- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Starchm
őstag
válasz
aDaM909 #84214 üzenetére
Nem lenne egyszerűbb abba hagynod, megvenni az articot vagy az lc-t és vége?
Nem vonom kétségbe a saját tapasztalatod, de mint írtam ők már biztos ránézésből megmondják, h nem egy megérős dolog, nekem meg volt hasonló csoda cuccom ami szintén ilyen semmilyen fos volt.
Szerintem egyébként semmi olyan hűűűdenagy letámadás nem volt benne, csak neked fájt a hozzászólása...
-
Beretvás
veterán
válasz
aDaM909 #84210 üzenetére
Ezzel itt bárki vitába szállna.
Azok a hűtők még egy celeronra is kevesek, főleg ha még halknak is kellene lennie.
Volt FX em, 6300/8350 is. Azokat még finomhalgolva is nehéz halkan hűteni nem ,hogy egy ilyen hűtőnek nevezett valamivel.
Az meg már nettó hülyeség , hogy az sznobizmus ha valaki rendes hűtőt vesz 1x, és azt viheti a következő konfigokra. "95W TDP-n, túlhajtás nélkül szerintem még mindig sznobizmus az Arctic Pro 2-nél drágábbat venni."
Részemről off, vedd ami tetszik.
-
Beretvás
veterán
válasz
aDaM909 #84200 üzenetére
Színezheted tovább ahogy akarod, azok a hűtők amiket szajkózol továbbra is egy kalap szarral egyenlőek, és továbbra is hajtod a magadét miszerint untig elegendőek és megfelelőek, le sznobozod azt aki ért hozzá és próbál segíteni neked, nem is értem ilyen mentalitással minek kér valaki segítséget szakmai topikban.
-
Zwiebi
tag
válasz
aDaM909 #84205 üzenetére
En egyebkent nem szoltam le az Arctic hutot, azt irtam, hogy minimalis elorelepesert pazarlas penzt kiadni. A gyari hutoket is sokan hasznaljak es megfelel nekik, ehhez kepest az Arctic elorelepes (leszamitva a Ryzen hutoket).
Legtobben azert vesznek aftermarket hutot, hogy valamiben jobbat kapjanak. A hutobordak nem igazan avulnak el, amig fel lehet fogatni az alaplapra, addig tovabb lehet vinni oket uj gepbe, vagy ha valami meg jobb kell, akkor el is lehet adni normalis aron.
Az altalam ajanlott SE213v2 peldaul mindenben jobb, mint az Arctic. Jobb felepites, jobb hutoteljesitmeny, halkabb, kevesbe erzekeny a hazhutesre, es meg draga ventikkel toltott halk konfighoz is siman lehet ajanlani akarmilyen kozepkategorias proci melle es ezt gond nelkul fogja hozni a jovoben is. Ez az ami minimalis extra koltseggel egy jo befektetes meg a kovetkezo procihoz is.A specifikacioban pedig annyit lehet hazudni amennyit nem szegyellnek. Nincs egyseges modja a meresnek. Az SE213-ban tobb anyag van, nagyobb a hutoborda, tobb a hocso es nagyobb a venti, de ezt is 130W-osnak irja a gyarto, mert hamarabb pirul el.
-
Zwiebi
tag
válasz
aDaM909 #84200 üzenetére
Csak hogy azert tisztazzunk valamit. Itt most nem arrol van szo, hogy leszollak/unk, mert nem 20 ezres hutot veszel. A pcx (de mashol is) kinalataban 161db AM3+ kompatibilis huto van, az elso 4 kozul 3db Arctic Alpine. A 64 Plus a negyedik. Ahogy Speed is irta, 125W-on az LC-CC-95 mar szinten gyenge es amugy 3500 Ft az Alpine 2000-evel szemben. Szo szerint azt irtad, hogy ,,ha van ugyanennyiért jobb, más márkájú, az is jöhet".
Elovetted a kinalatban szereplo legolcsobb hutot es utana sznobizmusrol es penzszorasrol kezdesz papolni, amikor azt javasoljak, hogy koltsel minimalisan tobbet. Amikor a 125W-os proci melle azt javasoljak, hogy nagyobb hutot vegyel az meg tul batar neked.
1200 es 42000 kozott vannak AM3+ hutok, Te hol huzod meg a sznobizmus hatarat?Amugy nagyon egyszeru a valasz: ha a letezo legolcsobb huto kell neked, akkor vedd meg a letezo legolcsobb hutot.
-
Starchm
őstag
válasz
aDaM909 #84200 üzenetére
Lehet kicsit nyers volt a megfogalmazása és emiatt nem tetszik, de előttem is már leírták, h jobb egyszer 5ezerért vmit venni mint többször 2-3k-ért... vagyis gondolom nem 10 évig még ezzel a procival fogsz élni
Szerintem mind2-en több ilyen procihűtőt is használtak mint amikről szó esett idáig és ez alapján mondanak tapasztalatot.
Más
Megint nem sikerül témánál maradnom, de megkérdezném itt is: Érdemes vmit változtatnom a ventiken?
-
Zwiebi
tag
válasz
aDaM909 #84196 üzenetére
Olvastam pontosan az igenyeidet, csak ertelme nincsen. Hiaba javasolnak mast, te hajthatatlanul ahhoz ragaszkodsz, hogy elhanyagolhato elorelepesere pazarold a penzed.
Egyebkent konnyen lehet, hogy siman vinne is a geped, mert ha nem terheled semmivel, akkor sok gepet meg az en elozo javaslatom is elvinne.
A problemaja mindenkinek az, hogy minimalis rakoltessel lehetne sokkal jobb es idotallobb termekeket venni. Lehet, hogy most nem zavarna az Arctic zaja. Ha valamiert ez valtozna (uj gepet veszel, eltavolitanal mas zajforrast, etc.) akkor egy megoldasod van: szepen bedobni a kukaba es ujat venni. De ez igy legalabb nem volt penzpazarlas!Javasoltak a hasznalt Shivat, vagy vehetnel egy uj ID-Cooling SE213V2-t 4600-ert, ami nevetve megesz barmit hang / teljesitmeny aranyaban ami eddig itt felmerult (ok, Shiva sem rossz annyiert). Ezt hosszu-hosszu evekig hasznalhatnad csondesen, jo teljesitmennyel szinte akarmilyen (megadott TDP kereten belul) jovobeni konfiguracioban. Toronyhuto jobb szellozes szempontjabol is, ha pedig valamiert zajosodna a venti X (sok) ev utan, akkor is minimalis raforditassal es igenyeidnek megfeleloen cserelheted, mert ezen lehet cserelni.
Ha neked a Shiva es az SE213 sznobizmus es penzkidobas akkor teljesen feleslegesen jottel ide erdeklodni.
Nem eroszak a disznotor.
-
Speed®
titán
válasz
aDaM909 #84188 üzenetére
Olyan eszközről beszélünk, ami alapvetően határozza meg a használati komfortot (ha hangja van a gépnek, a tartalomfogyasztást zavarja), így a kiadás a kívánt szintig biztosan nem sznobizmus. Ha neked ennyire berögzült, hogy márpedig jó az A64 (még ha a Freezer64 lenne..az okkal volt best-buy anno), akkor nem értem, minek tekergeted még a témát, hiszen eldöntötted mit fogsz venni. Engem nem tudsz meggyőzni, hogy jó, hisz tudom, hogy mire képes, ill. hogy van jobb választás. Ha neked az nem kell, akkor hajrá
Túlzás-nem túlzás, 500Ft difivel eszembe sem jutna egy darab alut venni ;p -
Speed®
titán
válasz
aDaM909 #84186 üzenetére
Sznobizmusnak titulálni pl., ha valaki csendre vágyik a hűvös üzem mellett, legalább annyira butaság, mint indokolatlan költészetbe fogni. Ha megfelelne a gyári hűtés, akkor te sem keresnél jobbat..persze a kitalált összeg erősen behatárol, de azt te tudod, mik a lehetőségeid ilyen téren..mindenesetre amit linkeltem (Shiva), ha más tekintetben nincs akadály, ajánlott vétel erősen, körberöhögi az összes eddig tárgyalt megoldást.
Már a 95W darabokra is karcsú lenne az általad említett duó és az általam is bedobott LC-CC-94, az LC-CC-95 is határeset csend igénnyel karöltve..125W TDPn utóbbi is felejtős szvsz. A fizikát nem lehet becsapni.. -
Speed®
titán
válasz
aDaM909 #84184 üzenetére
Azért ha lehet, ne sértődj meg a leírtakon ;p
Egy darab alu borda 10 éve is vicc volt már,
ez a legalja kategória hűtésben, fejlődtünk..
De ha neked elég ezeknek a szintje, vedd..A ház nem limitált magasságban sem..oké.
A lapon sem lehet VRM/NB/RAM/PCIe baj.
A proci meg FX. Értem. 65-220W is lehet..
Ezek alapján ajánlani felesleges, te tudod.Ha mégis kéne, a Shiva 3kért best-buy pl.
Persze csak ha elfér és jót akarsz jó áron.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Philips LCD és LED TV-k
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Jogász topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- Motoros topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- További aktív témák...
- COOLER MASTER MASTERAIR MA610P PROCESSZORHŰTŐ
- NOCTUA NH - D15 G2 ( Másfél hónapos )
- Thermalright Le GRAND MACHO RT extra nagy processzorhűtő 14 cm ventilátorral
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- SILENTIUMPC Fortis 5 Dual Fan Intel/AMD Univerzális Processzor hűtő
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest