- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Zéé
addikt
válasz
smallmer #23294 üzenetére
ha rendes méretű kell, akkor nincs, és még a duplájáért is cinkes.
Amúgy meg ez a topic többet segíthet. -
sideburns
aktív tag
-
ccs2929
senior tag
válasz
smallmer #20586 üzenetére
Azt kétlem, hogy cserélik, de, ha sima usb-->micro usb kábel, akkor az filléres tétel.
-
válasz
smallmer #20269 üzenetére
Bármikor töltheted a lítiumos aksit, sőt legjobb, ha nem is hagyod lemerülni.
(#20270) HalasKYO
Hol van X-E2 230-ért? Olyan nekem is kéne? Szerintem te az X-E1-gyel kevered. Azzal egy árkategóriában az Olympus E-M10 van, ami egyáltalán nem belépő, hanem középkategóriás.Azon is gondlkotam , hogy sony a6000 alapzoomal, hozzá egy buta adapter, ami nem közvetít elekronikát és hozzá egy olcsó 18-200 as tamron 50k ért, így olcsón le van fedve az utazózoom tartomány, viszont csak MF el.
Verd ki a fejedből az ötletet. -
Ragnar95
félisten
válasz
smallmer #20256 üzenetére
Én mindig rajtahagyom, fölösleges időpazarlás leszedegetni, ráadásul lassabban tudok fotózni is, ha előtte rá kell rakni még az obit a gépre...
Mr.Csizmás: nem tudom, mi tetszik annyira, de kifejtheted, ha gondolodNyilván nem olyanok a képek 6400-nál, mint 100-nál, de még bőven vállalhatóak, amennyiben nem nagyítasz beléjük...
-
-
-NRGyP-
tag
válasz
smallmer #20212 üzenetére
Én a 220Volt-ban vettem február elején, náluk most egy ezressel kerül többe mint amikor én vettem. Látom, hogy most kb. 10.000 Ft-al olcsóbb jó pár helyen, de ezeknek a boltoknak az ajánlataiban sokszor én csak egy év garanciát láttam feltüntetve. Erre figyelj oda, mert a vázra hivatalosan 3 év van Nikon garanciajeggyel, az objektívre 1 év! Bárhol veszed (Ipon, 220V, Media Markt 3 évet ad meg még biztos sok másik üzlet is), ezt is mérlegeld, mert szerintem nem éri meg a kb. 10ezer forint "spórolást" a hivatalos gari hiánya. Persze lehet, nem mindegyik helyen van így, és simán az olcsóbb üzletek is adják a 3 évet, de nézz körül figyelmesen a garit illetően is, nem mindig csak az ár lehet a döntő (szvsz).
Ja, az lemaradt, hogy a 18-105 VR kit árait hasonlítottam össze!
-
Mikisys
őstag
válasz
smallmer #20160 üzenetére
Én azt javaslom, hogy nézd meg az említett gépeket élőben, ha lehet, próbáld is ki az üzletekben.
Hosszútávú fotózáshoz és objektívek viszonylatában, megbízhatóságban a Pentax K500 a legjobb választás.
Abban benne van a stabilizátor és bármilyen objektívvel stabilizált képet kapsz. Ez egy előnye, valamint a strapabíróbb váz, jó keresőkép, jó fogás, "komolyabb" kinézet és rengeteg objektív a régi filmes időkből.
Beltérre nagylátószögű objektív kell, kezdéshez pedig a KIT-objektív bőven elég, a 18-55mm beltéren jól használható.
A képeket fel is kell dolgozni, ahhoz szoftver is kell a számítógépbe, ezen is gondolkozz.Üdv!
-
ati3x
senior tag
válasz
smallmer #20160 üzenetére
Szerintem tök mindegy mit veszel. Én pl az epl5-öt ajánlom. Kicsi, modern szenzor, mft-re is egész korrekt obipark. De első körben bőven elég neked a kitobi. Meg esetleg rádurrantasz valami régi franko manuált pár ezerért. Aztán fotózni fotozni tanulni tanulni ezerrel. 1 év után kiderül érdekel e a dolog mélyebben. Ha igen, akkor lehet célirányosan fejleszteni. Ha meg nem, ez kvázi kompakt gép, és lehet aszerint használni. A dlsr-el az a gond, hogy csomóan vettek az ismeretségi körömben, aztán pár hónap után a szekrény alján porosodik. Én meg most is sokszor reflekszböl akasztom a nyakamba az em5-öt, ha kimozdulok. (no nem a 12-50-el
)
-
Tin_Shield
őstag
válasz
smallmer #20170 üzenetére
Nézd meg a képeket jobban, főleg a felülnézetit. Gondolatban vedd kézbe. Ha nem tudod elképzelni próbáld ki egy boltban
Ha mindezeken átmegy akkor kapsz egy butított 600D/650D-t (kevesebb kezelőszerv, nincs forgatható LCD) sokkal rosszabb fogással és drágábban. Viszont élőkép alatt valamivel jobb az autófókusz.
De ha már kis gép, szerintem nem érdemes ezt a gnómot megvenni, Ha kicsi kell akkor valóban legyen az, sokkal ésszerűbb választás egy MILC. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
smallmer #20156 üzenetére
"csak szeretném ebben az árban a legjobbat"
Akkor nagy kár ha pont a Pentaxot élből elveted mert te inkább a legjobban reklámozott márkákból szeretnél. Rosszul azokkal sem jársz, de ha a videózás nem fontos, akkor pont a K-500 lenne a legkiforrottabb, legösszeszedettebb váz a kategóriában.
De nem te vagy az első aki semmi mást nem mérlegel, csak a Canon/Nikont. Tízből nyolc fórumozó bejelenti, hogy végre sikerült döntenie valamelyik nem Canon/Nikon márka mellett, elmegy megvenni. Majd amikor visszatér, akkor közli, hogy vett egy Canon/Nikon vázat.
Szerintem vedd meg random valamelyiket, tényleg nem fogsz rosszul járni egyikkel sem. Tanuláshoz, hosszú távra, beleszámítva azt, hogy fejlődni fogsz és nőnek majd az igényeid (pl: normális kezelőszervekre), arra a Pentax K-500 a bestbuy ennyi pénzért. De ha veszel egy Nikon D3200-at vagy D5100-at, azzal sem kerülsz hátrányba például képminőségben, ugyan olyan Sony szenzor van mindegyikben, eléggé hasonló teljesítményük van. Különbség a kezelőszervekben és a kereső minőségében van, ebben a Pentaxnál van az előny.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
smallmer #20156 üzenetére
első : OK, főleg ha érdekel a DSLR videózás
második: a kitobjektív papírnehezék, az 50-es jó
harmadik: OK
negyedik: OK, ez lenne az én választásom ezek közül, amúgy meg a Pentax
ötödik: idétlen a fogása a gépnek
hatodik: ha kell a teleobjektív akkor OK
hetedik, mindkét objektív papírnehezék
nyolcadik: ez a beugratás mert a negyedik is ez
kilencedik: ez meg ugyanaz mint a harmadik... -
Tin_Shield
őstag
válasz
smallmer #20154 üzenetére
Pedig a Pentax váz ugyanannyiért jobb építési minőséget, tisztességes méretű fényes keresőt, és jobb szolgáltatásokat ad. A szenzort a Pentaxokhoz is ugyanúgy a Sony gyártja mint a Nikonokhoz. A Canon saját magának reszeli, de jelenleg a Sony szenzorok a jobbak.
Nikon D5100 jó gép, a 18-105VR jó mindenes objektív. De makrózni ezzel a cuccal sem tudsz és a beltéri képekhez itt is kell majd valami fényerős objektív. Ha ez utóbbiak nélkül elvagy akkor jó vétel ez a kit. -
Tin_Shield
őstag
válasz
smallmer #20152 üzenetére
Szerintem mindkettő jobb gép mint a Canon 1100D, de még nagyjából plusz 50e lenne egy fényerős objektív a beltéri fotókhoz. Canonból is van jobb ennyiért pl 600D.
De ekkora keretből én is azt ajánlanám amit Stauffenberg vagy Mr. Csizmás: Pentax K500 (feltéve hogy nem érdekel a DSLR videózás)
És kezdj el spórolni erre vagy erre a beltéri fotókhoz -
Tin_Shield
őstag
válasz
smallmer #20141 üzenetére
Kicsit közelebb
Ha mérete nem lényeges akkor inkább DSLR. Bár a ~130-as keretből legalább olyan jó MILC-et lehet venni mint DSLR-t de későbbi bővítés jelenleg olcsóbb a DSLR-nél (és a használtpiac is nagyobb, bár ez most téged nem érdekel, de majd rájössz...)
Sok választásod nincs, ekkora keretből a Canon 1100D-t javasolható 18-55IS(!) objektívvel, és cipőkanállal belepasszírozható a keretbe egy 50f1.8 is beltéri fotókhoz, valamint egy SD kártya is. Nem a legkorszerűbb a gép és a szenzora, az anyagminőség is olyan amilyen, de többi alternatíva mellé - bár mind jobb kicsivel szinte minden paraméterben -, nem férne bele keretbe semmilyen fényerősebb objektív, a géphez adott kitobjektívl meg beltérben elégé korlátoz.
A makrót első körben felejtsd el, nem fér bele a 130-ba, majd később bővíthetsz (közgyűrű, előtét, esetleg objektív) -
Tin_Shield
őstag
válasz
smallmer #20139 üzenetére
Na jó, de miről kéred ki? Gépet szeretnél venni 100-120e forintért, ennyit közöltél. Ennyi információ birtokában nem lehet értelmes tanácsot adni, csak ilyen "neszesemmifogdmegjól" stílusút, hogy bármelyik ennyi pénzért kapható DSLR vagy MILC kitet megveheted, mindegyikkel bele lehet vágni a fotózásba.
(és ennyi pénzért nagyon nem kapsz profi szettet, ahhoz hétszámjegyű összegben kell gondolkozni)Ha egy pár dolgot meg tudsz fogalmazni, sokkal hamarabb kapsz használható választ: Pl kicsi hurcolós gépet szeretnél vagy nem lényeges a méret? Sokat fotóznál beltérben vagy sem?. Sokat fotóznál tájat? Vagy inkább embereket? Esetleg virágokat, apró állatokat? Ezek csak példák, még sorolhatnám sokáig...
-
Tin_Shield
őstag
válasz
smallmer #20135 üzenetére
Ha nincs konkrét elképzelésed akkor nem feltétlenül érdemes első körben ennyit elköltened. Nagyon jó használt DSLR vagy MILC gépeket lehet venni használtan 60-80e forintért is. Kezdésnek, tanulni, gyakorolni bármelyik bőven elég, még sokáig nem a gép lesz a szűk keresztmetszet (bármelyiket választod is), hanem te. Aztán ha bejön az új hobbi akkor célirányosan tudsz továbblépni. Ha nem jön be akkor pedig kis bukóval ki lehet szállni az egészből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest