-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerisz
addikt
válasz
DIMITRIUS #22863 üzenetére
Ha a kezednek nem meleg akkor nincs ott gond. Sajnos az ilyen kategóriás lapoknál le van tojva. Unokaöcsémnek vettem most karácsonyra gépet. Asrock lap van benne. Elkezdett vele ismerkedni (már jó barátok) és kérdezi, hogy mi lehet 120°C a lapon, mert valamire azt írja a HW monitor.
Bele kell törődni, annyi akkor annyi, írja azt. -
Gerisz
addikt
válasz
DIMITRIUS #22844 üzenetére
Csak nyugodtan legyél, semmi baja annak. Szimplán szar az érzékelő. Nem ez az első és nem utolsó, hogy így van. Nekem volt finom nv chipes lapom ott nem lehetett megfogni a bordát. Volt olyan hosszabb szórakozás után kezdtem el szerelni és mikor vettem ki a vidkarit rendesen forró volt, pedig nem írt nekem 60°C fölött soha.
Ha az 80°C-on járna tényleg már régen megfingott volna a lapod -
proci985
MODERÁTOR
válasz
DIMITRIUS #22844 üzenetére
rakj rá ventit. víznél mindig probléma, hogy az alaplapi komponenseknek kevesebb levegő jut.
Alques: nézz körbe, hogy mi van. apróban néha akadnak nagyméretű Silverstone hűtők néha socket478as felfogatással, olcsón. esetleg apróból Thermalright SI-128, ha épp van. a Scythenek és a Zalmannak vannak még socket478as hűtői, az előbbiek meg még megfelelően hűteni is tudnak. azért az a procihűtő, az megural.
dokee78: mégegyszer: jobb hűtővel kevésbé melegszik be a ház általában. annyira nem fogsz tudni befűteni, hogy a táp nagyon megérezze. nyugodtan vehetsz bele toronyhűtőt.
greenfairy: két 4pines csati van a lapon, a másik a lap alján. egyébként PWMes ventikel lehet fesszel is szabályozni. szabályozók egy része is tud kezelni olyanokat.
-
bsh
addikt
válasz
DIMITRIUS #22783 üzenetére
üdv, én pont ugyanilyen problémával küzdök. a gigabyte meg rohadjon meg, hogy ilyen ócska tervezésű lapjai vannak!
én így próbálkoztam, mert más nem fér el, be is vált, csak hangos. rendeltem egy noctua nh-c14-et, holnap hozzák, kiderül majd, hogy az hogyan hűti ezt a fránya bordát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged