, akkor nagyon kecsegtető árban lesz számomra.
-
SOAD19
addikt
válasz
baluka26 #17884 üzenetére
Akkor az általam linkelt emberkétől vetted?! Én nem mertem látatlanba megvenni, sajna nem tudott közeli képeket készíteni, meg aggasztott ez a kábel gebasz,
tényleg nem ront a minőségen ez a hiba?De, úgy látom le lesz cserélve ez a kábel, nem csoda.Én kk831228 fórumtársunk HD600-asát cserkésztem be, előre is
Neki. Az erősítő vásárlásával meg még várok, megnézem mit kezd a fejessel az Essence ST-m.
kk831228 felhozta, hogy esetleg majd átvehetem a jelenlegi erősítőjét [link], bár nem hiszem, hogy sokkal előrébb lennék ezzel(a leírása alapján: "Ilyen TPA6120A2-es erősítő van az Asus Xonar Essence ST/STX hangkártyákon is!"), mint az ST-vel.Na, majd meglátjuk! Viszont már elsőként szeretnék jelentkezni az Asgard-odra, ha esetleg cserélnéd majd.
Szimpatikus "kis" kütyü, csak az ára...
Ja és gratula az "új" fejesedhez!
ntomka: Hát nekem se álmaim legtetszetősebb fejese, de hát e vót ócsóért!
Kicsit hajaz a színe egy sírkőre, haláli egy fejes lesz!
-
SOAD19
addikt
válasz
fi:zi'k #17713 üzenetére
Én is csatlakoznék a köszönet nyilvánításodhoz!
A K500-ban tényleg, mintha kevésnek tűnt volna a mély. Emellett, nekem ez volt talán a legkényelmesebb fejes, azok közül, ami a fejemen volt ma.
K601: pozitívan csalódtam benne, az olvasottak alapján nekem úgy jött le, hogy jóval kevesebb mély van benne, de teljesen jó. Kb. a K500-as felelt meg, mint aminek a K601-est gondoltam.
K1k: Hagyjuk!Jó volt kipróbálni, de az már nem reális cél. Tényleg meglehetősen nagy a tér vele.
Igazából ezt a fejest inkább csak klasszikus zene hallgatásához tudom elképzelni, hogy szépen leülsz a fotelbe, fejeden a fejes, szem becsuk és élvezed a zenét.
Legalábbis nekem furcsa lenne metált vagy más keményebb műfajjal használni. Meg nem biztos, hogy sok órán át kényelmes is lenne, úgyhogy csak ünnepnapokon használnám, ha Nekem is lenne, vagy ki tudja.
Hogy megadjam a keretet a hsz-emnek, még1* nagy köszönet a házigazdánknak(bigmasterg), valamint szobatársának
, hogy elviselte társaságunkat. Továbbá ntomka kollegának, hogy hozzájárult a fejese kipróbálásához!
Joccakát!
-
SOAD19
addikt
válasz
Tomate #17310 üzenetére
"Ezt utálom csak a bulikban + a cigiszagot utána... " Már lehet nem sokáig kell a cigiszagot elviselned, ha szórakozni vágysz!
Én támogatom, hogy tiltsák be, persze nem dohányzok.
Én is utálom, hogyha néha elmegyek szórakozóhelyre és utána lehet szellőztetni a kabátot, hogy nagyjából eltűnjön a bűz belőle.
Dave: Áruló!
ntomka: Jó az a maga nemében, nagyon is...
-
SOAD19
addikt
válasz
bigmasterg #17288 üzenetére
Nem aktuális már, elkelt!
-
SOAD19
addikt
válasz
bigmasterg #17265 üzenetére
Tényleg hasonló a hangzása, mint a Hd600-nak? Erősen gondolkodok egy HD600-ason 35k-ért, csak van egy kis szépséghibája. A kábelével van vmi gebasz, amit szikszalaggal kezelt le a gazdája, de elmondása szerint nem ront a fejes hangzásán ez a sérülés.
Nem tudtok valami "Baluka best-buy" kategóriájú nyitott fejest 35k-ért?!
A thomann-os K601-esen is gondolkodtam, csak látom, hogy 44-45k környékén jön ki, annyit most nem akarok kiadni.Pedig jobban bejön kinézetre, mint a Hd600.
De, nem ez a döntő persze.
Köszi!
-
SOAD19
addikt
válasz
baluka26 #17036 üzenetére
Áááá, igen én is, elírtam!
Általában pont a bal oldalamon szoktam aludni, nem tudom ez számít-e vajon, csak Ádám említette a dolgot.
Amúgy srácok, lenne egy oltári nagy ötletem! Szervezzünk egy "első Ph!-s fülmosás-os találkozót"!Amúgy tisztellek, hogy nyíltan felvállalod a politikai hovatartozásodat.
Most néztem át a zeneajánlós topikba és az egyik linkelt számban lévő képen Ágnes látható egy K1000-sel. Amúgy, bejön a hölgyemény érdekes hangja van, dögös.
-
SOAD19
addikt
válasz
p_adam #16996 üzenetére
"Az utóbbi időben viszont kicsit előjött egy zavaró probléma, nem tudom hogy ez csak velem van így vagy mással is de fejhallgatónál a bal fülemre kicsit jobban hallok mint a jobb-ra"
Hmm, nálam is ez van(el van tolódva a stereo jobbra), én is gondolkodtam fülmosáson, csak nem tudom magam rávenni.
-
SOAD19
addikt
válasz
bigmasterg #16916 üzenetére
Ok-s, megkövetlek Titeket srácok!
-
SOAD19
addikt
Csak kíváncsiságból, mit tudtok erről a fejesről? Beyerdynamic DT 880
Azért keltette fel a kíváncsiságom, mert félnyitott.
Köszi!
-
SOAD19
addikt
válasz
kk831228 #16793 üzenetére
Nem támogatom!
Én nem voltam a találkozón, de igényt tartanék így is rá. Gondolom, ha elvitted, meg próbálgattátok, akkor számomra megfelelő állapotban lehet. Meg hát, képeket is csinálhatsz róla, vagy simán, csak elmondják itt a többiek, hogy milyen állapotban van.
Ne zárj ki az esélyesek közül, ne légy diszkriminatív, feljelentelek az egyenlő bánásmód hatóságnál, vagy mi is az!Köszönjük a megértését!
-
SOAD19
addikt
-
SOAD19
addikt
válasz
bigmasterg #16743 üzenetére
Félreértetek, nem vagyok én basshead, csak legyen a mély is jelen kb. hasonló mértékben, mint a közép vagy a magas. Talán lehet egy kicsit több is a mély, de ne a másik kettő kárára. A 668B szerintem csak egy kicsit mély kiemeléses, vagy azért eléggé az? Ugye nem vagyok basshead, nyugtassatok meg?!
Az összképet tekintve nekem jobban tetszik a 668B, a K242 haloványabb, jóval visszafogottabb. Lehet én is Sennheiser párti vagyok/leszek akaratom ellenére. Vagy csak simán kevés volt nekem az AKG. A K601 mélyeket tekintve hogy viszonyul a kisöccséhez. Hasonló a mértéke, csak pontosabb, vagy több is van benne esetleg?
Köszi!
schawo: Köszi!
Sajna nem vagyok pesti, akkor nem kérdeznék ennyit, hanem elmennék meghallgatni a különböző fejeseket.
Ezért is kérdeztem rá bigmasterg-re, mert itt tanul Debrecenben és hátha volt mostanában a MM-ben, mert én nem voltam 1-2 hónapja. Ja és no offense az első mondatra, kicsit annak érződhet, bocsi.
-
SOAD19
addikt
válasz
bigmasterg #16736 üzenetére
Hali!
Nem tudod, valahol nem lehet kipróbálni a K601-est? A MM-ben anno nem volt kirakva, csak a 272-es, sennheiser-ből meg 555, 595 és azok közül is egynek, csak a fél oldala szólt.
Hát a HD650, az már kicsit sokba lenne, ez a K601-es is azért vetődött fel bennem, mert 40k elejéért hozzá lehetne jutni és most sikerült eladnom a K242HD-t ~25k-ért és nem sokat kellene hozzácsapnom, hogy egy K601-est vehessek. Amúgy csak kíváncsiságból, miért nem a HD600-ast írtad, eléggé kedveltnek tűnt a fejes találkozón, ahogy olvasgattam?!
Lehet hagyom a dolgot, aztán majd ha kicsit megint gyűlik egy kis pénz, akkor lehet bepróbálkozok a K601-essel.MOD: Úgy emlékeztem, hogy HD600-asod van, de tévedtem. Akkor gondolom azért is ajánlottad azt... (talán nem füleltél még 600-ast
)
Szép napot Mindenkinek
!
-
SOAD19
addikt
válasz
Shufny #16727 üzenetére
Dehogy hordozhatóként használnám, kicsit furán mutatnék benne.
Amúgy én 149 euro-ért látom, vagy úgy gondoltad, hogy egyedül rendelek és hozatom le, vállalva a szállítási ktg-t? Természetesen úgy gondoltam, hogy a következő Superlux-os szállítmánnyal hozatnék egyet magamnak, így elhanyagolható lenne a szállítási ktg, gyakorlatilag a belföldi postát kellene kicsengetnem. Azt nem tudom, hogy steril volt a 242, de valahogy a 668B eleve hangosabb meg energia dúsabbnak tűnik. 2. fejesnek szánnám ezt a fejest, mikor adottak a feltételek (csend, béke
), akkor használnám az AKG-t és amúgy a 668B-t. Szerinted a 668B-ben jóval több mély van, a K601 jóval visszafogottabb ezen a téren. Valami olyasmi fejes lenne az álmom, ami nagyjából a 668B mélyeivel bír, emellett még részletesebb hangzással (pontosan ki lehet hallani minden kis finomságot a zenében, de gondolom ez a nagyobb térrel is összefügg, hogy nem olyan zsúfolt) és nagyobb térrel rendelkezik.
Amúgy a thomann-os rendelésnél, középárfolyamon váltanak?Köszi!
-
SOAD19
addikt
válasz
kk831228 #16722 üzenetére
Ááá, a fehér nem bejövős!
Meg mintha rémlene valami olyasmi, mintha a601-eset jobban szeretnék az emberkék. Szerencsére van időm átgondolni a dolgot, mivel most érkezik a köv. thomann-os Superlux szállítmány, úgyhogy 1-2 hét van, hogy lehiggadjak, de ahogy magamat ismerem nem sok esélye van, meg most úgy tűnik a K242HD-met is megveszi egy kollega... Gondolom az Essence ST-m elég lehet hozzá. Most nézem, hogy Asus-ék szerint igen:
"Output Signal-to-Noise Ratio (A-Weighted):
124dB for Front-out,117dB for Headphone-out (600ohms) dB " -
SOAD19
addikt
válasz
baluka26 #16704 üzenetére
Hmm, kellett nekem elolvasni ezt a hsz-t!
Amúgy egy kérdés: A K601-esnek a mélye, hogy viszonyul a 668B-hez illetve a K242HD-hez? Melyikhez húz inkább, az van, hogy a 668B talán kicsit mély kiemelése jobban tetszik. Kár, hogy nincs kirakva a MM-ben K601, legalábbis múltkor mikor voltam, akkor nem volt.Ááá, érzem megint elcsábulok.
De, eddig mindig 50k felett láttam és most ez nekem sok, hogy 40k.
Amúgy mióta vesztegetik ennyiért, vagy eddig is kb. ennyi volt, és csak én nem vettem észre eddig?
-
SOAD19
addikt
válasz
blackmarket #16683 üzenetére
Szerintem maradj a korábbi két jelöltnél.
-
SOAD19
addikt
válasz
Shufny #16551 üzenetére
Egy szóval se mondtam, hogy meg is venném, csak megjegyeztem, hogy tetszik ez a sötétebb dizájn. Természetesen, nem kinézet alapján kell dönteni egyik, vagy másik fejes mellett.
Pl. anno a félnyitott K242HD-t vettem, nem a számomra tetszetősebb 272HD-s tesóját, ami zárt.
-
SOAD19
addikt
Hmm, jól néz ki, szerintem mutatósabb, mint a K601/701-esek.
AKG K-702
-
SOAD19
addikt
válasz
fi:zi'k #16497 üzenetére
Hát ha az nem is, de nagy elismerésem!
Amúgy a Liquid Tension Experiment az én tippem alapján került a listádra, ha nem, akkor is hazudd, hogy igen.Hadd legyek büszke, hogy minimálisan is, de hozzá járulhattam a teszthez.
Szép "kis" cikk lett!
Ati3120: Csak nem veszekedés folyománya volt a fejhallgató leamortizálódása?!
-
SOAD19
addikt
Bocsi
: [link]
-
SOAD19
addikt
válasz
baluka26 #16363 üzenetére
Jó, na én is ilyesmire gondoltam, de a magasabb hangok hangosabbnak hatnak, bántóbbak, míg a alacsony frekik halkabbnak tűnnek vagy mittomén.
Szép lassan húztam fel a csuszkát és mintha 3k-nál kicsit kiugrana, majd ahogy húzom még feljebb visszaesik, mintha ott lenne egy kis kiemelés. A lábdob, az milyen frekvenciához tartozik? Bocs, lábdob fétisem van. -
SOAD19
addikt
válasz
AMDFan #16349 üzenetére
Értem! Akkor teszteljük le...
[link]
Te hallod a lábdobot a refrénnél (energikusabb résznél) hallod a lábdobot, mert én a K242-mel nem nagyon, vagy legalábbis nagyon rá kell koncentrálnom, hogy halljam. A Super-nél meg hallható, de nem túl tolakodó, Nem az van, hogy elnyomná a többi a hangszert.
Nos, melyik fejes a reálisabb hangképű?!Köszi!
-
SOAD19
addikt
válasz
AMDFan #16347 üzenetére
Aha, az gondoltam, hogy attól is függ, hogy alkották meg a stúdióban. De azonos számnál vettem észre, hogy a Superlux-nál jobban kihallható. Mikor "zúznak" a linkelt számban, a K242-nél alig vehető ki, mikor is van lábdob.
Pedig néztem, hogy ott volt a felsorolt fejeseknél, de akkor biztos nem tudott menni, aki vitte volna. A következő találkozóra, ha gondoljátok fel tudom küldeni az enyémet bigmasterg-vel, ha ő is benne van. Nekem nem biztos, hogy megéri felmenni, innen Debrecenből (elég sokba lenne)
Ha, addigra még meglesz egyáltalán. -
SOAD19
addikt
Érdekes ez a 668B, nagyon megéri az árát, az biztos. Csak bele-bele hallgatok, de valahogy nem is tudom, hogy fogalmazzam meg, de mintha nyersebb (vagy dinamikusabb, vagy az más
) meg hangosabb lenne a K242-mnél. Meg az a nagy különbség még, amit laikusként kihallok, hogy a mélyek jobbak a Superluxnál. A lábdob például, a Superluxnál jobban kihallható, míg a K242-esemnél, van olyan szám, mikor alig hallani, mintha nem is lenne. Próbálkoztam a Xonar Essence-mnél más opamp-okkal, de akkor is a Superlux jobban tetszik ebből a szempontból. A "Minden ami zene..." topicban egyik belinkelt számnál vettem ezt először észre: [link] Pont ezt hiányoltam a K242HD-ben, ott például sokkal jobban elnyomja a zene a lábdobot. Sajna nem sok időm van tesztelni a két fejest, mert lassan át kell nyújtanom barátnőmnek szülinapi ajándékként egy Xonar DG-vel karöltve.
Remélem fogja értékelni, most egy vezetéknélküli Philipsen hallgatja amuzsikáit, csak érezhető lesz a különbség.
Elgondolkodtam már azon is, hogy veszek magamnak egy Superlux-ot, mert kb, egy szinten lehet a K242HD-vel és eladnám a 242-t (kb. 25k-ért). Így maradna 10-15k-m pluszban. Idővel meg jó lenne olcsón beszerezni használtan valami komolyabb nyitottat. (Már meg is környékeztem baluka-t, a K601 kapcsán)
Hozzátartozik a dologhoz, hogy próbálok megtanulni dobolni, ezért hegyeztem ki a lábdobra a dolgot (jobban kihallatszódik hova esik a lábdob a 668B-nél).Nagyon csábít ez a 668B...
Amúgy a fejes találkozón, nem hasonlítottátok össze a k242-t és a 668B-t véletlenül? Miben gyengébb a 668B a K242-höz képest (magas rémlik, de a 668B-nél se érzem olyan rossznak)?! Ja és még valami, előre szólok hülye kérdés lesz.Hogy szoktátok tesztelni a fejeseket? Beraktok egy számot és csak adott hangszerre fókuszáltok mindkét tesztelendő fejesnél vagy csak az összképből vontok le konklúziót?
Köszi és bocs a hosszú hsz-ért!
-
SOAD19
addikt
válasz
fi:zi'k #16186 üzenetére
Mondok én is párat: Liquid Tension Experiment (pl.: Freedom of Speech), Buena Vista Social Club (pl.: Chan-chan), Péterfy Bori (pl.: Oroszlán a hóban), Lou Reed - Walk on wide side, Andrea Bocelli - Vivere - 09 - 09.Time to say goodbye (Con te partiro) - duet with Sarah Brightman (konkrétan megnevezve
)
-
SOAD19
addikt
válasz
bigmasterg #16106 üzenetére
Köszi! El is felejtettem, hogy van topikja.
-
SOAD19
addikt
válasz
kexksz #16095 üzenetére
Na, megmondom a tutit!
Superlux HD668B
Meg veszel hozzá velúr párnát, hogy kényelmesebb legyen. Kb. 15k-ból meg is van és jóval jobban jársz, mint azokkal a gamer csudákkal.
Amúgy megvolt már a fejes találkozó ugyi?! Legalább írjatok már egy-két kommentet, kis élménybeszámolót, kinek mi tetszett, ilyesmi. Gondoljatok távoli felebarátaitokra, akik nem lehettek ott.
Köszi!
-
SOAD19
addikt
válasz
fizzdani #15851 üzenetére
"baluka26: Biztos, hogy van benne valami, amit leírtál. Tudom, hogy a Sennheiser az egyik legjobb és legrégebbi márka, de gőzöm sincs, hogy füleseknél mit kell nézni, pl. frekvencia átvitel, ellenállás, érzékenységnél mi a jó érték és intervallum."
Inkább a felhasználói véleményeket nézegesd, az adatok nem mérvadóak sok esetben, nem nagyon lehet azok alapján eldönteni, hogy melyik a jobb. Meg a cégek marketingesei, olykor piszkoskodnak, megtévesztik az embereket.
Jó példa, a monitoroknál a dinamikus kontraszt, megy a nagy parasztvakítás, melyik monitornak hány milliárd a kontrasztja. Közben meg semmit se ér és ajánlatos kikapcsolni azt a funkciót.
Úgyhogy én megtanultam, hogy ne szimpla gyártói adatok alapján válasszak.
-
SOAD19
addikt
válasz
fi:zi'k #15842 üzenetére
Igazából szerintem az a két kis fülecske lágy masszázst végezhet, hogy ezáltal ellazítsa a delikvenst. Ha esetleg építész hordja, akkor meg serkentheti az agytevékenységet, ezáltal megnőhet a kreativitás mértéke ill. probléma megoldó képessége, ami előnyös lehet.
De, lehet, csak simán gondoltak a kopaszodó munkásokra, akiknek a masszás hatására, a hajhagymái újra aktiválódhatnak és beindul újra a hajtermelődés.
Bár meg kellene igazából kérdezni a Superluxosokat, az a biztos. fi:zi'k, kérdezd már meg nekünk, Téged már úgyis ismernek!
De, lehet csak megint elszállt a képzeleterőm?!
Na, nem szemetelem tovább a topikot, bocs!!!
-
SOAD19
addikt
-
SOAD19
addikt
válasz
Nertpaelg #15771 üzenetére
Köszi!
baluka: Ni, csak: ha szeretsz dúdolni és van benned egy kis exhibicionizmus, akkor ez is lehet egy alternatíva
-
SOAD19
addikt
válasz
rauschie #15767 üzenetére
Óóó,
! Jó lenne, ennyire tájékozott lenni zenei téren.
Vagy csak Te is keresgettél? Próbáltam a Hey Joe-ra rákeresni, de nem találtam, nem véletlenül.
Kellemes kis muzsika, bár nem az én műfajom, azt a részt bírom nagyon benne, mikor a női vokális szekció elkezd tü-tü-zni egyre hangosabban, jól szól.
Köszi még1*!
-
SOAD19
addikt
Nagyon OFF: [link]
Hátha itt tudja valaki.
-
SOAD19
addikt
Akkor ez a félnyitott kialakítás egy kompromisszumos megoldás.
A nyitott nálam nem igazán játszik. Akkor nem is lenne hova feljebb lépni. A k240-esek sokkal jobbak a k242-től, vagy csak minimális eltérések vannak?
bigmasterg: jajj milyen privátot küldtem.
Ha, gondolod felkínálom a K242-t kipróbálásra, csak vigyázz rá!
-
SOAD19
addikt
Hali!
Egy rövid kérdés, csak kíváncsiságból: Van nekem a K242HD, attól milyen jobb félnyitott fejes(ek) ismeretes(ek)?
-
SOAD19
addikt
válasz
Dextro #15268 üzenetére
Hmm, ez érdekes, hogy az agybadugós nem zárt eléggé.
Nekem régebben egy cx300-asom volt és nyomdai gépek mellet dolgozva se emlékszek, hogy nagyon behallatszódott a gépek zaja. (persze ha ment a zene
) Direkt azért is vettem, hogy ne kelljen a monoton gépeket hallgatni és bevált. Biztos, hogy az agybadugósokra gondolsz (gumiharangos izékkel ellátott fülesek, amik becuppanak a hallójáratodba), nem csak a normál fülesekre?!
-
SOAD19
addikt
Szerintem, fejhallgatót keres, csak elírta. Abból gondolom, hogy írta, hogy sok fejese volt és az ipodé nem jött be neki, gondolom a fülhallgatójára gondolt. És most fülhallgatót keres, ami az ő értelmezésében fejhallgató. Nem hiszem, hogy az ipodhoz adnának fejhallgatót, legalábbis nem hallottam még róla.
"Eddig többféle fejhallgatóm volt a gyári Ipod nagyon gagyinak bizonyult sokan istenitették...
ezért most fülhallgatót szeretnék ebben kérném a segítségeteket."No, de mindjárt tisztázódik a dolog.
-
SOAD19
addikt
válasz
bigmasterg #15253 üzenetére
Egy meglehetősen off hsz következik!
Hajdú-Biharon belül, hova valósi a kis családotok?! Csak kíváncsiságból.
-
SOAD19
addikt
válasz
Marchello13 #15112 üzenetére
-
SOAD19
addikt
Kösz itt is! [link]
Ajánlom mindenkinek, hogy szedje le a hsz-emben mutatott számot (Buena Vista Social Club Chan Chan) flac-ben, számomra nagy élményt nyújtott ez a szám. Mint, ahogy írtam is, ezzel tesztelem azt a pár fajta opamp-ot, amivel rendelkezek. Eléggé részletes muzsika, van benne jó pár hangszer és örömmel tölt el mikor belép egy újabb hangszer. Hát na, jó nekem ilyen kis apróságoknak is tudok örülni.
-
-
SOAD19
addikt
A karácsonyi feeling átjárta a tudatát, mit kell ezen fennakadni?!
Akkor egy gyors eldöntendő kérdés, amire megelégszek egy eldöntendő kérdésre adott Igen/nem válasszal. Szóval, az előbb írta az ASIO4ALL-ról. Nos, nem rég leszedtem, mert érdekes dolgokat produkált nálam: böngészés közben, ha nagyobbat görgettem az egérrel (ami szokásom a Microgear-es görgőm miatt, egy nagyobb löket és már lent is vagyok a topic alján) akkor kis reccsenés volt hallható, vagy simán, ha megnyitottam egy progit. Meg mikor pl. zenét hallgattam a foobar2000-rel és közben meg akartam nézni egy youtube videót, akkor le kellett stoppolni a lejátszást és csak ezután tudtam meghallgatni. Meg volt olyan, hogy rákattintottam a pause-re, majd mikor rájöttem, hogy így nem térek vissza a windows hangokhoz, katt a stopra, kiakadt és nagy fülsértő miújságot produkált a foobar az ASIO-val.
Szóval a lényeg, hogy Ti használjátok-e, van-e hangminőségre jótékony hatással?!Köszi, szentséges éjt!
-
SOAD19
addikt
válasz
baluka26 #13437 üzenetére
Drukkolok!
Most csak próbaként, rádugtam a Xonar Essence-re a sennheiser CX300-asomat és mondom ez meg mi, kiveszem-beteszem mondom, ezzel meg mi a pi..ttypang van?!
Most vagy a fülessel nem kompatibilis ez a lap, vagy ennyit tud a füles, de valahogy jobbra emlékeztem.
De inkább az a valószínű, hogy megszoktam a jót a k242HD-vel és most érzem igazán, hogy érdemes volt lecserélni a cx300-ast.
Azt hiszem a jó öreg cx-em száműzve lesz a metronómom hangosítására.
-
SOAD19
addikt
válasz
baluka26 #13429 üzenetére
Tévedsz, vagy csak mindkettőnknek nagy mázlija van!
Én is múlt héten csütörtökön (dec. 2.) rendeltem és ma jött meg, nagyon gyorsak a srácok.
És a bizonyíték: [link]Elismerésem és nagy köszönet az Texas Instruments-nek.
Aki akar még rendelni, szerintem gyorsan tegye, nehogy tiltólistára kerüljön Mo a TI-nél.
-
SOAD19
addikt
Passzolom én is most próbálok regelni, de a "Mailing address"-nél a "Other" -nél mit kell megadni és a "Company"-ra mit kell megadni?!
Meg nekem is kellene vagy két darab, de akkor ezt hogy lehet megoldani, küldenek több darabot is vagy cselesen több regisztrációval oldottátok meg, bár nem hiszem?Köszi!
-
SOAD19
addikt
-
SOAD19
addikt
-
SOAD19
addikt
Hello!
Na, átgondoltam a dolgot és úgy döntöttem, hogy marad a K242HD. Voltam a MM-ben és próbáltam meghallgatni mennyire szól kifele a HD595 és hát...
Eredetileg is pont a köztes(félnyitott, avagy félzárt, ahogy szimpatikusabb
) mivolta miatt is választottam az Akg-t. Meg schawo kollega linkelt nem rég ezt és a way down deep számnál kijön, h milyen hangzásra vágynék, szóval úgy tűnik megfelelő számomra ez a fejes is, csak nem mindegy milyen zenét hallgat az ember. Ennél a számnál nagyon bejön a fejes, részletes meg a hangzás is teljesen rendben van, pedig "csak" mp3. Pedig flac-ekben hallgatom a zenéimet és mégis... Vagy az a jó ebben a számban, hogy viszonylag kevés dolog szól egyszerre, gondolok itt arra, hogy írtátok, hogy a nyitott fejeseknél nem nyomják el egymást a hangok, míg a zártaknál, kioltják/elnyomják egymást a zártság okán.
Kipróbálom még, majd a hangkari műveleti erősítő cserét hátha javít még egy kicsit a részletességen és utána szépen leállok a dologgal, legalábbis remélem nem esek vissza.Köszi a segítséget!
-
SOAD19
addikt
Igazából az hiányzik belőle, amit a HD555-nél tapasztaltam, a nagyobb térérzet, erősebb az az érzet, mintha ott lennél a zenében. Tudom, akkor miért nem vettem olyat.
Mondtam, hangminőségben lehet jobb ez az AKG, meg amit olvastam, hogy kevésbé színez az AKG, számomra ez eléggé az AKG felé billentette a mérleg nyelvét. De a sorsra bízom az ügyet, ha nem lesz jelentkező a fejesemre, akkor vigasztalódok egy ilyennel áááó, múltkor még 20k volt.
Na holnap irány a MM, megnézem mennyire hallatszódnak ki ezek a nyitott fejesek, bár múltkor is próbáltam, csak hát bömböl ott minden , nem lehet normálisan kideríteni, h mennyire is szól kifele. -
SOAD19
addikt
válasz
Recon666 #12812 üzenetére
Nekem ez volt a betervezett fejlesztésem, hogy egy más dimenzióba emeljem a zene élvezkedését. És az a 37k is még 1,5 hónapja is nagyon a max volt, amit rászántam, de hát azóta sok víz lehömpölygött a Dunán...
Na, hátha valaki megszán és elszakít a K242-től.Mod: Megőrülök, akkor egy ilyen füles, csak egy külön helyiségbe ajánlható? Nagyságrendekkel jobban kihallatszódik, mint a mostani fejesem, mert azért ez is kihallatszódig, de eddig nem panaszkodtak érte.
schawo: de akkor is bezavarna a tv, ha megy a zene, mert a mostaninál nem hallatszódik be zene közben, csak ha halk rész megy vagy ha szünet van.
Köszi, mindenkinek a segítséget amúgy.
-
SOAD19
addikt
válasz
schawo #12807 üzenetére
Mi az hogy hozzá?!
Azért annyira nem vagyok pénzbőségben, hogy két ilyen csudát birtokoljak. Meg muter kinyírna, ha látná, hogy kettő is van, még jó, hogy nem tudja ez a K242 is mennyibe került... Elmúltam már bőven 18, de csak itthon lakok még...
Amúgy, akkor egy kérdés is, a K601-nál zavaró lenne, ha a használata közben kb. 1 méterre menne a tv? Gondolok itt, arra, hogy nagyon behallatszódna, mennyire nyomná el a muzsikát? A k242HD, mint tudjuk fél nyitott, ennél annyira nem zavaró. Ha megy a zene, akkor nem zavar be a környezet, csak kérdés, hogy a K601-nél...
És azt, hogy érted, hogy hiányolni fogom? Arra, gondolsz, hogy ha nincs síri csend, akkor a K242HD-t, ha meg adottak a feltételek, akkor a K601?
Recon666: Hát, na, én voltam a hülye.Nem kellett volna tovább olvasnom a topicot és nem marna a kíváncsiság, hogy milyen lehet az a K601.
-
SOAD19
addikt
Valakit nem érdekel a 1,5 hónapos K242HD-m 30k-ért?!
[link]
És bocs. -
SOAD19
addikt
Bocs! [link]
-
SOAD19
addikt
A HD 555-ben a nagyobb tér érzete tűnt fel az Akg K172HD-hez képest(ha jól rémlik ezt a két fülest próbálgattam az MM-ben), de a hangminőségben nem biztos, hogy jobb is. Meg számomra szimpatikusabb, h állítólag, az AKG-knek reálisabb hangzása van, ezért is vettem AKG-t a Sennheiser ellenében, meg a fél-nyitottság miatt is.
-
SOAD19
addikt
Hali!
Felvetődött bennem egy olyan csodás ötlet, hogy ne cseréljem-e le a K242Hd-met egy K601-esre, nagyon csábít.
Megéri a különbséget a K601(valószínűleg meg
)? A mostani fejes is jó, csak mikor még voltam az MM-ben nagyon tetszett a HD555 nyújtotta nagy térérzete és a mostaninak nincs akkora tere, ami nem csoda, hisz "csak" fél-nyitott. Lehet csak pont ezt hiányolom, ebből a fejesből.
Amúgy szerintetek mennyit érhet egy kb. egy hónapos K242HD? -
SOAD19
addikt
válasz
sipi83 #12660 üzenetére
"De már most látom, hogy lesz egy kis mod, mert hosszabb távon nyomja a párna a fülcimpámat. A párna belső átmérője túl kicsi."
Várj még azzal a moddal... Kezdetben nekem is nagyon nyomta a fülkagylóm (jól, be is fostam átvitt értelemben
, mert napi sok órai használatra volt szánva) a K242Hd, de vagy rátaláltam, hogy milyen pozícióban nem nyom, vagy a fülem tört be, de már nem nyom. Úgyhogy, egy kis türelem, hátha Neked is megoldódik a problema.
Ja, most olvasom, hogy a fülcimpádat nyomja, de az miért baj?!Gondolom a fülkagylód porcos részére gondoltál, legalábbis nekem a fülkagyló külső peremét nyomta.
-
SOAD19
addikt
baluka26, Recon666: Köszi srácok a fáradozást, várom a linket ill. a számot.
-
SOAD19
addikt
válasz
sipi83 #12238 üzenetére
"Téged most meg hivatalosan is irigyellek, echte osztrák gyártás miatt.
"
Ááá, az csak egy kamu felirat, csak egy jól hangzó díszítő elem, semmi több.
Vagy mégse?!
Mindegy, nem hiszem, hogy ha kínában is gyártanák, kisebb minőséggel bírna. Csak odafigyelnek, hogy hasonló minőséget kapjon az ember.
És a srác, mit mondot, neki is hasonló a feliratozása? Bár ő még nálam is korábban vette, kb. két hónapja.Recon, baluka26, tudnátok mutatni olyan számot, amivel tudnám tesztelni, hogy a fülesem mennyire nagy térrel rendelkezik?! baluka muti, csak azt a számot, ahol az előbb említetted, hogy megfordultál, hogy nem-e valaki settenkedik mögötted.
Köszi!
Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest