- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kazimír
őstag
Huh.. jjó régi dolgokat kérdezel, már alig emlékszem ezekre
Most kicsit gugliztam, és láttam, hogy a legtöbb helyen a 2520 lighthoz 25dB értéket adnak meg. 2470 light az 19dB-t tud, viszont kevésbé is hűt. A 2520-as sorozat legjobb tagja a Silent Breeze III.Az én sima 2510-em (most jutott eszembe, hogy nekem ez volt, és nem is 2520. Látod, ennyi maradt meg bennem
Ezen csak 7 centis venti volt) hűtőjét 4 jó hosszú csavar tartotta, melyet időnként le is szedtem, a borda portalanítása miatt. vagyis szerintem szerelhető ezekre más ventillátor is. Ha úgy döntesz, hogy marad a borda és csak a ventit cseréled, akkor érdemes vetni egy pillantást a hővezető pasztára, hogy meg kell-e újítani esetleg. Szerintem.
Nem feltétlenül minden gyári borda gagyi, de tény, hogy egy kis ráfordítással jobb hűtés tehető a processzorra. Hogy milyen hűtésed/bordád van most, azt valószínűleg fénykép alapján majd egy igazi szakértő megmondja neked akár itt, akár egy más topicban.
A 20 dB-t tényleg alig hallani, egy 3000-es fordulatú ventihez képest (jól emlékszem, annyit mondtál?) pedig nagy különbség lesz.
A WhisperRockról viszont még kevesebbet tudok, arról talán majd más..
-
Kazimír
őstag
Nekem sima Glacialtech 2520 volt. Bírta 4 évig, de már kezdett erős hangja lenni (a csapágyazás nem örök életű, pláne ha por is van a környéken). Egyébként alapból is kicsit magasabb fordulaton ment, mint a gyár által megadott érték.
A WhisperRockról nem tudok sokat, de amikor a Glacialtech lecserélésén gondolkoztam, akkor azt ajánlották (az is olyan 20dB körül járhat) Szóval szerintem nagyjából mindegy melyiket választod, amennyit a géped többi alkatrésze még kibír, annyit ezek is.
A 20dB egyébként elég halk. (A Glacialtech Silentblade-ek 19-en működnek, ha jól emlékszem)
-
Kazimír
őstag
Szóval a borda marad és csak egy új 8cm-es ventillátor kellene rá?
Nos, abból elég nagy a választék, azt hiszem.(Ha mégis teljes hűtőt keresel: Újan már talán nem, de használt alkatrész kerekben kapni még viszonylag jó állapotú, ha szerencséd van, akár 0km-es Glacialtech hűtőket is - 2470-es vagy 2510-es -, azokat javallom, vagy Spire WhisperRock IV)
-
Skipqer
tag
Szia!
Az előző hsz-ban javasolták a Thermaltake SonicTower-t. Ha passzívan nem is tartja kellően hűvösen a procit, de mondjuk egy Fix 500 vagy 800rpm-es ventivel már tuti a siker és meg sem fogod hallani a működését.
Van egy kb. két hetet használt ilyen hűtőm, ha esetleg érdekel, keress meg privátban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest