- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- iPhone topik
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AXisBOLD
addikt
abszolút kezdőként melyiket ajánlanátok inkább:
Canon 1100D +18-55mm IS II
Nikon D3100 +18-55mm VR
mind a kettő 370 euró. ennyiért megérné?
MILC-et akartam először, de ennél csak drágábban találtam.
Aurea mediocritas
-
AXisBOLD
addikt
válasz Zozzer888 #13221 üzenetére
a dslr-eket elvetettem. így átgondolva túl nagyok nekem és annyira úgy se ásnám bele magam, nem használnám ki a benne rejlő lehetőségeket. kár lenne a kezembe.
viszont akkor maradva a Nikon 1 J1-nél. Ennek milyen a képminősége? Egyáltalán mi a vélemény erről a gépről?
attól tartok, hogy ezzel kb azt érem el mint egy kompakttal, mivel a fotózás menete ugyan úgy zajlik. szerencsétlenkedve próbálom majd belepréselni a nekem kellő képet a kis lcd-be, illetve azon át szerencsétlenül kémlelve a világot és vagy jó lesz vagy nem. vagy ez csak az én kényszerképzetem?
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Hobbi szinten (abszolút az alapoktól építkezve) szeretnék elkezdeni fotózni, ehhez keresek gépet illetve segítséget.
A következő paraméterek/igények biztosak eddig:
- kompakt kivitel --> ergo MILC
- beépített EVF kereső
- gazdaságosság --> használt gép vásárlása (?)Téma:
- makró bármiről
- tájképek, jellemzően hegyekMik a megbízható gyártók/modellek (használ vásárlás miatt)? Mennyi a max elfogadható expo szám használt gép esetén? Milyen objektív, objektívek lennének megfelelőek?
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
AXisBOLD
addikt
válasz daniduke #38331 üzenetére
Szia,
Elolvastam az összefoglalót, linkeket, hasznos tudnivalókat, ez után összegezném akkor még egyszer:
- Gépre szánt összeg? --> 50-55k, nagyon jó vétel esetén 60k a plafon / váz+objektív egyben
- Felhasználás? --> makró a természetben és hegyek
- Méret számít? --> igen, kompakt méretre lenne szükségem (MILC), más ilyen igény nincs
- Videóra szükség van ? --> egyáltalán nem szempont
- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? --> a rá szánt összeg miatt csak használt
- Egyéb kívánság, speciális igények? --> hordtáska vagy tok, amiben egy hátizsákban védve van (már ha ez speciális igény )
Ilyet találtam:
Panasonic G3 váz (30k expo) + Helios 44-2 + RMC Tokina 80-200 --> 55k --> de még nem vagyok tisztában az objektívekkel, konkrétan, hogy nekem mi lenne megfelelő...Manuális obival is lehet jó képeket lőni kezdőként?
a láma kérdésekért előre is sorry, ahogy írtam, most kezdtem el tanulni
köszönöm
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
AXisBOLD
addikt
válasz MrChris #38333 üzenetére
Ok akkor a G3 marad a fókuszban, 30k expo még nem sok? Egyébként egy ilyen gépnél mennyi a plafon (ha van ilyen)?
Obinál az hogy 2-es verziós mit jelent, hol látom? Itt is maradjon Pana vagy más gyártó is jó lehet?
Ha azt mondod hogy ez az összeg kevés, inkább költök többet, hogy meglegyen az alap felszerelés, maximum most kimarad a makró.
(#38334) jjeahh: a G3 mérete már elég kompakt, a forgatható kijelző nem is, de a kereső kelleni fog.
Ha már ilyen képeket lövök mint Te boldog hobbi fotós leszekNincs egy táblázat/összefoglaló arra, hogy mik a szabvány csatlakozók, melyik vázra mi megy fel, átalakítók, közgyűrűk, adapterek, melyik obi mire használható, stb.? Egyelőre úgy érzem magam, mintha a krétai labirintusban lennék csak nem egy hanem 10 minotaurusszal...
Van esetleg valami használt fotós piactér az ismerteken (Hardverapró, Vatera, Jófogás) kívül?
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
AXisBOLD
addikt
(#38342) MrChris: ezt is kipróbálom majd thx
Szóval milyen expo számmal lehet bátran gépet venni? Vagy ez nem is lényeges MILC-eknél?
G3 45-55k között van + 14-42-es obi (~30k) = 75k
Index adok veszek rovatban találtam ilyet is:
Panasonic Lumix DMC-G5 + 14-42 HD
78 800 HUF
Bontott csomagolás.
Kiállított darab.A G5 nem annyira jó vagy ez az a gyanús üzlet amit említettetek fentebb vagy ez ennyire jó vétel?
Ugyan itt G6 váz 65k.
G6 váz + oly m.zuiko 15 mm f/8.0 90k[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Köszi mindenkinek!
Az általatok leírtka alapján továbbra is G3 a cél, mivel full amatőrként indulok neki, nem tudom milyen lesz a fejlődés, egy G5-G6 a magasabb tudás (és ár) miatt lehet teljesen felesleges a kezembe, de meglátjuk milyet és milyen árban találok.
Most hirdetnek egy G2-t kitobival (14-42 I) jó árban (49k).
Szól valami ellene? Úgy értem tudásra nagyon lemarad a G3-tól?[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
purchase in progress...
használt Panasonic G3 (DMC-G3K + kit 14-42) esetén mire kell figyelni, milyen probléma, hiba adódhat a vázzal, obival?
Aurea mediocritas
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
bocs ha kicsit off leszek
úgy néz ki összejön a Pana G3 + 14-42 kit obi
milyen SD kártyát vegyek bele? Márka, típus, méret sebesség?
Aurea mediocritas
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 4
- Windows 10
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.