- Telekom mobilszolgáltatások
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
papeti01 #9122 üzenetére
helló!
talán segítségedre lesz a témában egy dslr vs bridge írás....
Ha a prioritások élén a képminőség áll akkor nem is lesz kérdés melyik rendszer mellett döntesz.... -
csakb
őstag
válasz
papeti01 #9112 üzenetére
Szia!
A USA-ban került piacra K2000 néven a K-m, semmi különbség nincs a kettő között. Tulajdonképpen a K200D lebutított utódja. Már nem szigetelt a váz, levették a felső státusz-LCD-t, 11 helyett 5 AF-pont van (és talán manuálisan talán csak a középső választható), és a vezetékes távkioldó csatlakozója is eltűnt. Viszont 3200-ig kitolható az ISO, habár szerintem nem sok értelme van.
A K-m-nél vezették be a DA-L szériás, "könnyített" kitobikat is. Ezeknek műanyag a bajonettjük, és nem jár hozzájuk gyárilag napellenző.
Egy tip-top állapotban lévő példány pár extrával (akkuk, szűrők, tatyó stb.) talán megér 60-70 k-t, esetleg második váznak, ennél többet semmiképp.
-
A Zéé
addikt
válasz
papeti01 #8993 üzenetére
Szerintem:
Használható a 18-55 is kisebb kompromisszumokkal, de ha van rá keret, akkor tanuló obinak jobb lehet a 18-105. Én azért döntöttem első gépemhez a 18-105 obi mellett (az új 18-55+ valami használt zoomobi helyett) mert az elején amíg kitapasztalom a dslr rejtelmeit addig legalább nem kell az objektívcserélgetéssel bíbelődni, van egy rugalmasabban használható tartományom, és nagyjából fél év-év múlva talán már jobban fogom érezni, hogy kell-e nekem hosszabb tele, vagy milyen más obit kéne beszerezni. Szóval ha meg tudod oldani a pénzügyi részét, akkor első obinak jobb választás lehet a 18-105.
-
A Zéé
addikt
válasz
papeti01 #8951 üzenetére
Azt szokták mondani itt, hogy:
- az 1000D egy alap váz, ki kell próbálni, megtapogatni, miegymás. Nekem konkrétan nem tetszik a fogása, valahogy olyan furcsa az a műanyag ami borítja.
- az IS utótag nélküli objektívek (képstabilizátor nélküliek) elég gyenge teljesítményűek, nem adnak szép képet. És ebben a szettben igaz, hogy olcsón, de 2 nem túl jó objektívet kapsz.Ha 150k van rá maximum, én megfontolnám az edigitálnál a Nikon D3100-at 129k-ért. Ugyan csak egy 18-55ös obi jár ehhez (nagyjából 3x-os zoomot jelent), de ez stabilizált objektív (Nikonnál a VR jelenti a stabit), ami kitobjektívekhez mérten teljesen korrekt képet produkál. Ehhez még egy memóriakártya, egy tatyi, és még a keretbe is befértek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest