-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
helixP #43211 üzenetére
A Canon belépő gépei (1200D, 1300D) minden szempontból elég gyengék. Nem csak fapadosak, de a szenzor sem bírja annyira a magas ISO-n történő fotózást, vagy a fényes-árnyékos részek raw konverteren belüli húzását. A Nikon ilyen szempontból lényegesen jobb. Ugyanakkor az olcsó obik jobbak a Canon esetén és szebben bánik a bőrszínekkel is, mint a Nikon.
Harmadik váznak most nézegetek én is belépő Canont, használtan javaslom én is, mert nagyon komoly az egy éven belüli értékvesztése. De ha belefér, inkább a 24 megapixeles modelleket nézd, azoknál nem fogsz gyorsan kényszert érezni a cserére.
-
Rapid136
őstag
válasz
helixP #43209 üzenetére
Az a baj az ujjal hogy ha valami feature miatt mégis inkább más márkára váltanál, na akkor az durva veszteség.
Egy használt, de még garanciális géppel (a Sonynál ráadásul egy éven belül kiterjesztheted a garanciát ujabb 2-3-5 évre is) nekiindulni és lecserélni kevésbé fájdalmas. -
csacsi77
senior tag
válasz
helixP #43201 üzenetére
Kezdőként a EOS 1300D és a 3300-3400 képalkotási szintje szerintem elegendő lenne nekem. Egy "Feature" viszont nagyon hiányzik, és ez a kihajtható kijelző. Ezt, ha jól látom, először a 5300-tól kapom meg.
A Canon 1300D és a Nikon D3300/3400 nagyon nincs egy szinten képalkotást illetően. A Nikon érzékelője egyértelműen jobb.
Kihajtható kijelzőt DSLR-ben először a Canon 600D tudott (ennek ugyanaz az érzékeője, mint az 1300D-é).
Szerintem Canonból is a 24 MP-el érzékelővel felszerelteket nézd. Nem a pixelszám miatt, hanem erre a szériára hozta be a lemaradasát (érzékelő!!) a Canon a Nikonnal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged