- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN #78070 üzenetére
Nem a ház szélessége a lényeg, hanem hogy mi fér bele hűtőügyileg. 165mm, ha jól rémlik. Törött/hiányos/kókány megoldásokat felejtsd el, ha már pénzt adsz ki szvsz.
-
válasz
holozis_HUN #78068 üzenetére
Én kicsit többet rászánnék és pl ez. De járj utána befér-e a házba.
-
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN #77583 üzenetére
Nem olyan olcsó, mire ideér. Amúgy a full réz kivitel nem feltétlenül előny, sőt, súly alapján nem is az.
-
hugi0
őstag
válasz
holozis_HUN #76178 üzenetére
En mar a 166mmx pentiumnal is korbegyurmaztam a legkavarot.
(1998) -
Jamesb2
aktív tag
válasz
holozis_HUN #76178 üzenetére
Azt el kell ismerned hogy a fasorba sincs az enyémhez képest.
-
Jamesb2
aktív tag
válasz
holozis_HUN #76176 üzenetére
A szabadalom az enyém!
-
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN #76163 üzenetére
Alapvetően passzív/félpasszív üzemben domborít, hiába a 8 cső, ha abból a felső 4 kvázi nem dolgozik és mellé a ritka bordázat miatt kicsi a hőleadó felület. Halk setuphoz ettől függetlenül ideális, de ha be van fűtve alá, elfogy a kapacitás.
-
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN #76160 üzenetére
Ártól függ..de hűde OCs tervekhez nem venném meg, nem abban jó.
-
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN #75933 üzenetére
Mondom, minden darab más..az enyém 4.5G/1.25V ment, delid előtt 90°Con HR-02vel combos ventivel, delid után 60°C alatt megállt némán. Megvágni nem tudsz semmit, nincsenek SMDk a 3570Kn a mag körül..persze azért ésszel kell csinálni és csak ha valóban indokolt (nálam annak tűnt..persze játékok alatt nem volt ilyen meleg, ezek LinX értékek). Visszaragasztás..vastagabb epoxy gyanta lehet a nyerő, van némi gap lévén. Én ilyet akartam rárakni, de előbb megpusztult a szentem, mintsem rendeltem volna :S Van Loctite is, ami a gyárihoz hasonló, de meg nem mondom a típusát pontosan hirtelen.
Lényeg: a 3570K nem azért meleg, mert sokat eszik. Szóval a léghűtés is simán megoldja, csak az IHS/TIM ne legyen tré..mert akkor csak a delid segít. -
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN #75930 üzenetére
Az értelmesebb léghűtőket csak az értelmesebb kompaktok hozzák..de nehéz utóbbiakból igazán halkat találni pumpaügyileg és 99%ban a rajtuk lévő ventiket is cserélni kell, mert kritikán aluli a legtöbb hatásfoka/hangja. Szóval ha mindenképp kompakt és abból is single radi, kb. az egyetlen ajánlott darab a Liquid Freezer 120, lehetőleg Akasa Apache ventire cserélve a gyári push-pull F12 PWM duót..nem radira valók. Ennek a pumpája 5V/~3000rpm körül elég csendes tud lenne..csak ugye matekozd össze az árát. De erről és egyéb típusokról a kompaktos topikban érdemesebb talán tájékozódni..
Amúgy 3570Kra az ajánlott Pure Rock, ill. kb. bármelyik értelmesebb ~10ks megoldás bőven jó léghűtésből, csendesebb is lehet, ill. hőmérséklet gondjaid sem lennének, illetve nem a hűtőn műlik a legtöbb esetben sajnos..kérdés milyen a kupak alatti kencéje az adott darabnak. Nekem elég extrém darab jutott, gyárilag 90°Ct verte, delid után 60°C alá esett..szóval ki lehet fogni ilyet is, akkor aztán hűtheted :S
-
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN #75823 üzenetére
Dehogy..értelmes kence nem cementesedik rövidtávon..a Kryo meg ilyen, előszeretettel használják az OCs arcok is, elég bitang lett. Elég megnézni a W/mK értékét pl. A legkisebb kiszereléssel simán megoldva 1-1 kenés..
Én kb. havonta cserélgetem a cuccaimat, nem jó megoldás emiatt, de ha nem akarsz sokáig hozzányúlni, a legjobb választás szerintem. -
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN #75821 üzenetére
8k..? Nem 11g kiszerelés kell, hanem 1 CPU/NB/VGA átkenésre elég 1-2g..aztán le van tudva 2 évre alaphangon, minimális költség időre levetítve. Persze ha nem indokolt, lehet venni olcsón is jó pasztát nagy kiszerelésben..de a legjobbak drágák, ez van.
-
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN #75819 üzenetére
Thermal Grizzly Kryonaut.
-
_Slark
csendes tag
válasz
holozis_HUN #75777 üzenetére
Szia!
Tudom hogy ez szubjektív, de szerintem ronda. De mint az állat. A régi konfigomba tettek egy ilyet pár éve (amd fx 8320), mert az a vacak gyári ventivel annyira melegedett hogy folyton levette a teljesítményt. Szóval utána ez a gond megszűnt, sőt utána nem is ment többé 60 fok fölé a proci (alap órajelen), de annyira mocsok ronda volt az ablakos házban hogy inkább be is tettem az asztal alá a gépet. Szóval a hatékony-szép-ócsó kombinációból maximum csak kettőt választhatsz, ahogy lenni szokott. Ez hatékony és olcsó. De ronda mint a bűn. Egy BQ vagyTt vagy egy Scythe hűtő is köröket ver rá kidolgozottságban. Ha ablakos házad van, ne vedd meg. Manapság inkább rászánom azt a +1-2-3 ezrest (legyen drága), és akkor szép is meg hatékony is.
-
Hunork
veterán
válasz
holozis_HUN #75758 üzenetére
Létezik, hogy a pár teszt alapján, amit találtam, az Alpenföhn Ben Nevis kb a BQ Pure Rock szintjén van? (hatékonyság, hang) Merthogy kisebb a drága... (csak nézem a bordákat, mindent, és nem tudom, hogy?
)
-
jim bcs
nagyúr
válasz
holozis_HUN #75748 üzenetére
(#75748) holozis_HUN
Ha a tervezett lapot is figyelembe vesszük, akkor ennyiért nem lesz normális hűtő még használtan se, minimum a be quiet! Pure Rock-ot kellene megcélozni.(#75749) zsolti1debre
Scythe Mugen 5
Thermalright Macho 120 SBM
be quiet! Dark Rock 3
Scythe Mugen MAX
Thermalright True Spirit 140 Direct
+ a 20k feletti hűtők(#75750) vetroga
Jó hűtő, de nagyon drága, ennyiért van tőle jobb vétel és nem mindegy milyen konfighoz és ha a már kitárgyalt konfigodhoz kell, akkor maradj azoknál amiket akkor ajánlottam.(#75751) Hunork
ITX-re való és oda is tervezték.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Házimozi belépő szinten
- Plazma TV topic
- Windows 10
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest