- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
werszomjas #81237 üzenetére
65W TDPre OC nélkül pl. Contac Silent 12. Könnyű szerelni, jól is áll, a venti se hangos. ~Dupla áron ott a Brocken 3, meg a Mugen 5 Rev. B., de túlzás lenne.
-
Rypejakten
addikt
válasz
werszomjas #48607 üzenetére
lattam Potzee hirdeteset, de egy kommentben ki is fejtettem, hogy miert nem csapok le ra..
-
juve600
nagyúr
válasz
werszomjas #47852 üzenetére
nekem is ez hűtöm van de a ventiket kicseréltem mert sztem hangosak
-
ktg3
őstag
válasz
werszomjas #47852 üzenetére
Tök jó lesz. Ennél nagyobb csak 1.5V feletti hosszú távú tuningra kell.
8320 jó eséllyel megfutja a 4.5-öt bőven 1.5V alatt. -
dauphin
aktív tag
válasz
werszomjas #47421 üzenetére
-
Potzee
addikt
válasz
werszomjas #47421 üzenetére
...valaki csak a sós mogyoró miatt utazik repülőn...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
werszomjas #47291 üzenetére
sima ellenállás, tehát fixen alacsonyabb fordulatszámon fog pörögni.
csúcskategóriás léghűtőknél az az egyik lényeg, hogy az ember beállítja egy olyan szintre, hogy teljes terhelés alatt is tudja tartani a kívánt hőfokokat a megfelelő hangerő mellett, aztán utánna úgyhagyja. nálam épp fix 300rpmen jár a CPUhűtőn a két TY140 (kissé túl van méretezve a hűtő és így is elég).
ennek annyi az előnye, hogy az alaplap nem kezdi el rárakni a fordulatszámot, mert pl elhagyta az 50 fokot a CPU.
egyébként hűtési tudásban egy ventivel 800rpmen kb annyit tud mint a TX3mad full fordulaton, szóval emiatt is lehet teljesen nyugodtan beállítani csendes működésre, aztán úgyhagyni.
-
L1ZRRR
senior tag
válasz
werszomjas #47289 üzenetére
BW verziót vedd, halkabb a ventilátora, feltéve ha a macho-t veszed.
-
speedydb23
senior tag
válasz
werszomjas #47291 üzenetére
Úgy működik, hogy 12V helyett mondjuk csak 7V-ot kap a venti motorja, ezáltal nem fog maxon pörögni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
werszomjas #47289 üzenetére
szvsz Noctua, főleg, ha mindene megvan. strapabíró, masszív darab, nagyon jó minőségű, tartós bordával. teéjesítményben meg mai napig az élbolyban van. topikban kevésbé ajánlott, de az is inkább az új árán múlik, illetve a hasonló árú Phanteks/Silver Arrowhoz effektívebb ventiket adnak.
kieg: nem pwmesek, de elvileg jár hozzá lassító ellenállás. illetve ellenállással le lehet őket fixen szabályozni, ha a lap nem tud feszültség módban vezérelni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
werszomjas #47280 üzenetére
Noctuához kapsz ventit? Mert akkor lehet az érné meg jobban.
-
syberia
veterán
válasz
werszomjas #47284 üzenetére
-
OkányTV
csendes tag
válasz
werszomjas #47284 üzenetére
Na ezt jó hogy felhoztad, nekem 4 bordázott RAMom van hasonló lapon (M5A97 R2.0 - ahogy nézem ezen a részen nincs különbség). Szerintem nekifekszek méregetni
sfefe
Mennyire hallatszik ki a hűtő hangja? -
KAMELOT
titán
válasz
HR-02 MACHO
-
syberia
veterán
válasz
A Noctua más ligában játszik mint a két Thermalright, ha újonnan veszed akkor számolnod kell értékvesztéssel , az NH-D14 viszont ezt az árát tartani fogja egy darabig, én kíváncsiságból kipróbálnám hogy mit tud
ha mégsem jönne be-amit kétlek-akkor sem buksz rajta
-
syberia
veterán
válasz
werszomjas #47195 üzenetére
Én belevenném a listába a Matterhorn Pure-t is, egy árnyalatnyival elmarad a Hyper 612S mögött de a minősége és szerelhetősége jobb, nem mellesleg maximális fordulaton is alig hallható a ventije.
-
bombibmw
veterán
válasz
werszomjas #47200 üzenetére
marine2-nek úgz tudom,csak hétfőn lesz meg a cuccos.
Amit én tudok az az,hogy nekem a Machonak még van 3cm helye oldalsó venti nélkül az 500R-ben.
A 300R sem kisebb sokkal.
Éna helyedben ezek közül a Brockent választanám,vagy a Macho 120-at.
De inkább a 120 a halksága miatt.Kamelot:
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
"legolcsóbban kéne a leghalkabb és legjobban hűtő"
válasz kettőt13 Prot ne vegyél. jól hűt, olcsó, elején halk is, aztán a kis alsó venti szép lassan felhangosodik.
ha a leghalkabb kell, akkor a HR02 Macho. 120as nem tudom mennyivel gyengébb a 140esnél, de az eredeti 140es ilyen szempontból gyakorlatilag bestbuy. a 120as picit kisebb.
a Brocken nagyon szépen teljesít, a ventijét pedig le lehet szabályozni. maga a borda egyébként remek, a Macho 140 alacsonyabb fordulaton (értsd olyan 600 vagy alatta) veri, de olcsóbb. ill a Macho masszívabb.
a Scythe hűtők jók, a Mugen picit jobban hűt, a Ninja meg ennyivel halkabb. kidolgozásra okésak, bár a lamellák oldalt nincsenek egymáshoz rögzítve.
612 még érdekes lehet, de relatíve új és a Macho 140 mellett elég nehéz dolga van.
ha belefér, akkor Macho 140. nagyon jó venti, nagy, masszív, csendes.
-
kromatika
veterán
válasz
szia. Brocken ventije nem igazán mondható halk darabnak,de szerintem elmegy.maga a borda viszont halk.de ha a hang a lényeg,és be fér a házadba, (ha Corsair 300R lesz akkor tuti befér)akkor HR2 Macho.Sokkal nagyobb a lamellák közötti távolság(3,4mm) mind a Brockennél.(2mm).Passzív hűtésre is alkalmas.És ráadásul a hozzá adott 14 cm-es venti is nagyon halk és minőségi venti.nem beszélve arról hogy egy 14-es venti alacsonyabb fordulaton szállít ugyan annyi levegőt,mint egy 12 cm-es magasabb fordulaton.Olcsóbban jó választás a Ninja 3 is,mert a hozzá adott potméterrel,kézzel is tudod állítani a venti sebeségét,egészen 500rpm-ig.
800 rpm-ig szinte hangtalan,és jól is hűt alacsony fordulaton is, mert a bordázat 4 külön álló részre van osztva,annak érdekében hogy könnyen átjárja a levegő.
-
kromatika
veterán
válasz
szia.gigabyte házad 185mm széles.lemérted max mekkora hűtő fér be?
-
OkányTV
csendes tag
válasz
Ugyanezek nállam is az elvárások, de én már csak a Macho és a Brocken között vacillálok, de valószínű az utóbbi lesz - kicsit többet költök gépházra mint vártam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest