- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Yettel topik
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Már Magyarországon is használható az iPhone kártyás terminálként
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
Új hozzászólás Aktív témák
-
gardener
senior tag
Látom még mindig top-on van a Pio 212D
-
gardener
senior tag
Pioneer 212D vs. Pioneer 115D zajszintek összehasonlító tesztje
Zajszint méréseként Nasa Audiológiai Állomásán kalibrált,majd tesztelt és hitelesített szenzoraimat, azaz a füleimet használtam.
Vizuális megerősítésként a pdaámra telepített Audiotones nevű program felvételi képernyőjét használtam,mely grafikus skálán jeleníti meg a hang erősségét. Mérhető egységként ezt használtam a továbbiakban.Olvasási értékek: (ugyanazzal a lemezzel)
115D: "naaah! Ez meg lassan hova akar repülni? Nem tetszik zajszint."
212D: "elmegy,nem zavaró zajszint"Írási értékek: (8x-os sebesség)
115D: 2-4es zajszint. Szinte egyforma értékekeket mértem,nincs érezhető különbség.
212D: 2-4es zajszint. Szinte egyforma értékekeket mértem,nincs érezhető különbség.Írási értékek: (maximális sebességű írás kb. 17x-es a végén)
115D: 10-12es zajszint,mégis zavaróbb hang,talán a rezinancia.
212D: 10-14es zajszint egyenletes fújt levegőhang.A 212-es talán talán nem pörgeti feleslegesen maximálsi sebességre a lemezt. Tény hogy nem kelt akkora vibrációs légzajt. A 115D viszont több alkalommal is feleslegesen zajos.
-
gardener
senior tag
válasz
kalosiszilar #5212 üzenetére
Én ajánlanám a Pioneer 212D-t,de már fanatikusnak fognak mondani
-
gardener
senior tag
válasz
canniball #5131 üzenetére
Amíg ide-s csatolású pio-om voltak - már nem is emléxem,de aszem 104D volt az első, utána pedig egy két széria kihagyással folyamatosan pioneer író fun lettem (104D, 106D, 107D,108D, 111D, 212D, 115D) Nagyon sokszor belassultak, az írások az ide műveleteknél,akárhogy pakolgattam külön csatornára az eszközöket. Satánál néha és csak igen kis mértékben érződik néha sebességcsökkenés az adattorlódások miatt.
az 5101#-et végigolvastam és egyenként válaszolva a kritériumokra úgy érzem a 212D jó választás lenne. A hangja nem zajos. De meg kellene hallgatni több írót,hogy legyen viszonyítási alap. A notebookomban lévő író sokkal-sokkal hangosabb például. Hasonlóan hangos mint a 115D.
Összefoglalva: a 212D-nél esetlegesen találhatnál jobbat,de csalódni biztos nem csalódnál benne. -
gardener
senior tag
válasz
canniball #5126 üzenetére
Bocsánat elírtam. nem 112D hanem 212D-m van.
(hogy jobban értehető legyen 2 író van a gépemben)
Volt még egy 111D-m is,azt lecseréltem le 115D-re.A 112D gondolom csak a csatolásban különbözik a 212D-től. Viszont a sata vezérlés nagyot dob rajta stabilitásban. (mivel vételkor még nem dőlt el,hogy hány sata lesz az új alaplapomon ezért nem vártam meg a 215D-t. Maradt az ide változat.)
...már én is belezavarodok
Ha választani akarsz a sata-s vagy az ides felületű között, én a satas-t javaslom.
-
gardener
senior tag
Mikor a 115 felpörgeti a lemezt, olyan mint egy ventilátor magas fordulatszámon.
Nem tetszik.
A 212 viszont szépen normálisan,- normális zajjal-, működik már több mint fél éve.
115nél néha már attól féltem szétrobbantja a lemezt.
És még cifra nyomtatású lemezt nem is raktam bele....Nekem a x12 széria jobban bejön.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest