- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiSSrac
tag
válasz
kiSSrac #20811 üzenetére
Megtörtént a csere...
Gyári hűtő alapállapot bekapcsolás után:
CPU 41 °C (106 °F)
1. CPU / 1. mag 51 °C (124 °F)
1. CPU / 2. mag 48 °C (118 °F)
1. CPU / 3. mag 50 °C (122 °F)
1. CPU / 4. mag 45 °C (113 °F)Corator DS alapállapot bekapcsolás után:
CPU 37 °C (99 °F)
1. CPU / 1. mag 40 °C (104 °F)
1. CPU / 2. mag 34 °C (93 °F)
1. CPU / 3. mag 39 °C (102 °F)
1. CPU / 4. mag 33 °C (91 °F)Gyári hűtő 1 perc Everest stabilitás teszt után :
CPU 68 °C (154 °F)
1. CPU / 1. mag 74 °C (165 °F)
1. CPU / 2. mag 70 °C (158 °F)
1. CPU / 3. mag 72 °C (162 °F)
1. CPU / 4. mag 69 °C (156 °F)Corator DS 1 perc Everest stabilitás teszt után :
CPU 56 °C (133 °F)
1. CPU / 1. mag 58 °C (136 °F)
1. CPU / 2. mag 54 °C (129 °F)
1. CPU / 3. mag 56 °C (133 °F)
1. CPU / 4. mag 52 °C (126 °F)Minden mérés Everesttel történt az értékeket onnan szedtem.
Amit ebből látok és következtetek, hogy a hőátadás sokkal jobb (adott hozzá a Coolink hűtőzsírja) mivel ahogy olvastam alább a CPU a kupak tehát a hőátadó felület, a mag1..mag2..mag3..mag4 pedig a magok a processzoron belül. Ez abból látszik hogy a magok és a kupak között nincs akkora különbség.
Valamint a nyilvánvaló jobb hűtés a 4 illetve 12 fok kupak hőmérsékletben is látszik, ezek az értékek már jobban tetszenek, nem mellesleg terhelés alatt is csak 1500-as fordulatszámra megy fel a ventillátor szemben a gyári 2200-asával, mindamellett hogy ennek nem hallom a visító hangját csak a szélzajt, de most még nem raktam vissza az oldalát a gépnek.
Sajna itt van a gondom, nem fér el az oldalsó venti, így azt még le kell szerelnem...
Bocs a hosszú hozzászólásért
kissrac
-
Henk
veterán
válasz
kiSSrac #20430 üzenetére
Szerintem abba befér, nem szokott 80mm lenni a maradék. Persze az a biztos ha leméred a proci tetejétől az oldallapig, ventit meg levonod belőle. A Corator még alacsonyabb is mint a legtöbb komol álló hűtő mert azok 160mm körül vannak.
MrCsiT: jó lesz rá de a gyári lefogatóval csak úgy tudod feltenni, hogy a ventije a ház tetejével lesz párhuzamos.
-
Henk
veterán
válasz
kiSSrac #20422 üzenetére
A Cosmos-ban az oldallapon van egy nagy venti, nem? Az mennyire lóg be a cpu hűtő fölé? Bár elég széles ház nem hiszem, hogy útban lenne, de én azért lemérném. Bármelyik jó választás a felsoroltak közül de ahogy írták már előttem a Yasya felfogatása nem egy életbiztosítás, én egyszer bevállalnám a lap kivételt aztán az atombiztos.
petrovicslas: Egy Mugen2 kijön az árból és elég erős is, de nálad ezek a nagy bordák gondot okozhatnak a ramoknál, ezek mind benyúlnak a ramok fölé és ha hűtőbordás kivitel akkor nem fér el rendesen.
-
Gerisz
addikt
válasz
kiSSrac #20422 üzenetére
A Scythe lefogatója hát finoman szólva nem sokra való. Megéri kivenni a lapot felszerelni és vissza, nem hiszem, hogy annyit cserélgetni fogod, ha meg igen akkor belejössz és a szétszedés hűtő le-fel összeszerelés nem telik 10 percnél többe.
Ha megfelel a Corator jobb mint a 212+ akkor azt érdemes venni.petrovicslas: Ilyen árkategóriában ne legyen elvárás a nagy teljesítmény és alacsony zajszint!
Ahhoz föntebb kell menned, vagy használtat venni.
De hangtalan, venitvel hát...
Egyébként az a borda nem tud többet alacsony fordulaton (ugye ez kell a minél csendesebb üzemhez) mint a kisebbek, a Corator-t neked is érdemes megnézni 15péz körül -
Henk
veterán
válasz
kiSSrac #20419 üzenetére
Ha nem lesz tuning akkor elég lehet egy 212+ is ami 7-8k körül van. Aztán 11-12 körül Mugen2 ami egy későbbi oc-hez is elég lenne, viszont ezt nem olyan egyszerű felrakni, főleg a rev.1-et. Aztán nálam az abszolút favorit a TRUE rev.c és a Corator DS ezek olyan 14-15k körül vannak, de előbbihez külön kell ventit venni. Ezekkel már bátran mehet a tuning is. Meg kell még említenem az Alpenföhn Matterhorn-t amivel nincs személyes tapasztalatom és 16-17k az ára, de állítólag az is van olyan jó mint az előbb említettek.
Efölött még ott a Noctua NH-D14 ami majdnem 20k és bazi nagy, magas ramokkal már konfliktusba is kerülhet a felszereléskor, talán ez most a legerősebb, de szerintem ez már nem indokolt. Van még egy új modell a Scythe-nál a Yasya ami annyit tud mint a Mugen2 és árban is hasonlít viszont ennek a gyári Intel push-pin lefogatója van, amit én személy szerint rühellek viszont ezt fel lehet tenni úgy, hogy nem kell kivenni a lapot a házból. A többi felsoroltnak ugyanis van hátlapi merevítője és ha nincs a házad alaplaptálcáján kivágás a proci mögött akkor ki kell venni a lapot a felszerelésükhöz.
Azért jó lenne tudni a házad és a ramjaid típusát, hogy biztos elfér e a kiszemelt hűtő. -
Henk
veterán
válasz
kiSSrac #20416 üzenetére
Nekem volt 9500 meg 9700 is de annyira nem voltam tőlük elájulva, mondjuk én 9000-ről nem is hallottam, de ettől még elképzelhető, hogy létezik. Ha minimális tuningot akarsz a 930-al akkor jó lehet a Zalman de vannak nála sokkal jobb hűtők. Attól függ, hogy milyen hűtő legyen rá, hogy mik az elvárásaid vele szemben és mennyit szánsz rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Energiaital topic
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox Classic / Xbox 360
- Azonnali processzoros kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest