- Mobil flották
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- VoLTE/VoWiFi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Macrodroid
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz
DonRazzino #35730 üzenetére
Bazz, hogy néz ki már a fujin ez a plasztik fantasztik
-
jjeahh
nagyúr
válasz
DonRazzino #33543 üzenetére
Nekem anno az e-p1 volt ilyen retró, azt állandóan elkérték, megtapizták, megbámulták
Ezüstben mondjuk feltűnőbbek ezek a cuccok
-
MrChris
nagyúr
válasz
DonRazzino #23970 üzenetére
nekem volt régen, vagy 10-12 éve egy Olympus C-5050 gépem azokkal kis virágokat, méheket, vízcseppet meg ilyen kerti dolgokat makróztam. 3x-os zoom, 5MP, és talán mégkisebb szenzor. Sok fény nagyon sokat segített.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
DonRazzino #23212 üzenetére
+1 a műbor tok mellé. Én Hong Kongból rendeltem egyet, postával együtt alig több mint 3K HUF volt, rendelhettem volna Angliából 8 ezerért, akkor 4 nap alatt megjön, de inkább türelmes voltam. A fogásán nagyon sokat segít, én már nem is szeretem kézbe venni a tok nélkül. De lehet venni kiegészítő markolatot is, alulra kell becsavarni az állványmenetbe, ebből van eredeti drágán, meg utángyártott olcsóbban, utóbbi is bőven jó, csak nyitható legyen az alja az akku fedélnél.
-
silmatauki
őstag
válasz
DonRazzino #23212 üzenetére
"Elég karcsú a grip, nem túl biztos a fogása"
Veszel hozzá 10 dollárért műbőr teljes tokot, az jóval vastagabb és biztosabb gripet ad – meg persze védi is a gépet.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
DonRazzino #23184 üzenetére
Hát igen, ennek a Fujifilm XF 27mm f/2.8-nak az MFT ellenpárja a 20mm f/1.7, amit ha szeretnél az OM-D-re, akkor még oda kellene lapátolni nem elhanyagolható mennyiségű pénzt.
Amúgy több fórumozó tapasztalata az, hogy a 27mm f/2.8 nagyjából azonos AF sebességet tud, mint a 20mm f/1.7 (valószínűleg az objektív tudna többet is, de az X-M1 váz jelenti a szűk keresztmetszetet jelenleg, talán majd Pite alátámasztja, hogy X-E2-vel már kifejezetten fürge).
Mindkét objektív jó, szépen rajzolnak, bár a 20mm f/1.7 egy kicsit karakteresebb.
A lényeg az, hogy ha EVF nem kell, meg az a pár extra szolgáltatás amivel többet tud az E-M10, akkor a fix objektív miatt az X-M1 dupla kit jó vétel. Lehet le sem fogod fejteni a vázról, príma látószög majdnem mindenre, utcára, családra, utazásra, mindenre és még jó kicsi is.
(#23185) schawo: Mondjuk nincs minden Fuji objektívben OIS, de amiben van, az annyira baromi jó, hogy felveszi a versenyt az OM-D stabilizátorának hatékonyságával. Ezt múltkor Arn kollégával is megvitattuk aki pont onnan váltott Fujira.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Azt kell választani amelyik szimpatikus, amúgy jó mind a kettő. Az Olympus kitben komolyabb a váz, a Fuji kit mellé pedig csomagoltak egy kicsi palacsinta fixet.
-
válasz
Ez is egy jó választás. Potenciálisan jobb képminőségért (nagyobb szenzor, szélesebb kezdő látószög a kitobin, extra fix objektív) cserébe feláldozol némi szolgáltatást (kukker, ibis, tapi, wifi vezérlés). Abszolút vállalható csere.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
DonRazzino #23179 üzenetére
Semmi bajom az X-Trans szenzorokkal, csak én akkor vettem az X-A1-et mikor még friss és ropogós volt. Akkoriban +80k volt az X-M1, ami nekem nem ért meg ekkora felárat, az X-E1 meg 300k felett volt.
Most már más a helyzet, van a használt piacon olcsó X-E1, de az új X-A1 és X-M1 között is 15k különbség van. Most már csak annak kell X-A1-et vennie aki kifejezetten Bayer szenzoros gépet keres.
-
MC Pite
veterán
válasz
DonRazzino #23179 üzenetére
Egyszer (bár sokadjára játszottunk mítoszírtókat és kapott az x-transz téma egy urban legend pecsétet) - meg 80K felára volt az M1-nek akkoriban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest