- Yettel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Egy óra, két rendszer
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin_Shield
őstag
válasz
SteeWe #42641 üzenetére
Nem különösebben, ennyiért (vagy kicsit olcsóbban) nem újracsomagoltat is lehet venni hivatalos forgalmazótól. Vagy ha bevállalod szürkeimporttal járó hátrányt (garancia) akkor van pár lehetőség 25-30%-kal olcsóbban is beszerezni, az egyik ilyen cég a Matska által is linkelt.
Szerk: mobilon csak a 295-ös árat látom, de 240-ért teljesen rendben van
-
Tin_Shield
őstag
válasz
SteeWe #41369 üzenetére
A GF7 100e fölött kicsivel jó vétel (vagy alternatívaként a Sony a5000 normál kit).
Ha többet tudsz áldozni akkor 200e környékén jó/árték arányú a Sony a6000 (vagy alternatívaként a Panasonic GX80).
230 ezrért az a5000 duplakit nem jó bolt, az a teleobjektív nem ér 100 ezret, nagyon max. a felét.De ha nem tervezel a kitobjektíven kívül egyéb objektív(ek)et is venni/használni akkor megfontolandó a cserélhető objektíves gép helyett valamelyik jobb csúcskompakt is, pl a Panasonic LX100 vagy Sony RX100 markIII is.
-
Throme
veterán
válasz
SteeWe #41369 üzenetére
A GF7-et én másodgépnek javasolnám, nem fő váznak.
Előnye, hogy nagyon kicsi és könnyű.
Egész jó képeket lő. Videót nem próbáltam, mert nekem az a funkció annyira nem kell.
Kit-ben vásárolva a kb 100k értékű obit adják a vázhoz.
Érintő kijelzőn lehet gyorsan navigálni a menüpontok közt.
Kijelzője kihajtható.
Családdal, és így sok cuccal felruházva jó szolgálatot tesz. Én beszereztem hozzá egy fix-et is. Odafigyeléssel kibekkelhető a stabi hiánya.
Van jó pár előre programozott mód is, ami különféle szituációkat fedd le, szerintem kezdőknek hasznos. Ezen felül ilyen kreatív beállítások, amiket mondjuk én nem fogok használni, csak megnéztem milyen vicces képeket lehet így készíteni.Hátrányai is vannak persze.
A méretéből adódóan nem igazán kényelmes, főleg ha nagy a kezed.
Nincs kereső (bár milceknél az evf is eszi az energiát), így az LCD-t használod keresőként, mint egy mobiltelefonnál.
Zabálja a naftát emiatt (kb 250-300 képre elég). Egy kirándulásra legalább 1 pótakksi nem árt.
Erős napfényben nem igazán előnyös az LCD-s kép komponálás.
Nincs benne stabilizátor, így az obiban kéne lenni. A kit-obiban van, de mondjuk egy fix obival már nincs stabilizátor.
Külső vakut nem lehet hozzá csatlakoztatni, sem keresőt.
Beépített van, ami kb egy szobához elég, hogy bevillantsa (ez nem hátrány persze).szvsz
-
törölt tag
válasz
SteeWe #41369 üzenetére
A Sony A6000-et, írtam róla egy gyakorlatias ajánlót, amit érdemes elolvasni: https://sites.google.com/site/sonya6000ajanlo/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest